Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cápaFeri Creative Commons License 2007.08.21 0 0 7426

Az agyam eldobom, miket csinál ez a Stocz márkatárs! Lesz fórumunk is? Költözünk? :-)

Grat és hajrá!!!

Stocz Creative Commons License 2007.08.21 0 0 7425
Ez sajna sokszor előfordul szélvédőcsere esetén. Vagy spórolnak a ragasztóval (ált. ez a helyzet), vagy egyszerűen nem nyomták oda rendesen.
A javítás módja általában az, hogy a hibás helyre benyomnak még egy kis ragasztót. Ez rövidebb-hosszabb ideig orvosolja a bajt. Ha szerencséd van, akkor hoszabbra.
Azt javaslom, hogy belülről - óvatosan - nyomkodd meg a szélvédőt kifelé. Ha nem mozog, akkor a fenti javítás is megfelelő lehet. Ha mocorog az üveg (furcsálod? Hidd el, van ilyen!), netán a szivárgó hely környékén elkezd újabb helyeken elengedni a ragasztó, akkor mindenképpen szedesd ki, és csinálják újra.
Az a gáz, hogy ha nem csinálják meg lelkiismeretesen, akkor egy idő után a keret elkezd rozsdásodni (na ettől is be fog ázni), vagy már az elején nem tapad oda a ragacs (felület előkészítése). Ezért javaslom, hogy mozgasd meg.

Gondolom nem javítottam a kedveden. Bocs.
Az előző kocsimon én is végigjártam ezt a mókát, még úgy is, hogy ismerős szerelő csinálta. Nem egy leányálom. Azóta is sikongatva elszaladok, ha szélvédőcseréről van szó.

Szebb napot!
Előzmény: Giovanni75 (7424)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7424

Na, ma asszem idegösszeroppanást kapok! Két hónapja kicserélték a Lacsimon a szélvédőt, mert egy kék-fehér kocsitól (rendőr) követ kaptam. Ma meg volt szerencsém a szupi kis viharban Komáromból Szombathelyig úgy autózni, hogy a jobb ülés előtt, a szélvédő és az ajtó ív találkozásánál locsogott be az eső. Soha nem ázott be eddíg. Jövő hét végén meg megyek nyaralni (3-4000 km) Így hogy vállaljam be az utat?!

Van valami tanácsotok, hogy esetleg mire figyeljek, mibe mehetek bele, amit a szervíz ajánl javítás címén?

captainb Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7423
:-(((
Lebeg az a qva kazántető már nálam is. 170 körül jött elő. Szóval símán betartom a max. megengedett sebességet, akkor nem aggódom szét magamat. Egyébként szerintem a minőségibb benyával kevesebbet fogyaszt az 1.6-os SW-m. Pénteken lementem a szerelőmhöz, akihez több, mint 10 éve hordom előző járgányaimat. Az EGR szelep elzárását a gari megtartása miatt nem vállalta. Egyébként Astrája (is) van. Ugyanaz a motre és váltó, mint az enyém. Az is rángatott. Az EGR szelepet elektronikusan iktatta ki, csak a zöldkártya elött vissza köll kapcsolnia, hogy ne legyen gondja (bár szerintem még ezzel a tutiszuperúj computeres grünkarte rendszerrel is tudnak vajákolni). Szóval tanácsa, pörgessem, dszetire, tecsóba, ócsönbe ne tankoljak. Shell határeset, de inkább húzzam el a seggem az OMV-hez, vagy az AGIP-hoz. STP: minden olajcsere alkalmával eddig is töltött a tankomba a megfelelőből (mármint a Mazdába és a Swiftbe). Ő is használja az Astrába. Egyébként meg ha nem rángat, akkor ne piszkáljam.
Más: valaki korábban írta, hogy Szlovákián keresztül direktbe ment Lengyelbe. Én megint megyek, de a kb. 1400 km utat és a 3 ország matricáit sokallom. Viszont a Szceczin- Gdynia út minősége miatt félek a legrövidebb úton felautózni, plussz kerülném a lukoilos kutakat is. Aki arrafelé járt megírná egy mílben az útviszonyokat. Plussz most egyedül mennék és nem szeretném, ha kirabolnának. (lásd: köfelverődés).Cím: bgaray@freemail.hu
Picuj Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7422
Hááát ezek a fővárosi szervizek..... szörnyű.
Előzmény: Törölt nick (7421)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7421

Én is ennyiért s*optam meg, én a Chevrolet Délpestnél (ex-Tóth, Sallai utca).

Előzmény: Picuj (7419)
sz946cs Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7420

Óbuda, Maxabo.

Apropó !  Nincs valakinek eladó Kumho gumija ? Egy esetleg kettő darabra vevő lehetnék. E mail: sz946cs@freemail.hu

Előzmény: Picuj (7419)
Picuj Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7419
Ajjajj melyik szervíz volt ennyire éhes?
Előzmény: sz946cs (7418)
sz946cs Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7418

Halihó Clubtársak !

Most vagyok túl a 30ezres szervizen, és éppen a második szül.napon. Ahhoz képest hogy a kötelezően előirt cseréket (olaj, gyertya, levegő, és pollenszűrő) na meg a lejárt zöld kártyát megújították, a több mint 48e Ft.-ot sokallom. A lilincs kopást egy késöbbi időpontban garanciában lefújják. Ez van.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7417

"de nekem sárga az a lámpa."

Ja, télleg. Szóval a lámpa...

:)))

Előzmény: Secretknight (7372)
Gmanus Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7416
Köszönöm! Megvan!
Előzmény: Secretknight (7407)
Picuj Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7415
Hát köszi. Keféljenek a sajátjukon.
Előzmény: cápaFeri (7414)
cápaFeri Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7414

Egy fenét! Dehogy azért!

Sokkal inkább azért, mert olyan tökéletes orra van, olyan kényelmes, hogy ezen a legjobb két vállra dönteni a csajt! :-) Úgyhogy valszeg amelyik behorpadt, azon egy jót .......:-)) Legyetek rá büszkék! :-) 

Előzmény: ferixa (7409)
Picuj Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7413
Persze ez még nem minden. A hátsó lökösömet meg valami hegyes tárggyal szándékosan megkarcolgatták. De nem akárhogy ám, hanem a műanyagig belevéstek. Remélem annak aki csinálta soha életében nem lesz ennél nagyobb öröme.
Előzmény: Fez (7412)
Fez Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7412
Pont erről beszélek. Ez valami új móka? Akkor mindenki sorra kerül előbb-utóbb : )
Előzmény: Picuj (7410)
Picuj Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7411
Én már láttam nem is egy xenon-szettes Lacsit, tehát tuti be lehet szerelni valamelyiket.
Előzmény: Kulimász (7404)
Picuj Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7410
Az enyém is meg van nyomva ismeretlen okból. De nem valószínű hogy lecsukásból eredne, inkább valami paraszt köcsög az utcán rácsapott ököllel egyet. Hogy került volna oda a heréje amikor ráütött...
Előzmény: ferixa (7409)
ferixa Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7409
Mert nem úgy csukják le, hogy szépen elengedik, hanem izomból ráfekszenek:-(
Fez Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7408

Tudja valaki, hogy miért nyomják be a Lacettik és a Nubirák orrát? Már jó párat láttam. Az enyémet is benyomta valami paraszt. 10 ropi volt a lakatolás.

Secretknight Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7407
Szia,
menj vissza a 7241-es hozzászólásomhoz,ott mindent leírtam,fényképeztem.
üdv.,Secret
Előzmény: Gmanus (7406)
Gmanus Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7406
T. Tagtársak!

Aki már megcsinálta az ERG szelep lezárását, az legyen szíves a http://lacetti-klub.extra.hu oldalra elhelyezni képeket és illusztrációkat róla. (Egy kis ismertetőt, „Hogyan csináljam”)

A többi „sorstárs” nevében KÖNYÖRGÖM! :)

hicar Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7405

Hello!

Na megjöttem a nyaralásból és elolvastam a topikot visszamenőleg is. Látom sokat filoztatok a rángatás problémáján. A GM-nek is úgylátom fölösleges írni a problémáinkat ezekszerint nekük kell megoldani a szervizekkel való harcolással.

Lementünk a kis családommal hárman és rengeteg csomaggal - már ahogy ez lenni szokott - Sziciliába, 1.6-os sedánnal. Majdnem 5000 km-t mentem a géppel. Nagyon jól bírta az utat semmi problémám nem volt. A fogyija 7-8 között volt végig légkondival és főleg autópályán, 130-140-es tempóval átlagban.  Az ülése egy áldás, jó beállitva akármennyit üldögélhetsz benne nem fájdul meg a derekad. Igazán kényelmesen elfértünk benne és nagyon jól működött a légkondi is. Nagyon kényelmes jól vezethető kis autó ez. De sajna a rángatástól azóta sem tudtam megszabadulni, városokban mindig előjött. Hiába égettem ki a gépet lehet mondani igazán alaposan a sok autópálya alatt, a megtorpanás - rángatás maradt. Így aztán olvastam az ERG szelep lezárásáról és én is megtettem ezt a kis beavatkozást és egy vékony alu lemezzel szépen lezártam. Csodák csodája azóta men rángat és gyönyörű simán lehet vele autózni. Újra élvezet a városi vezetés is. Sőt mintha a légkondi sem venné annyira vissza a teljesitményt.

Hát remélem ezzel nem ártunk a motornak, mert nem szeretném ha emiatt problémák lennének.

Újra köztetek üdvözlettel hicar

Kulimász Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7404

Halihó!

Tapasztalatom ugyan nincs e téren, de engem is érdekelne a xenon, ha már beszereltetted, mindenképpen számolj be az eredményről!

Üdv,

K.

Előzmény: Frankie-boy (7384)
R*R Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7403

Gyertya- de nem feltétlenül sportgyertya:

http://totalcar.hu/magazin/szotar/gyertya/

Előzmény: 95LE (7390)
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7402
Ajaj.
Asszem visszafekszem aludni.
Hova is kell az a 'z' betű?
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7401
Hmm.
lemaradt egy 'z' betű, meg egy ' '.
Akit zavar, illessze be. :)
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7400
Na a szelepcsere nekem is pontosan ennyi ideig segített.
Az EGR lezárásávalkapcsolatban én is 95LE véleményén vagyok.
Inkább a kiruccanás után dugózz.
Előzmény: nagyharcos (7392)
kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7399

"... téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék?"

Az SW-ben mintha meglenne a helye, bár még nem próbáltam. Egyes autógyáraknál a különböző típusok és akár azon belül a különböző kiviteleknél is lehet eltérés (l. pl. Ford...), azaz lehet, hogy a Te HB-dbe nem fér el. Esetleg tán ki kőne próbállani...?

Ha viszont elfér a teljesértékű kerék - főleg az általad vázolt dilemmák miatt - én a helyedben lehet, hogy beruháznék egy felni-nyárigumi párosba...

Jó ötlet így nyaralás előtt, igaz...? :)))

Előzmény: cápaFeri (7397)
kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7398

Persze, akár segíthet is az autópályázás...

Viszont ha x flakon STP, meg szelepcsere sem segített a dolgon, akkor szerintem az a kis pörgetés sem fog már..:((

Nekem sem volt még sárgapilács, csak éppen elkezdett rakoncátlankodni, STP átmenetileg segített, a rángatás rövidesen visszatért. Ezért aztán épp csak egy kicsit tanácstalankodtam, majd lezártam a dögöt. Azóta ááálom...

Túlságosan persze nem merek bizakodni, öreg vagyok már a csodákhoz, de legalább MOST nincs probléma....

Előzmény: 95LE (7396)
cápaFeri Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7397

Hali!

Köszi Kripic, remélem gondtalanul telik majd a nyaralás! Ronda-szürke az biztos, de lehet, hogy bércipelést vállalok vele, mert amennyi cucc belefér! (majd a sógorral egyezkedek, neki úgyis több cucca lesz!:-) Valahogy vissza kell termelni azt a légellenállás-többletből adódó benzinfogyást! :-) ) Nézegetten másik boxokat, láttam ilyet is használatban. Hát amennyi bogarat megfog, az nem semmi!

No, szóval kösz a jókívánságokat, megpróbáljuk kipihenni magunkat. A forgalomfigyelő kameráknál (Letenye, Zágráb) mindenesetre integetni fogunk nektek! :-)

u.i.: Még mindig dilemmázok, hogy vajon a forgásirányos téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék? (185/60R15) Végig autópálya lesz és ha kapok egy defektet, nem akarnék végig max. 80-nal döcögni. Gumist meg pláne nem találok arra, hisz még benzinkút meg pihenő se nagyon sűrűn van.

Üdv!

Előzmény: kripic (7395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!