Az ügyintéző Csaba? Elég rendes gyerek, de a forgalomba helyezésnél vigyázz, mert úgy adja elő, hogy a KGFB, az Uniqua-nál a legkedvezőbb. Megkötöttem, utána megnéztem a neten és közel sem így van. Ez nálam Bónusz 2-ben plusz 2000 Ft negyedévente. Azt hiszem megyek vissza a régi biztosítóhoz. Nem mintha sok lenne éves szinten 8000 Ft, de nem volt szép dolog hogy palira venni. Ha ezt nem tette volna abszolút meg lettem volna elégedve vele. Nem biztos, hogy egy kis üzletkötői jutalékért megéri, a hírnevet rontani. :o( Mondjuk Nekem is előbb eszembe jutahtott volna utána nézni a neten. :o( Egyébként Én is támogattam Zsoltit! :o)
Én június 24-én kötöttem szerződést, a szállítási határidő július 8. volt. El kell, hogy keserítselek egy kicsit, mert ez bizony a szalonba érkezés időpontja. Ezután jött a forgalomba helyezés és az egyéb dolgok beszerelése (riasztó,váltózár, stb.) és így Július 15-én vehettem át. Baromi nehezen ment az idő, és be voltam sózva. Melyik kereskedés?
Sziasztok!
Lassan én is csatlakozom a Thalia táborba. Hétfőn rendeltem a kocsit, a szerződésen azt írják, hogy várható szállítási határidő aug. 5.
Szerintetek ez a szalonba szállítás határideje és utána jön a forgalomba helyezés (az üzletkötő valami ilyesmit magyarázott), vagy az átadási határidő?
Jó lenne, ha az utóbbi lenne, mert már nagyon várom.
De tudom: ne álmodozzak, úgyis csúsznak vele. :-)
Amikor az izzítást ráadom?Már akkor nyomni kell?Nekem eddig nem írt ki semmit...Szervizbe vigyem? Tényleg-->az autó nyíregyházi, én pedig pest déli agglomerációjából..Más szervízbe is be lehet vinni vagy csak nyíregyházán foglalkoznak vele? Mármintha nem csak kötelező átvizsgálás van, mint pl. ez az olajszint kijelző?
Szóval most jutott eszembe, hogy a gyári könyv olajszint kijelzést ír, beindulás után 30mp-ig és ha megnyomom a napi km számlálót vagy mi. Na ebből semmi sem igaz...Ki tud erről valamit?
Szia Alizé!
Hamarosan viszem dci-met 2 éves szervízre (kb. 24000 km lesz a kocsiban). Melyik szervíznek van ilyen kedvező ára, illetve milyen volt az olaj? Én egy éves korában magánszorgalomból lecseréltettem, most fullszintetikus van benne - remélem :) Ha nincs túl messze, ott a helyem.
Köszi! LP
mint már írtam sikerült bevezetékelnem a hőmérőmet, múlt hétvégén végre sikerült a megfelelően összerakott ellenállásokat is a végére rakni:)))
mivel akkor nem volt megfelelő csavarhúzóm és a tükröt nem tudtam leszedni így a szenzor maradt az ajtóvas belsejében, ami így a kinti és a benti átlagát mutatta:(
na, ma este leszedtem a tükröt (2 perc) lepattintottam a hátlapját (a fényezett oldal) (1 perc) és befűztem a szenzort a bowdenek járatán át, majd szigszalaggal és egy kis darab szivaccsal rögzítettem az előkészített vájatba (5 perc mert tartani is kellett a tükröt meg szalagot is vágni:), aztán vissza minden (1 perc) és kész is van.
Jól muxik (majd holnap menetközben is lecsekkolom)
Elfelejtetted írni, hogy melyik szervizben voltál. Az olaj amit adtak az félszintetikus v szint. ? Nem próbálkoztak rábeszélni még erre-arra?
Amit irtál az pozitív. Mered ajánlani őket?
Amúgy, amikor szakközepes autószerelő/aut.vill. szerelő ipari tanuló voltam egy skoda márka szervizben nagyon jól láttam ,hogy hogy lehet pénzt csinálni ebből abból. Főképpen: olajból és fékbetétből. Akkor :) most pedig :[
Tipikusan a lengéscsillapító az, amivel nem tudsz mit kezdeni. Egy erősebb kátyútól is tönkremehet. Igaz, akkor menne vele más is, gumi, felni, dehát megetetik az embert ezek mindennel.
Amit érdemes ilyenkor csinálni: elmenni futóműveshez, és rázópadon megnézetni a kocsit. Adnak egy szép diagramot, ha valakit érdekel, beszkennelek egyet, arról azonnal kiderül, mi az ábra. Még Budapesten sem kerül sokba egy ilyen vizsgálat, és egy 15-20 ezer forintos felesleges kiadást lehet megelőzni vele.
A szar az, hogy mindez megint a te idődből és pénzedből megy.
Lehet hogy igazuk van és tényleg folyik=HIBÁS a lengéscsillapító 30000 km megtéte után!!(Még nem adtam el a 2107-esünket, újkora óta nálunk van - Merkurtól, ha ez mond valamit - most 97E km van benne és az ÖSSZES TELÓ GYÁRI!!! )
Én innen nem tudom megállapítani hogy jó-e vagy rossz...Azért te próbáld megnézni ha tudod.
És nem is akarok farkast kiáltani sem.
És minden tiszteletem a korrekt hosszútávon gondolkodó szervizeké, akik az alábbi sorokat ne vegyék magukra.
DE...
Sajnos azt kell, hogy mondjam eseted tipikus az általam eddig olvasottak alapján! Érdekes módon eddig a szerviz problémák ~75% tartalmazta ezt a fejleményt!!!!
1.Bemegy a tulaj a sima x ezer km-es átvizsgálásra,
2.kis idő után közlik vele, hogy még ez + ez is rossz cserélni kell!!!
3. első ajánlat : mindent a tulaj fizet!!! és ugye akkor ijedtség meg ilyenek, esetleg a "rámenős" szervíz kitalálja azt is, hogy már mozdítani sem szabad az autót ( pl. ékszíj)(de ez egy másik sztori..)
4. ezek után egyezkedés: pl 60/40% JÓL HANGZIK MI??? főképpen az első mindent te fizetsz után!!!!
Ijedtségében egy ilyen ajánlatot mindenki elfogad...(95%)
DE AZ AUTÓ KÉT ÉVIG GARANCIÁLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy ne csak a tejet merjük visszavinni...
Ugye milyen dühös mindenki amikor vesz pl. egy tejet hazaviszi és romlott??!!! És ki az aki visszaviszi???? Hát kb 5%-a az embereknek...Pedig jogod van visszavinni (számla v. blokk legyen) és KÖTELESEK kicserélni!
Szerintem szervizek visszaélnek az embereknek e tulajdonságával és a hozzá nem értésükkel. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Én jelenleg minőségbiztosítási tanulmányokat folytatok munka mellett. Tanáraim a minőségbiztositás elismert szaktekintélyei. Csoporttársaim között is vannak sokat tapasztalt szakemberek (ez nem alapképzés), a tisztán láttás végett megigérem, hogy utánnajárok ezeknek a szervizes dolgoknak. Kinek mire van joga/kötelessége EU direktívák/előírások stb..
A szervíz témához szólnék hozzá: 1.5 dCi 30.000-es szerviz 24e Ft, mindent a szerviz adott. Olaj ( Elf Turbo Diesel 10W40 ), olajszűrő, levegőszűrő. Ilyen tételek nincsenek a számlán, hogy segédanyag és rézalátét.
Lehet, hogy nem cseréltek alátétet, de legalább le sem számlázták :) Az olaj nem csöpög, a lényeg ez.
Üdv Mindenkinek!
A szervíz meg volt!
Tapasztalatok, igazából nincsennek!
Bejelentkezés időpontja előtt értem 15 percel VECSÉSRE a Békési szervízhez!
Mivel átalakítás alatt van a szervíz, gondoltam sok várakozás várható de nem!
Szinte azonnal, munkafelvétel!
Lehet bemehettem volna, de az ablakból mindent láttam s kb 1 óra alatt kész is voltak!
Az 1,5 dCi motorba bizony 5L olaj megy szűrővel egyetemben!
Számlázás és a számlázott tételek úgy, hogy az olajat s az olajszűrőt én vettem-vittem!
Felhasznált anyagok bruttó összegben:
Rézalátét: 160,-
Levegőszűrő: 4271,- / ez boltban 2700-2900 /
Elvégzett szolgáltatások:
kis karbantartás: 6250,-
Müködési üzemelési ellenörzés : 3125,-
Levegőszűrő csere: 1250
Ajtó beállítás: 1875,- / ez kezdetektől fogva gond volt, én azt hittem garis.../
Segédanyagdíj:88,90
Összesen: 17.020,- Ft
Ajánlom mindenkinek vitára az adatokat!!!!!
S a gond csak ezek után jött, persze közben már jelezték...!!
Az 1év 2 hónapos kocsinak a hátsó lengéscsillapítójából folik a lééé!!!!
CSERE!
Első verzió mindent én fizetek!
Kedvesen megemlítem az autó 2 év garival rendelkezik s érdekes bármennyire szarak az utak, hogy ennyi idő alatt tönkre menjen!!!
Kis számolgatás, 40% az enyém 60% a Renault Hungary...
az összeg így 17800,- Ft anyag-munka-szerelési díj együttesében!
A családunk női tagjának első kérdése, természetesen rögtön az volt, hogy tényleg rossz a lengéscsillapító??mert ha jól megnézzük a számokat, ha ők adják a szűrőt s az olajat akkor megközelítőleg ezt az összeget kellett volna a szervízben hagynom kb 35-38 E forintot! S nem így akarják behozni az elmaradt forgalmat????
Lehet csak női logika.... vagy van benne valami igazság is???
Elnézést mindenkitől ha kicsit többet írtam a kelleténél!
Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!
Üdv: Gyapi
Ui: Csütörtökön megyek a cserére!!!!
Beszámoló csütörtök este!
Van egy honlap (http://thaliaklub.hu), amin sok info és egy külön fúrum is van, ott nézz körül, illetve a Renault Mégane Klubnak is van honlapja, ott szervízes tapasztalatokat is olvashatsz (http://meganeklub.hu).
csak igy tudok hozzásólni mert azt irja ki hogy nem járt le az idő...???
Tehát kérdésedre válaszolva: az autó 1.5 dci, Azure és ma 3 napos. Színe mint a tiednek!
Ennek az autónak ez és a fekete a színe !!!
Viszont a szervizek miatt aggódom. Csupa átverés mindenhol... :(( Mióta megrendeltem az autót az olvasok Renault-os forumokat és a szerviz probléma egyértelműen jelentkezik. Ezzel kapcsolatban gondoltam arra, hogy nem lenne rossz értékelni a szervizeket-csinálni egy weboldalt v. ilyesmi- , hiszen elég sok Thaliás van már a kirívóan rossz szervizeket valamilyen szinten szankcionálhatnánk. A legdurvább amit olvastam hogy bement zöldkártyát csináltatni valaki és azt mondták neki, hogy hiányzik a szívósor tömítés ????!!!!, de az autó jól ment addig!! Hát ekkorát hazudni! Aki nem ért hozzá az pedig elhiszi. Amúgy hova lett , beszívta a motor, vagy leesett??? :))) Jól lehúzták pénzzel a szerencsétlent...
Ide tartozik még, hogy mindenki "beleadhatná" a saját szakterülete tudását ha az kapcsolódik valamilyen formán ide. Én pl. jelenleg minőségbiztosítási ismeretekkel vértezem fel magam és igyekszem, hogy ne verjenek át.
Van egy Renault-club ,csakhogy vannak vagy negyvenen...
Ezúton mindenkitől várok ötleteket/véleményeket ezzel kapcsolatosan.
Várom a beszámolódat a 30000-res szervizről, főként, hogy egy másik fórumon csak rosszat olvastam erről... kiemelten forma1-es gyöngyszemünk szüleinek vállalkozásárol. (de sajnos általánosságban is..)
Ha lehet írd le, hogy hol voltál szervízben és milyen motor van az autódban.
Kedden vettem egy Tháliát :)))), és a leírásban az van, hogy a jobb hátsó ajtón - a könyvben itt egy kép van és nem egyértelmű - van egy renault-os információs matrica. Na ezt sehol sem találom... plíz segítsetek, hogy hol lehet.
Vazzeg, 12 fok alatt megy csak az ülésfűtés. Tegnap 13 fokot mért ez a dög. A fene megette, nem hőmérőt kértem az ülésbe, hanem fűtőszálakat. :-)
Persze a kézikönyv erről mélyen hallgat.
Majus vegen kerult 2200-ba a disztarcsa darabja ... nem tudom, hogy akcios volt-e vagy sem, a lenyeg az, hogy a modell amivel a gyarbol kaptuk, a legolcsobb az osszes kozul.
Egy alternativa hogy a Homasitatol vasaroljon az ember egy egy teljes rendet 3-4000 ft-er; (nem Renault de ebben az arban mar egesz csinosat kapni).
Elvittem a cangát gumishoz, hogy centirozzák ki a kerekeket. Meglepő módon semmit nem találtak, az egyik kerékre tettek fel 5 grammos súlyt, de amúgy semmi. Ettől függetlenül a rázás enyhült (igaz, eddig sem volt erős), most már a türéshatáromon belül van. :-)
Gumis figura mondta, hogy hümm-hümm, hááát igen, ezek cseh és nem német Continental gumik... Hozzátette, hogy talán idővel elmúlik, meg a dízelmotor miatt orrnehéz az autó, így minden apró hibát jobban érezni. Mondom OK.
Lehetsgées, hogy a dísztrácsák is hozzájárulnak a rázáshoz?
Aztán, van valakinek ülésfűtése? Van olyan, hogy csak adott hőmérséklet alatt kapcsol be?
A 2200 Ft-os ár akciós lehetett. Szoktak ilyet csinálni, én sajnos lemaradtam róla. A legfrissebb információ szerint többféle kapható, a legolcsóbb 3200 Ft.
Az Autó2 kb. fél-egy évvel ezelőtt tesztelte a drágább benzineket. A végeredmény azt mutatta, hogy egyáltalán nem éri meg a drágább. A fogyasztás nem lett alacsonyabb és jobban sem ment.