Ez sajna sokszor előfordul szélvédőcsere esetén. Vagy spórolnak a ragasztóval (ált. ez a helyzet), vagy egyszerűen nem nyomták oda rendesen. A javítás módja általában az, hogy a hibás helyre benyomnak még egy kis ragasztót. Ez rövidebb-hosszabb ideig orvosolja a bajt. Ha szerencséd van, akkor hoszabbra. Azt javaslom, hogy belülről - óvatosan - nyomkodd meg a szélvédőt kifelé. Ha nem mozog, akkor a fenti javítás is megfelelő lehet. Ha mocorog az üveg (furcsálod? Hidd el, van ilyen!), netán a szivárgó hely környékén elkezd újabb helyeken elengedni a ragasztó, akkor mindenképpen szedesd ki, és csinálják újra. Az a gáz, hogy ha nem csinálják meg lelkiismeretesen, akkor egy idő után a keret elkezd rozsdásodni (na ettől is be fog ázni), vagy már az elején nem tapad oda a ragacs (felület előkészítése). Ezért javaslom, hogy mozgasd meg.
Gondolom nem javítottam a kedveden. Bocs. Az előző kocsimon én is végigjártam ezt a mókát, még úgy is, hogy ismerős szerelő csinálta. Nem egy leányálom. Azóta is sikongatva elszaladok, ha szélvédőcseréről van szó.
Na, ma asszem idegösszeroppanást kapok! Két hónapja kicserélték a Lacsimon a szélvédőt, mert egy kék-fehér kocsitól (rendőr) követ kaptam. Ma meg volt szerencsém a szupi kis viharban Komáromból Szombathelyig úgy autózni, hogy a jobb ülés előtt, a szélvédő és az ajtó ív találkozásánál locsogott be az eső. Soha nem ázott be eddíg. Jövő hét végén meg megyek nyaralni (3-4000 km) Így hogy vállaljam be az utat?!
Van valami tanácsotok, hogy esetleg mire figyeljek, mibe mehetek bele, amit a szervíz ajánl javítás címén?
:-((( Lebeg az a qva kazántető már nálam is. 170 körül jött elő. Szóval símán betartom a max. megengedett sebességet, akkor nem aggódom szét magamat. Egyébként szerintem a minőségibb benyával kevesebbet fogyaszt az 1.6-os SW-m. Pénteken lementem a szerelőmhöz, akihez több, mint 10 éve hordom előző járgányaimat. Az EGR szelep elzárását a gari megtartása miatt nem vállalta. Egyébként Astrája (is) van. Ugyanaz a motre és váltó, mint az enyém. Az is rángatott. Az EGR szelepet elektronikusan iktatta ki, csak a zöldkártya elött vissza köll kapcsolnia, hogy ne legyen gondja (bár szerintem még ezzel a tutiszuperúj computeres grünkarte rendszerrel is tudnak vajákolni). Szóval tanácsa, pörgessem, dszetire, tecsóba, ócsönbe ne tankoljak. Shell határeset, de inkább húzzam el a seggem az OMV-hez, vagy az AGIP-hoz. STP: minden olajcsere alkalmával eddig is töltött a tankomba a megfelelőből (mármint a Mazdába és a Swiftbe). Ő is használja az Astrába. Egyébként meg ha nem rángat, akkor ne piszkáljam. Más: valaki korábban írta, hogy Szlovákián keresztül direktbe ment Lengyelbe. Én megint megyek, de a kb. 1400 km utat és a 3 ország matricáit sokallom. Viszont a Szceczin- Gdynia út minősége miatt félek a legrövidebb úton felautózni, plussz kerülném a lukoilos kutakat is. Aki arrafelé járt megírná egy mílben az útviszonyokat. Plussz most egyedül mennék és nem szeretném, ha kirabolnának. (lásd: köfelverődés).Cím: bgaray@freemail.hu
Most vagyok túl a 30ezres szervizen, és éppen a második szül.napon. Ahhoz képest hogy a kötelezően előirt cseréket (olaj, gyertya, levegő, és pollenszűrő) na meg a lejárt zöld kártyát megújították, a több mint 48e Ft.-ot sokallom. A lilincs kopást egy késöbbi időpontban garanciában lefújják. Ez van.
Sokkal inkább azért, mert olyan tökéletes orra van, olyan kényelmes, hogy ezen a legjobb két vállra dönteni a csajt! :-) Úgyhogy valszeg amelyik behorpadt, azon egy jót .......:-)) Legyetek rá büszkék! :-)
Persze ez még nem minden. A hátsó lökösömet meg valami hegyes tárggyal szándékosan megkarcolgatták. De nem akárhogy ám, hanem a műanyagig belevéstek. Remélem annak aki csinálta soha életében nem lesz ennél nagyobb öröme.
Az enyém is meg van nyomva ismeretlen okból. De nem valószínű hogy lecsukásból eredne, inkább valami paraszt köcsög az utcán rácsapott ököllel egyet. Hogy került volna oda a heréje amikor ráütött...
Tudja valaki, hogy miért nyomják be a Lacettik és a Nubirák orrát? Már jó párat láttam. Az enyémet is benyomta valami paraszt. 10 ropi volt a lakatolás.
T. Tagtársak!
Aki már megcsinálta az ERG szelep lezárását, az legyen szíves a http://lacetti-klub.extra.hu oldalra elhelyezni képeket és illusztrációkat róla. (Egy kis ismertetőt, „Hogyan csináljam”)
A többi „sorstárs” nevében KÖNYÖRGÖM! :)
Na megjöttem a nyaralásból és elolvastam a topikot visszamenőleg is. Látom sokat filoztatok a rángatás problémáján. A GM-nek is úgylátom fölösleges írni a problémáinkat ezekszerint nekük kell megoldani a szervizekkel való harcolással.
Lementünk a kis családommal hárman és rengeteg csomaggal - már ahogy ez lenni szokott - Sziciliába, 1.6-os sedánnal. Majdnem 5000 km-t mentem a géppel. Nagyon jól bírta az utat semmi problémám nem volt. A fogyija 7-8 között volt végig légkondival és főleg autópályán, 130-140-es tempóval átlagban. Az ülése egy áldás, jó beállitva akármennyit üldögélhetsz benne nem fájdul meg a derekad. Igazán kényelmesen elfértünk benne és nagyon jól működött a légkondi is. Nagyon kényelmes jól vezethető kis autó ez. De sajna a rángatástól azóta sem tudtam megszabadulni, városokban mindig előjött. Hiába égettem ki a gépet lehet mondani igazán alaposan a sok autópálya alatt, a megtorpanás - rángatás maradt. Így aztán olvastam az ERG szelep lezárásáról és én is megtettem ezt a kis beavatkozást és egy vékony alu lemezzel szépen lezártam. Csodák csodája azóta men rángat és gyönyörű simán lehet vele autózni. Újra élvezet a városi vezetés is. Sőt mintha a légkondi sem venné annyira vissza a teljesitményt.
Hát remélem ezzel nem ártunk a motornak, mert nem szeretném ha emiatt problémák lennének.
"... téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék?"
Az SW-ben mintha meglenne a helye, bár még nem próbáltam. Egyes autógyáraknál a különböző típusok és akár azon belül a különböző kiviteleknél is lehet eltérés (l. pl. Ford...), azaz lehet, hogy a Te HB-dbe nem fér el. Esetleg tán ki kőne próbállani...?
Ha viszont elfér a teljesértékű kerék - főleg az általad vázolt dilemmák miatt - én a helyedben lehet, hogy beruháznék egy felni-nyárigumi párosba...
Viszont ha x flakon STP, meg szelepcsere sem segített a dolgon, akkor szerintem az a kis pörgetés sem fog már..:((
Nekem sem volt még sárgapilács, csak éppen elkezdett rakoncátlankodni, STP átmenetileg segített, a rángatás rövidesen visszatért. Ezért aztán épp csak egy kicsit tanácstalankodtam, majd lezártam a dögöt. Azóta ááálom...
Túlságosan persze nem merek bizakodni, öreg vagyok már a csodákhoz, de legalább MOST nincs probléma....
Köszi Kripic, remélem gondtalanul telik majd a nyaralás! Ronda-szürke az biztos, de lehet, hogy bércipelést vállalok vele, mert amennyi cucc belefér! (majd a sógorral egyezkedek, neki úgyis több cucca lesz!:-) Valahogy vissza kell termelni azt a légellenállás-többletből adódó benzinfogyást! :-) ) Nézegetten másik boxokat, láttam ilyet is használatban. Hát amennyi bogarat megfog, az nem semmi!
No, szóval kösz a jókívánságokat, megpróbáljuk kipihenni magunkat. A forgalomfigyelő kameráknál (Letenye, Zágráb) mindenesetre integetni fogunk nektek! :-)
u.i.: Még mindig dilemmázok, hogy vajon a forgásirányos téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék? (185/60R15) Végig autópálya lesz és ha kapok egy defektet, nem akarnék végig max. 80-nal döcögni. Gumist meg pláne nem találok arra, hisz még benzinkút meg pihenő se nagyon sűrűn van.