Keresés

Részletes keresés

Meklar Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 721

Valójában a férfiaknak nincs is kedvük utódokra szánni annyi erőforrást. Meg lehet ezt ideologizálni, de akkor is ez a helyzet.

Pl. vegyük ezt a mumust, a válást. Ami utána a férfitól az "asszonyhoz" kerül, az tulajdonképpen a gyerekeké.

vagy nem

a franc se tudja kire megy el a tartasdij, nem kerheto elszamolas

volt jo par honap, amikor asszonytartast fizettem

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 720

No és próbáljon csak az apuka valahova javaslattal élni, vagy ilyesmi.....van felzúdulás, meg "na te ezt aztán biztos tudod"....csak azt lehet szépen megcsinálni, amit anyu mond. Megy a panasz, de ki nem adná a kezéből:-))

Előzmény: Meklar (717)
Meklar Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 719

A férfijogi aktivistákat meg tudom érteni, az ő sikerük tényleg nagyon fontos, támogatandó ügy lenne.

Lehet, hogy mégis megkeresek valami férfijogi szervezetet.

gyere az AI-be, az fontos tema, es van jo par no is (aki szinten aldozat)

Előzmény: Törölt nick (350)
Meklar Creative Commons License 2018.12.13 -2 1 718

hogy a férfiaktól forog a Föld. Hát nem

de a technikai civilizacionkat ferfiak alkottak meg, es ok tartjak fenn

Előzmény: Törölt nick (350)
Meklar Creative Commons License 2018.12.13 -2 1 717

Határozottan el tudom képzelni az apák többségét , amint éjjel ülnek a beteg gyerek ágya mellett , vagy loholnak szülőire munka után , este vacsit főznek , közben bedobnak a gépbe egy adag szennyest , vacsi után elmosogatnak , és megnézik a kölök cuccát , benne van-e a holnapra való sulis holmi . Aztán az ágyba zuhanva kigondolják , hogy holnap ki kell fizetni a rezsit , hazafelé be kell vásárolni , hétvégén meg el kell menni a nagyobbik gyereknek cipőt venni , a kicsinek meg alsógatyát , délután meg takarítani kell . Az összes apukák min. 90%-ának ez laza csuklógyakorlat . Tudjuk .

ez egyik se bonyi, szokasos hazimunka tulfetisizalas

es a faxot kell takaritani minden nap, mondjuk hetvegen van takaritas, apuka addig autot mos, fuvet nyir, jatszik a gyerekekkel: ugyanugy dolgozik, mint anci

rezsi egy honapban egyszer (de azt is lehet otthonrol)

a mosogatogepet ha be/ki kell pakolni minden nap, az is kb. 5 perc, millioszor csinaltam

ruhat venni egy honapban 1-2x max, de az altalaban csaladi program, aslonacit, zoknit megveszed lidl/tescoban a napi bevasarlassal egyutt, nem kulon energia

stb.

szegeny nok, mind hosok

Előzmény: Anyóca99 (338)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 716

Igaz, itt az ideje, hogy valamelyik állításomat felülbíráljam.

Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 715

csak ezzel annyi a gond, hogy hazugság .... de ezzel a vitával tovább doblak Sand-hoz, akivel érdekes nem vitatkoztál akkoriban erről .... pedig nem volt olyan régen amikor arról írt, hogy a nők jellemzően azért dugnak egy pasival mert családot és gyereket szeretne tőle.

Előzmény: Törölt nick (714)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 714

Ha előbb talál olyat, akivel kölcsönösen érdemesnek találták volna egymást arra, hogy összeházasodjanak. Bőven benne lehet, hogy Sevele döntött mindig úgy, hogy márpedig ő nem megy hozzá ehhez se meg ehhez se meg ehhez se.

Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 713

Szabad a gazda, ha eddig nem ment, akkor már nem fog.

És egyúttal valamelyikőtök elmondaná azt, hogy mit jelent, hogy a férfiak részéről a házasodás egy gesztus, és miért az? (Bár lehet, hogy az utóbbit már nem is kell, mert megértem abból, hogy mit is jelent a kifejezés.)

Előzmény: aurum2020 (684)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 712

De egyébként ez számomra teljesen elfogadható, hogy nem úgy lenne, mint rég, hogy mindenkinek (aki szexelni akar) kötelező a házasság/szűzesség stb. de lenne egy (társadalmi böcsességből adódó) elvárás, hogy ehhez az életúthoz, hogy egy jó házassága legyen, ez kell (még ha persze nem is garanica, csak az esélyeket növeli). Tehát nyilvánvalóak lennének a következmények. S a másik irányba (szabadosság) bármikor át lehetne térni de vissza nem, tehát ehhez azért nevelés kellene.

Sztem azért akadnak ki rajta sokan, mert most tényleg nem ez az elvárás egészne más dolgok vannak súlykolva. A jelen társadalomban semmire nem megy a nő vele, ha szűz marad, max. kiröhögik.

Előzmény: Törölt nick (705)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 711

hát pedig ezt írtad

Előzmény: Törölt nick (710)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 710

Nem. :)

Előzmény: Törölt nick (708)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -3 0 709

Azért szokás elfogadni az embernek a múltját, párkapcsolatban, mert egyrészt az csak az időrendet jelenti, nincs valódi jelenidejű választás, másrészt van az a feltételezésünk, hogy az emberek a hibák által javulnak, és ami hülyeséget csináltak 5-10 éve, azt már nem csinálnák meg.

Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 708

Azaz ha előbb elvette volna más, akkor nem ment volna hozzá a jelenlegihez ? Ezt akartad ?

Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 707

átvitt értelemen szól róla. Tehát az olyan fajtákról mint én vagy a férjed. Mi ebből a szempontból ugyanabba a malomba őrlünk.

Azt pedig, hogy vita azért hagyjuk, mert hogy te ütöttél először mélyet, és most ártatlan szemekkel mesélsz arról, hogy én kit kevertem bele .... olvass vissza.

Előzmény: Sevele (703)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 706

"szívesen elbeszélgetnék a házasság előtt a férjeddel .. miért is nem érdemelte ő ezt meg ?"

Mert később találkoztak, pl.

Ha már előbb összeházasodott volna Sevele azzal, akivel először szexelt, akkor a férjéig el sem jutott volna.

Előzmény: aurum2020 (644)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 705

persze, tudnia kellene, és nyilván ha ez elvárás lenne, akkor tudnának is róla :). De érdekes, mert ez azért elég sokáig így ment, és nem régóta nem így megy, és mégsem hiszitek el hogy létezett.

azt látom, hogy mindenki netezik, de az emberek 99.99% teljesen képtelen elrugaszkodni csak 1 mm-t is a saját mikrokörnyezetétől. Hihetetlen, hogy olyan dolgokról beszélek, amik még az itt élők életének egy szakaszában (igaz gyerekkori szakasz) is így történtek, és ezt tudják is ... ennek ellenére nem hisznek a létezésében. Döbbenetes !

Előzmény: Törölt nick (701)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 704

Sose fogok rájönni, miért az.

Előzmény: Törölt nick (692)
Sevele Creative Commons License 2018.12.13 0 1 703

Nem róla szól(t), te hoztad szóba, arra reagáltam. 

Egyébként is előszeretettel szoktál hozzátartozókat belekeverni a vitáidba, feleslegesen.

Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 702

Tegnap írtam aurumnak a másik topikjába egy litániát, végül csak az első három sort küldtem el, most sajnálom egy kicsit azért.

Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 701

De ezt tudnia kéne a lányoknak, hogy ez fontos dolog. Sztem a legtöbb nő (még az idősebbek is) de 20-25 év alatt pláne, nagyon sok midnent tesz azért, hogy az elvárásoknak megfeleljen. (pl. amit szoktatok még felróni, hogy az oktatásban sikeresebbek, ez is amiatt van)

Előzmény: Törölt nick (700)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 700

ez a férfiak feladata lenne ... tehát nekik nem kellene elvenni nem szűz nőket, ti ebből a szempontból teljesen passzívak vagytok.

Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 699

de ha nem tűnt fel, pont a férjedről szól az egész ? Arról beszélek, hogy mekkora hiba így dönteni ... és ha a férfiak ezt a határt megtudnák húzni (csak szűz nőt venni feleségül), akkor pont az átlagnak(férjed) lenne sokkal jobb.

tehát nem tudom mit akartál ezzel bizonyítani, de azt látom, hogy az egészből nem értettél semmit.

Előzmény: Sevele (697)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 698

Jó ez így világos és sztem abban is igazad van ,hogy kiragadott dolog a mai házasságokról ffiakról panaszkodni, mert az egséz össezfüggésben van azzal, ahogy 15 éves koruktól élnek a népek.

Viszont kicsit az zavar, hogy te is így a nőket szoktad okolni azért, mitha ezt így nekik kéne tudni levezetni 15 évesen (mikor még én sem nagyon értem:-) - tehát ehhez egy társadalmi konszenzus kéne, hogy mindenkinek tiszta legyen. Pl. mint ma az ,hogy ha irodista akar lenni, akkor min. 20 éves koráig tanulnia kell. Nem kötelező, vagy ha nincsenek rá képességei, sőt ha mégis rájön, hogy inkább lesz fizikai munkás, mint irodista, akkor az is oké, de tundá, hogy mi vezet oda.

Tehát ha egy komyol kapcsolatot, klasszik házasságot akarna meg "igazit" akkor ez lenne az elvárás.

Most nem ez van, hanem kb. azt gondolják, hogy ehhez egy nagyon szuper, különleges nőnek kell lenniük, egy kis királylányak, hogy megkapják. Tehát a válaszokat a társadalomnak kell adni s nem az egyéneknek kilogikázni.

Előzmény: Törölt nick (696)
Sevele Creative Commons License 2018.12.13 0 2 697

A férjem, amikor először meglátott, akkor azt mondta, hogy te leszel a feleségem, anélkül, hogy még bármit is tudott volna rólam... úgyhogy az elbeszélgetésről ennyit.

Előzmény: aurum2020 (644)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 696

egyébként az én modellemben, absolute két részre szakadnának a nők. Egy részük nagyon figyelne erre, és szeretne feleség lenni (fiatalon !!!!), nem a magas C-nél kezdenék rögtön, és több kört futtatnák a pasikat, viszont a több kör mégis hamarabbi "igazi-t" eredményezne. MÁR 20 évesen érvényes kapcsolata lenne, és nem mondok keveset, és csupán csak azért, mert nem 10métert kellett mennie a pasinak a nőért, hanem több km-ert gyalogolnia ...

A nők másik része ugyanúgy dugna, mint eddig. A kapcsolatai deklaráltan más minőséget képviselnének, és nem igazán panaszkodhatna azért, hogy milyen a férje, mert NEM IS LENNE FÉRJE hihi.

Előzmény: Törölt nick (694)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 695

Vagy 10 éve hallgattam egy rádióbeszélgetést, 18-19 éves lányok panaszkodtak, hogy a 14-16 évesek már tolják le őket a "pályáról". Morogtam is magamban, mi a fax bajuk van ezeknek a lökött pitsáknak? :D

Előzmény: Törölt nick (691)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 694

hogy ő nem kapta meg ezt a gesztust a nőtől (mert hogy a nőtől is egy gesztus lenne a szüzessége), és ez alapján kezelné a kapcsolatot. 

bár most is így van. Tehát a pasik egy jó része már pontosan helyén kezeli a nőt, és nagyon is tisztában van vele, hogy ő volt a tartalék (tudod a spare, nézd meg a pszichoanyut) ... és igen, ez nagyon sok kapcsolaton látszik is. Nekem egyébként pl semmi gondom vele, hogy egy nőnek ez pl elég ... csak akkor ne legyen siránkozás, hogy a pasik semmit sem tettek bele, mert hogy ti sem.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 693

szerintem nem a ceremóniáért kellene szüzesednie, hanem azért, akivel elképzeli az életét. Szandi szerint az a férfi érdemli meg a leginkább a nő szüzességét, aki feleségül veszi (ebben pl maximálisan egyetértek vele, a különbség ott volt közöttünk, hogy szerintem erre a nőnek kellene vigyáznia ... na jó ez evidens) ... azaz mondjuk egy pasi összejönne egy nővel, aki nem szűz, tudná, hogy ő nem kapta meg ezt a gesztust a nőtől (mert hogy a nőtől is egy gesztus lenne a szüzessége), és ez alapján kezelné a kapcsolatot. Az egy másik minőség lenne, de sok nőnek biztosan elég lenne az is.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 692

Igen, mindenképpen gesztus, abszolúte.

Előzmény: aurum2020 (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!