Nem tudom, ti kaptatok -e olyan papírt, hogy jogvita merült fel a CP kft. és a mittudoménki között(gondolom az előző építő) és ez érinti az én tulajdonomat is, és bejegyeznek rá a földhivatalban valami olyat, hogy peres eljárás alatt.
EZ ELÉG NAGY GÁZ!!!!
Én most megyek majd 10.-én aláirni a végleges hitelszerződést, nekem egy szóval nem mondták, hogy vinni kellene valamit (csak a személyit). Még az ősszel küldtek egy levelet, hogy megadják a kért hitelt (vmi. exkluziv ajánlat). Ezt meg lehet változtatni (mármint a bank részéről, hogy nem annyit adnak)???? Készüljek ilyen nyalánkságokra???
Más. Tegnap voltam a környéken este 6 körül. Összesen két munkás beszélgetett a területen. Az "E" épület alap már fix, legalábbis szerintem. :)
Irtak Már alá valakinek véglegesen Hitelszerződést? Mi már minden papirt beadtunk, elbírálták a hitelt, de azt mondták,hogy ráérünk még megkötni a hitelszerződést. A probléma csak az, hogy tavaly ősszel volt az első előzetes hitelbírálat amikor minden papírt be kellett adni, és ahhoz képest most áprilisban rosszabb elbírálást kaptunk. (kevesebb hitelt)
Azért teljesen nem mindegy, mert főszabályként a vevő köteles benyújtani a szerződést a földhivatalhoz, mégpedig 30 napon belül ... ha nem teszi meg, mulasztási bírság szabható ki vele szemben (ld. illetéktörvény). Az más kérdés, hogy a CP átvállalta a vevőktől a feladatot.
Szóval ha még nem írták alá, akkor gáz van, ha viszont igen, akkor nem értem, mert az ő érdekük, hogy mihamarabb visszaadják neked, és befizesd a 20%-ot.
Április 23. Állítólag egy hónapon belül visszakerül hozzád a földhivatal által lepecsételt változat, amivel mehetsz a hitelszerződést intézni. De mint olvastam az előbb, az értékbecslés még mindig nincs meg a D épületre (hónapok óta húzódik, mint a rétestészta. Legutóbb az az információ volt, hogy legkésőbb e hét elejére meglesz!!!). Amíg nincs értékbecslés addig hitelszerződést sem kötnek, úgyhogy ezek után mindegy van-e szerződésed, vagy nincs. Tök jó! Nem?
Szombat délután 6 körül is dolgozott ott pár ember ... a D és E közötti területen kiöntötték betonnal a vasalatot, annak a felületét egyengették meg locsolták. Pár foltot kivéve a gödör többi részén is elkészült az az alsó betonréteg, amire majd a vasalat kerül.
Megnyugtató érzés látni, hogy milyen tempóval haladnak.
Az érkeztetett példány azt bizonyítja, hogy a vásárló neve széljegyre került a tulajdoni lapon.
Ez (legalábbis az MKB-nál mindenképp) szükséges a hitelszerződéshez. Bankonként csupán abban van eltérés, hogy beérik-e az érkeztetett péládny fénymásolatával, vagy ragaszkodnak az eredeti példányhoz.
Az FHB például eredeti példányt kér.
A fényképtáras és a webkamerás kérést továbbítani fogjuk az illetékesek felé.
Az építkezésen jelenleg mintegy 25-30 munkás dolgozik.
Úgy fogalmazok: nekem kellett.
"Akinek a hitelszerződéséhez szüksége van a szerződés földhivatali érkeztetett példányára (figyelem! mindenkinek szüksége van, csak nem mindenki jelezte), minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot a tanácsadójával." Az értékesítők is ezt mondták, lásd (627)!
Bízzunk benne, hogy a műszaki gárda (a projekt manager cég) is hasonló intenzitással dolgozik a szerkezetépítő tendereztetésén/kiválasztásán. Főleg most, hogy az alapozással már nem kell annyit foglalkoznia.
Még mindig nem tudom, mikor találkozok velük, de én türelmes vagyok, a kérdések meg nem szaladnak el... :)
Jo lenne ha lenne egy WEB kamera a CP honlapjan ami az epitkezest mutatna mondjuk percenkenti frissitessel.
Mindenkinek jo lenne.
1. Lakok latnak hogy hogyan alakul az epitkezes.
2. Befekteto lathatna pl Izraelbol is hogy dolgozik-e a kivitelezo.
3. Kivitelezo fonokei ugyancsak az irodajukbol ra tudnanak nezni a melosokra hogy halad a munka vagy nem?