Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Biovadász Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9371
Kötelezőt:
Ott ahol a legolcsóbb. Akármilyen a szolgáltatás, neked tuti nem lesz hátrányod belőle.

Cascot:
Itt már érdemes szolgáltatást is nézni, nem csak az árat. Van olyan biztosító, amelyik pl nem von le értéknövekedést a kifizetésből akkor sem, ha új alkatrészt tesznek a kocsiba javításkor, ami néha nem is kis pénz, baj esetén megérheti, lehetnek mások a feltételei az önrésznek, baj esetén megérheti még úgy is, hogy havonta egy kicsit többet fizettél.

Jahm és márkakereskedőkkel csak óvatosan. Pl a Skodapalotában engem csőbe akartak húzni a cascoval, csak akkor vettek vissza, amikor elárultam, hogy nekem azért nem kéne hülyeségeket beszélni. Jórészt ennek köszönhető, hogy most ebbe a topicba irogatok és nem egy másikba. :)
Előzmény: ttracer (9370)
ttracer Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9370

Sziasztok!

Új vagyok itt, thalia1.5dci vásárlását fontolgatom, és a tanácsotokat kérném biztosítást kötni melyik biztosítóval érdemes?Természetesen a kötelező és cascó

árak miatt kérdezem, ill. az egyik kereskedő szerint csak régi, nagy múlttal

rendelkező biztosítóval érdemes foglalkozni, mert ezek nem szűnnek meg egyik napról a másikra.Jelenleg az unionnál kaptam a legjobb ajánlatot kötelezőre és cascóra egyaránt.Hogyisvanez:) a válszokat köszi

boszi70 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9369
Én pont tegnap teszteltem. Tankolni készültem, és a benzinkút előtt 1 km-re kigyulladt a lámpa. Tankoltam 40 litert. Ebből következtetem, hogy az 1.kigulladásnál még 10 liter biztos van benne. De vigyázz, mert hallottam olyat, hogy akinek kigyulladt rohannia kellett tankolni, de volt olyan aki még nyugodtan elment 200 km-t.
Előzmény: dohonyiz (9354)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9368
Mint a Tied, csak egy kis fémreszelékkel megszórták ... :-))  (tintakék metál: IGU- ...)
Előzmény: dohonyiz (9367)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9367

Szia!

Mi Nagykőrösön leszünk családlátogatáson, mi is gondolkoztunk a pacik megnézésén, még nem tudom, ott leszünk-e?

Milyen színű az autód? (lusta vagyok most megnézni a klubhonlapot...)

Üdv

Zoli

Előzmény: v__tibor (9366)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9366

Sziasztok!

A családdal szombaton megnézzük Kecskeméten a Négyesfogathajtó Világbajnokság maratonhajtását (http://www.kecskemet2004.hu/program1.html). Lesz még esetleg arrafele valaki innen a fórumról?

dohonyiz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9365

Dormoci,

Szerintem ezzel kár próbálkozni, mert:

- Ezek szerint sok ilyen van, tehát nem egyedi eset, és ha Neked adnak kárpótlást/értékcsökkenést akkor a többi száz / ezer is fog menni ugyanezért

- Nem feltűnő helyen van, tehát az autó értékét nem csökkenti.

- Nem eltitkolt hiba, egyrészt bevallották, hogy ilyen, másrészt meg láthattad az átvételnél.....

Szóval szerintem nem sok esély van erre, de ha sikerül, szólj, mert akkor én is reklamálok :o)))))

Zoli

Előzmény: dormoci (9363)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9364

Halihó!

Nem tudom az ablakmosónál hogy van ez, de nem nyomás alatt lévő csöveknél (pl. konyhai lefolyó) szivárgás, repedés esetén be szoktam kenni egy Gumiám nevű tömítő szerrel. Ez olyan tubusban lévő fehér anyag, mint egy sűrű, zsíros tejföl. Semmi kinyomópisztoly, vagy ilyesmi. Egyszerűen ujjal rá kell kenni. Idővel már a levegőben lévő nedvesség hatására is térhálósodik és olyan lesz, mint a radírgumi. A felesleget késsel le lehet faragni. Utoljára 350 Ft-ért vettem egy tubussal. Ha valahol vízcsapokat árulnak, ott általában kapni ezt is. Ennyit egy próba megérne.

üdv 

Előzmény: csipeti (9361)
dormoci Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9363
Szia! köszi a válaszodat, nekem is azt mondták a B-nél, hogy sok ugyanilyen renault szaladgál, Én azon gondolkozom, hogy valami értékcsökkenést megpróbálok kiverekedni. Joe
Biovadász Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9362
Biztos lehet kinyomópisztolyban is kapni, nekem én annakidején sima tubusban vettem egy kis adagot.

Emlékeim szerint a sima szilikon amire te gondolsz az fehér színű, ez viszont szintelen. Nem tudom, hogy csak a szintelenségében vagy egyébb tulajdonságaiban is eltér, a sima fehér szilikont még nem használtam.
Az tuti, hogy baromi erős, vízálló és szintelen. Más asszem nem is kell ablakmosótartály ragasztáshoz. :)
Előzmény: csipeti (9361)
csipeti Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9361
Én is valami ilyenre gondoltam. Ez a szilikonkaucsuk valami spec dolog, vagy közönséges kinyomópisztolyos szilikon?
Előzmény: Biovadász (9358)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9360

Szia Dormoci!

Nekem is vegyes képet mutat a csomagtartó belülről, olyan mintha már a kész autóba behajolva kis kézi festékszóróval "Ahová elérek ott befújom" alapon festettek volna.....:o)))

Zoli

Előzmény: dormoci (9355)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9359
Az a baj, hogy erre a "zsíros" műanyagra nem nagyon ragad rá semmi. Próbáld meg FBS-sel vagy valami hasonló de nem olcsó, gumialapú ragasztóval. Igazából kívül belül kéne ragasztani. Valamilyen foltot kell rátenni az nagyobb felületen ragad
Előzmény: csipeti (9356)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9358
Valami ragasztgatás szilikonkaucsukkal?
Ha az akváriumokat összetrja, akkor szerintem ezt is lehetne foltozni vele.
Max nem lesz szép, de ott úgysem látszik.
Előzmény: csipeti (9356)
csipeti Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9357

Ja!

A csomagtartóban jobbra szerintem az eü csomagnak van, legalábbis nekem a szabványméretű doboz pont passzol, sőt meg is marad ott minden egyéb rögzítés nélkül.

csipeti Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9356

Sziasztok!

Zoli!

Az üzemanyagszintjelző megbízható, de elég hektikusan mükszik. Nekem az utóbbi 4 tankolás előtt mindig máskor kapcsolt be, bár az is igaz, hogy a mutató is "sasszézik" rendesen, így nem is várható a lámpától, hogy mindig ugyanúgy viselkedjen. Tegnap én már imádkoztam, hogy csak a kútig érjen el (kb 50 km világitó benzinkúttal) de csak 43l ment bele.

Ötleteket várnék a következő bajomra:

Ablakmosótartályom megadta megát, pont ott ahol a szivattyú belemegy a lyuk egy fél centit kirepedt. A műanyagos szerint nagyon gyesza az anyag, nem lehet hegeszteni, az új pedig 5 számjegyű összeget kóstál. Szóval vmi áthidaló megoldás kellene.

Köszi

Előzmény: dohonyiz (9354)
dormoci Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9355
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy ki tapasztalt az autóján fényezési hibákat/pl. csomagtér belúlről nincs szinre fújva stb/. A fogyasztás DCI esetében a tapasztalatom szerint vegyes használat esetében, kimélet nélkúl 5 literkörúl alakul.
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9354

Sziasztok!

Csomagtartós jobb oldali hely: Én a múltkor vettem egy 5 literes ablakmosót, annak a kis "demizsonja" pont megáll benne :--)

Hűtőventi: Nekem a 35 fokban, ha ment a klíma, és mondjuk hosszabban álltam egy lámpánál vagy lassan kellett menni, rögtön bekapcsolt eddig. Amióta nincs olyan meleg, nem hallottam, hogy ment volna.

Zoli

U.i.: Ja, szerintetk az üzemanyagszint.jelzőnek a kis kút lámpája mennyire megbízható? Nekem eddig 2-szer volt olyan, hogy kigyulladt, gyorsan el is mentem tankolni. Most meg már a jelző majdnem a piros rész legalján van, de nem ég a ksi kútlámpa....pedig nem azzal van a gond, mert amikor elfordítom a kulcsot, akkor ugye ég....

Előzmény: ÖregMackó (9352)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9353

Skoda 120L volt a drága. Ha elérte a 95 fokot, az érzékelő gomba bekapcsolt és úgy is maradt, hiába lett a kocsi leállítva. Tehát már a régiek is, bár talán a rómaiak még nem. :-) Ha egy szép kánikulai napon végigsétálsz a belvároson, hallani hogy némelyik frissen leparkolt autóban valami zúg, bár már nincs ott senki. A ventillátor dolgozik, de ha lehűlt a kívánt hőfokra, akkor magától leáll. Ezért írja a kézikönyv, hogy leállítás után vigyázz a motortető felnyitásakor, mert akkor még a hőmérséklet kicsit emelkedik és a ventillátor gyújtástól függetlenül bekapcsolhat.

üdv: Vulkan

Előzmény: Biovadász (9350)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9352

Szia!

Sajnos nekem fogalmam sincs, de a fél literes kólás üveg pont belefér abban szoktunk a kutyának utazóvizet vinni.

Előzmény: Tongi3 (9342)
tocsesz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9351

Ezen Én is csodálkoztam a múltkor, de nem igazán tulajdonítottam neki jelentőséget.

Az előző autómnál nekem is rögtön lekapcsolt, amint leállítottam a motort.

Előzmény: Biovadász (9350)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9350
Én eddig egyszer hallottam bekapcsolva, szintén földútmenetben.

Ami furcsa volt, hogy akkor is teker, ha leállítom a kocsit.
Vagy a mostani új kocsiknál már ez a szokás?
Előzmény: tocsesz (9349)
tocsesz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9349

Hi!

Nekem is be szokott kapcsolni, de csak akkor, ha megyek ki a telekre. Az utolsó 1 km rossz minőségű földút. Itt nagyon lassan megyek és szinte nics is menetszél, ekkor szokott bekapcsolni, de ha odaérek viszonylag hamar kikapcsol. Egyébként elég csendes, van hogy csak akkor veszem észre, hogy megy, ha megállok.

Előzmény: Redfox (9343)
csipeti Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9348

Köszi!

Akkor még1x nekiindulok a projektnek :)

Előzmény: kukucs33 (9347)
kukucs33 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9347

Hali!

Amennyire vissza tudok emlélezni (lassan egy éve, hogy cseréltem), elég volt lehúzni az elektromos csatlakozót és kicsit elfordítani az izzót és már jött is kifelé - az újat meg fordított sorrendben... Nem nagyon kellett szétszedni semmit, talán valami kis gumi borítás van még rajta, de az is lejött simán, talán az izzóval együtt (?). Ha délutánig nem ír senki tutit akkor holnapra megnézem, hogyan is néz ki belülről a motortér, aztán elmondom pontosan, de sajna látnom kéne, mert az emlékeim elég homályosak már e téren és lehet, hogy ezt azt keverek másik autókkal :-) Egy biztos, hogy hamar megvolt! ;-)

Előzmény: csipeti (9346)
csipeti Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9346

Sziasztok!

Tudja vki, hogy az első Thaliában hogy lehet a tompított ízzót kicserélni, magát a lámpa hátulját nem sikerál levarázsolni.

Köszi

Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.04 0 0 9345

Szia Vörösróka!

Igen, már volt, amikor beindult a hűtőventillátor. Legutóbb tegnap, Bp. a Dagály fürdő előtt ácsorgó sorban, várakozás közben. Pedig nem is volt 35 fok, de a légkondi az üvegház hatás miatt ment. Beinduláskor kis plusz rázkódást érezni. Amikor a sor végre megindult, gondolom leállt, mert utána már nem éreztem.

Nem tudom hol laksz, de ha ott nincsenek komoly ácsorgó dugók, akkor menet közben a menetszél is elég és nem indul be. Kivétel lehet a hegymenet.

üdv: Vulkan

Előzmény: Redfox (9343)
stones Creative Commons License 2004.08.03 0 0 9344
pénteken veszek egy 2002-es klímás Thalia RT 16V személygépkocsit
Előzmény: tocsesz (9336)
Redfox Creative Commons License 2004.08.03 0 0 9343

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az Thaliatokban beindult már egyszer is a hűtőventillátor pláne az utóbbi napok 35 fokos kánikuláját figyelembe véve? Természetesen nem a klímás üzemmódra gondolok. Az én Thaliam mióta megvan (2003 szept) még a hangját sem hallottam a hűtőventillátornak kivéve a klíma használatát.

Tongi3 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 9342

Bocsi!

Nem a bal, hanem a jobb oldalon lévő tartó felület hasznosítása érdekel.

Tongi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!