Keresés

Részletes keresés

saking Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2089
Köszi :) Nem a vonatállomásra gondoltam, hanem a Zimmer Frei jelenségre, illetve arra, hogy ezzel a módszerrel (mész az utcán és keresel egy olyan helyet, ahol ki van írva a Zimmer Frei) lehet-e szállást kapni. Sokan az ellen vannak, hogy itthonról foglalj szállást, éppen ezért kérdeztem..

Láttam a neten sok Sartis ajánlatot, tudom azt :) Köszönöm..

Egyébként ez a Zimmer Frei Görögország más területére sem jellemző?
Előzmény: Smartiie (2088)
Smartiie Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2088

Saking!

Sartin nincs vonatállomás. Oda busszal vagy kocsival mennek, max. repülővel, de persze mire Sartira érnek az előző 2 járműben lesznek már.

Szóval ott nincs ilyen turistavadász szállásadó társaság. Én még a félig előszezonban sem láttam ilyet, később meg már nemigen volt szabad ap.

A "zimmer frei" sem nagyon jellemző, azért lehet egyezkedni a tulajokkal, ha van van helyük. De itthonról is foglalhatsz, néhányan fenn vannak a neten, vagy kinti irodán keresztül is. Ha főszezonban mész, akkor ajánlott előre lekötni a szállást, idén volt akit meglepetés ért kinn, és nem könnyen kapott.

Előzmény: saking (2086)
Smartiie Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2087

Devil!

Mi nem használtunk semmilyen lábbelit fürdéskor, nem volt rá szükség. Ill. békatalpat, azt sokszor.

Előzmény: Devilsdance (2085)
saking Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2086
Jó napot régi és új ismerősök :) A jövő évi Sartira készülünk már, az a kérdésem, hogy lehet-e úgy szállást találni, ahogyan azt lehet, tapasztalatom szerint, máshol: leszálltunk a vonatról, és már az állomáson jött szembe egy-két ember a kulccsal a kezében, hogy kell-e szállás. De ha egy sincs ott az állomáson, akkor is könnyen ment volna, mert majdnem minden kapura, házra ki van írva, hogy szoba/szobák/sátorhely/stb kiadó. Sarti-n is így van?
Devilsdance Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2085
Helló Mindenkinek!:D

Nos mi szept 16.án megyünk sartiba:D:D

Egy kérdésem viszont lenne.... mivel kezdők vagyunk ezért kérdezem h kell vmiféle cipő a tengerbe h ne találjanak meg vmi herkentyűk?:) és ha igen hol lehet beszerezni ilyet és mennyiérT?
elégmár Creative Commons License 2005.08.31 0 0 2084

Szia!

Mi egy hete jöttünk meg. Az én kislányom 5 éves és állati jól bírta az utat. Minden nagyképűség nélkül mondom, hogy a felnöttek nem bírták így. Nem tudom emeletes busszal mentek-e, de érdeklőd meg az irodában. Ha igen, akkor javaslom, hogy lenti részen kérjél helyet, mert ott asztalok is vannak, így nagyon jókat tud rajta játszani. A kislányom az egész éjjelt végig aludta, de takarót vigyél, mert a légkondi menni fog éjjel is, ezért meg ne fázzon. Egyébként van lehetőség a buszon a filmnézésre. Ha van mesefilmed dvd-n vigyél magaddal, biztos beteszik, az is lefoglalja talán egy kicsit. Ne féljél nem vészes az út, engem sem viselt meg, pedig én nem tudok buszon aludni, így végig ébren voltam. Egyébként mi 9-kor indultunk Pestről és reggel 6-ra már ott voltunk. Vissza felé még gyorsabban jöttünk, 13 órakor indultunk, és 7-re voltunk Pesten.

Jó utat és sok-sok pihenést.

Előzmény: eszter29.. (2083)
eszter29.. Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2083

Sziasztok.

Mi szept12-én indulunk (a párom,a lányom aki 4 éves lesz és a hugom)Sartira az Aeolus-sal szállásunk az Ilias stúdióban lessz.Rengeteget olvastam Sartiról,mostmár csak 1 dolog izgat:hogy fogjuk kibírni a lányommal a hosszú utat-busszal megyünk.Már szedegetem a játékokat,de nem pakolhatom össze a szobáját:)

Elsösorban arra lennék kiváncsi,nincs e akkora szerencsém ,hogy valaki ebben az idöpontban hozza magával hasonló korú csemetéjét.Ha magadra ismersz,kérlek válaszolj!

köszi szépen:Eszter

atesz68 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2082
Autópálya díjak szerbia: 410+410+1070+250x2 Macedonia: 60+80+60x2
tomchy Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2081

Sziasztok!

Tudtok friss Szerb és Macedón útdíjakat? És egyéb friss infókat, amit fontos tudni?

Köszi

Tomchy

feketefelho Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2080
Szia macko66! Olvasd el a "A görögországi nyaralásról" topic, http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9016004 3660-as hozzászólását (ott leírtam neked a saját tapaszatlataimat). Mi egy hete jöttünk vissza kutyával, a határokon gyorsan átjutottunk oda és visszafelé is. Autóval jóval könnyebb, mint busszal. Jó utat, élvezzétek a kutyussal együtt a tengert, meg a homokot!
Előzmény: macko66 (2071)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2079

Tomchy!

szívesen, és legyen jó utatok!!!!!

üdv Márti

Előzmény: tomchy (2078)
tomchy Creative Commons License 2005.08.30 0 0 2078

Kedves Márti!

Köszi a segítséget meghatalmázás ügyben!

Üdv:

Tomchy

Előzmény: Smartiie (2067)
...kicsi... Creative Commons License 2005.08.29 0 0 2076

Sziasztok!

Segítsetek, hatalmas gondban vagyok!!! Pénteken indulunk busszal Sartira 13 napra egy utazási iroda szervezésében, ami önmagában fantasztikus és borzasztóan várom. Csak van valami, ami beárnyékolja az egész nyaralást: várok egy levelet (életem nagy lehetőségéről), amit ha kézhez kapok, azonnal lépnem kell itt Budapesten. Még van 3 nap, hogy hozza a postás... Ha a csütörtöki postával sem kapom meg, akkor van gond...

Hogyan tudok legegyszerűbben hazajönni Sartiról, ha úgy hozza a sors?

Remélem, hogy nem lesz rá szükség, de addig nem vagyok nyugodt, amíg nincs megoldás a problémámra. A nyaralást lemondani meg semmiképpen nem akarom!

Előre is köszi a segítséget!

Botond36 Creative Commons License 2005.08.29 0 0 2075
Előzmény: Indyvidual (2073)
Indyvidual Creative Commons License 2005.08.29 0 0 2073

Köszi szépen az infót!

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy hol tudnék utána nézni a várható időjárásnak, mármint arrafelé és szeptember közepe táján?

Köszi.

Valaki kérdezett itt a medúzákról. Jelentem tavaly volt Sartin medúza. Nappal igaz egyet sem láttunk, de egy éjszakai fürdőzéskor rajtam végigsimitott egy. Nem volt kellemes. Nagyobb bajom nem lett, mint pár duzzanat, kb. mintha egy csalánnal végigcsaptak volna rajtam. Aki esetleg allergiás, ne vegyen rá mérget, hogy egy sem lesz, azért jobb, ha felkészül.

Előzmény: feketefelho (2064)
elégmár Creative Commons License 2005.08.28 0 0 2072

Szia!

Mi most jöttünk haza. Sartin össze-vissza 3 kutyust láttunk. Abból egy kóbor volt, egy az eladó srác kutyája volt a fő utcán, egyet láttunk egy nyaraló házaspárnál. Szerintem (remélem jól tudom) útlevél kell már hozzá, ha ki akarod vinni. Úgy éri meg igazán, ha chip-et tetetsz a kutyus bőre alá, mert akkor hivatalból megrendelheted az útlevelet és olcsóbb. Azért szerintem kérdezz utána mert ha Macedónián keresztül mész, akkor nem vagyok benne biztos, hogy ott átviheted. Egyébként a határokon katasztrófális a helyzet. Mindenhol pénzt vagy piát kérnek a határőrök, hogy átengedjenek és még így is váratnak vagy 2 órát. Igaz mi busszal voltunk, de az utazásból 6 órát a határokon vesztegeltünk.

Előzmény: macko66 (2071)
macko66 Creative Commons License 2005.08.28 0 0 2071
Szisztok!
Szept 12-én indulunk mi is Sartira egy kiskutyával. Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy Görögországban, ill. az utba eső országokban milyen szabályok vonatkoznak a kutyusokra, mivel nem mind EU-s állam. Esetleg innen a topikról volt-e már valaki kutyussal és autóval Görögországban, ha igen szivesen venném a tapasztalatait. Előre is köszi! :-)
saválló Creative Commons License 2005.08.27 0 0 2069

Sziasztok!!

Nincs szándékomban itt offolni,de mivel az utazás kezdete előtt sok hasznos információval láttatok el engem,ezért úgy érzem megérdemeltek még egy utsó hsz-t!

Hazaérkeztem ma reggel 11óra 45perc alatt Görögörszágból,igaz nem Sartin töltöttem el a két hetet,de ez nem csak rajtam múlt,hanem nagyon sok minden közrejátszott abban,hogy egész másképp alakult a programm,mint elterveztem.

Ígérem utoljára néhány szó erejéig........

Odaérkezésünk (14-e vasárnap reggel) Asprovaltára rosszul lett időzítve mert aug.15-e ott is,és Ny-Europában ünnepnap,ezért az utólsó sufnit is kiadták,minden fullon volt.

Odaérkezésünkkor a fiatal már várt minket a főutcán,náluk megfürödtünk,kávé majd elindultunk szállást keresni,amit Ő már megpróbált korábban is,sikertelenül.

Lett volna 3 nap ott....majd a többi amott,de mindkét szállás a település vége táblától még 3km-re volt,köszöntük de mégsem kellett.

Aztán a szieszta miatt a szálláskeresés későbbre maradt,utána mindenhol csak azt mondták,hogy holnaptól,holnaputántól lesz lenne,végülis nagy nehezen felhajtottunk privátba egy kétszobás apartmannt 25EUR-ért,a strandtól kb.400m-re.

Úgy szerettük volna(eredeti terv),hogy 1hetet itt,majd a másodikat egy kirándulás alkalmával döntöttük volna el,ami a Sinthonia félsziget körbejárásakor derült volna ki.

De a szállást csak 10 napra vagy 2hétre volt hajlandó kiadni a tulaj,megtehette hiszen akkor abban a 2-3 napban mindent tele volt,így kénytelenek voltunk 13 éjszakára kivenni,nem volt kedvem még néhány 100km-t(?) vezetni Sartiba.......pedig már isten bizony menni akartam tovább még fáradtan is,mert annyira elegem volt állandóan,mindenhol  a nincs zimmer feri,és stb.-t hallani....!!:((

A kirándulás viszont megvolt 16-án,Asprovaltáról indulva Stavros,Sarti,Toroni,Neo Marmaras....és vissza.

Őszintén megmondom nekünk Sarti nem igazán jött be,a víz nagyon hullámzott akkor,erős szél fújt,mindenféle zőccséget hozott ki a partra a víz,állandó porfelhő volt,lehet,hogy HTT-nek igaza van mi egy kicsit németesek vagyunk mert nagyon hiányoltuk a nyugágyakat+telepített napernyőket,igaz felvoltunk szerelve mindennel,de az mégsem olyan.

Fürödtünk,kicsit sétáltunk erre-arra,fényképezkedtünk,majd továbbmentünk Toroniba.

Na ez az a település ahol annak ellenére,hogy az égvilágon semmi sincs csupán a tükörsima,eszméletlen tiszta(ugyanaznap)tenger,hallatlanul nyugodt,csendes,nagyon apró,finomkavicsos strand,eltöltöttük volna a második hetet,de már írtam miért nem jött össze.Nekem kimondottan TETSZETT!!Ez már jelent vmit,ha én ilyet írok annak ellenére,hogy ott is ugyanolyan "felszereltségű" a strand,mint Sartiban.

Innen Neo Marmarasba mentünk,ahol szintén tökéletesen felszerelt strand várja a fürdőzőket,zuhany,WC,napágyak,ernyők,de van szabad rész is ahová bárki leszúrhatja az ernyőjét,itt csak kávéztunk.....nekünk kicsit nyüzsisnek tűnt de elmegy.

A nyaralás további ott töltött időszakáról nem írnék fölöslegesen,hiszen ez itt a Sarti topik,másról,máshonnan nincs értelme ide írni.

Amit akartam leírtam,köszönöm,hogy korábban segítettetek,szóltatok hozzám,Sziasztok!!

Akinek esetleg kérdése lenne,szívesen válaszolok neki mélben,és fotókat is küldhetek Sartiról,Toroniról,igaz nincs sok.

elégmár Creative Commons License 2005.08.27 0 0 2068

Sziasztok!

Mi szerdán jöttünk haza Sarti-ból. Nagyon jó időnk volt, egy csepp eső sem esett, állati meleg volt. Isteni a táj, az emberek nagyon kedvesek.

Ami viszont számomra negatívum azt bővebben szeretném megosztani veletek tanulságként:

1. Mi a Bella Tours szervezésében mentünk. Van kitelepített idegenvezető csak azt nem tudom minek? Évike semmit nem csinált azon kívül, hogy az első nap elvitt minket azokra a helyekre (étterem, kölcsönző) ahonnan a nem kevés jattokat kapja. Segítség azonban semmi.

2.

A szálláson már délután 4 órától nem volt melegvíz, ezért választhattál. Vagy bemész a partról előbb, mint ahogy szeretnél, vagy hideg vízben mosod le az apró kavicsokat magadról.

3.

A fakultatív program egy nagy lehúzás.

3.1. Meteorák  35 Euro (az ár csak a viteldíjat tartalmazza) nem tartalmazza a 2 euro-s belépőket, az már nem fért bele, sem ennivalót. Egyetlen vigasz a természet csodája, mert gyönyörű az igaz és kihagyhatatlan, csak ezzel rendesen vissza is élnek.

Számoljunk együtt: 5 busz indult összesen: 2x 80 fő + 3 x 55 fő = 325 fő/nap x 35 euro = 11.375 euro x 248,-Ft = 2.821.000,-Ft/nap

Minden más ország (Francia, Olasz, Angol, stb) csoport vihette a kolostorba az idegenvezetőt, csak a magyar nem. Milyen érdekes.

3.2. Toroneos 29 Euro

Itt ugyen egyszer a hajón van kaja, de a hús olyan büdös volt, hogy ha megadtad volna a címet saját lábán haza megy, a krumpli nyers volt. Több volt a turista, mint a férőhely a hajón, így voltak akik végig álták az egészet. Igaz a korrektséghez hozzá tartozik, hogy még mindig ez volt a legjobb az összes többi programhoz képest.

3.3. Blue Lagon 28 Euro

Szörnyű!!! Hajókázol a vizen órákot, hogy utána egy olyan helyen kössenenk ki ahol megsütik a suvlakit, de a partra csak kínok között jutsz le, mert a kavics szétcsinálja a lábadat.

3.4. Thessaloniki/Waterland 29 Euro

Jó nagy átba...s! Ugyan olyan lehúzás mint a többi. A Waterlandba menőknek 3 órájuk van a fürdőzésre, mivel ugyan azon  a buszon utaznak más túrára befizetettek is, ezért mire a Waterland-hoz értünk 3 óránk maradt a fürdőzésre. Ugyan ebben a belépőjegy benne volt ami gyereknek 9 euro, felnőttnek 12, de még így is nem keveset kerestek rajtunk.

Fentiekekt nem azért írtam le, hogy elvegyem a kedveteket a kirándulástól, de jól gondoljátok meg mire fizettek be, mert ha később le szeretnétek mondani, vagy átváltani valami másra az nem lehet.

Ettől függetlenül jövőre is vissza megyünk, de saját autóval és egyéni szervezéssel, mert a táj csodálatos és az emberek is, de így egy kis tüske maradt bennem, hogy a pénzünkért bizony az iroda nem sok mindent biztosított.

Smartiie Creative Commons License 2005.08.26 0 0 2067

Tomchy!

A Magyar Autóklub oldalán található:

"

Ha nem a saját tulajdonában lévő gépjárművel utazik külföldre, a Magyar Köztársaság területének elhagyásakor kötelező Meghatalmazás kiadása a gépjármű okmányainak külföldi ellenőrzésekor pedig segítséget nyújt az ötnyelvű Meghatalmazás, amelyet az Alliance Internationale de Tourisme (AIT) világszervezet égisze alatt bocsát ki a Magyar Autóklub, amely csak az Autoclub Travel irodáiban kapható."

Az oldal címe, ahol ez olvasható:

Magyar Autóklub meghatalmazás

üdv Márti

Előzmény: tomchy (2066)
tomchy Creative Commons License 2005.08.26 0 0 2066

Sziasztok!

Egyik barátomtól kapom kölcsön a kocsiját (Toyota Hiace), nem tudjátok milyen papírt vigyek, hogy ne kössenek belém???

Köszi

Tomchy

HTT Creative Commons License 2005.08.26 0 0 2065

Halihó

Én Szerbiában kétszer tankoltam JP kútnál, odafelé egy kicsinél, a világon mindenféle kártyát elfogadtak, annyi kártyaolvasójuk volt, mint égen a csillag :o Én épp MC-vel fizettem. Visszafelé a pályán egy szép nagy JP kútnál tankoltam, elvileg az MC-t elfogadták, de valahogy nem ment nekik a telefonos kapcsolat, úgyhogy végül kp-ben fizettem, igaz Euro volt csak nálam, de azt is bekajálták :-))

Makedóniában odafelé a pálya vége után egy Makpetrol kútnál vettünk kaját, aztán simán fizettem a MC kártyával.

Görögországban viszont odafelé egy kis kútnál tankoltam, ahol semmilyen kártyával nem lehetett fizetni, csak Euroval. Visszafelé a határnál tankoltam, ott megint MC kártya működött :-)

Teo >

Előzmény: feketefelho (2064)
feketefelho Creative Commons License 2005.08.26 0 0 2064

Szia Indyvidual!

Hétfő reggel jöttünk haza :(((.

Akkor Szerbiában a 95-ös ólommentes benzin 76,60 dinar (OMV kutaknál), másutt kicsit olcsóbb. (Itt viszont lehet kártyával fizetni (EC/MC, VISA). Érdekes tapasztalat volt, hogy a szerb JP kutaknál csak a VISA kártyát fogadták el. (Kártyás fizetéssel olcsóbb, mintha pénzt váltasz!!!)

Macedóniában 64,1 denár/liter (emlékeim szerint, mert ott nem tankoltam, csak szerettem volna, de nem fogadták el a bankkártyát - nem voltam elég erőszakos:))) )

Görögország: szombaton emelkedett a benzin ára, így 0,91-1,07 között láttam  a kutaknál (én Kateriniben tankoltam a Championnál, ott szombat előtt 0,87 volt a 95-ös, szombattól viszont ők is 0,91-ért adták).

Előzmény: Indyvidual (2063)
Indyvidual Creative Commons License 2005.08.26 0 0 2063

Sziasztok,

Jugoszláv, makedon és görög benzin árakról tudnátok valamit mondani ?

Köszi :).

somey Creative Commons License 2005.08.23 0 0 2062
Sarti az a hely Görögországban ahol a legritkább a medúza. Soxor voltam, de ott még nem láttam.
Előzmény: Érika (2060)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.23 0 0 2061
Medúzával sehol a félzigeten nem találkoztunk és idén nem is hallottam erről.

Teo!
Erre a házra emlékszem, a sarkon volt. Naponta elsétáltunk/bicajoztunk mellette. Tetszik, de igazság szerint most igazi, tengerre és az Athosra néző, keleti fekvésű szobákra vágyunk. Ezért bizti előre lefoglaljuk.
A középsulis felvételi mint írtad már tavasszal lezajlik, ettől függetlenül valszeg mégis marad az aug. vége az utazásra. Bár ezt kb. április tájékán majd eldöntjük. Végülis mindegy, csak ne szezon legyen. De vicces, mert asszem utánunk szinte minden turnus kifogott valamennyi esőt... Ugye mire felértünk hazafelé a félsziget tetejére, akkor találkoztunk a dél felé vonuló égi dézsával.
Érika Creative Commons License 2005.08.23 0 0 2060

Sziasztok!

Én októberben fogok Sartira menni. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a nyáron találkozott-e valaki az ottani parton medúzával.

Előre is kössz!

HTT Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2059

Halihó Márti

Mellette van egy másik, azt nem az iroda bérli, az is jól néz ki:

Villa Virozi

Teo >

Előzmény: Smartiie (2058)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2058
Köszi, én is azt hittem valahol az ófaluban lehet egy lejtőn...

Amúgy meg már megint ez a Galini, mégha most a Triphonról is van szó, hehe... Ez engem kísért ezen a nyáron.

Tetszik ez is, főleg a napellenzők miatt. Bár ha iroda bérli, akkor jövőre nekünk nem játszik.
HTT Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2057

Azannya

Nem jöttem rá. Olyan fura szögből van fotózva, hogy úgy éreztem, mintha emelkedőn lenne :o ... de tényleg igazad van, ez valóban az :-)

Teo >

Előzmény: Miki76 (2056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!