Szóval most jutott eszembe, hogy a gyári könyv olajszint kijelzést ír, beindulás után 30mp-ig és ha megnyomom a napi km számlálót vagy mi. Na ebből semmi sem igaz...Ki tud erről valamit?
Szia Alizé!
Hamarosan viszem dci-met 2 éves szervízre (kb. 24000 km lesz a kocsiban). Melyik szervíznek van ilyen kedvező ára, illetve milyen volt az olaj? Én egy éves korában magánszorgalomból lecseréltettem, most fullszintetikus van benne - remélem :) Ha nincs túl messze, ott a helyem.
Köszi! LP
mint már írtam sikerült bevezetékelnem a hőmérőmet, múlt hétvégén végre sikerült a megfelelően összerakott ellenállásokat is a végére rakni:)))
mivel akkor nem volt megfelelő csavarhúzóm és a tükröt nem tudtam leszedni így a szenzor maradt az ajtóvas belsejében, ami így a kinti és a benti átlagát mutatta:(
na, ma este leszedtem a tükröt (2 perc) lepattintottam a hátlapját (a fényezett oldal) (1 perc) és befűztem a szenzort a bowdenek járatán át, majd szigszalaggal és egy kis darab szivaccsal rögzítettem az előkészített vájatba (5 perc mert tartani is kellett a tükröt meg szalagot is vágni:), aztán vissza minden (1 perc) és kész is van.
Jól muxik (majd holnap menetközben is lecsekkolom)
Elfelejtetted írni, hogy melyik szervizben voltál. Az olaj amit adtak az félszintetikus v szint. ? Nem próbálkoztak rábeszélni még erre-arra?
Amit irtál az pozitív. Mered ajánlani őket?
Amúgy, amikor szakközepes autószerelő/aut.vill. szerelő ipari tanuló voltam egy skoda márka szervizben nagyon jól láttam ,hogy hogy lehet pénzt csinálni ebből abból. Főképpen: olajból és fékbetétből. Akkor :) most pedig :[
Tipikusan a lengéscsillapító az, amivel nem tudsz mit kezdeni. Egy erősebb kátyútól is tönkremehet. Igaz, akkor menne vele más is, gumi, felni, dehát megetetik az embert ezek mindennel.
Amit érdemes ilyenkor csinálni: elmenni futóműveshez, és rázópadon megnézetni a kocsit. Adnak egy szép diagramot, ha valakit érdekel, beszkennelek egyet, arról azonnal kiderül, mi az ábra. Még Budapesten sem kerül sokba egy ilyen vizsgálat, és egy 15-20 ezer forintos felesleges kiadást lehet megelőzni vele.
A szar az, hogy mindez megint a te idődből és pénzedből megy.
Lehet hogy igazuk van és tényleg folyik=HIBÁS a lengéscsillapító 30000 km megtéte után!!(Még nem adtam el a 2107-esünket, újkora óta nálunk van - Merkurtól, ha ez mond valamit - most 97E km van benne és az ÖSSZES TELÓ GYÁRI!!! )
Én innen nem tudom megállapítani hogy jó-e vagy rossz...Azért te próbáld megnézni ha tudod.
És nem is akarok farkast kiáltani sem.
És minden tiszteletem a korrekt hosszútávon gondolkodó szervizeké, akik az alábbi sorokat ne vegyék magukra.
DE...
Sajnos azt kell, hogy mondjam eseted tipikus az általam eddig olvasottak alapján! Érdekes módon eddig a szerviz problémák ~75% tartalmazta ezt a fejleményt!!!!
1.Bemegy a tulaj a sima x ezer km-es átvizsgálásra,
2.kis idő után közlik vele, hogy még ez + ez is rossz cserélni kell!!!
3. első ajánlat : mindent a tulaj fizet!!! és ugye akkor ijedtség meg ilyenek, esetleg a "rámenős" szervíz kitalálja azt is, hogy már mozdítani sem szabad az autót ( pl. ékszíj)(de ez egy másik sztori..)
4. ezek után egyezkedés: pl 60/40% JÓL HANGZIK MI??? főképpen az első mindent te fizetsz után!!!!
Ijedtségében egy ilyen ajánlatot mindenki elfogad...(95%)
DE AZ AUTÓ KÉT ÉVIG GARANCIÁLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy ne csak a tejet merjük visszavinni...
Ugye milyen dühös mindenki amikor vesz pl. egy tejet hazaviszi és romlott??!!! És ki az aki visszaviszi???? Hát kb 5%-a az embereknek...Pedig jogod van visszavinni (számla v. blokk legyen) és KÖTELESEK kicserélni!
Szerintem szervizek visszaélnek az embereknek e tulajdonságával és a hozzá nem értésükkel. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Én jelenleg minőségbiztosítási tanulmányokat folytatok munka mellett. Tanáraim a minőségbiztositás elismert szaktekintélyei. Csoporttársaim között is vannak sokat tapasztalt szakemberek (ez nem alapképzés), a tisztán láttás végett megigérem, hogy utánnajárok ezeknek a szervizes dolgoknak. Kinek mire van joga/kötelessége EU direktívák/előírások stb..
A szervíz témához szólnék hozzá: 1.5 dCi 30.000-es szerviz 24e Ft, mindent a szerviz adott. Olaj ( Elf Turbo Diesel 10W40 ), olajszűrő, levegőszűrő. Ilyen tételek nincsenek a számlán, hogy segédanyag és rézalátét.
Lehet, hogy nem cseréltek alátétet, de legalább le sem számlázták :) Az olaj nem csöpög, a lényeg ez.
Üdv Mindenkinek!
A szervíz meg volt!
Tapasztalatok, igazából nincsennek!
Bejelentkezés időpontja előtt értem 15 percel VECSÉSRE a Békési szervízhez!
Mivel átalakítás alatt van a szervíz, gondoltam sok várakozás várható de nem!
Szinte azonnal, munkafelvétel!
Lehet bemehettem volna, de az ablakból mindent láttam s kb 1 óra alatt kész is voltak!
Az 1,5 dCi motorba bizony 5L olaj megy szűrővel egyetemben!
Számlázás és a számlázott tételek úgy, hogy az olajat s az olajszűrőt én vettem-vittem!
Felhasznált anyagok bruttó összegben:
Rézalátét: 160,-
Levegőszűrő: 4271,- / ez boltban 2700-2900 /
Elvégzett szolgáltatások:
kis karbantartás: 6250,-
Müködési üzemelési ellenörzés : 3125,-
Levegőszűrő csere: 1250
Ajtó beállítás: 1875,- / ez kezdetektől fogva gond volt, én azt hittem garis.../
Segédanyagdíj:88,90
Összesen: 17.020,- Ft
Ajánlom mindenkinek vitára az adatokat!!!!!
S a gond csak ezek után jött, persze közben már jelezték...!!
Az 1év 2 hónapos kocsinak a hátsó lengéscsillapítójából folik a lééé!!!!
CSERE!
Első verzió mindent én fizetek!
Kedvesen megemlítem az autó 2 év garival rendelkezik s érdekes bármennyire szarak az utak, hogy ennyi idő alatt tönkre menjen!!!
Kis számolgatás, 40% az enyém 60% a Renault Hungary...
az összeg így 17800,- Ft anyag-munka-szerelési díj együttesében!
A családunk női tagjának első kérdése, természetesen rögtön az volt, hogy tényleg rossz a lengéscsillapító??mert ha jól megnézzük a számokat, ha ők adják a szűrőt s az olajat akkor megközelítőleg ezt az összeget kellett volna a szervízben hagynom kb 35-38 E forintot! S nem így akarják behozni az elmaradt forgalmat????
Lehet csak női logika.... vagy van benne valami igazság is???
Elnézést mindenkitől ha kicsit többet írtam a kelleténél!
Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!
Üdv: Gyapi
Ui: Csütörtökön megyek a cserére!!!!
Beszámoló csütörtök este!
Van egy honlap (http://thaliaklub.hu), amin sok info és egy külön fúrum is van, ott nézz körül, illetve a Renault Mégane Klubnak is van honlapja, ott szervízes tapasztalatokat is olvashatsz (http://meganeklub.hu).
csak igy tudok hozzásólni mert azt irja ki hogy nem járt le az idő...???
Tehát kérdésedre válaszolva: az autó 1.5 dci, Azure és ma 3 napos. Színe mint a tiednek!
Ennek az autónak ez és a fekete a színe !!!
Viszont a szervizek miatt aggódom. Csupa átverés mindenhol... :(( Mióta megrendeltem az autót az olvasok Renault-os forumokat és a szerviz probléma egyértelműen jelentkezik. Ezzel kapcsolatban gondoltam arra, hogy nem lenne rossz értékelni a szervizeket-csinálni egy weboldalt v. ilyesmi- , hiszen elég sok Thaliás van már a kirívóan rossz szervizeket valamilyen szinten szankcionálhatnánk. A legdurvább amit olvastam hogy bement zöldkártyát csináltatni valaki és azt mondták neki, hogy hiányzik a szívósor tömítés ????!!!!, de az autó jól ment addig!! Hát ekkorát hazudni! Aki nem ért hozzá az pedig elhiszi. Amúgy hova lett , beszívta a motor, vagy leesett??? :))) Jól lehúzták pénzzel a szerencsétlent...
Ide tartozik még, hogy mindenki "beleadhatná" a saját szakterülete tudását ha az kapcsolódik valamilyen formán ide. Én pl. jelenleg minőségbiztosítási ismeretekkel vértezem fel magam és igyekszem, hogy ne verjenek át.
Van egy Renault-club ,csakhogy vannak vagy negyvenen...
Ezúton mindenkitől várok ötleteket/véleményeket ezzel kapcsolatosan.
Várom a beszámolódat a 30000-res szervizről, főként, hogy egy másik fórumon csak rosszat olvastam erről... kiemelten forma1-es gyöngyszemünk szüleinek vállalkozásárol. (de sajnos általánosságban is..)
Ha lehet írd le, hogy hol voltál szervízben és milyen motor van az autódban.
Kedden vettem egy Tháliát :)))), és a leírásban az van, hogy a jobb hátsó ajtón - a könyvben itt egy kép van és nem egyértelmű - van egy renault-os információs matrica. Na ezt sehol sem találom... plíz segítsetek, hogy hol lehet.
Vazzeg, 12 fok alatt megy csak az ülésfűtés. Tegnap 13 fokot mért ez a dög. A fene megette, nem hőmérőt kértem az ülésbe, hanem fűtőszálakat. :-)
Persze a kézikönyv erről mélyen hallgat.
Majus vegen kerult 2200-ba a disztarcsa darabja ... nem tudom, hogy akcios volt-e vagy sem, a lenyeg az, hogy a modell amivel a gyarbol kaptuk, a legolcsobb az osszes kozul.
Egy alternativa hogy a Homasitatol vasaroljon az ember egy egy teljes rendet 3-4000 ft-er; (nem Renault de ebben az arban mar egesz csinosat kapni).
Elvittem a cangát gumishoz, hogy centirozzák ki a kerekeket. Meglepő módon semmit nem találtak, az egyik kerékre tettek fel 5 grammos súlyt, de amúgy semmi. Ettől függetlenül a rázás enyhült (igaz, eddig sem volt erős), most már a türéshatáromon belül van. :-)
Gumis figura mondta, hogy hümm-hümm, hááát igen, ezek cseh és nem német Continental gumik... Hozzátette, hogy talán idővel elmúlik, meg a dízelmotor miatt orrnehéz az autó, így minden apró hibát jobban érezni. Mondom OK.
Lehetsgées, hogy a dísztrácsák is hozzájárulnak a rázáshoz?
Aztán, van valakinek ülésfűtése? Van olyan, hogy csak adott hőmérséklet alatt kapcsol be?
A 2200 Ft-os ár akciós lehetett. Szoktak ilyet csinálni, én sajnos lemaradtam róla. A legfrissebb információ szerint többféle kapható, a legolcsóbb 3200 Ft.
Az Autó2 kb. fél-egy évvel ezelőtt tesztelte a drágább benzineket. A végeredmény azt mutatta, hogy egyáltalán nem éri meg a drágább. A fogyasztás nem lett alacsonyabb és jobban sem ment.
Én nem használtam még, de nem is fogok, jó bele a 95-ös, még azt a 98-ast is sajnálom, amivel a múltkor tankoltam tele, semmi különbség nem volt sem fogyasztásban, sem húzásban, sem hangban.
Szóval szerintem nem éri meg az az 50 Ft/liter különbség.
Vadászok folyamatosan, de sajnos nincsen még eredmény. Ha elkapok valakit és megtudom tőle hol vette, mindenképpen megírom. Sajnos a neten csak a pótféklámpás van mindenhol. Lehet, hogy megkérdezem a RH-nál, de szerintem ott drága. Amúgy a pótfélámpás 33000 Ft a nélküli 27000 Ft, de az sehol sincsen.
Meg sem említették, csak több héttel később vettem észre, mert nincs olyan feltünő helyen.
Két horpadást bevásárlóközpontok parkolóiban szereztem a hátsó ajtókra. Pedig mindig jó messze állok meg, de egy-egy idióta azért megtalál. Messziről úgy néz ki, mintha egy törtött ajtót otthon gletteltem volna ki. Szép :(
Igazad van, a pollenszűrő beszerelését is érdemes megnézni, mert kis jóindulattal a tetőt ferdén is lehet felcsavarni. Akkor viszont kicsit kijön mellette az utastérbe szánt levegő egy része.