A Thalicsnál még nem, de más autónál igen. Azoknál lassan padlóig kellett nyomni a gázpedált és úgy indítani, amikor beugrott, akkor is kicsit lassabban vette fel a normális alapjáratot, de azért simán beindult. A karburátoros autóknál fordult ui. elő, hogy a nagy meleg miatt jobban párolgott a benzin és dúsabbá vált a keverék a kelleténél, a nyitott pillangószeleppel viszont több levegőhöz jutott a motor és be tudott indulni.
Injektorosnál viszont ilyesmi nem fordulhatna elő...pláne, ha elektronika vezérli
Ha valaki számlát nyit egy pénzintézetnél akkor azt jelentik az APEH felé. Mosógép efektus:-))
A Meganeklub baráti társaságként müködik még egyelőre hosszútávon is.
Olvasva a hozzászolásokat felébredt bennem a gondolat hogy egyszer megkéne csevegni a két klub közötti esetleges közeledést ( nem félre érteni :-) ) tapasztalat cserét.
Az elmúlt hét folyamán újabb rekordszintet ért el a kőolaj ára, és a gázolaj ára is tovább emelkedett. Ez utóbbi oka az, hogy a finomítók kibocsátása a felhasználók által igényelt mennyiségnél kisebb, ami miatt igen alacsonyak a gázolaj készletek - írja a Mol Rt. az áremelést bejelentő közleményében. A társaság ezzel indokolja, hogy szerda éjféltől újabb öt forinttal emeli meg a dízel árát. A legutóbb a múlt hét szerdán, ugyancsak öt forinttal emeltek, íg alig egy hét leforgása alatt 221 forintról 231-re emelkedik a dízel ára.
Nagy élmény volt! Ott is meg utána otthon is (főleg a gyerekeknek), amikor az esti összefoglalóban láthatták egy kicsit magukat is. Élőben azért egész más (mint minden), a hangok, a dobogás, a légkör, stb. alig-alig jött át a képernyőn. Gyönyörűek voltak a pacik-fogatok. Majd este dobok fel néhány képet ...
Ott ki van hangsúlyozva, hogy éves tagdíj nincs (8. pont), csak regisztrációs és lejáratkori megújítási ktsg. Ez összegben hasonló a mienkhez csak a gyerek neve más szerintem ... Lehet, hogy az éves tagdíj a kulcsszó????
Milyen volt a kecskeméti négyesfogathajtó vb? Mi sajnos nem tudtunk elmenni, de a tvben láttam az összefoglalót.
Helyette lemostuk a nagykőrösi ÖMV kútnál az autót és összeismerkedtünk mgé 2 új Thaliással, akikkel szóba elegyedtünk, meséltem a klubról is :-)) Azt mondták, megnézik a honlapot :-))
Beszélgetnünk kéne egy kicsit a klubról. Régebben szóba került az egyesületi forma is. Erről nem ártana gyorsan véleményt alkotni, mert az APEH tudatta velem, hogy tudnak a klubnak fenntartott számla összegéről. Nem kell fizetni semmit, minden rendben van, csak nemgyengén besz**tam az APEH levele láttán.... :)))
4.45; 4.5; 3.97! Természetesen a kocsi még bejáratós és nem mentem 2500 fordulat fölé, csak az utolsó tankolásom után, de nagyon kíváncsi vagyok a fogyasztásra, mert eddig max. 90 volt :-))
A tank mutatója eddig még sosem mozdult meg kb. 100 km-ig, most 650-nél járok és a középső alatti jelnél áll. Szerintem tényleg nem eszik sokat :-)) Bár én keveset megyek városi forgalomban.
Köszi az infot! sajna csak hétvége felé tudom kipróbálni...Lehajtogatom az ülést és meglesem. Viszont, ha késleltetve van uú. mint a belsőtér világítás, akkor ua-t a késleltetést használja? Tud valaki kapcsolási rajz elérhetőséget?
Szia!
A csomagtérvilágítást én is észrevettem, még gariban említettem is a Renault Házban. Ott azt mondták, hogy késleltetve alszik el, mint a belső világítás. Igaz lehet, mert ha mindig égne, akkor meleg lenne a búra.
Mielőtt a fogyasztásról szóló vita elmérgesedne, nézzetek bele a dci használati utasításába. Abban ugyanis szerepel, hogyha keveset akarsz fogyasztani, ne engedd a fordulatszámot 2500 fölé és ne nyomd le túlságosan a gázpedált (legfeljebb 2-3 cm! Pont mint bejáratásnál). Az intenzív gyorsításnál meg hát ugye padlógáz és 3500-ig pörgetjük.
Miután hazatérve a Horvátországi nyaralásról, az utlsó Fiume-Bp autópáylás szakaszon 5.5 fölött fogyasztott a kicsike (130-140 km/h + tetőbox), elhatároztam hogy indítok egy projektet Könny márkatársunk eredményeinek igazolására. Most ugyan még csak 120 km-nél tartok, de az eredmények bíztatóak: az üzemanyag mutató még épphogy csak elindult lefelé, félúton van az első pöttyig. Persze amíg ezt a tankot le nem fogyasztom, addig csak bambulok, hogy a szuzukisok és a ladások hogy rajtolnak el mellőlem a lámpánál (persze aztán egy két ügyes sávváltással sokat be lehet hozni).