Egy NTC + két ellenállás. Az érzékelő (NTC) paraméterei: Philips 2,2kOhm (25 Celsius fokon), katalógushoz kódja: 2322 640 63222, lábtávolság RM1, azt hiszem tűrése 5%-os, de más gyártó is jó, csak a kód eleje 2322 640 ... legyen ua. Vétel helye RET szegedi üzlet, de van pesti címük is (lásd: www.ret.hu)
Valaki kérdezte, hogy az Assistance kártya az átadást követően mikor érkezik. Nekem a június 18-i átadás után augusztus 10-én.
Fogyasztás: 1.4 16V. Sajnos nem termeli a benzint. 2000 km után 80% főváros, rövid 10-12 km-es utakkal és szinte állandó légkondi 7.3. Igaz gyorsításnál a fordulatszám időnként az 5000-et is eléri.
Tudom kissé lerágott a téma, de hiába néztem mindenhol nem találom, hogy konkrétan mit kell vásárolni a hőmérőhöz. 3 db ellenálás? NTC v. PTC vagy valami speciális?
gondoltam beírok pár sort a rég nem látogatott fórumra :)
ugye megnyugodtak a kedélyek elmúlt az új kocsi körűl kialakult izgalom, minden megy rendben hál isten nem jelentkezett eddig a 3700km alatt semminemű probléma és remélem nem is fog. Ugye ilyenkor az ember kicsit lustább mint én is nem sűrűn látogattam a fórumot, de ma gondoltam írok (mint kiderült emlegettek is ;) mivel ma szerelték be a riasztót itt pestszlörincen 40k ét egy ceasar 215u-t+ultrahangos érzékelő+rablásgátló+még 1 rejtett kapcsolós indításgátló röpke 1:30-2h alatt. teljesen ok a riasztó már csak a motortér lezárását kell megoldanom. Mot megyek balcsira 1 hétre nyaralni remélem jól fog vizsgázni a kocsi
a fogyasztásról:
elkezdtem neki bátrabban nyomni a fogyasztás is bátran felment 5L-re :) bár ez elég húzós tempónál jön csak össze ugye a reggeli 100-130as tempó agresszívabb előzések+klíma megteszik a hatásukat.
engem ami kicsit zavar ha nem megy a légkondi és bekapcolom a külső keringetést kicsit fülledt áporodott levegőt nyom be hiába kint nem az van, ez mitől van?
ja egyébként üdv minden régi és új thalicskásnak :)
kérdés: érdemes visszaolvasni azt a 2-4 hetet, történt valami ? új megoldások? események? hibák? stb? azért nagyjából átfutok a sorok közt :)
Thalia Dci fogyasztással kapcsolatos tapasztalataim a horvátországi nyaralás kapcsán: 2 felnőtt +2 gyerek kb. 250kg, s kb. ugyanennyi súly a csomagtartóban. Odaút Nagykanizsa-Omis 560km, Split-ig mindenhol, ahol lehetett autópályán (130-140km/h) klíma nélkül 5.3l, vissza autópályán csak Karlovac-tól 140km/h vagy nagyobb tempóval (így meg lehet spórolni 103 kuna-t s csak egy órával volt hosszabb!) klímával, viszont kaja és pia nélkül szintén 5.3l.
A bejáratás alatt, betartva a 2500-s fordulatot 2/3 országút 1/3 város 4.3l.
Egyetlen negatív tapasztalat: odafelé 140-s sebességnél vmi nekirepült a jobb első ablaknak. Az utánam jövő barátaim mondták is, hogy vmi elszállt az autómról. Mint később kiderült, az első szélvédő jobb oldali gumicsíkja szállt el. Remélem jótállásban pótolják. :-))) Vagy nem szabad ennyivel menni? :-(((
Azt nem tudom, hogy a 195/50/15 gumik befolyásolják-e negatívan a fogyasztást!
Június 23-i átvételű a Thaliám és tegnap jött meg július 19-i dátummal a Renault Hungáriától a Garancia Kártya egy direkt marketing kérdőív kíséretében.
Nagyon király! Nekem sajnos nem műxik, a html oldalt megnyitva viszont látom, milyen lenne. Sőt, a főoldalon az egérrel-pancsolós cucc is nagyon bejön!
Sziasztok!
Ha valakit érdekel az ilyesmi, két thaliás képernyővédő került fel az oldalamra.(www.thaliga.mozsgo.hu).
Szabadon átalakítható saját autóra. Ennek leírása szintén itt megtalálható.
(Elég gépigényes - 1GHz+ ) Fogyasszátok egészséggel.
..:: SnakeEye ::..
Mi is voltunk Horvátországban, akartam is mondani, hogy fantasztikusan teljesített a kocsi. Minden belefért 5 személy 1 hetes apartmanos nyaralásához (ruhák, törölközők, egy karton tej, gumicsónak (na jó, nem felfújva:)), esernyő-babakocsi, gyékények, stb). Átlagfogyasztás 6,5, szintén vegyes használat.
Nezem, nezem a kepeidet .... lattam nehanyszor az autot felemelve, de ilyen gumira nem emlekszem!
Vagy 10 perc mulva jottem ra mi a kulombseg: nekem van egy jokora nagy fem vedolemez az egesz motor + valto alatt es valoszinu amiatt nem lattam (biztos eltakarja).
Csinálsz rá egy szavazást a Thaliaklub.hu-n vagy lehet itt is szavazni? Mondjuk olyan módon, mint ahogy az RMK-sok a kirándulásokat szervezik? :-) (Ctrl+C Ctrl V Név, Szavazat)
Azért sasolom a fejleményeket mert a RMK-nál részben én is érintett vagyok, habár nálunk még nem indult meg ez a folyamat. De az élet még bármit is hozhat... ...és akkor lesz hova forduljunk tapasztalatokért ;)
A válasz: Lehet a klub is bejelentett, hivatalos társaság, de akkor onnantól kezdve minden tulajdonság megegyezik az egyesületre általam leírtakkal (ügyvédi alapító okira, költségnyílvántartás, Apeh-bevallás). Az ügyvéd által készített alapító okirat azért szükséges, mert csak Ő mehet be a cégbírósára intézni a bejegyzést!
Ha kell esetleg könyvelő, 1 már van a dologra ingyen és bérmentve :-)))
+ infó: Jobban járunk, ha hivatalos formája van a társaságnak, mert akkor biztos nem köthet belénk semmilyen hatóság.