Az nem gond, egy percig se. De ezt a műveletet szerintem már csak az új gazdája fogja végrehajtani :-)))
Eszem ágában sincs ezt húzogatni - egyelőre, legalábbis. De ha húzgálásra szottyan majd kedvem eccer - akkor tuti valami pehelysúlyút veszek.
Nézd, én olyan helyen nóttem fel, ahol 600 km-en cirka 80 km a sík út...a többi vagy emelkedő, vagy viceversza. A legutolsó autóm 138 lóerős volt és hallottam amikor az automata nemegyszer 2-esbe kapcsolt vissza...olyan fáintos szerpentinek és emelkedők vannak arrafelé.
Mindezt azért mondom, hogy én 2 dolgot tanultam meg komolyan venni: a pénzt...és a hegyet .-)))) .
Először én is kértem katalógust a neten, ez alapján egy mailban rendeltem tőlük egy csövet az elősátorhoz, amit nagyon jó áron be is hozattak egy héten belül. Amikor érte mentem, akkor vettem a fogantyúkat is, az volt raktáron. Telefonon is meg lehetett beszélni a rendelést, azért kérték mailban a cikkszámot, hogy nehogy félreértés legyen. Ahogy megjött a cucc, telefonon és mailban is értesítettek, szerintem postázták is volna, ha kérem.
Én is vettem fogantyúkat, mert az NDK kapaszkodók lerohadtak róla, mivel rugós fémfogantyúk voltak rajta, műanyagba behúzva. A víz belement,szétrohadt, és húzáskor a kezemben maradt. Én tőlük vettem: http://www.kempingvilag.hu/ Ott is raktáron volt. Kaptam tőlük katalógust is, most megnéztm, három típust forgalmaznak:
4 csavaros, luktávolság 148 mm /barna, fekete, szürke/ 2 csavaros, luktávolság 145 mm /nincs megjelölv szín/ 2 csavaros, luktávolság 175 mm /barna, fekete, szürke/
A Qek-is ilyen NDK csodával szerelt, javaslom mindenkinek a cserét, még időben.
Hát nem semmi - 100 rugóért, nem mondom. Ebből lehetne alkotni valamit - még ha egy 100-ast rá is kéne nyomni - akkor is megérné.
Persze, tudom, van itt olyan, aki komplet fel tudná újítani szük 5 ezer Ft-ból is (és abból is visszaigányelné az áfát) - de én nem vagyok ilyen ügyes. .
Mondjuk 2 darab ilyen vásár-lányát hazavinne neked, gondolom lenne "derültség" a családban :-)))) Azt hiszem erre az esetre is igaz, hogy megérnének egy jó kis ajtó csapkodást! :-))
Az biztos, hogy a tetőkivágás fokozott elővigyázatosságot igényel. Peremes vízzáró-karimát kell teni a vágatba, meg ilyesmiket - nehogy mellette béfojjon a víz.
De remekül megoldható, szó se róla - csak oda kell figyelni egy kicsit. .