Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3325
és és a vásárosfia, lánya ?
Előzmény: Törölt nick (3324)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3324

Azért fél szemmel még figyelek áám...

Gyönyörű hely azt megmondom!Főleg most ősszel szép volt,hogy volt benne víz bőven!

Így van!Innen nincs messze Bakonynána.3km.

Előzmény: patyi63 (3322)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3323

Na itt a legnagyobb szemléleti hiba - riasztó ügyben.:

Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!

Mert nem a környezetet kell riasztani - ugyan már - hisz a lófax se avatkozik be - pont ahogy mondod.

Riasztani a rabló urat kell !!!! Meglepő? Hidd el, nagyon-nagyon májer szakemberektől tudom.
Csak a hülye biztosító irodás-hivatalnokok irnak elő olyan 100 éve lejárt lemezt - hogy kint kell legyen a sziréna a ház falán. Ugyan minek? Hogy legyen?

Ha viszont a sziréna bent, a rablási területen, a védett beltérben nyomja a 110 dB-t - na az már döfi. De nem egyetlen-egy helyről ám.

Mert ha legalább 2 helyről jön a 110 déBé és lehetőleg kis frekvencia-eltéréssel is egymás közt....amikor mozog a nyájas rabló - olyan interferencia és Doppler és minden hasít az agyába....hogy ha még így is továb lop - akkor állítólag meg is érdemli a szerény zsákmányt.

Én voltam egy ilyen teszten egy fodrászüzlet+kozmetika szalonban - riasztó-átadáskor. Uramatyám, ne tudd meg mit jelent az, amiről mesélek.
.
Előzmény: Törölt nick (3317)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3322

húúú,itt mi is voltunk tavalyelőtt....szép kis szurdok.

off....akkor volt az első EC verseny (ezt csak Iszugy érti )

Előzmény: Törölt nick (3321)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3321
Ez is a mi Kutyánk!Bakonynánán.Amikor hideg volt és együtt néztük a vízesést...
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3320
Na jól vanakorjólvan!én is elmondom,hogy nálunk ki az úr a háznál!Németjuhász-malamut !Hát a házat úgy őrzi,hogy ha valaki a kapu elé áll azt mondja neki,hogy --hhhu!!És alíg bírja kivárni,hogy belépjen játszani vele!!!Ő az!Ő az!
Előzmény: Gruau (3318)
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3319
Melyik kempingben és mennyit ? gondolom a legdrágábba.....,
szkeptikus vagyok,.. a cégek nagy részét lehúzósnak tartom.....
Előzmény: Törölt nick (3317)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3318
.Nekem itthon van egy németjuhász rottweiler keverék.
Az biztos hogy őrizne. De ha hordom magammal, akkor ki fogja őrizni a házat.
Előzmény: patyi63 (3316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3317

Na jóó estét kívánok!Megjöttünk a kiállításról.Akkor jól figyelj a biztonságra.Én mást nem láttam,mint ilyen-olyan biztonsági zárakat az ajtóra.De mivel én üvegezéssel foglalkozok még olyan házban  nem jártam ahol az ajtón ment be a rabolóóóó!!!Ezt írásba adom!Beüti vagy befeszíti a (műanyag)ablakot és már lehet is matatni.A lakókocsinál-lakóautónál is így van.ABLAK!!!Olasz példa:csinál 1 rést valamelyik ablakon,pár mm-t.benyúl 1 erős dróttal felnyomja a reteszt nagyobb rés támad hirtelen és már mehet is be egy kisebb átmérőjű gyerek!Aztán kinyitja az ajtót vagy a nagyobb ablakot és mire a kirándulók visszaérnek már sehol semmi!Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!

Szóval azt is megfigyeltem,hogy manapság is kevés olyan ablakzárat csinálnak amelyik kétkezes vagy csavaros.Mert szerintem a régiek biztonságosabbak voltak.A csavarost gondolom mindenki ismeri a másik meg az amikor középen van 1 gomb benyomod és utána tudod elfordítani a kallantyút!

Na szóval e kis monológ után elmondhatom,hogy láttam okos-ötletes dóógokat!Csináltam fényképeket és felrakom amelyik arra érdemes.Talán vasárnap,mert holnap nem vagyok.Hát tudjátok...

Hoztam 1 kupac prospektust és karavándor klub tag lettemm...

Caerleon!!Ezt neked is ajánlom!(máá,ha nincs fűtésed)Ezzel a tagsággal iszonyatos kedvezményeket kaphatsz bizonyos campingekben!Most belépéskor adnak egy katalógust amiben benne van európa szinte összes campingje.3000ft a boltban!A reg. meg 5000 és 2 havonta kapod a magazint.

Na megyek alunni,mert korán kelünk!Jóóccakáát!

Előzmény: fekvőrendőr (3311)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3316

egy hat hetes dobberman 20 ezer forint.....a labrador erre a célra nem jó.....igaz aranyosabb.

Előzmény: Gruau (3314)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3315
Nagyon aranyos a tacsid.
Nekem is volt régen, csak zsemleszinű volt.
Előzmény: GPS (3304)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3314
Milyen összegből jönne ki a riasztó a bódéba?
Illetve milyen típusú riasztót ajánlasz?
Előzmény: fekvőrendőr (3309)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3313

Na, úgy látom ebben a kérdésben egy nyelvet beszélünk. Folyt. köv.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3306)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3312
Az elősátrat mindíg felhajtva hagyom, ha nem vagyunk a lakókocsi közelében, akkor legalább látható, ha valaki matat az ajtóval.
Előzmény: fekvőrendőr (3311)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3311
Nem macerás és nem zajos. Más lakókat nem néztem, de az enyémbe gond nélkül be lehet menni egy kiskalapács (csak kopogtatok vele) meg egy szög segítségével. Más lakókat még nem tanulmányoztam, de holnap megnézek párat a kiállításon.
Előzmény: Transvan (3310)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3310
Ebben látod igazad van. Csak a lakót érdemes,de azt meg minek,macerás.és zajos a behatolás
Előzmény: fekvőrendőr (3309)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3309
Annak örülök, hogy nem érted, ha értenéd, ránk műszaki szakértőkre nem lenne szükség! :-))
Egyébként a riasztó csak jelez!!! Ez a dolga, az ideális állapot az, hogy a behatolást, a meggkezdés első pillanatában detektáljuk, a mechanikai védelem, addig tartson távol a védett értéktők, míg a szakszerű közbeavatkozás (pofánvágás) be nem következik. Na ezt nem lehet így megcsinálni elősátor és lakókocsi esetén.
Előzmény: Transvan (3308)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3308
Na ezt gyönyörüen megfogalmaztad,egy mukkot se értek belöle,de szerintem tök felesleges,mert nyitott ablakoknál alszol,kivéve ha van klimád, a sátradat meg igyis-ugyis felvágják. Hozzáteszem nem az idegesitene,hogy elvitt valamit,hanem hogy felvágja a sátramat
Előzmény: fekvőrendőr (3306)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3307
az enyém überfasza házörző. Nem enged be senkit,de csak azért mert nem éri fel a kilincset,egyébként röfögni,és pompássan tud horkolni + eljátsza hogy megdöglött,(a szaga is olyan miután kifürödte magát) Egyébként labrador,na szerinted milyen házörző?
Előzmény: GPS (3304)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3306
Na végre valami amihez állítólag értek!
Az elősátor felügyelete nem egyszerű dolog, csak passzív infrát lehet telepíteni, de a sátor miatt abból valam nagyon komoly típust kell keresni, hogy a levegő turbulenciái a sátorban ne okozzanak téves riasztást. Ultrahangos érzékelő, illetve radar doppler szóba sem jöhet, illetve a passzív infra (PIR) és ezek kombinációja sem.
Az elősátor érzékelőjét a késleltetett zónára kell kötni, és a kezelőt a bódé ajtaja mellett az elősátorba kell telepíteni.
A bódéba is komoly PIR kell, mert a bódé nagyon fel tud forrósodni. Leginkább digitális jelfeldolgozású infra jöhet mindkét térben, az elősátorba kültéri kivitelű. Itt elfogadható áron korrekt cuccok vannak:http://www.paradoxhun.com/ Ők voltak a digit cuccban az úttörők.
A bódéba egy menyezeti kivitelű PIR a jó megoldás, vagy két fara szerelhető.
Az igaz probléma az, hogy nem lehet korrekten elhelyezni a hang-fényjelzőt, úgy, hogy ne lehessen szabotálni egy kemping körülményei között. A központot a bódéban kellelhelyezni, mert annak védett térben kell lenni. Egy kis kapacítású két zónás központ elég lenne, de négy zónásnál kisebbet már régen nem láttam.
Lassan több utólag beszerelt cucc lesz, mint ami tényleg befér.
Előzmény: GPS (3298)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3305
De tudod erröl már beszéltünk,ha éppen tetten érsz valakit akkor mi van? Ha pofán vágod Téged hurcolnak meg, na én erre azt mondom,hogy pofán vágom,megrugdosom,aztán átdobom a keritésen, mert egyébként ö jelent fel.
Jó nagy a szám mert még nem voltam ilyen helyzetben,lehet hogy hagyom az egészet,mert megjegyez magának kifigyeli a családomat,aztán szájon vágja a nejemet,v a gyereket,de abba most ne menjünk bele
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3304

Hát, kutyám az éppeg nekem is lenne.
Előzmény: Transvan (3303)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3303
Nekem van, ugyan kicsit feleslegesnek tartom,mert ugyis mindig mellette vagyok , ha meg több napra megyünk akkor viszem magammal a kutyámat
Előzmény: GPS (3302)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3302

A riasztóhoz nem szólsz semmit?
Előzmény: Transvan (3300)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3301

Volt már ilyen - aztán leszoktak róla.

Egy este nagy buktájuk volt megint - reggelig állt is a kuplerájuk. Ilyenkor szokott pár napig kérdezősködni - begyújtáskor.
.
Előzmény: Transvan (3300)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3300
mindenhol megjegyzi csak itt nem
Előzmény: GPS (3299)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3299

Aha. Tehát nem a netből lépsz ki, hanem csak a böngésződből. Ezért kérdeztem.

Ezt a jelszó-kérést 3-4 napja csinálja az Index - de ha nem olyan gyerek-böngészőt használnál, mint a Godzilla (hanem valami felnőteknek valót) az észbetartaná a dolgaidat.
.
Előzmény: Transvan (3297)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3298

KEDVES KOLLEGÁK !!!!!

Én senkinek sem szeretném kedvét szegni - de ahogy a dolgok alakulnak, egyre aktuálisabbá válik az a gondolat, hogy:

RIASZTÓ KÉNE A LAKÓKOCSIBAAAAAAAA !!!!!

A tavaly már volt egy kis elősátor-vagdalás és lakókocsi-ablak feszegetés az én helyemen is - pedig az örzött kempingnek mondható.

Csakhogy azóta a "helyzet fokozódott" - és én azt mondom, hogy már nem annyira eszement ötlet a cuccaink biztonságáról is gondoskodni egy hangyányit.

Mit szóltok hozzá ???
.
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3297
Hát kilépek a godzillábol,és ujra be
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3296

Mit jelent nálad az, hogy "kilépek a netből" ?
Előzmény: Transvan (3294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!