Keresés

Részletes keresés

leslie4 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 973
Tehát mégegyszer. Én elküldtem a 700 eurót, ő állítása szerint feladta a cuccot, de az nem érkezett meg Magyarországra. Azt mondja ,hogy 1000 euróra biztosította a szintetizátort és amikor megkapja, visszautalja nekem a 700-at. Szinte minden nap e-mailezünk, sajnálja a dolgot tehát látszik, hogy foglalkoztatja a dolog. Azt írta,
hogy durván a felét, 300 eurót már a biztosítási pénz megérkezése előtt el fog küldeni. El e-mailezte a feladóvényt is, dehát az ugye olaszul van. Magyarországra a cucc nem érkezett be , ő feladta, tehát elméletileg az olasz postán veszett el, ha minden igaz. A kérdésem arra irányult volna, hogyha nem küldi vissza a pénzt, lehet-e valamit csinálni, vagy az már a "veszett fejsze nyele", ahogy szokták mondani. Köszi.
hobe Creative Commons License 2003.11.27 0 0 972
Megkapta a biztositas miatt az 1000 eurot es abbol utalja vissza a 700-at vagy egyszeruen elismerte, hogy fel sem adta a cuccot?

A feedback-jeit nem nezted meg? En egy 90%-ostol nem is mertem venni semmit, mert a visszajelzesekbol kiderult, hogy 10%-ban gyakorlatilag lenyulta a zs-t:-( Tobb, mint 500 aukcioja volt es soha nem vett semmit. Ellenben adott el pl. egy tetelben 5-6 darab hibas mobiltelefont..

Előzmény: leslie4 (968)
leslie4 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 971
700 eurót utaltam át neki, de félre ne értsétek, nem 1000 eurót szeretnék visszakapni természetesen, hanem a 700-at. A kérdésem inkább arra irányulna, hogyha mondjuk nem utalja vissza a lóvét akkor mi van? Egy kicsit szkeptikus vagyok az egésszel kapcsolatban. Tehát ez utóbbi estben elbuktam a pénzt, vagy mit lehet tenni?
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.27 0 0 970
Kérdésem ugyanez: te mennyit utaltál át neki??
edk440 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 969
Mennyit fizettél érte? Nem várhatod el, hogy többet kapj, mint amibe neked került (beleértve az átutalás költségét). Ha ő magasabb értékre biztosította, magasabb díjat is fizetett azért.

Ed

leslie4 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 968
Sziasztok!
Olvastam,hogy itt igen sokat foglakoztok az e-bayes problémákkal,és nekem is akadt némi gondom, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
Több mint egy hónappal ezelőtt az e-bay.de-n vásároltam egy szintetizátort egy Daniele Petrini nevű olasz sráctól. Az átutalás az OTP- n keresztül történt egy házibank.számlára,közvetlenül a számlámról.Ezután állítólag postára adta a cuccot. A srác végig igen készségesnek mutatkozott, a szállíttatást is ő vállalta magára,az olasz posta gyorsposta szolgáltatása keretében. A csomag túlbiztosítva indult útnak,és valahol elveszett(?).Magyarországon a posta központjában nem tudnak róla,a rakszám alapján nem jött be az országba...
Az olasz most azt mondja, elkezdi visszautalni a pénzt,mert a szinti "elhalálozott",de nem a biztosítási összeget,ami 1000 euro, hanem csak a hétszázat küldené vissza.Sezrintetek, volt itt valami csapda,vagy mit lehetne ezzel kapcsolatosan lépni.-előre is köszi-
hobe Creative Commons License 2003.11.25 0 0 967
Vicces:-)))
Előzmény: edk440 (964)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.25 0 0 966
Másfél évvel ezelőtt volt egy ilyen ügyem, ha jól emlékszem valahol 60% körül tudtak volna téríteni, de kifutottam az időből a végén.

Egyáltalán nem emlékszem sajnos. Könnyen lehet, hogy neked van igazad.

Előzmény: edk440 (965)
edk440 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 965
Én úgy tudom, a leütési árból 25 dollárt von le, és a maradékot téríti ilyen esetben az Ebay.

Ed

Előzmény: martin576.hu (962)
edk440 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 964
Ha több lett a postköltség, az az eladó baja...

Évekkel ezelőtt Moon vett egy kenyérpirítót 2 dollárért, ám a postaköltség 10 dollárral több lett a számítottnál. Az eladó így 8 dollárt fizetett, hogy megszabadulhasson a pirítójától...

http://index.hu/tech/net/toaster/

Ed

Előzmény: szilvasij (959)
szilvasij Creative Commons License 2003.11.25 0 0 963
Én sem gondoltam azért komolyan :)) Neki az a 4 dolcsi olyan, mint nekünk a 4 forint, kb.
Előzmény: martin576.hu (961)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.25 0 0 962
Engem rendszeresen megkeresnek ilyennel. A gond csak annyi, ha benyeli a pénzt, nem tudsz reklamálni.

Ha esetleg valaki nem tudná: ha az eladó bizonyíthatóan átvágja a vevőt, és a vevő 3 hónapon belül panasszal él az Ebay-nél a megfelelő út végigjárásával, az érték kb. 60%-át megtéríti az Ebay!

Előzmény: hobe (960)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.25 0 0 961
Ne küldd el. Behúzta ő már az a 4 dolcsit valamelyik előző vevőjén... ;)
hobe Creative Commons License 2003.11.24 0 0 960
OK, akkor meg varok egy kicsit turelemmel:-)
En elkuldenem a negy dollart, de csak akkor, ha a kuldes nem kerul tobbe, mint maga az osszeg:-)

Tapasztalt mar valaki olyat, hogy privat levelben megkeresi egy elado, hogy vegyem meg az o ugyanolyan cuccat (termeszetesen nincs az ebay-en), amire eppen licitalok? Az illetonek 100%-os a feedback-je van 100+ uzlet utan is, de ilyen esetben mi a garancia, hogy nem nyulja le a zs-t?

szilvasij Creative Commons License 2003.11.24 0 0 959
Nyugalom-nyugalom. Fog az eladó jelentkezni. Kell neki a léé.:) És ha valamit nem ért, akkor is fog jelentkezni. Nálam pl. fél óránként váltottunk emilt. Kétszer kellett megadnom neki a címemet, mert az ő csomagküldő szolgáltatása nem ismerte a várost ahova kellet volna küldeni a cuccot. Utánna meg én ajánlottam fel neki egy csomagküldő szolgáltatást, ami már ismerte a várost. :)

Kiszámolta a postaköltséget, írja 30 dolcsi, mondom oké. Erre megjön a cucc azt 34dolcsi a postaköltség. Na ez már nem engem terhelt. Szerintetek elküldjem azt a 4 dolcsit neki. Elvégre rendes volt.

Előzmény: hobe (958)
hobe Creative Commons License 2003.11.24 0 0 958
Mar dobtam neki, csak abba nem irtam bele a cimet. Az ebay-en viszont kitoltottem a fizetesi modot es ott egy nemet cim van feltuntetve szallitasi cimkent, ugyhogy talan nem rontja el:-)
Csak eddig semmi reakcio nem volt, pedig itt a zsebemben a penz es mar kuldenem:-)
Előzmény: martin576.hu (956)
hobe Creative Commons License 2003.11.24 0 0 957
Pont a mult heten szurtak le, hogy nem ertem a present perfect-et! Es valoban:-((( Talan egyszer megjegyzem, koszi!:-)
Előzmény: edk440 (955)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.24 0 0 956
Isten ments, nehoyg fizess!

Dobj az eladónak egy kedves emailt, hogy te nyerted meg az XXXXXXX sorszámú aukcióját, és kéred tőle a totalt with international shipping. (Nyomd le neki a neved + címed is.)

Ezt csak azért mondom, mert a legtöbb eladó hülye ahhoz, hogy megnézze, te honnan vagy beregisztrálva - nekem rendszeresen elküldik, hogy fizessek XX dollárt az USA shippingért, ilyenkor futnom kell még egy kört, hogy én Magyarországról vagyok.

Na, ezután jön a feketeleves - hogy a shipping 3x több, mint a megnyert cucc ára... :)

Előzmény: hobe (954)
edk440 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 955
Ez a mondat azt jelenti, hogy az eladóNAK is küldtek egy ehhez hasonló levelet. (Nem azt, hogy az eladó maga is küldött.) Persze fizetés előtt hasznos egy levélváltás az eladóval.

Ed

Előzmény: hobe (954)
hobe Creative Commons License 2003.11.24 0 0 954
Tegnap megnyertem egy cuccot, jott is rola rendesen az ertesites, amiben ez a mondat is benne volt:
Note: The seller has been sent a separate email to confirm this sale.

Namost az eladotol a mai napig nem jott semmi. A keses oka lehet az, hogy a .de-n licitaltam viszont en meg a .co.uk-n vagyok regisztralva?

Addig nem celszeru fizetni, amig az elado nem ad eletjelet magarol?

martin576.hu Creative Commons License 2003.11.24 0 0 953
Mivel nekem nincs K&H devizaszámlám, én kifizettetem forintban. Nem vonnak le semmit, adják a BP csekken levő összeget.
Előzmény: edk440 (951)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.24 0 0 952
K&H pl. váltja a BidPay csekket. Bemész, ott a gép, "Valutavásárlás..." gombot nyomod, kivárod a sorod, odamész az ablakhoz, személyi, pár aláírás, és már kapod is a forintot...
Előzmény: Lackó koma (950)
edk440 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 951
BidPay, Money Order gond nélkül beváltható a bankokban (én a K&H-ba járok)

Levonnak valami jutalékot, vagy a teljes összeget megkapod? Kifizetteted kp-ben, vagy számlára teteted?

Ed

Előzmény: martin576.hu (937)
Lackó koma Creative Commons License 2003.11.24 0 0 950
Sziasztok!
Légyszi mondja meg aki tudja, hogy ha eladok valamit és a vevö BidPay-jel fizetne nekem, akkor azt itthon hogy tudom beváltani.
Köszi a segitséget
ANTIpc Creative Commons License 2003.11.24 0 0 949
Nahat, vannak meg csodak :)
Halas koszonetem.
Ja, az elobbi hozzaszolasom utolso mondata persze a kinti banda illetekeseire vonatkozott :)
Előzmény: UPS (948)
UPS Creative Commons License 2003.11.23 0 0 948
ANTIpc:

A központi ügyfélszolgálat száma nemrégiben változott, sajnos az újat fejből nem tudom de remélem hogy az alábbiak még élnek.
A CSTC-s munkatársak szívesen segítenek a díjkakluláció elkészítésében.

UPS Hungary Ltd.
Lõrinci út 61.
2220 Vecsés
Hungary
Customer Service: + 36-1-8770000
Customer Service: 06-40-989898 (only in Hungary)
Fax: + 36-1-8770114

Magyarország
Lõrinci út 61.
2220 Vecsés
Magyarország
Tel.: + 36-29-551-500
Tel.: 06-40-262-000 (only in Hungary)
Fax: + 36-29-551-513

Üdv
UPS
eur1ads@europe.ups.com

Előzmény: ANTIpc (947)
ANTIpc Creative Commons License 2003.11.23 0 0 947
Kössz.
De eddig en is eljutottam :D
Szoval ez az oldal kisse atgondolatlan asszem, azzal van itt fokepp a bajom, kiirja mikor szallit, es persze minden baromsagot megkerdez elotte, eppen "csak" az ARAT nem latom sehol.
Meg persze a szokasos szoveg tobb helyen: "Pricing
Please consult your local Rate Guide or contact your local UPS agent or office for current rates."

Nagyszeru, mar csak azt nem ertem mi a jo istenert nincs semmi a www.ups.hu-n (vagy miert nem iranyit at a magyar oldalra, ha van egyaltalan olyan). Mert akkor talan kontaktolni is tudnek egyszeruen...de hat bizti velem van a baj, hogy ilyeneket elvarok 1 olyan aprocska cegtol, mint a UPS.

Ezert is kerdeztem ugy, hogy ki az aki hasznalta mar, mert akkor nyilvanvalo lenne, hogy megeri-e, vagy nem, az oldalukat mar nezegettem eleget, de szep szines kepeken kivul erdemi infohoz egyaltalan nem jutottam.
Rendkivul bonyolult lenne 1 ilyen oldalt csinalni a UPS-nek, es kitenni valahova, hogy kiverje az ember szemet?
Primitiv UPS-es banda... :(

csibeszke.hu Creative Commons License 2003.11.23 0 0 946
Szia

próbáld meg igy: http://www.ups.com/content/hu/en/index.jsx

Előzmény: ANTIpc (945)
ANTIpc Creative Commons License 2003.11.23 0 0 945
Hi

Hasznalt mar valaki UPS-t amerikabol ide?
Egyre inkabb azt tapasztalom, hogy csomo elado meg van orulve a UPS-ert, es csesznek USPS-el kuldeni.
Van ertelme veluk foglalkozni, vagy olyan draga, vagy lassu - akar a szallitas miatt, akar a vamolas miatt -, hogy kar veluk foglalkozni?
A ups.hu-n semmi nem jon be, a kinti oldal meg azt irja, hogy contactoljak a helyi akarmivel...na az az ami nekem igen nehezen menne.
Szal valaki hasznalta mar itt?

THX

gerof Creative Commons License 2003.11.22 0 0 944
Ez egyébként akkor volt, amikor először használtam a Bidpayt. Beírtam a számot, kitöltöttem, ami kell, és egyszer csak elterelt a "feliratkozásra", mivel új felhasználó voltam.
Előzmény: martin576.hu (943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!