Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1335
Az auctionpayments Western Union Money Ordert küld. A Western Union Wire Transfer azért nem biztonságos, mert a kód ismeretében bárki felveheti a pénzt, és nincs nyoma. A Money Order névre szól.

Nem véletlen egyébként, hogy úgy nyomják a Paypalt. A cég az Ebay tulajdona. Szerintem az sem biztoságos. A cég minden indoklás nélkül letilthatja az ember Paypal-számláját és zsebre teheti a rajta lévő összeget. Korábban már írtam a site címét, ahol erről van szó.

Ed

NLQ Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1334
nem egeszen... tudtommal money orderkent jut el a cimzetthez azaz kiviszik hazhoz (asszem)

egyebkent hogy lassatok hogy a EMS sem mindenhato: (mar kezdtem lemondani a csomagomrol...)

biztos jol szetcsuszik a tablazat de remelem el lehet majd olvasni

a lenyeg: 13 napig jott a csomag mar elkezdtuk kerestetni... most majd a uspstol behajtjuk az ems es az economy kozotti arkulonbseget :)) kivacsi leszek ra sikerul-e

egyebkent erdekes, hogy a csoag erkezese es a vambol kijovetele kozott alig tobb mint 1 ora telt el!!!!

Service Type: Express Mail - Post Office to Addressee

Shipment Activity Location Date & Time
--------------------------------------------------------------------------------
DELIVERED ABROAD HUNGARY 02/04/04 9:30am

OUT OF FOREIGN CUSTOMS HUNGARY 02/04/04 2:33am

ARRIVED ABROAD HUNGARY 02/04/04 1:11am

INTERNATIONAL DISPATCH KENNEDY AMC 01/23/04 10:02am

ENROUTE NORFOLK VA 23519 01/22/04 7:20pm

ACCEPTANCE VIRGINIA BEACH VA 23451 01/22/04 4:49pm

Előzmény: fargo (1331)
fargo Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1333
Nem. Hivatalos eBay duma volt, abban az ablakban ahol az eladónak lehet üzenni...
Előzmény: Ariel (1332)
Ariel Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1332
fargo!

es nem az elado szovege volt ez?

Előzmény: fargo (1329)
fargo Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1331
Az auctionpayments.com az Western Union utalást küld...
Előzmény: AmoSH (1330)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1330
Nincs az e-baynek részesedése a PayPalban meg az AuctionPaymentsben (Bidpay)? Esetleg jutalékot kap.
Ha igen, akkor teljesen érthet? :-)
Előzmény: fargo (1329)
fargo Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1329
Ma nem jutottam el az Amexig, túl sok dolgom akadt, de látom volt aki utánajárt ;-)

Ellenben ezt olvastam az eBay egyik ablakában:
Never pay for your item with an instant cash transfer service such as MoneyGram or Western Union. These services are like sending cash to a stranger - they are an extremely unsafe way to pay.

Hö???

Ariel Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1328
ez egesz jol hangzik...

a level dija toled fugg:
http://www.posta.hu/belso1-dijszabas.html

sima legiposta(asszem uj elnevezese prioritasos)
500-600Ft korul van usa-ba + ha meg akarsz ajanlott, meg tertiveveny meg 500-600Ft....

esetleg ami erdekes lesz az amexnal az a napi deviza arfolyamuk. nem mindegy hogy a $-t 214-ert vagy 220-ert adjak..illetve csak forintot fogadnak el vagy devizat is? (mert akkor ott veszed ahol olcsobb es nem fuggsz toluk)

Előzmény: AmoSH (1327)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1327
Rákérdeztem, minden esetben 1500. Erre még rájön az ajánlott airmail ára. Szerintetek az mennyi?
Holnap él?ben is kipróbálom az Amexet, a fejleményekr?l beszámolok.
Megírtam az eladónak is, ez végre megfelelt a kényes ízlésének.
Előzmény: Ariel (1326)
Ariel Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1326
hmm. ez joval olcsobb mint a WU.
es az 1500Ft fuggetlen a kuldendo osszegtol vajon?

viszont a hatranya hogy WU-t mar videki(falusi) postakrol is lehet kuldeni. (azzal meg az a problema (a magas aran kivul, hogy nem lehet online elerni az aktualis arfolyamlistat)

mindenesetre koszi az infokat, lehet ki fogom probalni, mert azert nem mindegy hogy 4-5e Ft vagy csak 1500)

Előzmény: AmoSH (1325)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1325
Felhívtam az Amex ügyfélszolgálatát.
A Deák Ferenc utcában lehet money ordert venni. (Egy építkezés mellett, a telefonbeszélgetés alatt folyamatosan mentek a légkalapácsok.)
A kezelési költség 1500Ft.
És egy nagyon kedves, segít?kész lány a telefonosuk :-)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1324
A honlapjukat én is megtaláltam.
Természetesen tudatom az ügy fejleményeit.
Előzmény: Ariel (1322)
fargo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1323
Aha, ez kb. ugyanaz mint a WU, csak itt nekem kell gondoskodni a csekk kézbesítésérôl. Ez nem túl jó, az lehet az elônye, ha nem csak Amex irodában, hanem a saját bankjában is (olcsón) beválthatja, továbbá ha nem csak dollást lehet küldeni.

Holnap rákérdezek, addig is köszi az infót :-)

Előzmény: Ariel (1321)
Ariel Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1322
Amosh!

jah.. a koltsegekrol erdeklodve neked szantam, hogy majd kerlek oszd meg velunk amit megtudsz :)

Előzmény: AmoSH (1320)
Ariel Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1321
fargo!

hmm. kicsit regi a leirasom, de legalabb rovid :)
szoval mint a WU, bemesz kedvezmenyezett nevet, cimet megadod, fizetsz, kapsz egy csekket (illetve van egy plafon, folotte tobb csekket kapsz) azt elkuldod a masik felnek es o felveszi egy amex irodaban a penzt.

viszont most latom hogy van hopnlapjuk:

Amex Mo.

eztetet irjak:

Money Order Check
Bárki számára igénybe vehető pénzküldési lehetőség. Csekkenként maximum 200 dollár értékben, szabadon választott összegben vásárolható. Az értékutalványt csak a rajta szereplő kedvezményezett jogosult beváltani.

Pénzküldési szolgáltatásunkról érdeklődjön a (06-1) 235 4340-es telefonszámon.

szoval ha hivod oket kerlek szamolj be a koltsegekrol, mert azt nem irjak.

paypal..
par honapja irtam nekik, azt valaszoltak "keresik a lehetosegeket...". nesze semmi, fogd meg jol..

Előzmény: fargo (1319)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1320
Köszi a tippet. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatukat. Remélem nem lesz nagyon horror ára.
Előzmény: Ariel (1317)
fargo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1319
Ariel,

Ha errôl tudsz bôvebbet, akkor írd meg kérlek, mert érdekel.

Azt is elárulhatná valaki, hogy pontosan mit takar a "bankers draft" kifejezés. Meg állítólag a postán keresztül is lehet küldeni pl. Angliába pénzt, de nem sikerült kinyomozni, hogyan.

Esetleg ha van valakinek infója arról, hogy a PayPal mikor lesz elérhetô nálunk, azt is megköszönném...

Előzmény: Ariel (1317)
fargo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1318
Ha minden bizonylat nélkül küldik, akkor jó eséllyel lenyúlják a postán, bizony. Hiszen semmi sem bizonyítja, hogy egyáltalán valaki feladta azt a levelet. Ha van bizonylatod, akkor keresheted a postán. Ha pedig biztosítva adod fel, akkor ki kell hogy fizessék a biztosított összeget.

Ezt nekem tegnap adták fel, egy fél órája küldte át a jenki:

Az azonosító számokat most kitöröltem, de azok alapján lehet visszakeresni a csomagot...

Előzmény: AmoSH (1316)
Ariel Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1317
egy regi fotolistas levelben ami az ebay-el foglalkozik volt egy amex (petofi sandor utca) csekk modszer is..szerintem a WU-nal is bonyultabb, mert a csekket kell elkuldened a masik felnek postan, de lehet hogy ezt jobban kultivalja..

Előzmény: AmoSH (1314)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1316
A családon belül sajnos már voltak rossz tapasztalatok a kp küldéssel. (nagyszül?knek küldtek 50 dollárt USÁból, azóta is jön...)
Meg nincs is nyoma. Ha azt mondja az eladó, hogy nem küldtem semmit, akkor meg vagyok l?ve.
Előzmény: fargo (1313)
fargo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1315
A WU az egy teljesen szabályos money order.
Azzal a különbséggel, hogy nem a bankjába kell szaladnia vele, hnem egy WU ügynökhöz. Azért a bank is beváltja -- egy kisebb vagyonért...
Előzmény: AmoSH (1314)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1314
Már kétszer írtam neki a WU-ról, mindkétszer azt mondta, hogy ? még nem hallott róla, nem is nagyon érdekli, van PayPal meg Money Order.
Ha nem túl macerás a MO küldés, akkor inkább nem tökölök a rábeszéléssel.
A BidPay-hez meg sajnos nincs kártyám, csak a standard OTP Junior Visa Electron.
Előzmény: Ariel (1312)
fargo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1313
Ajánlott, tértivevényes levélben készpénzt feladni alkalomadtán olcsóbb (és legalább ugyanolyan bitonságos is) mint a WU átutalás. Nekem már számtalanszor működött, gond nélkül. Általában beleteszek valami semleges nyomtatványt a borítékba, és annak a közepébe fűzöm bele a bankjegyet. Így nem látszik át, talán a röntgen sem mutatja ki, csak a fémszálat. De az tuti, ha regisztrálva adod fel, akkor nem mernek hozzányúlni.

A posta megbízhatósága csak mifelénk ilyen botrányos, civilizáltabb helyeken nem nagyon merik felbontani vagy meglopni a küldeményeket. Egy ismerôs panaszkodott a minap, hogy több hanglemeze elveszett Németországból idefelé. Itt még az Apósom nyugdíját is felvette több alkalommal a szemét postás, aláhamisította a nevét. Egy évnyi huzavona után kapta vissza az öreg a pénzt, miközben végig úgy bántak vele mint egy bűnözôvel...

Én mindig kérem a feladót, hogy "certificate of mailing" nevű bizonylattal adja fel a cuccaimat. Ez annyit tesz, hogy a csomag útja végig visszakövethetô lesz, ha valahol elkallódna. Néhány száz forintnyi plusz költséget jelent csak. De a postás tudja, hogy nem nyúhat hozzá, mert "nyoma van" a küldeménynek...

Előzmény: AmoSH (1311)
Ariel Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1312
Amosh!

ha tenyleg csak nem tudja hol van a kozeleben egy WU Agent, akkor :
http://www.westernunion.com/info/agentInquiryIntl.asp

Előzmény: AmoSH (1311)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1311
Ezt vaálaszolta a WUs felvetésemre:
"Please send either an international money order that is good in the US or US currency....I do not even know where Western Union is around here."
Ariel Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1310
ami az orszagban a postan es jo par helyen elerheto az a money transfer, nem?

Előzmény: kivi (1308)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1309
Tudom, de be kéne mennie hozzá valamelyik ügynökséghez. ? meg nem hajlandó foglalkozni a WU-nal, nem tudja, hogy hol van, nem akar bemenni.
Előzmény: kivi (1308)
kivi Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1308
A WU is Money Order.
Előzmény: AmoSH (1307)
AmoSH Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1307
Sziasztok!

Már volt egy üzletem WU-nal, simán is ment minden, a mostani eladóm viszont csak Money Ordert hajlandó elfogadni.
Melyik postán/bankban lehet venni (USA "kompatibilis" kéne), ill mit kérjek, hogy ne nézzenek rám mint egy hülyére? (pénzátutalási szelvény?)
Mennyi id? alatt ér ki az airmail? Érdemes ajánlottan kiküldeni? Az mennyibe kerül?
Köszi a válaszokat el?re is!

raider Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1306
A német kereskedőnek kell hogy legyen másodpéldánya a számládról. Egyszerűen nem akarja neked elintézni. A külf. autóvásárlásban is volt róla szó (gondolom ott kérdezted) egyszer valaki leírta, hogy a kereskedők szoktak bunkózni ezzel.
Előzmény: BreakDown (1304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!