Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mynames Creative Commons License 2004.07.30 0 0 9251

Helló Thalia Fans!

Szóval most jutott eszembe, hogy a gyári könyv olajszint kijelzést ír, beindulás után 30mp-ig és ha megnyomom a napi km számlálót vagy mi. Na ebből semmi sem igaz...Ki tud erről valamit?

LekiPapi Creative Commons License 2004.07.30 0 0 9250
Szia Alizé! Hamarosan viszem dci-met 2 éves szervízre (kb. 24000 km lesz a kocsiban). Melyik szervíznek van ilyen kedvező ára, illetve milyen volt az olaj? Én egy éves korában magánszorgalomból lecseréltettem, most fullszintetikus van benne - remélem :) Ha nincs túl messze, ott a helyem. Köszi! LP
Előzmény: Alizé (9245)
pferco Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9249

mint már írtam sikerült bevezetékelnem a hőmérőmet, múlt hétvégén végre sikerült a megfelelően összerakott ellenállásokat is a végére rakni:)))

mivel akkor nem volt megfelelő csavarhúzóm és a tükröt nem tudtam leszedni így a szenzor maradt az ajtóvas belsejében, ami így a kinti és a benti átlagát mutatta:(

na, ma este leszedtem a tükröt (2 perc) lepattintottam a hátlapját (a fényezett oldal) (1 perc) és befűztem a szenzort a bowdenek járatán át, majd szigszalaggal és egy kis darab szivaccsal rögzítettem az előkészített vájatba (5 perc mert tartani is kellett a tükröt meg szalagot is vágni:), aztán vissza minden (1 perc) és kész is van.

Jól muxik (majd holnap menetközben is lecsekkolom)

ferco

(isten áldja vtibit:)))))

mynames Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9248

T. Alize!

Elfelejtetted írni, hogy melyik szervizben voltál. Az olaj amit adtak az félszintetikus v szint. ? Nem próbálkoztak rábeszélni még erre-arra?

Amit irtál az pozitív. Mered ajánlani őket?

Amúgy, amikor szakközepes autószerelő/aut.vill. szerelő ipari tanuló voltam egy skoda márka szervizben nagyon jól láttam ,hogy hogy lehet pénzt csinálni ebből abból. Főképpen: olajból és fékbetétből. Akkor :) most pedig :[  

Előzmény: Alizé (9245)
mzdude Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9247
Tipikusan a lengéscsillapító az, amivel nem tudsz mit kezdeni. Egy erősebb kátyútól is tönkremehet. Igaz, akkor menne vele más is, gumi, felni, dehát megetetik az embert ezek mindennel.

Amit érdemes ilyenkor csinálni: elmenni futóműveshez, és rázópadon megnézetni a kocsit. Adnak egy szép diagramot, ha valakit érdekel, beszkennelek egyet, arról azonnal kiderül, mi az ábra. Még Budapesten sem kerül sokba egy ilyen vizsgálat, és egy 15-20 ezer forintos felesleges kiadást lehet megelőzni vele.

A szar az, hogy mindez megint a te idődből és pénzedből megy.
Előzmény: mynames (9246)
mynames Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9246

A szervíztémához!

Kedves Gyap!

Előrebocsátva:

Lehet hogy igazuk van és tényleg folyik=HIBÁS a lengéscsillapító 30000 km megtéte után!!(Még nem adtam el a 2107-esünket, újkora óta nálunk van - Merkurtól, ha ez mond valamit - most 97E km van benne és az ÖSSZES TELÓ GYÁRI!!! )

Én innen nem tudom megállapítani hogy jó-e vagy rossz...Azért te próbáld megnézni ha tudod.

És nem is akarok farkast kiáltani sem.

És minden tiszteletem a korrekt hosszútávon gondolkodó szervizeké, akik az alábbi sorokat ne vegyék magukra.

DE...

Sajnos azt kell, hogy mondjam eseted tipikus az általam eddig olvasottak alapján! Érdekes módon eddig a szerviz problémák ~75% tartalmazta ezt a fejleményt!!!!

1.Bemegy a tulaj a sima x ezer km-es átvizsgálásra,

2.kis idő után közlik vele, hogy még ez + ez is rossz cserélni kell!!!

3. első ajánlat : mindent a tulaj fizet!!! és ugye akkor ijedtség meg ilyenek, esetleg a "rámenős" szervíz kitalálja azt is, hogy már mozdítani sem szabad az autót ( pl. ékszíj)(de ez egy másik sztori..)

4. ezek után egyezkedés: pl 60/40% JÓL HANGZIK MI??? főképpen az első mindent te fizetsz után!!!!

Ijedtségében egy ilyen ajánlatot mindenki elfogad...(95%)

DE AZ AUTÓ KÉT ÉVIG GARANCIÁLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy ne csak a tejet merjük visszavinni...

Ugye milyen dühös mindenki amikor vesz pl. egy tejet hazaviszi és romlott??!!! És ki az aki visszaviszi???? Hát kb 5%-a az embereknek...Pedig jogod van visszavinni (számla v. blokk legyen) és KÖTELESEK kicserélni!

Szerintem szervizek visszaélnek az embereknek e tulajdonságával és a hozzá nem értésükkel. TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Én jelenleg minőségbiztosítási tanulmányokat folytatok munka mellett. Tanáraim a minőségbiztositás elismert szaktekintélyei. Csoporttársaim között is vannak sokat tapasztalt szakemberek (ez nem alapképzés), a tisztán láttás végett megigérem, hogy utánnajárok ezeknek a szervizes dolgoknak. Kinek mire van joga/kötelessége EU direktívák/előírások stb..

Előzmény: Gyap (9244)
Alizé Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9245

A szervíz témához szólnék hozzá: 1.5 dCi 30.000-es szerviz 24e Ft, mindent a szerviz adott. Olaj ( Elf Turbo Diesel 10W40 ), olajszűrő, levegőszűrő. Ilyen tételek nincsenek a számlán, hogy segédanyag és rézalátét.

Lehet, hogy nem cseréltek alátétet, de legalább le sem számlázták :) Az olaj nem csöpög, a lényeg ez.

Gyap Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9244
Üdv Mindenkinek! A szervíz meg volt! Tapasztalatok, igazából nincsennek! Bejelentkezés időpontja előtt értem 15 percel VECSÉSRE a Békési szervízhez! Mivel átalakítás alatt van a szervíz, gondoltam sok várakozás várható de nem! Szinte azonnal, munkafelvétel! Lehet bemehettem volna, de az ablakból mindent láttam s kb 1 óra alatt kész is voltak! Az 1,5 dCi motorba bizony 5L olaj megy szűrővel egyetemben! Számlázás és a számlázott tételek úgy, hogy az olajat s az olajszűrőt én vettem-vittem! Felhasznált anyagok bruttó összegben: Rézalátét: 160,- Levegőszűrő: 4271,- / ez boltban 2700-2900 / Elvégzett szolgáltatások: kis karbantartás: 6250,- Müködési üzemelési ellenörzés : 3125,- Levegőszűrő csere: 1250 Ajtó beállítás: 1875,- / ez kezdetektől fogva gond volt, én azt hittem garis.../ Segédanyagdíj:88,90 Összesen: 17.020,- Ft Ajánlom mindenkinek vitára az adatokat!!!!! S a gond csak ezek után jött, persze közben már jelezték...!! Az 1év 2 hónapos kocsinak a hátsó lengéscsillapítójából folik a lééé!!!! CSERE! Első verzió mindent én fizetek! Kedvesen megemlítem az autó 2 év garival rendelkezik s érdekes bármennyire szarak az utak, hogy ennyi idő alatt tönkre menjen!!! Kis számolgatás, 40% az enyém 60% a Renault Hungary... az összeg így 17800,- Ft anyag-munka-szerelési díj együttesében! A családunk női tagjának első kérdése, természetesen rögtön az volt, hogy tényleg rossz a lengéscsillapító??mert ha jól megnézzük a számokat, ha ők adják a szűrőt s az olajat akkor megközelítőleg ezt az összeget kellett volna a szervízben hagynom kb 35-38 E forintot! S nem így akarják behozni az elmaradt forgalmat???? Lehet csak női logika.... vagy van benne valami igazság is??? Elnézést mindenkitől ha kicsit többet írtam a kelleténél! Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek! Üdv: Gyapi Ui: Csütörtökön megyek a cserére!!!! Beszámoló csütörtök este!
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9243

Szia!

Van egy honlap (http://thaliaklub.hu), amin sok info és egy külön fúrum is van, ott nézz körül, illetve a Renault Mégane Klubnak is van honlapja, ott szervízes tapasztalatokat is olvashatsz (http://meganeklub.hu).

Zoli

Előzmény: mynames (9242)
mynames Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9242

Hello dohonyiz!

Köszönöm a jó kívánságaidat!

csak igy tudok hozzásólni mert azt irja ki hogy nem járt le az idő...???

Tehát kérdésedre válaszolva: az autó 1.5 dci, Azure és ma 3 napos. Színe mint a tiednek!

Ennek az autónak ez és a fekete a színe !!!

Viszont a szervizek miatt aggódom. Csupa átverés mindenhol... :(( Mióta megrendeltem az autót az olvasok Renault-os forumokat és a szerviz probléma egyértelműen jelentkezik. Ezzel kapcsolatban gondoltam arra, hogy nem lenne rossz értékelni a szervizeket-csinálni egy weboldalt v. ilyesmi- , hiszen elég sok Thaliás van már a kirívóan rossz szervizeket valamilyen szinten szankcionálhatnánk.  A legdurvább amit olvastam hogy bement zöldkártyát csináltatni valaki és azt mondták neki, hogy hiányzik a szívósor tömítés ????!!!!, de az autó jól ment addig!! Hát ekkorát hazudni! Aki nem ért hozzá az pedig elhiszi. Amúgy hova lett , beszívta a motor, vagy leesett??? :))) Jól lehúzták pénzzel a szerencsétlent...

Ide tartozik még, hogy mindenki "beleadhatná" a saját szakterülete tudását ha az kapcsolódik valamilyen formán ide. Én pl. jelenleg minőségbiztosítási ismeretekkel vértezem fel magam és igyekszem, hogy ne verjenek át.

Van egy Renault-club ,csakhogy vannak vagy negyvenen...

Ezúton mindenkitől várok ötleteket/véleményeket ezzel kapcsolatosan.

mynames Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9241

Tisztelt Gyap!

Várom a beszámolódat a 30000-res szervizről, főként, hogy egy másik fórumon csak rosszat olvastam erről... kiemelten forma1-es gyöngyszemünk szüleinek vállalkozásárol. (de sajnos általánosságban is..)

Ha lehet írd le, hogy hol voltál szervízben és milyen motor van az autódban.

Köszi.

dohonyiz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9240

Szia!

Üdv a Thaliások sorában! :-) Használd sokat egészséggel és problémamentesen az autódat? Milyen korú/színű/típusú?

A jobb első ajtónál van alul a kis táblicsku, azon találsz meg minden adatot!

Zoli

Előzmény: mynames (9239)
mynames Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9239

Sziasztok!

Kedden vettem egy Tháliát :)))), és a leírásban az van, hogy a jobb hátsó ajtón - a könyvben itt egy kép van és nem egyértelmű - van egy renault-os információs matrica. Na ezt sehol sem találom... plíz segítsetek, hogy hol lehet.

mzdude Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9238
Vazzeg, 12 fok alatt megy csak az ülésfűtés. Tegnap 13 fokot mért ez a dög. A fene megette, nem hőmérőt kértem az ülésbe, hanem fűtőszálakat. :-)
Persze a kézikönyv erről mélyen hallgat.
iMre Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9237

Majus vegen kerult 2200-ba a disztarcsa darabja ... nem tudom, hogy akcios volt-e vagy sem, a lenyeg az, hogy a modell amivel a gyarbol kaptuk, a legolcsobb az osszes kozul.

Egy alternativa hogy a Homasitatol vasaroljon az ember egy egy teljes rendet 3-4000 ft-er; (nem Renault de ebben az arban mar egesz csinosat kapni).

Előzmény: vizs (9236)
vizs Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9236
A 3200 Ft-os ár mai információ. Biztos vannak különbségek a kereskedések árai között, de ez túlzás. Szerintem érdeklődj másnál is.
Előzmény: boszi70 (9235)
boszi70 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9235
Sajnos nekem is 10.000 körüli árat mondtak. Ha lesz akciósan csak akkor veszek, addig is megpróbálom behajtani az útkezelőn a kárt.
gabocsiga Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9234
Na akkor ez a gumis sem az igazi....
Előzmény: mzdude (9233)
mzdude Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9233
Elvittem a cangát gumishoz, hogy centirozzák ki a kerekeket. Meglepő módon semmit nem találtak, az egyik kerékre tettek fel 5 grammos súlyt, de amúgy semmi. Ettől függetlenül a rázás enyhült (igaz, eddig sem volt erős), most már a türéshatáromon belül van. :-)

Gumis figura mondta, hogy hümm-hümm, hááát igen, ezek cseh és nem német Continental gumik... Hozzátette, hogy talán idővel elmúlik, meg a dízelmotor miatt orrnehéz az autó, így minden apró hibát jobban érezni. Mondom OK.

Lehetsgées, hogy a dísztrácsák is hozzájárulnak a rázáshoz?

Aztán, van valakinek ülésfűtése? Van olyan, hogy csak adott hőmérséklet alatt kapcsol be?
zsuga666 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9232

Hali !

Erről csak annyit, mikoron trombitának nézték úgy allesz a kerekeimet, a R.Délpest több, mint 10 rugóért számlázta darabját a tárcsának.

Előzmény: iMre (9230)
vizs Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9231

A 2200 Ft-os ár akciós lehetett. Szoktak ilyet csinálni, én sajnos lemaradtam róla. A legfrissebb információ szerint többféle kapható, a legolcsóbb 3200 Ft.

Az Autó2 kb. fél-egy évvel ezelőtt tesztelte a drágább benzineket. A végeredmény azt mutatta, hogy egyáltalán nem éri meg a drágább. A fogyasztás nem lett alacsonyabb és jobban sem ment.

Előzmény: iMre (9230)
iMre Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9230
2200 Ft-er hozott nekem a sogorom Budapestrol a Renault Baumgartnertol disztarcsat.
Előzmény: boszi70 (9215)
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9229

Ilyenkor kit lehet piszkálni, hogy hol van már a kártyám? A kereskedőnk csak annyit mondana, mint eladáskor, hogy 3-6 hónap......

Előzmény: vidia1 (9226)
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9228

Én nem használtam még, de nem is fogok, jó bele a 95-ös, még azt a 98-ast is sajnálom, amivel a múltkor tankoltam tele, semmi különbség nem volt sem fogyasztásban, sem húzásban, sem hangban.

Szóval szerintem nem éri meg az az 50 Ft/liter különbség.

Előzmény: barna_16v (9225)
gabocsiga Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9227
Jobban húz, kevesebbet eszik, de azért nem annyival mint amennyivel drágább!
Előzmény: barna_16v (9225)
vidia1 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 9226
Nekem is megjött 1 hónap alatt.
Előzmény: dohonyiz (9210)
barna_16v Creative Commons License 2004.07.28 0 0 9225
Sziasztok!

Használt már valaki 99-es vagy 100-as benzint?

Mik a tapasztalatok?

Érdemes ilyen benzint használni?
tocsesz Creative Commons License 2004.07.28 0 0 9224

Szia Tongi3!

Vadászok folyamatosan, de sajnos nincsen még eredmény. Ha elkapok valakit és megtudom tőle hol vette, mindenképpen megírom. Sajnos a neten csak a pótféklámpás van mindenhol. Lehet, hogy megkérdezem a RH-nál, de szerintem ott drága. Amúgy a pótfélámpás 33000 Ft a nélküli 27000 Ft, de az sehol sincsen.

Előzmény: Tongi3 (9204)
vizs Creative Commons License 2004.07.28 0 0 9223

4000 körül van darabja. Nekem az összeset ellopták, akkor érdeklődtem.

Előzmény: boszi70 (9215)
LekiPapi Creative Commons License 2004.07.28 0 0 9222
Meg sem említették, csak több héttel később vettem észre, mert nincs olyan feltünő helyen. Két horpadást bevásárlóközpontok parkolóiban szereztem a hátsó ajtókra. Pedig mindig jó messze állok meg, de egy-egy idióta azért megtalál. Messziről úgy néz ki, mintha egy törtött ajtót otthon gletteltem volna ki. Szép :( Igazad van, a pollenszűrő beszerelését is érdemes megnézni, mert kis jóindulattal a tetőt ferdén is lehet felcsavarni. Akkor viszont kicsit kijön mellette az utastérbe szánt levegő egy része.
Előzmény: boszi70 (9218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!