Ez természetesen szubjektív, de mondjuk alapjárat és üzemmeleg motor esetén. Teszem fel ezt a kérdést azért, mert a hétvégén egy 1.4 HDI 206 mellett álltam és az ő lágy motor és elektr. AC hangját az enyém simán elnyomta (nincs zajszigetelőm a motorháztető alatt!),kb olyan mint a Golf II 1.6D. Ami azért durva.
Fiuk, ha nem ütközik más programmal esetleg én is oda pofátlankodnék (nánk) erre a talira. Persze, csak ha nem zavartok el. Csak hogy növeljem a létszámot, talán nem üt el nagyon a Megán a Tháliától.
1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó, mert a helyi egyesületünkel - Családok Kulturális, Sport és Szabadidős Egyesülete - megyünk Gyulára hosszuhétvégézni- szoval azon kivül bármikor jó.)
Akkor olyan RMK-módra /:-))/, írjunk egy listát, ki hány fővel jönne a Thalira, egyben dátumot is kérnék, ki, mikor érne rá. Jelentkezési határidő legyen aug.22.
Egyenesben haladáskor jól áll a kormány? Nincs kicsit elfordulva? Volt ilyesmi problémája a meganosoknál egy hölgy klubtagnál (Clioja van): inglisvumenke a nickje - remélem nem ró meg, hogy kiadtam ... :-), korábban ide is írogatott ...
Egész jól fogyaszt a dCi! Most 1018 km után 44,41L ment bele :-)) Ez ugye 4,36 L/100km fogyi, ami azért is jó, mert már sikerült megtalálnom a gázpedált a bejáratós korszak után. Például kipróbáltam, hogyan gyorsul 120-ról 160-ra. Nem egy BMW, de azért jó volt!
Egy kis segítség kellene, mert a szevizben nem igazán tudták orvosolni. A jelenség a következő:
Az index kar balra kanyarodásnál nem húz vissza kb 10-ből 2 alkalommal. Kicserélték a teljes kart, de ez még vacakabb, mert ennél már akkor sem jön vissza, amikor csak egy kicsit nyomom meg. Mi lehet az ok?
Ma a Cora parkolóját mi is a sokadik csíkkal hagytuk el. Mérete alapján -elejétől a végéig- kizárható a véletlenség. Én teljesen kiakadtam, pedig nem is az én thaliám volt. Férjem is az ilyet lesz...ja. Csak azt nem értem, hogy mi motiválja, aki ilyet csinál.
Engem a napokban úgy tájékoztatott -igaz, hogy csak egy szerelő- , hogy a teljekörű garancia csak 1 évig van, utána az ún.méltányossági szöveg. Ez már magyarázatot adhat márkatársunk esetére -bocs nem emlékszem ki írta, és nincs időm visszakeresni, inkább elolvasnám a lemaradásomat-, akivel az 1 év néhány hónapos garanciális autójának javítását fizettetni akarták. Bár az RH garanciális feltételei között ez nem így szerepel, és az is igaz, hogy azt sem írják sehol, hogy teljes körű.
A Szeged-Szabadka-Eszék-Sarajevo-Mostar vonalon mennénk, és csak hazafelé gondoltam az általad említett útvonalat választani. Nem tudom, nekem az ismerőseim, akik mostanában arra jártak, azt mondták, hogy jók az utak...Másrészt nagyon szeretném látni Sarajevot és az újjáépített mostari hidat.
MÁS: Ígértem, hogy röviden én is beszámolok az új autóról: mint már egyszer írtam, június 10-én rendeltem meg Domit (Domokos lett ugyanis a becsuletes neve), akkor július 29-re ígérték, ami később július 30-ra változott. 3 extrát kértem, emiatt egyenesen a gyárból jött (ABS+oldalsó légzsák+elektromos és fűthető külső tükrök).Ez a szállítási határidő volt, ami után még kb. 1 hét, mondták, a forgalomba helyezési ügyintézés. Ehhez képest már július 23-án rámcsörögtek, hogy megjött, itt van, mehetek megkötni a szerződést, és ha minden jól megy, 30-án tényleg átvehetem.
Pár nap késés után aug. 4-én délután 4-kor vehettem át a gyönyörű fehér színű Thaliát.
Korrekt volt a kereskedő, kapásból adta a Járműkísérő lapot, átnéztük az autót, és ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, hogy a pár napos késésért cserébe gratis kaptam egy Dipol változárat. Nagyon megörültem neki, mert így nyugodtan vágok neki a horvát tengerpartnak, riasztót ugyanis 'majd csak később' szereltetek bele.
Az első utam természetesen a benzinkuthoz vezetett, és mint kiderült, 9,6 l benzin volt benne, a figyelmeztető jelzés világítása mellett. Átvételkor 9-nél állt a kilométeróra.
Egyetlen dolgot nem tudtam egyből megszokni, az irányjelző csipogását: olyan, mint egy időzített bomba ketyegése :) Azóta már megszoktam, szinte észre se veszem. Nálatok is ilyen könnyen ment?
A motorháztető alatt nálam sincs hang-/hőszigetelő filc, és GY GT2 gumik futnak a kerekeken. És valóban, az elektromosan állítható tükrökhöz jár a külső hőmérsékletkijelző, noha a felszereltségi listában nem rendelhető elemként szerepel.
Röviden ennyi, azóta kb. 450 km-t hajtottam bele (a Szigetre nem vittem magammal), és immár 2 fehér Thalia áll lent a parkolóban, hétvégenként kiegészítve egy harmadik királykékkel. Kicseréltem az ingyenreklámos rendszámtáblakereteket felirat nélküliekre, és szépen levettem a kereskedő matricáit is. Nem hagytak nyomot, szakadás nélkül távoztak. :)
Szia mynames!
2.3650.000 + 180.000 reg. adó + 60.000 metál. Nekem így adták az 1.4 16v Azure-t.
Annak az alapára 2.815.000. Igaz, hogy abban benne van a reg.adó, nekem külön számolták, de ez volt a legjobb ajánlat.