Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Érdekes. Nálad voltak kártevők? Enyémnek is teljesen vége, pedig ugyanolyan körülmények közt teletettem mint eddig. Bár nálam valószínűleg az atkák miatt végezte így.
hali van itt a cégnél egy mandarinfa oda akarják adni, de mar a neleg irodában hullik a felső agakrol a levél. erdemes elvinnem vagy megpurcanik már? koszi
Néha felbukkan a fórumon egy ritka, de veszélyes vírus. Különös ismertető jele, hogy Ogre feje van, az IQ száma pedig azonos az életkora számával. Engem vádol azzal, hogy csóró vagyok. Legutóbb egy szétesőbe levő roncs Zastavával láttam. Persze,csak ilyen való neki, mert annyi érzéke van az autó vezetéshez mint egy Ogrénak. Mire megtudott fordulni a csodamasinájával az egyik pilisi utcába és elszállt a füst a fél város össze szaladt. A 2-3mm-es csoda akciós Poncirusaiból építgeti a karrierjét.
Köszi, úgy legyen, közben csináltam az előbb egy bakit, a megeredt sima papeda oltást locsolás közbe lelöktem (kicsit zsúfoltan vagyunk), persze, pont fejjel lefelé zuhant , egyből kitört a nehezen kiszenvedett oltás.:(((
Persze, ha későn ered meg, akkor áthúzódhat a kihajtás tavaszra, ha jól összeforr szemmel is akkor ki fog hajtani. Aztán ki is ültetheted, jól bírja a fagyot:)
A júliusba Poncirus alanyra oltott Inchang Papeda oltóvesszők még mindig zöldek, mintha tegnap oltottam volna. Így vannak a telelőbe . Szerintetek tavaszra megindulhatnak? Alvó szemzés tudom hogy van, sőt csináltam is, de alvó oltásról én még nem hallottam.
Ha minőségi gyümölcsöt szeretnél mind végeredmény akkor vadcitrom, ha a gyümölcs méret érdekel akkor bolti citrom. A legjobb alany grapefruitnak a Citrumelo.
Azok azok nem alkalmasak csíráztatásra. Én is próbálkoztam sokszor, de egyszer sem találtam magot benne, (állítólag előfordul, szerencse kell hozzá). A nejem óvónő, múlt héten pomeló szeleteket kaptak a gyerekek uzsonnára. A lelkére kötöttem ha legközelebb is lesz, tessék nekik jutalmat felajánlani pomeló magért.