De tahók...azért írjál egy válaszlevelet, hogy te nem sértetted meg a User Agreementet, és hogy a kötött megállapodás számukra "legally binding" aminek egyoldalú felmondásával nagy kárt okoztak neked, alap nélkül, hátha megijednek. :-) De egyébként, alig tudom elhinni. :-(
Sziasztok! Most találtam rá a topikra, nagyon dühös vagyok, mert a PayPal kizárt, pedig több mint 1,5 éve vígan használtam. Nyaljanak sót!
"Your account has been permanently closed due to violations of our User Agreement. At this time we do not offer service to residents of Hungary.
We look forward to expanding our services to additional countries in the future. Establishing our service in each new country involves complex
changes due to different regulations in each of these countries. Our International Team is working hard to expand our services as rapidly as possible."
Ha ismerőshöz akarjuk küldetni a cuccot, ezt jelezzük az eladónak lictálás előtt, mert velem megtörtént már, hogy az eladó törölte a licitemet, mert csak a tartózkodási helyet nézte, és nem tudta, hogy az államokon belüli lenne a címzett.
Be nem váltott MO: a Bidpay (most már Auctionpayments) FAQ-jában van arról szó, hogy ilyenkor mit kell tenni a pénz visszakapása érdekében.
Elveszett csomag: biztosítással küldetted? Akkor az eladónak érvényesítenie kell azt, és valahogy hozzád juttatni a pénzt (vagy küldeni egy másik terméket). Biztosítás nélkül a te kockázatod: keresztet vethetsz rá.
en hasznalom a nemet ebay-t ugy hogy magyarkent vagyok regisztralva, amit bepasztoltal uzenetet nem tudom mit jelent, mert nem tudok nemetul :)))
a lenyeg nekem mukodik...
"Ihre Anmeldung ist noch nicht bestätigt
Sie müssen Ihre Anmeldung bei eBay Deutschland bestätigen bzw. durchführen, bevor Sie fortfahren. Klicken Sie hier , um Ihre Anmeldung zu bestätigen.
Soll eBay Ihnen die Bestätigungs-Anleitungen erneut zusenden? Klicken Sie hier , um den Versand eines neuen Satzes von Anleitungen an ' emailcím' zu veranlassen. "
Ezt írja. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok Németországban, szóval kopjak le?
Ez furcsa, én még nem találkoztam ilyen korlátozással.
Lehet hogy nem pontosan fogalmazok, de lényegében az ebay.com, .de, .at, .uk... stb között nincs igazi különbség, a .de-n is meg lehet találni ugyanazt az eladót vagy árut mint a .com-on.
Az a baj, hogy nekem az e-bay mondja azt, hogy Németországban kéne tartózkodnom ahhoz, hogy licitálni tudjak... Ez miért van? Vagy az ember a profiljában egész egyszerűen lehazudja magyar voltát? /Érdekes, a cím mégis magyar/0
Money order = penzutalvany. Postan vagy penzintezetben kerheted. Meghatarozott dija van. (nalunk $3.75 ha postan kerem, $5 ha bankban)
Boritekban kuldheted tovabb az illetekesnek. Megkapja besetal vele a bankba es felveszi a suskat. Egy dologra figyelj. A kiallitas elott erdeklodj az illetotol, hogy az adott orszagban nem okoz e problemat a bavaltasa. Letezik ugyanis, hogy az adott orszag valamelyik penzintezete nem ismeri fel a kuldo felet es ilyenkor jo par napot igenybe vesz mire tisztazodik. Ezt elkerulve erdemes elore tisztazni a dolgokat.
Letezik online money order kuldes. BidPay, WU pl.
Ilyenkor a hitelkartyad terhere veheted igenybe a szolgaltatast. Meghatarozott dija van es sajat tapasztalat, hogy sokkal macerasabb mint a hagyomanyos dolog. Nekem spec. nem jott be az online penzkuldes minden alkalommal problemaim voltak vele, mig hagyomanyos "manualis" uton soha. Igaz en altalaban Express Post szolgaltatassal kuldom igy 2-3 nap alatt az illeto kezeben van a penzutalvany. Bidpaynel elofordult 1 hetes "hold". Meguntam es nem is hasznalom tobbet maradok a reginel. Inkabb elsetalok a postara.
Üdv, visszaolvastam 100 hozzászólást, de nem találtam a választ...
Szóval egy alap autórádiót kéne vennem, nézegettem az ebay.de-t és akad jópár db, elég jó áron, minthogy Németországban nem képeznek túl nagy értéket. Egészen komolyan gondolkodom, hogy beleugrok, habár Budapesten lakom.
Következőt mondjátok el légyszi:
1. Hogy a legolcsóbb pénzt juttatni Észak-Németországba, és kábé mennyibe kerül? Vagy egyáltalán hol érdeklődjem meg?
2. Mennyiért, mennyi idő alatt hozza el a dolgokat a normál posta onnan? Ez ugyebár egy autórádió. Vagy EMS posta? Melyikbe érdemes "befizetni"?
3. Mennyi az esélye, hogy a vámosok felbontogatják?
NLQ!
Koszi a valaszt.
Remelem nem baj, par oran belul megy egy mail az itteni cimedre.
A csomagom nagyon ugy nez ki, nem rosszindulatbol nem jott EMS-el, hanem azert, mert tullepte a merethatart, es aki feladta, az nem tokolt vele, kuldte azzal, amivel lehetett, nem gondoltak, hogy itt ennyit b@szakodik a vam.
Köszi szépen egy kicsit megnyugodtam, hogy nem vert át az eladó!
Csak azt nem értem, hogy akkor Braziliából priority légiposta miért tud ideérni 1-1,5 hét alatt!!!!
Már többször rendeltem így egy azon eladótól és mindig 1,5 héten belül ideért!!!
A prority miatt nem sokkal drágább és mégis ennyit számít???
Na mindegy, csak jöjjön meg ez a nov.14-ei is valamikor!!!
zoli1024 nem igazan tudsz mit tenni az emberrel... nekem is volt ilyen paraszt eladom SOT!!! szinte mindegyik megszivatott amelyik kozvetlen kuldte.... (nekem volt olyan hogy economyval adta fel a kifizetett ems ellenere...)
a negativ feedback esetedben nem jatszik... mondjuk kuldj neki + feedbacket de ird bele hogy minden oke, but a 3napos ems helyett 15 napos verzioban adta fel...
es a pozitiv feedbacket asszem meg se tudja commentezni...
azonkivul megneznem nem-e arusit valamit 20 dolcsiert, ez leutni es megmondani neki hogy ki van fizetve... (en anno igy kaptam szerveztem magamnak vigaszdijkent cd walkmant)
az igazi megoldas: kint kell 1 megbizhato ismeros innet meglicitalod o elkuldi az ismerosnek az pedig feladja neked ahogy kell...
igaz igy kb 15-25 dolcsival dragabb a szalitas (kb ennyit szoktak kerni szalitasnak az allamok kozott) de az ismerosod tutti ugy adja fel ahogy kered, es meg a custom papirokban sem lesz benne az ebay szocska veletlenul se...
persze az sem utolso, hogy az only ship amerikara is tudsz licitalni !!
WU auktion payment 10 napot mond altalaban annyi is szokott lenni...
Viszont 1 kerdes: az egyik csavo nem vette at a money ordert (tole tudom) (ami ugye WU auction paymentel ment ki) de ilyenkor hova megy vissza a penya??? mert a szamlamon meg nem jelent meg...
van valakinek tapasztalata ez ugyben???
vwaircult ha nov 14. en adta fel es economyval jon akkor meg 1 honapot nyugodtan varhacc...
a 4-6 hetet a USPS dijkalkulatora mondja... az meg nem tudja a magyar vamosok lassusagat felmerni...
tavaly evelejen amikor kitort a hiszteria hogy mindenfele terrorista csomagokat kuldozget, akkor az EMS is 10 napra jott meg... most meg a penteken 14 orakkor feladott csomagot ma reggel 8:30 kor kezbesitettek... EMS RuLz!
Na akkor erdekes dolog var ram, mert en eppen most fogok megszabadulni az OTP elektronikus szamlacsomagomtol (amiben a webkartya van), mert 2-bol 2 tranzakciomat nem fizette ki a bidpay, ami szerintem igencsak gazos, penz persze a szamlan volt, zaroltak is, es ha jol ertem a zarolas megkezdesetol 2 hetig nem is nyulhatok a penzhez, hiaba allitottak le a tranzakciot a 3. napon, nagyon fasza...
Most valtok majd arra a K&H-s kartyara, "nagyon jo" lesz, ha az is ilyen "frankon" mukodik.
2x sem sikerült kifizetnem egy tételt a bidpay.com.on. Látszólag elfogadta a tranzakciót, a telefonomra jött is az sms a banktól. Egyszer 10 nap múlva (sima first class mailt választottam), egyszer 1 nap múlva jött egy újabb mail, hogy nem tudják végrahajtani a tranzakciót, de nem mondhatják meg, hogy miért, viszont a pénzem nem veszett el. Ez tényleg így van, ők csak azt ellenőrzik, hogy van-e megfelelő összeg a számlán és csak akkor terhelik meg, ha tényleg kifizetik. Úgyhogy egyenlőre én nem próbálkozom többet. Ami érdekes, hogy azt az árut, amit nem tudtam kifizetni újra árulták az ebay.com-on, én meg rá két hétre kapom a figyelmeztető mailt, hogy miért nem fizetek. Hát azért, mert már nincs mit, mert újra eladták az árut. Gratulálok. Amúgy meg végeztem a KHB-val, mert nem csak itt nem tudtam fizetni, hanem más online boltban sem, valami van a kártyával, de a balfasz ügyfélszolgálata tök béna a KHB-nek. CIB-nél fogok dombornyomott kártyát váltani.
Bocs, de ezt muszály volt leírnom.
Na akkor nalam valami nagyon nem OK. Mar eltelt 3-4 nap, es meg nem kuldtek ki, ja, es visszaigazolo mail sem erkezett meg. De en nem is a mail-t varom, mert az oldalukon nyomon lehet kovetni a tranzakcio allapotat, hogy kikuldtek-e mar, azt szoktam nezni. A bankom nem tudom lassu-e, szerintem nem, itt tobben irtak, hogy OTP webkartyat hasznalnak, es nincs vele gondjuk - hat nekem van.
Ja, es az osszeg par oraval azutan mar zarolva volt, hogy megadtam a szukseges adatokat a kuldeshez.
Igen, ezt en is irtam lent, vegul ezt hasznaltam :)
De azert nem szeretnem hosszabb tavon hasznalni a WU money transfert, mert igen draga, 2x dragabb kb.
"Ha 500 pozitiv feedbackje van valószinü, hogy nem nálad kezdené elszúrni 2 eurójé'. Mindenesetre akkor sem kellene lebarmozni, stb. Lehet, hogy a kommunikációban volt a hiba. Hagyhatsz negativ feedbacket mivel az első vasárlásod nem vesztessz semmit ha visszair legfeljebb beregisztrálsz mégegyszer. Vagy külgyé' rá oroszokat:))"
Figyi, en tobb dologra gondoltam. Egyreszt nem nagyon vesznek kulfoldiek cuccot tole, foleg nem ugy, hogy EMS-el jo CSAK nekik, es valszeg aki feladta a csomit, az nem ugyanaz volt, mint akivel leveleztem, talan az "egyszerusitette" le a dolgot kisse .
Ja, talan nem kene lebarmozni, csak arra lennek kivancsi, hogy ha Te vagy 2X (!!) kozlod vele ELORE, hogy EMS-el kuldje, aztan megnyerned az aukciot, meg megirnad neki vagy 3X, es ennek ellenere nem azzal kuldene, fontos is lenne a csomag, es emiatt buknal vagy 60 rongyot, akkor minek nevezned.
Ejjel visszairt, ugy nez ki, hogy nem tudja mi tortenhetett, EMS-el kuldtek, most nem tudom magyarazkodik-e, de szerintem valamit elcsesztek, a tracking code pl egyertelmuen nem EMS-es, hanem sima legi posta vagy mi. Marpedig ha ilyen a kod, akkor ok max csak akartak EMS-el kuldeni, de nem azzal kuldtek - na de majd ha ideert, akkor kiderul mi a palya. Illetve arra is gondoltam, hogy a postan lebeszeltek oket az EMS-rol, mert nagy volt a csomag, es nem akartak atdobozolni kissebbe (nem csak notebook volt, azert volt nagy).
Ujra regelni nem szeretnek. Az oroszok meg sokba kerulnenek kisse :)