Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

_bekefiu_ Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9461
jaja
Előzmény: dohonyiz (9432)
kukucs33 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9460

Hali

A Thalicsnál még nem, de más autónál igen. Azoknál lassan padlóig kellett nyomni a gázpedált és úgy indítani, amikor beugrott, akkor is kicsit lassabban vette fel a normális alapjáratot, de azért simán beindult. A karburátoros autóknál fordult ui. elő, hogy a nagy meleg miatt jobban párolgott a benzin és dúsabbá vált a keverék a kelleténél, a nyitott pillangószeleppel viszont több levegőhöz jutott a motor és be tudott indulni.

Injektorosnál viszont ilyesmi nem fordulhatna elő...pláne, ha elektronika vezérli

Előzmény: redmon (9459)
redmon Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9459
Sziasztok! Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy az üzemmeleg motor visszahűlése után (nem teljes) nem indul? 1,4 RN Mi a megoldás? Köszi
v__tibor Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9458

... már elkezdtem, amikor beléptünk az Unióba, s "beviharoztam" Hozzátok ... :-)

Vannak fotóim is róla ;-)

Előzmény: Wartburgos (9456)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9457

Én sem i6ok, persze nem is szoktam.

Na, meg itt várja a kis autókám, tőlem kb 5 méterre (a fal túloldalán), hogy menjünk már haza......:-)))

Előzmény: diesel_uberalles (9455)
Wartburgos Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9456

Hali Fiúk!

Ha valaki számlát nyit egy pénzintézetnél akkor azt jelentik az APEH felé.  Mosógép efektus:-))

A Meganeklub baráti társaságként müködik még egyelőre hosszútávon is. 

Olvasva a hozzászolásokat felébredt bennem a gondolat hogy egyszer megkéne csevegni a két klub közötti esetleges közeledést ( nem félre érteni :-) ) tapasztalat cserét.

Végül is egy a pásztorunk.

Üdv. Wartburgos (47)

Előzmény: diesel_uberalles (9446)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9455
Nem iszom, ma még vezetek :))
Előzmény: dohonyiz (9454)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9454

Ne igyunk előre a klub/egyesület bőrére :--))))

Este megírom, mit mondott.

Előzmény: diesel_uberalles (9453)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9453
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Előzmény: dohonyiz (9451)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9452
Ja, láttátok?

Újabb dízel-áremelés

augusztus 9. 13:28
[Index]

Az elmúlt hét folyamán újabb rekordszintet ért el a kőolaj ára, és a gázolaj ára is tovább emelkedett. Ez utóbbi oka az, hogy a finomítók kibocsátása a felhasználók által igényelt mennyiségnél kisebb, ami miatt igen alacsonyak a gázolaj készletek - írja a Mol Rt. az áremelést bejelentő közleményében. A társaság ezzel indokolja, hogy szerda éjféltől újabb öt forinttal emeli meg a dízel árát. A legutóbb a múlt hét szerdán, ugyancsak öt forinttal emeltek, íg alig egy hét leforgása alatt 221 forintról 231-re emelkedik a dízel ára.
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9451

...hát jogász nincs, de a feleségem könyvelő, megkérdezem, hátha tudja ennek a hátterét.....

Előzmény: diesel_uberalles (9449)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9450

Szia(sztok)!

Nagy élmény volt! Ott is meg utána otthon is (főleg a gyerekeknek), amikor az esti összefoglalóban láthatták egy kicsit magukat is. Élőben azért egész más (mint minden), a hangok, a dobogás, a légkör, stb. alig-alig jött át a képernyőn. Gyönyörűek voltak a pacik-fogatok. Majd este dobok fel néhány képet ...

Előzmény: dohonyiz (9445)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9449

Legalább nem vagyok egyedül azzal, hogy ennek a jogi részéhez halvány lila gőzöm sincs... :))

Az akciófilmekből ismert "van orvos a fedélzeten?" kérdéshez hasonlóan feltenném a nemes kérdést: van jogász a fedélzeten? :)

A tagdíjat még átnevezhetjük regisztrációs költségnek, mivel aki befizette, csak egyszer tette, így gyakorlatilag csak a neve változik.

(Azt mondjuk nem értem, hogy a kettő közötti különbségnek milyen jelentősége van, mert ehhez is hülye vagyok teljesen :(

Előzmény: v__tibor (9448)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9448

Nem értek ennek a jogi-gazdasági részéhez ... 

http://www.freeweb.hu/meganeklub/klub/alapszab.html (copyright meganeklub)

Ott ki van hangsúlyozva, hogy éves tagdíj nincs (8. pont), csak regisztrációs és lejáratkori megújítási ktsg. Ez összegben hasonló a mienkhez csak a gyerek neve más szerintem ... Lehet, hogy az éves tagdíj a kulcsszó????

http://thaliaklub.tvn.hu/01_index.html - (nálunk nevesített az éves tagdíj)

Előzmény: dohonyiz (9444)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9447

Ki? :-) És mit vennénk/csinálnánk a támogatásból?

Amúgy ezekhez a dolgokhoz nagyon nem értek, bocs ha zöldségeket beszélek :-)

Előzmény: diesel_uberalles (9446)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9446

Ezek a dolgok függetlenek attól, hogy egyesületi szinten megy-e a dolog. (Nem tudom pontosan, de a Megane-osok sem egyesületként működnek.)

Az egyesület egyik előnye, hogy mivel hivatalosan bejegyzett szervezet, esetleg hamarabb támogatnak minket.

Előzmény: dohonyiz (9444)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9445

Szia V_Tibor!

Milyen volt a kecskeméti négyesfogathajtó vb? Mi sajnos nem tudtunk elmenni, de a tvben láttam az összefoglalót.

Helyette lemostuk a nagykőrösi ÖMV kútnál az autót és összeismerkedtünk mgé 2 új Thaliással, akikkel szóba elegyedtünk, meséltem a klubról is :-)) Azt mondták, megnézik a honlapot :-))

Zoli

Előzmény: v__tibor (9442)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9444

Sziasztok!

Szerintem lenne értelme, de meg kellene kérdezni a Megane klubosokat, ők hogy csinálják és hogy látják a dolgokat.

Feltéve, hogy valami olyasmire gondoltok, mint ami nekik van (több helyen kedvezmények, klub forma (sorszám, matrica, klubrendezvények))

Zoli

Előzmény: diesel_uberalles (9443)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9443
Konkrétan az a kérdés, hogy van-e értelme, a jelenlegi formához képest több előnnyel, vagy sokkal inkább több hátránnyal bírna az egyesületi forma.
Előzmény: v__tibor (9442)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9442
Miben kellene véleményt alkotni? Dobd fel a labdát! (vagy csak én nem értem?)
Előzmény: diesel_uberalles (9441)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9441

Sziasztok!

Beszélgetnünk kéne egy kicsit a klubról. Régebben szóba került az egyesületi forma is. Erről nem ártana gyorsan véleményt alkotni, mert az APEH tudatta velem, hogy tudnak a klubnak fenntartott számla összegéről. Nem kell fizetni semmit, minden rendben van, csak nemgyengén besz**tam az APEH levele láttán.... :)))

pgyp Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9440

Hello!

Az én dci fogyasztásaim a következőek voltak:

4.45; 4.5; 3.97!  Természetesen a kocsi még bejáratós és nem mentem 2500 fordulat fölé, csak az utolsó tankolásom után, de nagyon kíváncsi vagyok a fogyasztásra, mert eddig max. 90 volt :-))

A tank mutatója eddig még sosem mozdult meg kb. 100 km-ig, most 650-nél járok és a középső alatti jelnél áll. Szerintem tényleg nem eszik sokat :-)) Bár én keveset megyek városi forgalomban.

Előzmény: Ultrawox (9430)
mynames Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9439

Helló!

Köszi az infot! sajna csak hétvége felé tudom kipróbálni...Lehajtogatom az ülést és meglesem. Viszont, ha késleltetve van uú. mint a belsőtér világítás, akkor ua-t a késleltetést használja? Tud valaki kapcsolási rajz elérhetőséget?

A gumi témához hozzászólva: http://www.gumibolt.hu/nyariakc/toptyre/toptyre.htm ,itt szintén nagyon jó, akciós ajánlatok szoktak lenni.

Előzmény: LekiPapi (9437)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9438

http://www.renault.hu/myrenault/szolgaltatasok/minoseg.php

2003. március 1-től van két év garancia az autókra.

Előzmény: circum (9434)
LekiPapi Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9437
Szia! A csomagtérvilágítást én is észrevettem, még gariban említettem is a Renault Házban. Ott azt mondták, hogy késleltetve alszik el, mint a belső világítás. Igaz lehet, mert ha mindig égne, akkor meleg lenne a búra.
Előzmény: mynames (9435)
IOA Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9436

Mielőtt a fogyasztásról szóló vita elmérgesedne, nézzetek bele a dci használati utasításába. Abban ugyanis szerepel, hogyha keveset akarsz fogyasztani, ne engedd a fordulatszámot 2500 fölé és ne nyomd le túlságosan a gázpedált (legfeljebb 2-3 cm! Pont mint bejáratásnál). Az intenzív gyorsításnál meg hát ugye padlógáz és 3500-ig pörgetjük.

Miután hazatérve a Horvátországi nyaralásról, az utlsó Fiume-Bp autópáylás szakaszon 5.5 fölött fogyasztott a kicsike (130-140 km/h + tetőbox), elhatároztam hogy indítok egy projektet Könny márkatársunk eredményeinek igazolására. Most ugyan még csak 120 km-nél tartok, de az eredmények bíztatóak: az üzemanyag mutató még épphogy csak elindult lefelé, félúton van az első pöttyig. Persze amíg ezt a tankot le nem fogyasztom, addig csak bambulok, hogy a szuzukisok és a ladások hogy rajtolnak el mellőlem a lámpánál (persze aztán egy két ügyes sávváltással sokat be lehet hozni).

mynames Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9435

Sziasztok!

Problémámra várok hozzászólásokat, tippeket!

Hétvégén úgy alakult, hogy le kellett dönteni a a hátsó ülés mindkét támláját. Ennnyi. Semmi több. Azóta a csomagtér világítás nem kapcsol ki...

Megnéztem a kapcsolóját, nincs elszakadva vezeték. (ugyan mitől lenne!) Most ki vettem az izzót, nem tudtam mást kitalálni.

Ugye bármelyik szervíz javít garanciába?

circum Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9434

A 2002-es autókra (nekem is az van) nem 1 év volt csak a gari? Egyáltalán, hol tudom azt megnézni?

Circum

Előzmény: poiuztre (9406)
attys Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9433

Na azt tényleg megnézném,hogy a dinamikus autózásoddal,hogy a 3,14csába mész el közel 1400 km-ert egy tank kályhalével.

Nem akarod ugye,hogy KÖNYesre nevessem magam?:)

Előzmény: Köny (9408)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.09 0 0 9432

Szia Bekefiu!

Igen, nekem is szét van repedve a kuplung és a fékpedál között. Neked is ott?

Zoli

Előzmény: _bekefiu_ (9428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!