Na, ma majdnem ráfáztam a ráérősségemre.......Jöttünk Kecskemét felé az 5-ös főúton, és már Pesten láttam, hogy a piros jelzés tetején van az üzemanyagszint-jelző. A kis kút még nem égett, mondom, akkor így még leérek Kecskemétre.......
Hát elértem Dabas-Sáriig, elkezdett folyamatosan égni a kútlámpa, benzinkút meg sehol. Jövök-jövök, egyre inkább éreztem, hogy ebből gond lehet, elkezdtem "sprórolni" a benzinnel, nyomtam a gázt, engedtem gurulni, és így tovább, míg végül elértünk a Lajosmizsei elágazáshoz, és végül megpillantottuk a MOL kút oldalát, begurultam, és teletankoltam. Itt jött a döbb.....kicsi híján 49 liter ment az 50 lityós tankba......kicsit későn jelzett a lámpicsku, nem?
A múltkor amikor pislogva, de kigyulladt, akkor 42 litert tankoltam........
Engem az átvétel napján (júli. 15) felhívott, hogy menjek egy órával később, mert még nem kapta meg a rendszámot. Később mentem és addigra már minden rendben volt, átvehettem az autót. Persze ez még nem jelent semmit, ne éld bele Magad, de van rá esély, mert a rendszámot csak akkor adják ki a forgalmival, ha minden mást elintáztek. Kérdés, hogy beszerelték-e már a váltózárat? Milyen zár? Beer Press Lock vagy titán-dipol?
Mindenkinek ajánlom a Press Lock-ot, nagyon jó, az előző autómban "tüskés" zár volt, ez kényelmesebb és esztétikusabb is, bár igaz drágább is.
Megyek 3 hét szabira! Mindenkinek balesetmentes Thalicskázást kívánok, akik szintén nyaralni mennek azoknak jó pihenést és kellemes időt!
Sziasztok!
Kedden írtam alá papírokat a kereskedővel, mert megjött az autó. Az üzletkötő azt mondta, hogy üzmebe helyezés, váltózár beszerelés stb... kb. keddig meglesz, de legkésőbb jövő hét csütörtök az átadás ideje.
Miután türelmetlen vagyok már, ma felhívtam, hogy mit tud mondani. Olyan volt a hangja, mint aki azt nem tudja hol áll a feje. Vmi olyasmit mondott, hogy egy körül tudja megmondani, hogy megkapják-e ma a rendszámot és majd hív.
Kérdés: ha a rendszámot megkapják, az azt jelenti szerintetek, hogy ma el lehet hozni az autót?
De jó lenne! :-)
Persze ilyen meghibásodások minden típusnál vannak, még a megbízható japán márkáknál is, csak a százalék nem mindegy, és hát az aki kifog egyet a meghibásodási százalékokat növelőkből az biztos nem erősíti a márka hírnevét. Remélem nekem azért lassan sikerül kihevernem, bár kísértetiesen egyformán kezdődnek ezzel is a bajok. Sajnos a jövöhéten vinnem kell szervizbe.
Minden gond nélkül sikerült kicserélni az izzót, csak tegnap nem voltam netközelben.
Az abalkmosótartályra nekem kétkomponensű epoxi gyantát javasoltak. Aztán szépen lassan minden ötlete kipróbálok ami csak jött. Egyetlen gond, hogy minden bizonnyal össze kell a tarályt és a szivattyút gyógyítanom. Szóval mindenkinek köszi az ötleteket!
Natalia vásárlása elött, használt autó vásárlásában is gondolkodtam. A keresgélés közben volt egy Salgótarjáni tulaj, aki a két éves diesel Tháliáját hírdette. Ő aztán használta az autót. Két év alatt 120 e. km.-tert rakott bele. A tulaj elmondása szerint csak a kötelező szervízen vett részt. Egyetlen hiba sem merült fel nála a két év alatt. Egyéb iránt ez is megerősített abban, hogy Táliát kell vennem.
Meghibásodásról annyit. A szomszéd házból egy Astrás annyit mondott nekem, mikor láttam szállító trélerről lerakni az autóját, hogy az eddigi 100 e. km.-ből a felét meghibásodás miatt szállítani kellett a kocsiját.
Örülök, hogy azért ilyet is lehet olvasni. Remény hal meg utojára. Kop-kop-kop. (hol lesz az én autóm már 120.000 km után? És én aztán rendesen kímélem!)
Hát nekem is sokan felajánlották, hogy íly galád módon szereznek disztárcsát a megkátyúzott törött helyére, de köszöntem szépen. Inkább megragasztottam , és visszatetettem a törötett -egyelőre- , mert én is sajnáltam szegényt tárcsa nélkül. Gusztustalan aki dísztárcsát lop.
Ez jó, mert napok óta Készülők a szomszéd csere c3-asukat "letesztelni" . (szervizben kévő c5 helyett kapták). Egyébként teszteltettem velük a thaliát, és az eredmény: erős közepes. A 6,5 millás c5-höz képes nem rossz.
A klímás dCi-nél "nőgyógyászi" alkatot és mentalitást igényel az izzócsere; viszont ebből az objektumból nem jössz ki hámsérülések nélkül!
Más : Az én járgányomban 40.000 km van 2002 októbere óta -kopp, kopp, kopp - különösebb gond nékül. Igaz én 90 %-ban sztrádán (~50 %) és országúton (~40 %) autózok; nem kímélő üzemmódban, ami a tempót illeti. Fogyi klímával: 4,8 - 5,2; attól függően, mennyi volt a "sztrádatempó".
DEEEE a napokban találkoztam egy néhány hónappal idősebb testvérrel; amelyikbe építkezési váll. tulaja már belepaszírozott 120.000 km-t. Szemmel láthatóan nem "családkedvence" ellátmányban részesül a Thali; hanem ...ami belefér. Most azért került a szervíz elé, mert valamelyik motortéri elektrodugalja kilazult; a főszerelő a parkolóban egy mozdulattal felélesztette a járgányt, le sem került a műhelybe.
Persze akció a Citroennél is van: például az említett példány 3,2 milla volt, szintén metálfény és még ABS is van benne, tehát különbség van, de nem olyan drámai. Személy szerint nekem a csomagtér, ami pótolhatatlan. A gyerek 16' os biciklije még pótkerekekkel is simán eltűnik benne, míg a C3-ba csak a kalaptartó eltüntetésével lehet bevariálni valahogy.
Teljes mértékben értem amit mondasz az autók jellegéről, két kb. hasonló autó ugyanolyan felszereltséggel. Nekem is tetszik a C3! Azonban ma Magyarországon a materiális tényező kiemelt fontosságú, és ha a formától eltekintünk --ami szubjektív-- és az általad leírtakhoz hozzáteszük ezt is:
http://www.citroen.hu/akciok.htm és, hogy a Thalia 1.5 dci 2.675.000 (akcióban)+65000 metál akkor 3.490.000-2.740.000= 750.000 HUF ! ez rengeteg!
Tegnap volt alkalmam atyám új C3 Hdi-jét vezetni, az élményeket megosztom veletek:
A motor karakterisztikában szinte ugyanaz, a vezetési élmény mégis más. A C3 ugyanis teljesen idióta biztos, kimarad az a technika közeli érzés, hogy része vagy a hajtásláncnak. A (kézi)váltón egyáltalán meg sem érezni, hogy éppen mit csinál a motor, nem bólogat, nem gondolkozik az 5. bevételén, egyszerűen úgy működik, mint egy joystick. Hirtelen gázadásra és elvételre nem bólint a kocsi, azonban nem is reagál olyan érzékenyen. Viszont a fokozatok érezhetően hosszabbak, mint a Thalián, városban például nem is érdemes négyesbe kapcsolni. Ez a kigyorsításnál előny, ugyanakkor 80 fölött már nem tűnik olyan erősnek a kocsi, 80 alatti előzésnél sem árt hármasba visszatenni. A kormányon mindenféle idegesítő bütykök vannak, és mintha 50 fölött eltűnne a szervó: 80-nal bevenni egy szűkebb kanyart komoly fizikai erőt igényel, viszont a stabilabb kormány jól jöhet 140 fölött. (Szerintem a Thaliánál ilyen nagy sebességnél növeli a bizonytalanság érzését, hogy nem érzek visszahúzó erőt a kormányon.)
Összességében döntetlenre értékelném az összehasonlító házi tesztemet. Üdv:
Az 1.5 dci-nél nem találasz jobb ár/érték arányú autót. Ha a formával elégedett vagy akkor csak ezt. Én még most járatom, 500 km-nél járok, 2500 fölé csak 1-2-szer pörgettem. Most ~4.2-t fogyaszt. A kivitelezés minősége hibátlan. A Renault D. P-nél még tart az akció, valószínű alize, mert tegnap kaptam egy szórólapot amin az áll, hogy: "...ajándék klima és 125.000 Ft kedvezmény." De ez csak a dci-re vonatkozik.
A kötelezőről annyit, hogy mikor megtudtam a gépkocsi átvételének konkrét dátumát, egy nappal elötte elmentem a biztosítóhoz, ahol a szerződésen szereplő alváz és motorszám alapján megkötöttük az új biztosítást. (Nem kell hozzá a rendszám, azt ráér utólag bejegyeztetni a tulaj.) Így elkerültem azt a kellemetlenséget, hogy az értékesítő a helyi biztosítóssal összejátszva befolyásoljon a döntésemben.
Meg is lepődött a Natáliát átadó, mivel érezhetően előre lesakkozták a játszmát a biztosítóssal. A váratlan körülmény hatására mint az átvételt akadályozó tényezőnek előálltak a casco-val is, de mint készpénzzel fizető körberöhögtem az erölködésüket.
Persze mindennek az volt az előzménye, hogy az előleg fizetésekor megkérdeztem az autókereskedőnél lévő biztosítóst, hogy a meglévő bonuszom érvényesítéséhez milyen papírokra lesz szükség. Erre azt a választ kaptam, hogy hozzak erről igazolást a jelenlegi biztosítómtól. Na ne. Hiszen, ha oda megyek az igazolásért akkor már meg is köthetem a szerződést. Végül így is tettem.
Hát ennyit az én általam kötött kötelező biztosítási szerződés történetéről.