A Szeged-Szabadka-Eszék-Sarajevo-Mostar vonalon mennénk, és csak hazafelé gondoltam az általad említett útvonalat választani. Nem tudom, nekem az ismerőseim, akik mostanában arra jártak, azt mondták, hogy jók az utak...Másrészt nagyon szeretném látni Sarajevot és az újjáépített mostari hidat.
MÁS: Ígértem, hogy röviden én is beszámolok az új autóról: mint már egyszer írtam, június 10-én rendeltem meg Domit (Domokos lett ugyanis a becsuletes neve), akkor július 29-re ígérték, ami később július 30-ra változott. 3 extrát kértem, emiatt egyenesen a gyárból jött (ABS+oldalsó légzsák+elektromos és fűthető külső tükrök).Ez a szállítási határidő volt, ami után még kb. 1 hét, mondták, a forgalomba helyezési ügyintézés. Ehhez képest már július 23-án rámcsörögtek, hogy megjött, itt van, mehetek megkötni a szerződést, és ha minden jól megy, 30-án tényleg átvehetem.
Pár nap késés után aug. 4-én délután 4-kor vehettem át a gyönyörű fehér színű Thaliát.
Korrekt volt a kereskedő, kapásból adta a Járműkísérő lapot, átnéztük az autót, és ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, hogy a pár napos késésért cserébe gratis kaptam egy Dipol változárat. Nagyon megörültem neki, mert így nyugodtan vágok neki a horvát tengerpartnak, riasztót ugyanis 'majd csak később' szereltetek bele.
Az első utam természetesen a benzinkuthoz vezetett, és mint kiderült, 9,6 l benzin volt benne, a figyelmeztető jelzés világítása mellett. Átvételkor 9-nél állt a kilométeróra.
Egyetlen dolgot nem tudtam egyből megszokni, az irányjelző csipogását: olyan, mint egy időzített bomba ketyegése :) Azóta már megszoktam, szinte észre se veszem. Nálatok is ilyen könnyen ment?
A motorháztető alatt nálam sincs hang-/hőszigetelő filc, és GY GT2 gumik futnak a kerekeken. És valóban, az elektromosan állítható tükrökhöz jár a külső hőmérsékletkijelző, noha a felszereltségi listában nem rendelhető elemként szerepel.
Röviden ennyi, azóta kb. 450 km-t hajtottam bele (a Szigetre nem vittem magammal), és immár 2 fehér Thalia áll lent a parkolóban, hétvégenként kiegészítve egy harmadik királykékkel. Kicseréltem az ingyenreklámos rendszámtáblakereteket felirat nélküliekre, és szépen levettem a kereskedő matricáit is. Nem hagytak nyomot, szakadás nélkül távoztak. :)
Szia mynames!
2.3650.000 + 180.000 reg. adó + 60.000 metál. Nekem így adták az 1.4 16v Azure-t.
Annak az alapára 2.815.000. Igaz, hogy abban benne van a reg.adó, nekem külön számolták, de ez volt a legjobb ajánlat.
Renault THALIA Azure 1.4 75LE limitált széria Bruttó ár:2 700 000 Ft - Mindez most 2 380 000 Ft-ért az Öné lehet!(ez biztosan az 1.4 75LE Azure) 320 000 Ft (na ez ok)
, de akkor miért írják hogy 450.000 Ft az árengedmény?
Ez nem tisztességtelen piaci magatartás? asszem reklámszédelgés? A különbözet pont jó lett volna forgalomba helyezéshez + vonóhorog + auto cd :(((
Le vagyok maradva :) Tudsz részletes információt küldeni az e-mail címemre?
(Forgatással kapcsolatban annyit tudok tenni, hogy megszellőztetem a dolgot a szerkesztőknek, de nekik is perpill ez a bajuk, hogy sok műsor szünetel, mert az olimpia visz minden műsoridőt :)
Azt írja az A2, hogy a thalia Azure-ra 450.000 Ft engedmény van most is! Nekem elősször mikor érdeklődtem junius közepén szintén ezt mondták. Mikor megrendelésre került sor -több mint 10 ajánlatot kértem- akkor már mindenki csak sajnálta, hogy csak 320.000 az engedmény, de az is csak ha 06.30-ig előlegezek!
Most akkor hogy is van ez? Megint 450.000 Ft vagy a marketingesek trükköznek?
De nem egészen erre gondoltam az olimpiával kapcsolatban. Lesz egy hagyományos 2 napos erőpróba, céges olimpia sok-sok versenyszámmal (ez komoly sportküzdelem, de tényleg!), no jó, este kis buli is szokik lenni vala ...
Oda esetleg eljöhetsz forgatni (ha be tudod magad juttatni) ...
Sz én fényezésem is elvesztette a szüzességét, bár csak nagyon kicsit és nem is nagyon észrevehető.
Véletlenül beszálláskor hozzáért az ajtó széle a parkolóban felejtett régóta mozgásképtelen ezeréves roncs skodához.
A skoda fényezése nyerte a csatát... Azon semmi sérülés, csak a pár pötty festékem rajta, ami letörölhető volt és nyoma sem maradt.
Azért ennél többet vártam volna, még akkor is ha nem metálos vagyok.
Unokatestvérem vett egy Mazda 6-ot. Nem sokára az elejétől a végéig valaki egy csíkot gyártott rá! Ő annyit mondott, hogy az autó használati tárgy, nem szabad érzelmeket belekeverni. Azóta is úgy van.
Ma reggel vettem észre, hogy megvan az első karcolás a kis autónkon :-((( A jobb hátsó ajtó elején, az ablak mellett van egy kb 1 centis vágásnyom, olyan mintha késsel, vagy más éles tárggyal húzták volna. Ki az a ****** maki ezzel szórakozik?
Ja, minap a jobb első ülésen, ölben szállítottunk egy műanyag ládát, ami megkaristolta a kesztyűtartó elejét 2 helyen is, ott most picit világosabb a fedele. Ezzel mit lehet csinálni?
Pedig épp meg akartam kérdezni: Mond-e itt a fórumon valakinek valamit a ... olimpia kifejezés (augusztus 28-29) - nem Athén , hanem Budapest vonatkozásban?
Nem hiszem, hogy gond lesz az anyagminőséggel! Mikor a thalia jött akkor ugyanezt mondták! "...Törökországban rakják össze, jó nem lehet belőle..." kb. Azután hódított az árával és utánna mindenki rájött, hogy bizony a minőséggel semmi baj nincs.
Ja!Miután Románia nem eu tag, itt VÁM-ot kell nézni! Törökország sem az! (Ha Törökország csatlakozik a thalia olcsóbb lehet!)
Aki esetleg ismerte az alábbi e-mail címemet: 5300188@t-email.hu vagy 5300188@777westel.hu, annak szólok, hogy megszűnt, marad az adatlapon látható e-mail cím, amit most szándékosan nem írok le, különben tele lesz vírussal :)
Lennie kell valamilyen elvezetésnek, mert nálam mikor megyek haza munka utáni családbegyűjtés végén (kb 18-20 km) a garázs előtt megállva azalatt amíg a garázsajtó kinyitásra kerül féltenyérnyi tócsa keletkezik a flaszteren (ha valami miatt tovább kintmarad a verda, akkor még nagyobb is). Ez a legmegnyugtatóbb jele, hogy van kondenzvíz elvezetés és még nem dugult el a járat. Hacsak nem már túlcsordult valahol :-)))
ui: ilyen melegekben a kipakolás idejéig (néhány perc) 4-es fokozaton szoktam hagyni a ventillátort (persze a motor leállítása után), hogy egy kicsit kiszáradhasson vagy ha úgy tetszik visszamelegedhessen a klíma hőcserélője).
Biztos, hogy kell valamilyen! Vagy ügyvédi, vagy közjegyzői.OFF:Kb 3/4 éve anyukám vett egy almást, az adásvételit ügyvédnél csinálták és egy huszast kellett virítani. Itt sem lehet több...A Bt-hez elég közjegyzői is asszem.
Viszont a daewoo-s tagdij 5.000 HUF. Az itteni jelenlegi 1000 pénzhez képest sok (értékében még annyi sem). Nem tudni, hogy az egyesület működési költségei miatt ennyi vagy tartalékot képeznek későbbi felhasználásra. (Természetesen az alapszabályukban rögzítettek szerint.) És sajna nem találtam meg a létszámukat, pedig viszonyításhoz kellene.