Keresés

Részletes keresés

sfi Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1268

Interneten én is keresgettem, de csak 3 (!) db-ot találtam. Épp ezért mielőtt átmentünk Boszniába, Ho-ban teletankoltunk. Aztán nagy csodálkozásunkra szinte minden 2. kútnál volt LPG. Mi Mostartban tankoltunk kétszer és egyszer Banja Lukan, de tényleg rengeteg helyen van autógáz.

Horvátországban is elég sok helyen van, mi Drávaszabolcsnál mentünk át a határon. Ott rögtön Donji Miholjacon is van LPG, aztán Valpovon és az Osijek utáni autópályán is.

A lényeg, hogy nem kell aggódni, sokkal több LPG kút van, mint nálunk.

Előzmény: DrHal (1267)
DrHal Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1267

Kedves Sfi!

Tudnál nekem segíteni abban, hogy Bosznia-Hercegovinában hol vannak LPG-s kutak? A Drávaszabolcs-Zenica-Peljesac és a Barcs-Banja Luka-Peljesac útszakaszok érdekelnének (az egyik oda, másik vissza). Ill. a hozzátartozó horvát szakaszok. Esetleg ha van ilyen internetes oldal ahol megnézhetőek, az is jó.

Köszönöm!

Előzmény: sfi (1240)
csszita1 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1266

Kedves mindenki. Megkérdezném a tapasztaltabbakat hogy érdemes e sibenik felé  mondjuk pécs vagy barcs felől átvágni Bosznián ha igen merre? Ezenkívül ha valakinek van maradék bosnyák pénze vevő lennék rá úgy hogy mindenki jól járjon

Ephedrin Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1265

Hú de qrva jó lehet!!!

Szívesen kipróbálnám!!! :-))))))))))))))))))))

Előzmény: The_Rible (1261)
The_Rible Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1264

A piramisokról utazótársak részletes beszámolót írtak nem olyan régen itt. Keresd vissza, azt javaslom.

Előzmény: laguna1,8 (1262)
The_Rible Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1263

Szarajevó egy nagyváros, ennek megfelelő a biztonsági szint. Ha betartod a normál biztonsági lépéseket, úgy mint itthon pl. Budapesten, akkor rendben lesz minden. Tudom, ez nyaralás alatt problémás lehet, mert tele van az autó cuccal, de itthon se Budapesten, se bármelyik nagyobb városban nem hagynál gondolom semmit az autóban látható helyen. Azért ott is ezt javaslom.

Rendőrlámpáknál ott is vannak kéregetők, ne állj szóba velük. Biztonsági ajtózárat lezárod úgy mint itthon ilyen esetben és kész. Ha tömeg van, akkor vigyázz a nálad levő értékekre, úgy mint itthon hasonló esetben.

Nekem a sok-sok út alatt sem volt még soha semmi gondom. Ne feledd, hogy a muszlimoknál a lopás súlyos bűn. De ott sem mind hithű.

Előzmény: laguna1,8 (1262)
laguna1,8 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1262

Szia én Szarajevóra gondoltam mennyire biztonságos elnézést ha félre irtam

a piramisok azok látogathatók?

vagy csak ott van és megnézem ennyi?

Előzmény: laguna1,8 (1259)
The_Rible Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1261

Egy kevésbé ismert lehetőség:

Előzmény: PNikolett (1258)
The_Rible Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1260

Micsoda mennyire biztonságos? A hegy?

Előzmény: laguna1,8 (1259)
laguna1,8 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1259

Üdvözletem

járt már valaki a Boszniai piramisoknál? engem nagyon érdekelne

kilóméterben mennyire lehet Szarajevótol?

Szarajevó mennyire biztonságos?

PNikolett Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1258

Sziasztok!

A jövőben tervezünk egy Bosznia-Hercegovina-Montenegró-Horvátország körútazást és kb. 3-4 napot szánnánk Bosznia-Hercegovinára. A segítségeteket szeretném kérni, hogy szerintetek e pár napban, mi az amit feltétlenül látni kell? Mit javasolnátok?

Eddig a következőket terveztük el (persze nem sorrendben, csak felsorolás szinten): Pocitelj, Blagaj, Mostar, Medjugorje, Kravica vízesés, Jajce, Szarajevo,  Neretva-völgye. 

Szerintetek?

sfi Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1257

Persze, le lehet nyomni egyben is, mi is mentünk már úgy többször. De rájöttünk, hogy sokkal kényelmesebb, ha valahol eltöltünk egy éjszakát útközben, nem kell sietni, aggódni, hogy mikor érünk oda. Arról nem is beszélve, hogy hazafelé még van +1 nap, a nyaralás levezetéseként. :)

Előzmény: gyobi (1248)
sfi Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1256

Ez tényleg nagyon jó helyen van, mikor Mostarban jártunk, akkor ott mentünk el előtte, nagyon jól néz ki, ezért is jegyeztük meg. :)

Mi az idén itt szállunk meg, nekik is van parkolójuk. Az híddal szemben van: http://www.shangrila.com.ba/site/index.php

Előzmény: lborli (1252)
lborli Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1255

Nekem mondod? ;-)

Előzmény: Törölt nick (1253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1254

mi csak augusztusban, sajnos előbb nem tudunk. De így majd olvashatom a beszámolódat.

Az a baj, hogy a magam részéről Boszniában tölteném lesgszívesebben a nyaralás egész idejét, de nem én vagyok itthon a főnök :)

Előzmény: gyobi (1250)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1253

OFF

oda már zömében nem turistáskodni járok, gyereket meg amúgy sem vinnék

ON

rengeteg gyönyörű hely van a világon :)

Előzmény: lborli (1251)
lborli Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1252

http://www.villa-anri-mostar.ba/en/index-6en.html.htm

Tavaly náluk laktunk a tengerről hazajövet.

Szuper!Rálátsz az őrzött parkolóra,s free of charge, benne van a szállásban. Reggelijük szuper.

Kérdd a legfelső apt-t, bár lift nincs, de hatalmas terasz, csodás rá/kilátással az Öred-hídra, s az óvárosra. Elfogadható ár.

Előzmény: gyobi (1250)
lborli Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1251

Hogy-hogy nem kedvenc Indiád a célpont? :)

Előzmény: Törölt nick (1249)
gyobi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1250

Nálunk is Mostar a nyerő!

Most találtam egy honlapot: http://mostar.5mp.eu/web.php?a=mostar&o=fWvPZWpUlt

Hátha érdekes lehet!

Szállásunk még nincs, bár már ajánlottak néhányat. De mindenképpen olyat szeretnénk, hogy az autónk is biztonságba legyen. Ne kelljen kipakolni belőle :)

Mikor mentek?

Mi június 22-én indulunk, 23-30 közöttre foglaltunk szállást Orebic mellé Kusice-re.

Már csak 46 nap....

Előzmény: Törölt nick (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1249

mi is Bp-ről megyünk Orebic környékére, ugyancsak 3 gyerekkel, és ugyancsak éjjel 2 -kor indulnánk :)

én Mostarban foglaltam szállást, amire itt, a topikban kaptam tippet.

Azt tervezem, hogy éjjel 2-kor indulva legkésőbb du 1-re ott leszünk.

Előzmény: gyobi (1247)
gyobi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1248

Köszönöm a választ!

Mindenképpen keresünk szállást, csak még az a kérdés, hogy hol.

Néhány éve lementünk Bulgáriába egyhuzamba. Az 17 óra volt. Ezért mertünk azon gondolkozni, hogy egyhuzamba lenyomjuk. De tényleg biztonságosabb egy megállóval.

Megnézzük, hogy merre vannak a látnivalók és úgy nézünk szállást!

Előzmény: sfi (1243)
gyobi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1247

Köszönöm!

Gyönyörüek a képeid!

Nekünk a magyar szállás kizárva, mert szeretünk éjszaka indulni (1-2 óra környékén). Tehát nem nyernénk vele semmit, és kocsiban sem tudunk aludni mert 3 gyerkőccel utazunk.

Előzmény: bokor.istvan (1244)
emojnarode Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1246

Autocesta Federacija BiH : Kao što je poznato, za prelezak svakog kilometra autoputa plaćat će se 11 feninga, što znači da će onaj koji bude vozio cijelom dužinom od Sarajeva do Kaknja, platiti nešto više od 4 Km za putnička vozila.   Magyarul : Mint ismert, minden megtett kilométer után 11 pfeninget fizetünk, ami azt jelenti, hogy az, aki teljes hosszában Sarajevotól Kakanjig utazik, valamivel több mint 4 márkát fog fizetni személykocsira. Ez május végétől lép életbe.

Septenpunctata Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1245

Sfi, ephedrin, Pappan köszi a szállás infót, és Mindenkinek Sziasztok!

Jajcei szállásra rákerestem a neten, és tényleg korrekt, fel is jegyeztem a lehetőségek közé.

Nem szeretnék Jajce-re egy teljes napot szánni, csak alternatívának kérdeztem. Ugyanis szombaton reggel 8-9 körül indulunk Orebicből, gondoltam, ha a Mostar környéki látnivalók engedik, tovább utaznék, hogy közelebb legyek Pécshez, és este ott aludnánk, megnéznénk reggel a látnivalókat, és Vasárnap dél-délután körül utaznánk tovább Pécsre, mert hétfőn már munka. (persze, ha leragadunk Mostar környékén estig, akkor ott keresek szállást, csak akkor jó hosszú még a hátralévő út.

Tudom, hogy  így egy-egy napba ennyi mindent belesüríteni nem célszerű, biztos vagyok benne, hogy visszatérő felfedezők leszünk Boszniában, hiszen a terveim között szerepel egy legközelebbi út során Foca, Trebinje, Medjugorje, és még jó néhány hely, aminek a képét láttam keresgéléseim során a neten, és megfogott. Most, hogy már a kicsi is ősztől iskolás (a nagyok már nem jönnek, ők inkább barátokkal töltik az időt, és velük szerveznek programokat) kötve leszünk az iskolai szünetekhez, de szerintem őszi szünetben még javában mehetünk, és lesz tavaszi is. :)

Ti hogyan szoktátok megoldani a helyi fizetőeközhöz jutást? Olvasom, hogy euro-val lehet fizetni, de gondolom nem mindehol. A sarajevoi szállásnál pl. azt írják, hogy helyi pénznemben kell fizetnünk. A pénzváltóknál itthon nem látom jegyezni a KM-t. 

Előzmény: sfi (1240)
bokor.istvan Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1244

Mindenkinek más a tempója.

Mi tavaly valahol Villánynál aludtunk, és korán indultunk, egyenesen délnek.

Jajce után délnyugat felé mentünk, és Split előtt aludtunk. (a kocsiban)

Azután kora reggel már a Split-i kikötő következett.

Mi a lassan haladós utakat kedveljük.

Beteszek ide egy linket, a képeknél asszem a készítés ídőpontja  is ki van írva.

Később Horváto.-ból, mentünk Mostarba, ott van egy időugrás.

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/

Sorrendben a  Pécs-Siklós - Bosnia - Croatia  mappák.

Előzmény: gyobi (1241)
sfi Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1243

Szerintem megállás nélkül elég húzós az út Pécsről is, de azért még vállalható, mi is többször mentünk már így. Viszont Bp-ről még +2 óra.

sfi Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1242

Nekünk augusztusban 2 felnőtt, 1 gyerek 51,30 euro lesz a szállás reggelivel. Reggel a 7:45-ös kommpal indultunk Trpanjból és ha jól emlékszem, délután olyan 1-2 óra kölül értünk Jajcéba. Onnan pedig Pécsre este 7-kor.

gyobi Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1241

Sziasztok!

Nyáron Orebic mellé megyünk nyaralni, és elkezdtünk gondolkozni a utazáson. Bosznián keresztül szeretnénk menni. Még nem tudjuk, hogy megálljunk-e utközben éjszakára, de ezzel a Jajce-i szállással kapcsolatban nagyon elgondolkodtam. Szerintetek a Bp-Jajce útvonalat mennyi idő alatt lehet megtenni, éjszakai indulással, június végén?

Illteve mennyi idő alatt lehet leérni Jajce-ből a horvát határig? Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül a szállás az ajánlott hotelbe? Köszönöm!

sfi Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1240

Nem szeretném, ha elkedvetlenednél, hidd el jó lesz az út! Nyárra már nem szerintem ennek a sztrájknak vége kell, hogy legyen, mert ha nem, akkor káosz lesz náluk.

Ha oda és visszafelé is alszotok valahol, akkor sietni sem kell, ráértek gyönyörködni a tájban. Mi is Pécsről megyünk Orebicbe, a hétvégén is így volt, csak a célpont 10 km-rel arrébb volt. Most azért volt kicsit húzós, mert mindkét irányba egyhuzamban mentünk. Nyáron azonban mi is megállunk aludni odafelé Mostarban, hazafelé a Pappan által ajánlott jajcei szálláson. Lehet, hogy Jajcére sok az 1 nap, de nem is jut rá annyi. Ha csak nem indulunk el hajnalban, simán délután lesz, mire odaérünk. 1 délutánt pedig bőven el lehet ott tölteni.

És megosztanám még azt a friss, naprakész információt, hogy a benzin átszámolva a drágább kutakon kb. 376 Ft-ra jön ki, mi LPG-vel járunk, az az olcsóbb kúton 182 Ft-ra (!) jött ki, a drágábbnál 10 Ft-tal többre. Tehát az utazási költségen elég sokat lehet spórolni Bosznia felé, ha még azt is beleszámítjuk, hogy sokkal rövidebb az út és a sarajevoi autópálya szakaszt leszámítva fizetni sem kell az úthasználatért. Ott is csak 1 euro volt az ár.

Előzmény: Septenpunctata (1237)
Ephedrin Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1239

Pappan megelőzött, a Hotel Plivsko Jezero tökéletes választás!!! De!!!!!!!!!!!!!!!!

Mostarnál maradva, nemcsak Pocitelj-Blagaj-Mostar van a kalapban!!! Mindjárt ott van Medjugorje, és közvetlen mellette a Kravica vízesés is!!! De néhány tízkilométeres közelségben megtalálható a Bogumilok nekropolisza Radimlja is, amit, ha már ott vagy, szerintem bűn kihagyni, mint ahogyan a többit is!!!

Hangsúlyozom, én nem lebeszélni szeretnélek Jajcéről, az is jó célpont, de egész napra kicsit kevés!!!

Előzmény: Septenpunctata (1237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!