Keresés

Részletes keresés

kiwancsi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 299

A liládtól idén is be vagyok zsongva...:->

Bár a piros sem semmi. :-)

Előzmény: ZsuR (298)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.25 0 0 298
Azt hittem mar soha nem kered :))

damogran - jo kerdes. . .azt hiszem nalam is van ilyen egyik masiknal - egyik evben tobb a virag, aztan meg van olyan ev, hogy kevesebb.
Most a kicsi bokraimon latom, hogy van amin az egyik oldalon viragzik, a masikon meg csak uj hajtas van.

Lehet, hogy tultragyaztam volna tavaly? Iden nem csinalok mast mint nezem oket :)) - tudod, "gazda szeme. . ."

Van egy bokrom, amelyik evekig szenvedett - mar majdnem feladtam - most kezdett hajtani tavaly - iden van rajta par virag. Remelem innen minden rendben lesz.

Aztan van olyan bokor is, amelyik majd hasraesik, annyi a virag rajta!

Előzmény: stiglinc (296)
damogran Creative Commons License 2005.05.25 0 0 297

Én tavaly ültettem ki egy virágzó rhododendron grandiflorát, de idén úgy néz ki a rügyeiből csak hajtások lesznek, nem virágzik egyáltalán. Tudja valaki hogy miért?

Valamint ha esetleg visszameszesedne a földje, attól sárgulhat a levélszín? Mintha nem lenne olyan zöld, mint annak idején.

stiglinc Creative Commons License 2005.05.25 0 0 296
Kedves ZsuR, ők is szépek, meg örülünk is az örömödnek, de azért a nyílókról is tegyél fel képeket, légyszíves!
Előzmény: ZsuR (293)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.24 0 0 295
Szerintem az árusok azért ajánlják a magot, mert különben dugványért az összes hajtást letördelnék a k. látogatók az arborétumban...
Előzmény: zozocska (284)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.24 0 0 294
Sajnos, csak elméletben a kedvenceim. Eddig egyet mertem venni, dézsába, savanyú földbe ültettem, stb., mégis elhalálozott. Mivel megbízható forrást én sem tudok, nem is kockáztatok többet.
Előzmény: poi1 (290)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.23 0 0 293
Osszel vettem par rhodot es elultettem kozel a telekhatoarhoz. A szomszedomnak a kertesze meg tulbuzgoan fujdogalta a szaraz leveleket es letort ! otot! Az egesz bokor olyan kicsi volt, hogy a fele maradt csak. . .

Ledugtam az otot. . .tuleltek a telet, de ketto hamar elszaradt iden tavasszal. . .

Oromhir - jobban mondva remeny, harmat eletben talaltam! Nagyon kivancsi leszek ra mi lesz beloluk!
tracy71 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 292
Sziasztok! Az idén tavasszal ültettem ki egy rhodit (kb. 1,5 hónapja), de azóta mintha egytagba lenne. Semmi változást nem látok rajta, a rügyek amiket akkor úgy láttam pár nap múlva kifakadnak, azóta is ugyanúgy néznek ki. Mi lehet a baj?
ZsuR Creative Commons License 2005.05.20 0 0 291
Amibe a boltokban a kesz etelt teszik ha veszel - nagyobb mint egy tejfolos pohar, fel liter - liter es ilyesmi.
Előzmény: Cincogi (289)
poi1 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 290

Szia Stiglinc!

Ha a lombhullatók a kedvenceid, akkor tudnál abban segíteni, hogy hol tudok a levélzet megjelenése előtt virágzó rh.-t beszerezni? Esetleg faj(fajta)név is jól jönne.

Kösz!

Mindenkinek akit érdekel! Tavaly, Király Lajos(?),Bp.Hidegkúti út 86/a, szórólapján 300 rh.-t reklámozott. Az egész kert ezzel volt tele. Úgy kezdte,talajcsere az egész kertben.Megjegyzem, jó fekvése és jó mikroklímája van a teleknek.Északi tájolás,nagy fák,dombtető(szerintem ez jó,mert onnan a víz csak lefut,és nem lugosít vissza.)Ha még foglalkozik velük érdemes megnézni.

Előzmény: stiglinc (246)
Cincogi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 289

Szia Kiwancsi!

Èn tavaly lefordítottam egy oldalról a magról szaporítás csínját-bínját, és annak alapján elkezdtem, de sajna túlbuzgó voltam és túltápoztam a földet, így a magok csúnya halált haltak, dauervíz szagba fulladtak. Idén azért megint megpróbálom, ha sikerül, értesítelek.

Rhododendron szaporítása magról

Az eredeti oldal

(ZsuR, mi is konkrétan az a "deli container"?)

A dugványozásról angolul
Előzmény: kiwancsi (287)
fintorgó Creative Commons License 2005.05.19 0 0 288

Bocsánat, nem néztem meg a válaszokat! :)

A sárgát Kb tíz éve vettem a Jeliben, elől a bejáratnál, kicsi, pár virágos volt, azt mondták dugványról van, de nagyon macerás, még nem próbáltam, de talán érdemes lenne róla szaporítani.

kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 287

Elolvastam én mindent amit találtam és ajánlottak, - Te is. :-)

Nem sikerült eddig, ezért szeretnék valakivel beszélni, aki maga is megcsinálta, nem kertészeti körülmények között.

Előzmény: FRODO (286)
FRODO Creative Commons License 2005.05.19 0 0 286
Fura ez a magos szaporítás, mert úgy tudom, a hibridekről szedett magokból nevelt utódok nem feltétlenül lesznek ugyanolyanok, mint a szülők. Maximum a vad fajoknál lesz ugyanolyan.
Dugványozásról asszem korábban betettem itt valahol egy linket.
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 285

Nekem az OBI-ban vették a kollégáim búcsúzóul, mikor kirugtak a munkahelyemről. :-((

:->>>

Remélem sikerül szaporítani valahogy.

zozocska Creative Commons License 2005.05.19 0 0 284

A Jeli alborétum mellett az árusok azt mondták, hogy magról kell szaporítani. Megnéztem az alborétumban a virág elnyílása helyén a közepén kifejlődik egy burok, az kb. 5 felé nyílik és abban van a mag.

Azt mondta az árus hogy 4 év, amíg akkora lesz, mint amit árult. Na az kb. 5-10 cm.

Nem tudom, hogy dugványozással nem szaporítható-e?

Amikor én kerestem rodit, nem volt sehol sem ilyen szép, a tiéd tényleg különleges. Hol vetted?

Azért az enyém is cuki, meg hát az összes rodi gyönyörű.

Előzmény: kiwancsi (281)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 283

Az egy rodi. Valószínűleg nem nagyranövő fajta, de nem is mini. Olyan 1m magas most.

Előzmény: krampuszka1 (278)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 282

A lilát ne is emlegesd!

Attól tartok az enyém nem maradt meg. Már érkezéskor is elég rosszul nézett ki, és nem nyílt ki több virágja, sőt a meglévő hajtások is leszáradtak.

Pedig gyönyörű volt!!

Előzmény: rágica (277)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 281

Aranyos vagy!

Sikerüljön csak nekem a szaporítás módját kitalálni!

Lesz mindenkinek mindenkiéből! :-))

Előzmény: zozocska (276)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 280

Ne bolygasd ha már kiültetted!!

Gyönyörű!

Még meg is maradhat. :-)

Vígasztalódj! A szomszédomé, amit két éve ültetett ki eddig nem virágzott, de idén újra nyílik. (Igaz hogy én tavaly és idén megtrágyáztam neki - az engedélyével) és folyton buzeráltam hogy locsolja, meg takargassa a naptól. :-)))

Vegyél rhododendrontápot! A nagy kertáruházakban van. Dobozban árulják.

Az ecetes locsolást még nem hallottam, kíváncsian várom szakértő véleményét.

Előzmény: hflaokon (275)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 279

Nekem sem nagyon megy a lakásban tartás.

Csak az a rózsa, primula maradt meg amit idejében kiültettem.

Ezt pl. eszemben sincs bevinni.

Csak cserépben tartom. Télre beásom cserepestől, és dobok rá némi falevelet.

Előzmény: ZsuR (274)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 278

Nálad is igy van ? :(

:D

Ebben a topikban nézegetve olyan sárga vagyok az irigységtől, mint a vágyott, sötétsárga azalea vagy rodi, minek nevezzelek ? :D

Előzmény: ZsuR (274)
rágica Creative Commons License 2005.05.18 0 0 277
Köszönöm, visszaolvastam.
Sajnos nem csináltam kicsit. Bár tudnék! Így vettem őket. (216) Egy másikat pedig törpeként a Metroban, apró lila virággal.
Előzmény: kiwancsi (273)
zozocska Creative Commons License 2005.05.18 0 0 276

Ne idegesíts.

Egy baj van csak vele, hogy rossz helyen van, az én kertemben jobban mutatna:-)

Ilyen sárga vagyok: SÁRGA :-)

Előzmény: kiwancsi (269)
hflaokon Creative Commons License 2005.05.18 0 0 275

Üdv Mindenkinek!

Végigolvastam az összes hozzászólást és sok hasznos ötletet merítettem belőle.

Én még a fórum elolvasása előtt a kiültetés mellett döntöttem.Most egy kicsit elbizonytalanodtam mert a műanyagcserép földbe ásása szimpatikusnak tűnik, de már nem tudom megcsinálni csak ősszel.Mély ültetőgödröt ástam kb 20 l.tőzeggel béleltem ki és abba raktam a földlabdát, a tetejére fenyő mulchot raktam. Irjátok az almaecetes vízzel locsolást , erről én is hallottam ,csak azt írjátok meg, hogy 10 l. vízbe mennyi ecet kell? Az első kép 2 héttel ezelőtt készült/ mára levirágzott / a vörös virágot hétfőn fényképeztem.

ZsuR Creative Commons License 2005.05.18 0 0 274
Ertelek. . .hat en nem tudok semmit sem biztonsagosan tartani bennt - valahogy nem megy. A kertben igen - bennt a lakasban minden elpusztul. . .
Előzmény: kiwancsi (271)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.17 0 0 273

Semmi sem titok.

De én bűn lusta vagyok. Úgyhogy:

202,203,205,210,211 hozzászólásban mindent leírtam.

Te meg hogy csináltál kicsiket?

Előzmény: rágica (272)
rágica Creative Commons License 2005.05.17 0 0 272
Mesélj!
Hol tartod? Hol telelteted? Mivel tápozod? Milyen földbe ülteted?
Az az igazság én is hasonlókat tervezek az enyémekkel, igaz még bölcsisek. (Kicsik.)
Ugye elárulod az összes titkodat!?
Előzmény: kiwancsi (271)
kiwancsi Creative Commons License 2005.05.17 0 0 271

Amíg nem sikerül szaporítani, mert ezzel nem fogok kísérletezni.

Jól elvan a cserépben.

Ha leánderem 20 éve jól van cserépben, ennek sem fog ártani.

Azt viszont tudom hogy itt meszes a föld.

Előzmény: ZsuR (270)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.17 0 0 270
Csodalatos!

Medddig varsz a kiultetessel?
Előzmény: kiwancsi (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!