Keresés

Részletes keresés

SOWHAT Creative Commons License 2000.12.28 0 0 120
nyáron meg europaba turnézgatnak ez is biztos
Előzmény: break2 (118)
Gery CyberJunkie Creative Commons License 2000.12.28 0 0 119
Result Pages: [<< Prev] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [Next >>]

word count: Huge: 1132125; Paul: 42397698

:)))))))))))))))))))))))

Előzmény: Axl (112)
break2 Creative Commons License 2000.12.28 0 0 118
ossze: szilveszterkor Las Vegasban lesz koncertjuk
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.28 0 0 117
Gyerekek, most akkor újra összeállt a Gn'R, vagy nem?
Matyika_ Creative Commons License 2000.12.15 0 0 116
Ez nem hangzik Annyira rosszul. Kicsit régi lesz, kicsit alter, meg almost grungy, nekem ez tetszik (too bad). Meg a Neurotic Outsiders is. Duff állat (a szólóalbuma is tökjó).
Előzmény: Red Squad (115)
Red Squad Creative Commons License 2000.12.15 0 0 115
"He describes the band's new sound as "Led Zeppelin's 'Physical Graffiti' re-mixed by Beck and Trent Reznor" and says the title track is "almost grungy."

"the singer, who has rarely been seen in public since the GN'R of yore last toured in 1993, looks "older and more solidly built" than in his "lean rock god" days, which the writer attributes to the singer's kickboxing workouts and his nocturnal but "zealously healthy" lifestyle."

Red Squad Creative Commons License 2000.12.15 0 0 114
Fölélesztem a Comából a topicot.
goldfinger Creative Commons License 2000.11.28 0 0 113
Nem, Levike, az "igényes zenét szeretem" kijelentésemmel, arra utaltam, hogy ki nem állhatom a mai langyos, műanyag popricsajt. Azért írtam, hogy nem vagyok rocker, mert hangsúlyozni akartam, így is mennyire lehet szeretni rockegyüttest vagy rockzenét. Arról, hogy félreértetted a szavaimat, én nem tehetek.
Axl Creative Commons License 2000.11.28 0 0 112
Mindenben egyetértek goldfingerrel, amit az Estranged-rőlírt. Én is pontosan így érzek.
Ebben a számban benne van minden, amit a gitárból ki lehet hozni.
Ha valaki megtudja, hogy melyik TV közvetíti a "Rock in Rio 2001" c. fesztivált, azonnal írja le.
Slash koncertkörútra készül a Snakepit-tel és az AC/DC-vel.
És ha valaki esetleg tud valamit Buckethead-ről, Tommy Stinson-ról vagy Paul Huge-ról, az is írjon. (Az utóbbit mondjuk kétlem...)

Levike Creative Commons License 2000.11.28 0 0 111
Naaaaaaa, gyerekek, ez legyen a legnagyobb problema az eletben, hogy odairtam egy s-t az illusion utan.

Levi

Előzmény: ZedIzDead (110)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.28 0 0 110
Ha valaki még egyszer azt írja a Use Your Illusion-re, hogy illusionS, annak lelövöm a kutyáját. Mé' nem lehet megtanulni, hogy egyes szám, legalább nekünk, rajongóknak?
(És ne gyertek azzal, hogy kettő van belőle, ezért írjátok feszt többesben, mert azt úgyse veszem be.)

[ZedIzDead]

Levike Creative Commons License 2000.11.28 0 0 109
Azzal, hogy nem vagy rocker, mert az igenyes, hallgathato zenet szereted, netan azt akartad mondani, a rock nem az ? Gratula.

Egyebkent nekem a Coma, a Dead Horse, a Civil War a kedvencem valamint van egy szam az egyik illusions-on, amiben franko hapogos gitarjatek van, azt is imadom....

Levi

Előzmény: goldfinger (99)
BahnScorper Creative Commons License 2000.11.28 0 0 108
Mi a tresmetál? Pl. a régi Metallichka...

No, hogy ne csak off legyek: G'N'R-t nagyon bírom az Illusions 1-2 miatt... persze főleg a gitárszólók miatt, nagyon nem tudom, hogy fognak Slash nélkül kinézni most... ugye Civil War (rullah fo'evah), Don't Cry, Knockin On..., November Rain, So Fine, Estranged - meg úgy alapjában véve sok más is... az egyik legnagyobb mestermű ez a két album. Appetite-et annyira már nem, de Sweet Child 'O' Mine alap (már csak a Scorps Coast To Coast-jából lopott szóló (a számban a második) miatt is...)! Amelyik albumon a Patience van, azt nem ismerem, az milyen?

Előzmény: Red Squad (98)
Bure Creative Commons License 2000.11.28 0 0 107
Bocs, most meg saját magamat korrigálom: "these feelings"
Előzmény: Bure (106)
Bure Creative Commons License 2000.11.28 0 0 106
"...I'm not the only one, with whom this feelings I share.."
Előzmény: goldfinger (105)
goldfinger Creative Commons License 2000.11.27 0 0 105
Köves, az irományomat egyáltalán nem a kioktatásodra szántam!
A Double talkin' jive végén azt a spanyolos gitárjátékot én is nagyon szeretem.:-) Ha már részletekben jó számokról beszélünk, akkor még megemlítem a Dead horse-t is, mivel a kezdeti Axl éneket imádom! Tudjátok: "sick of this life, not that you'd care, I'm not the only with(one?), whom these feelings I share...":-)
Köves Creative Commons License 2000.11.27 0 0 104
Hm...
Jól le lettem ugatva:) Értem a szöveget én is, tudom a lebegést is, de szerintem akkor is túl hosszú. Mindenesetre kezdem érteni, hogy mit szerettek rajta. Más: szerintem az igazi killer gitár a Double Talkin' Jiveban van. Papper nem szereti a Gázrózsákat, de a szám végére mindig bejön a szobába, és csettint. Nem egy túl frenetikus szám, de a vége nagyon zúz.
Csá
Köves
Előzmény: Gery CyberJunkie (92)
goldfinger Creative Commons License 2000.11.27 0 0 103

ZedlzDead: elhárítanám magamról a felelősséget, a fordítás egy exbarátnőm műve, aki angoltanár, de valószínűleg nem dalszöveg fordításra specializálódott, ezért akár hibázhatott is.
Nem tudok veled vitába szállni, hisz, ha behatóbban ismerném az angol nyelvet, akkor nem bíztam volna másra a fordítást.
Lunatic Creative Commons License 2000.11.27 0 0 102
Sokáig nem komáztam Gánszékat, mosse vagyok "halleuja" tőle...:-)

de az Estranged tényleg frankós. A klippje eszméletlenül giccses, remélem most senkibe nem gázoltam bele, de azt nehezen hevertem ki...

A legrosszabb az egészben, hogy ahhoz képest, hogy nem is rajongok a gánszért, egész sokat hallgatom, magamtól....szóval zugGánszos vagyok....persze...mértékkel....:-)

és hogy szokásos Offságom megőrizzem,
Sheryl istennő nyomába se érhetnek.....(a playlistemen..:-)))) )

L.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.27 0 0 101
Bocs, aranyujjú barátom, "all my friends said I was high" az nem egészen ezt jelenti, a to be high az a (leginkább drogok által okozott) feldobottság vagy egyszerűen annyi, hogy "be van lőve". Tehát mondjuk "a barátaim szerint el vagyok szállva" (jelen idő, mert függő beszédről van szó).
Persze én nem nagyon szeretem a dalszövegeket lefordítani.

[ZedIzDead]

Előzmény: goldfinger (99)
goldfinger Creative Commons License 2000.11.27 0 0 100
Bocs: "soha nem akartam".
goldfinger Creative Commons License 2000.11.27 0 0 99
Sziasztok!
Bevallom, kicsit bánatos vagyok, mert én akartam felhozni kb egy hete az Estranged-et. Mindegy, elkéstem (:-)), vágjunk bele!
A Guns-sal akkor ismerkedtem meg, mikor a You could be mine-t játszották agyba-főbe a zenecsatornák. Ez valami új, más volt, mint az eddigi zenék. Határozottan tetszett. Aztán lelkes Guns-hívő lettem, élveztem a zenéjüket, azt az életérzést, amit nyújtottak.
Az együttestől inkább a lassabb, "furább" számokat kedvelem, nem pedig a csúcsra járatottakat. Pl. Dont cry, November rain, Rocket queen, Patience stb..
Nekem (mint oly sok másnak) sokáig a November rain volt a kedvencem. Akkor az Estranged-re még csak úgy gondoltam, mint egy jó számra. Már tudom, hogy miért, valószínűleg nem voltam elég érett. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megkedveltem, észrevettem, hogy régi emlékeket szabadít föl bennem, magával ragad, én pedig önkételenül sodródom benne...
Mára több százszor (nem elírás) meghallgattam, és egy kicsit tartottam tőle, mi lesz, ha pár év múlva megunom. Mint ahogy az idő igazolta, megunásról szó sem volt. Épp ellenkezőleg! Csak a legkiválóbb borokhoz tudom hasonlítani a hatását: az idő múlásával egyre jobb lett.
Ennél a dalnál nem készült még nagyobb, összetettebb alkotás ebben az évtizedben. Ebbe értsük bele Enyát, Vangelist stb. is. Ha még nem mondtam volna, nem vagyok rocker... Az igényes, élvezhető zenét szeretem.
Az Estranged remekmű. Szinte mindenképp magához láncolja az embert, és ha valaki olyan lelki periódusban hallgatja először, amikor maga alatt van, bizonyos értelemben függő lesz. Azoknak igazán csemege ez, akik tudnak angolul, vagy megvan a fordítás. Hisz "amikor majd megtalálom az összes okot, talán találok majd egy másik utat, és lehet, hogy találok majd egy másik napot, életem összes változó korszakával...".
Szerencsére Axl is egy ilyen periódusban volt a mű írásakor, ha nem így történik, talán szegényebbek maradunk egy álommal, egy ÉRZÉSSEL...
"És most, hogy ennyire magad alatt vagy, felejts el minden rosszat, újra lent vagy a földön, már nem beszélsz olyan hangosan, már nem sétálsz olyan büszkén soha már, és ugyan mire föl?"
És hogyan hagyhatnám ki ezt az ominózus mondatot:
"Slash, thanks for the killer guitar melodies"? Én nem vagyok gitárőrült, soha nem fogott meg különösebben ez a hangszer, de amit ebben a számban művel Slash, az valami fenomenális. Mintha a lelke átszállt volna a húrokba, hogy ott hozza ki, amire ember már nem képes. És felsír a gitár...
Remélem nem voltam unalmas, csak igyekeztem megosztani veletek a gondolataimat. Örültem annak, hogy rátaláltam egy ilyen topicra.
"Tudtam, hogy a vihar közeledik, és minden barátom azt mondta, hogy gőgös voltam, de minden, amit valaha is ismertünk, itt van, és soha nem akarom, hogy meghaljon..."
Red Squad Creative Commons License 2000.11.26 0 0 98
Amúgy mi az a trash metal? Én sajna leragadtam a hevi metálnál. :(
Red Squad Creative Commons License 2000.11.26 0 0 97
Hű, valaha megvolt, de csak másolva kazin. Majd beszerzem megint rendesen is.
De igazából teljesen élőben lettem volna kiváncsi rá....
Előzmény: Axl (96)
Axl Creative Commons License 2000.11.26 0 0 96
Red, nincs meg a Live Er 87-93?
Azon rajta van az Estranged is, méghozzá olzan fantasztikusan előadva, hogz amikor egy osttálztársam meghallotta, nem akarta elhinni, hogz ez élő. Ha lehet, Axl még nagzobb átéléssel énekli, mint ahogy a lemezen. Fantasztikus az a dal, nekem ez tetszik a legjobban.
Remélem, maradt még az ihletből a Chnese Democracy-ra is.
SOWHAT Creative Commons License 2000.11.26 0 0 95
Sormintának jó lesz :-)

Red Squad Creative Commons License 2000.11.25 0 0 94
Igen, igen, az Estranged talán az egyik legfeelingesebb szám. Axl iszonyú átéléssel énekel, amikor pedig meghallom, hogy "Alooonee....", mindig megborzongok. Kiváncsi lennék, élőben hogy szól...
Előzmény: Gery CyberJunkie (92)
Rahan Creative Commons License 2000.11.24 0 0 93
Mos' má' asztán tudományosan utánanézten a Guns' szövegeknek meg mineden.., Szerintem rendeben van a dolog... Olyan sokértelmű, lezáratlan dolgok, de hát talán így is van ez jól. Nem dolguk ezenek sem, meg másnak sem, hogy megoldják a világ nagy problémáit, vagy frappáns választ adjanak bármire is...
Én személy szerint szeretem ezt a lebegő, sokéretelmű dolgot (már amennyire tudok angolul, vagy amerikaiul)
Írnak egy dalt, és valahol rád bízzák a döntést, hogy hogyan értelmezed...
Gery CyberJunkie Creative Commons License 2000.11.24 0 0 92
OK, boy!
Nem teccik az Estranged.
Nem lassu szam. Nem unalmas. Erted a szoveget? Ha igen, nem ertelek teged. Ha nem, akkor probald meg a zene melle szovegcentrikus hallgatasi modban (van ilyen?) .
En nem akarlak cseszegetni, mert izlesek es...
De nekem nincs olyan a Gunsban, ami nem teccik szinte. Ez egész életmű olyan tokeletes, annyira sokoldalu es sokretu, hogy az Estranged ugyanannyira hianyozna, mint a Don't cry, a Coma, a Paradise city vagy a Knockin'(live version: gimmie' some...)
Neked akkor nem jon ki az, ahogy utoljara meg rakapcsol ott, hogy: " ...the storm was getting closer, and all my friends said I was high..." (javitsatok ki, mar nem tudom pontosan)
Ki emlexik a DM-nel, amikor voltak Mode-osok, es voltak Strange Love-os figurak?
De semmi gaz, amugy, remelem nem bantottalak meg, nem allt szandekomban. Azert szeretlek, mert legalabb megmondod.

Breakdown,
(you fuckin' crazy:)

Udv:

gery (Aki mellesleg nem hallott egy eve erdemben Rosest, de ez itt mar nem is lenyeg)

Előzmény: Köves (88)
Jimi Creative Commons License 2000.11.24 0 0 91
Pedig az Estranged abszolút királyság! Ezt nem lehet megmagyarázni, ezt érezni kell, nekem is az egyik legnagyobb kedvencem.
Előzmény: Köves (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!