Keresés

Részletes keresés

medvemacs Creative Commons License 2005.03.04 0 0 210

Jobb. Csak az egy címről tömegesen jövő emeséknek néznek majd utána, aszonták :)

Tényleg, a 2. fordulóban 1 telefonról több hívást is elfogadnak - sz'al nekem nincs aggályom a több emilről szavazással kapcsolatosan.

Előzmény: MrsBennet (209)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.04 0 0 209
Nem szabotálom. Csupán nincs egyetlen kedvencem, hanem sok. Vagy választok mégis, aztán nem értek egyet magammal, vagy generálok tíz fiktív nevet és lakcímet. Ez jobb?
Előzmény: Sorsha (208)
Sorsha Creative Commons License 2005.03.04 0 0 208
Azt hiszem, még akkor is, hogy ha csak 1-1re lehet szavazni és ez marhára nehezünkre esik, akkor is szavazni kell.
hisz ez a lényeg.
Sértődésből és mert mi többet nagyobbat szerettünk volna, nem kéne szabotálni.
h8 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 207

Tegnap Presser ajánlotta Parti Nagytól a Hősöm terét, meg Döglégy úr Viantól a Venyigeszút (amit én láttam), de a http://terasz.hu irodalmi szekciójában fent van, hogy ki mindenki lesz, mivel.

Így kiderült, hogy Radnóti Sándor ajánlotta Chandlert.

KORNhulio Creative Commons License 2005.03.04 0 0 206
Gesztivel egyet értek. Nekem is az Utas és holdvilág lesz a jelöltem a legjobb magyar regényre. A legjobb külfölire pedig Italo Calvino Ha egy téli éjszakán egy utazó-ja. Akármennyire is esélytelen. Ezeket egyértelműen ki tudom választani.
Előzmény: geo-elvont (187)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 205
Most úgy tűnik a listáknál, hogy van 1 köztisztviselőnek 10+10, mint "kedves olvasónk listája". lehet, h felteszik bárkiét? ki kéne próbálni valamelyik mélcímükre. 10 1 perces videóját feltették, de ki is van írva, hogy pl. Esterházy - Joyce http://www.anagykonyv.hu/?action=tv
Előzmény: Mooch (198)
cyd Creative Commons License 2005.03.03 0 0 204

Nagyon régen olvastam már és csak olyanok maradtak meg, hogy:

"Kisdarázs, Kisdarázs

orra hegyén pattanás."

"Üdvözlégy Mária, malaccal teljes..."

"...olyan fényes a cipőd, hogy a napocska is seggre esik rajta."

meg, hogy az apa állandóan "Asszonyom"-ozta a főnővért. :)

Előzmény: MrsBennet (203)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 203
Ha jól belegondolok, nem is annyira aranyos, mint amennyire rázós.
Előzmény: cyd (200)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 202
Kisdarázs! Csatlakozom, én is szeretem. Viviane Villamont a szerző - remélem, így írják. :)
Előzmény: cyd (200)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 201
Pontosan ezt kérdeztem én is magamtól, amikor megláttam a honlapot.
Előzmény: Mooch (198)
cyd Creative Commons License 2005.03.03 0 0 200

Ez egy nagyon jó kezdeményezés, remélem a műsor lesz olyan jó, mint amilyenek az elvárásaim. :)

Korábban volt szó itt szülő-gyerek könyvekről, de nem láttam a Kisdarázs-t, sajnos nem emlékszem ki írta. Nagyon aranyos könyv volt elvált, apuka és lánya története.

Le sem merem írni, hogy az angol listáról csak kilencet olvastam, abból is 4 Rowling.

h_i_x_t_i Creative Commons License 2005.03.03 0 0 199

en is ismerem erintolegesen, nekem egesz masmilyen volt a benyomasom rola :)

de hagyjuk...

OFF vege

nekem azert "jo" ez az egyperces ajanlosdi, mert szembesulok vele, h me'g mennyi mindent el kellene olvasnom... akkor sem lenne eleg idom, ha nem dolgoznek es nem aludnek :(

Előzmény: h8 (197)
Mooch Creative Commons License 2005.03.03 0 0 198
Nem fogok szavazni, vagy csinálok minimum 10 emailcímet, mert ez így butaság. Ha aza oldalon lévő fontosemberek 10 magyar és 10 külföldi könyvet jelölhetnek meg, nekünk miért nem adatik ez meg?
Előzmény: MrsBennet (183)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 197
Elég alaposan ismerem (Dance-rajongó voltam, azután F.O. és Sex Action-fan). Kedves fickó, de nagyon meggyőzően alakítja a tahó-imidzset. jut eszembe, azt mesélték, tegnap Chandlert ajánlotta talán Mészöly Dezső
Előzmény: h_i_x_t_i (196)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2005.03.03 0 0 196

ennek nagyon eloitelet-szaga volt :)

vagy ismered talan?

hidd el, nem mindenki olyan bunko, mint amilyennek mutatja magat...

Előzmény: h8 (195)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 195
wordöt :) kopiztam :( de hogy Gengszter Zoltán a Venyigeszú és planktont mondja, azon leesett az állam erőst. ez a ember olvas!! vagy olvasott, míg kicsi volt :(
Előzmény: Bosco (193)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 194
Én sem láttam az újságban, csak az m1, m2 9 körüli időpontjait, ezért nemtom, mikor van később a +1 perc :(
Előzmény: h_i_x_t_i (190)
Bosco Creative Commons License 2005.03.03 0 0 193
Operát használsz?
Előzmény: h8 (191)
Supernovablaster Creative Commons License 2005.03.03 0 0 192

És Solohov Csendes Donja is volt.

Előzmény: h8 (188)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 191
bocs, ez a ****, nem vette be az entereket :(
h_i_x_t_i Creative Commons License 2005.03.03 0 0 190

ja, hogy egy nap tobbszor egy perc is van? ezt nem tudtam...

h_i_x_t_i Creative Commons License 2005.03.03 0 0 189
koszi :)
Előzmény: geo-elvont (187)
h8 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 188
Az a baj, hogy nemcsak 9 és 1/4 10-kor van, hanem valamikor később is, de arra már mindig késve érek oda. Volt: Dumas: Monte Ch, Nádastól - gondolom az Emlékiratok -, így hirtelen eszembe se jut a tegnapi, de a litera.hu oldalon van egy jó cikk, hogy kik miket fognak ezután ajánlani. Egy napos gyurmázás után leszorítottam 10-10-re saját listát, ez nagyjából sorrend is nálam, bár az első 10-ben már naddon nehez, mint megtapasztalhatta mindenki. Magyar regények Temesi Ferenc: Por Tallai Gábor: Árnyékőrző Hajnóczy Péter: A halál kilovagolt Perzsiából Benedek István: Csineva Ottlik Géza: Iskola a határon Jókai Mór: A jövő század regénye Bólya Péter: A veréb századik lépése Márai Sándor: Szinbád hazamegy Móra Ferenc: Aranykoporsó Szathmári Sándor: Kazohinia Külföldi regények Boris Vian: Tajtékos napok Thomas Mann: Doktor Faustus Umberto Eco: A Foucault-inga Albert Camus: Közöny Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg Alessandro Baricco: Selyem Arthur Koestler: Mint éjjeli tolvaj Hermann Hesse: Az üveggyöngyjáték Elie Wiesel: Az éjszaka Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd
Előzmény: h_i_x_t_i (185)
geo-elvont Creative Commons License 2005.03.03 0 0 187

Geszti --> Szerb Antal: Utas és Holdvilág

Vámos Miklós --> Marquez: 100 év magány

Előzmény: h_i_x_t_i (185)
Bosco Creative Commons License 2005.03.03 0 0 186

Szerintem remek ötlet ez a musor, remélem, h lesz eredménye...Kíváncsi vagyok, hogy vajon tényleg bejön-e majd ez az országos mozgósítás a szavazásra. Én már szavaztam a honlapon, bár elég nehéz ketto könyvet kiválazstani.

Végül Molnár: Pál utcai fiúk / King: Atlantisz gyermekei mellett döntöttem.

h_i_x_t_i Creative Commons License 2005.03.03 0 0 185

Sziasztok!

Latta vk a tegnapelotti es a tegnapi egyperces ajanlot? Erdekelene, h milyen konyvek szerepeltek? (ha egyaltalan jol ertelmezem, h minden nap ajanlanak egy-egy konyvet...)

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 184
Bocsássa meg nekem a törzsközönség, szerzőket nem mindenhova írok, mert nem mind jut eszembe kapásból, időm meg nincs annyi, h. most utánnanézzek.

magyar ifi: Kököjszi és Bobojsza, Gergő és az álomfogók, Négyszögletű Kerekerdő, Benedek Elek mesék, Aranyember, Kincskereső kisködmön, Egri csillagok

külföldi ifi: Micimackó, A kis kerceg, Végtelen történet (!!!!!) - a kedvenc mesekönyvem :) ; Harry Potter sorozat, A Gyűrűk ura, Fecskék és fruskák és folytatásai, Verne és May sok-sok könyve

magyar felnőtt: Ottlik: Iskola a határon, Márai: A gyertyák csonkig égnek, Eszterházy: Harmonia Caelestis, Kosztolányi: Édes Anna, Mikszáth minden mennyiségben (ifihez is kerülhetne)

külföldi felnőtt:
Umberto Eco mind a négy regénye (ő az abszolút kedvencem, mondjuk A Tegnap szigete csöppet gyengébb a többinél szvsz.), Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd és Éj anyánk, Goldvin: A legyek ura, Merle: Állati Elmék, Asimov életműve, a Dűne sorozat, Orwell: 1984, Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
De a két dobogós az inga mögött : Bulgakov: A Mester és Margarita és - sajnos sok éve kölcsönadtam, és a szerzőre már nem emlékszem - Pilátus testamentuma.

És még biztosan sok kimaradt így hirtelen...
Előzmény: medvemacs (179)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 183
Ja, de ezekből melyik kettőre fogsz szavazni?
Előzmény: Mooch (180)
MrsBennet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 182

Szép lista. :)

18 olyat találtam, amit én is szeretek, iszonyú sokat nem is ismerek :(( viszont a Ragyogás életem legrosszabb élménye, álmaimban se (főleg ott ne) jöjjön elő, pont az a fajta horror, amit a legrosszabbul viselek.

Előzmény: Mooch (180)
minutus Creative Commons License 2005.03.03 0 0 181
Az angol végeredményt láttátok már? http://www.bbc.co.uk/arts/bigread/top100.shtml Egy vásárlási sikerlistára hasonlít.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!