Na itt a legnagyobb szemléleti hiba - riasztó ügyben.: Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!
Mert nem a környezetet kell riasztani - ugyan már - hisz a lófax se avatkozik be - pont ahogy mondod.
Riasztani a rabló urat kell !!!! Meglepő? Hidd el, nagyon-nagyon májer szakemberektől tudom. Csak a hülye biztosító irodás-hivatalnokok irnak elő olyan 100 éve lejárt lemezt - hogy kint kell legyen a sziréna a ház falán. Ugyan minek? Hogy legyen?
Ha viszont a sziréna bent, a rablási területen, a védett beltérben nyomja a 110 dB-t - na az már döfi. De nem egyetlen-egy helyről ám.
Mert ha legalább 2 helyről jön a 110 déBé és lehetőleg kis frekvencia-eltéréssel is egymás közt....amikor mozog a nyájas rabló - olyan interferencia és Doppler és minden hasít az agyába....hogy ha még így is továb lop - akkor állítólag meg is érdemli a szerény zsákmányt.
Én voltam egy ilyen teszten egy fodrászüzlet+kozmetika szalonban - riasztó-átadáskor. Uramatyám, ne tudd meg mit jelent az, amiről mesélek. .
Na jól vanakorjólvan!én is elmondom,hogy nálunk ki az úr a háznál!Németjuhász-malamut !Hát a házat úgy őrzi,hogy ha valaki a kapu elé áll azt mondja neki,hogy --hhhu!!És alíg bírja kivárni,hogy belépjen játszani vele!!!Ő az!Ő az!
Na jóó estét kívánok!Megjöttünk a kiállításról.Akkor jól figyelj a biztonságra.Én mást nem láttam,mint ilyen-olyan biztonsági zárakat az ajtóra.De mivel én üvegezéssel foglalkozok még olyan házban nem jártam ahol az ajtón ment be a rabolóóóó!!!Ezt írásba adom!Beüti vagy befeszíti a (műanyag)ablakot és már lehet is matatni.A lakókocsinál-lakóautónál is így van.ABLAK!!!Olasz példa:csinál 1 rést valamelyik ablakon,pár mm-t.benyúl 1 erős dróttal felnyomja a reteszt nagyobb rés támad hirtelen és már mehet is be egy kisebb átmérőjű gyerek!Aztán kinyitja az ajtót vagy a nagyobb ablakot és mire a kirándulók visszaérnek már sehol semmi!Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!
Szóval azt is megfigyeltem,hogy manapság is kevés olyan ablakzárat csinálnak amelyik kétkezes vagy csavaros.Mert szerintem a régiek biztonságosabbak voltak.A csavarost gondolom mindenki ismeri a másik meg az amikor középen van 1 gomb benyomod és utána tudod elfordítani a kallantyút!
Na szóval e kis monológ után elmondhatom,hogy láttam okos-ötletes dóógokat!Csináltam fényképeket és felrakom amelyik arra érdemes.Talán vasárnap,mert holnap nem vagyok.Hát tudjátok...
Hoztam 1 kupac prospektust és karavándor klub tag lettemm...
Caerleon!!Ezt neked is ajánlom!(máá,ha nincs fűtésed)Ezzel a tagsággal iszonyatos kedvezményeket kaphatsz bizonyos campingekben!Most belépéskor adnak egy katalógust amiben benne van európa szinte összes campingje.3000ft a boltban!A reg. meg 5000 és 2 havonta kapod a magazint.
Nem macerás és nem zajos. Más lakókat nem néztem, de az enyémbe gond nélkül be lehet menni egy kiskalapács (csak kopogtatok vele) meg egy szög segítségével. Más lakókat még nem tanulmányoztam, de holnap megnézek párat a kiállításon.
Annak örülök, hogy nem érted, ha értenéd, ránk műszaki szakértőkre nem lenne szükség! :-)) Egyébként a riasztó csak jelez!!! Ez a dolga, az ideális állapot az, hogy a behatolást, a meggkezdés első pillanatában detektáljuk, a mechanikai védelem, addig tartson távol a védett értéktők, míg a szakszerű közbeavatkozás (pofánvágás) be nem következik. Na ezt nem lehet így megcsinálni elősátor és lakókocsi esetén.
Na ezt gyönyörüen megfogalmaztad,egy mukkot se értek belöle,de szerintem tök felesleges,mert nyitott ablakoknál alszol,kivéve ha van klimád, a sátradat meg igyis-ugyis felvágják. Hozzáteszem nem az idegesitene,hogy elvitt valamit,hanem hogy felvágja a sátramat
az enyém überfasza házörző. Nem enged be senkit,de csak azért mert nem éri fel a kilincset,egyébként röfögni,és pompássan tud horkolni + eljátsza hogy megdöglött,(a szaga is olyan miután kifürödte magát) Egyébként labrador,na szerinted milyen házörző?
Na végre valami amihez állítólag értek! Az elősátor felügyelete nem egyszerű dolog, csak passzív infrát lehet telepíteni, de a sátor miatt abból valam nagyon komoly típust kell keresni, hogy a levegő turbulenciái a sátorban ne okozzanak téves riasztást. Ultrahangos érzékelő, illetve radar doppler szóba sem jöhet, illetve a passzív infra (PIR) és ezek kombinációja sem. Az elősátor érzékelőjét a késleltetett zónára kell kötni, és a kezelőt a bódé ajtaja mellett az elősátorba kell telepíteni. A bódéba is komoly PIR kell, mert a bódé nagyon fel tud forrósodni. Leginkább digitális jelfeldolgozású infra jöhet mindkét térben, az elősátorba kültéri kivitelű. Itt elfogadható áron korrekt cuccok vannak:http://www.paradoxhun.com/ Ők voltak a digit cuccban az úttörők. A bódéba egy menyezeti kivitelű PIR a jó megoldás, vagy két fara szerelhető. Az igaz probléma az, hogy nem lehet korrekten elhelyezni a hang-fényjelzőt, úgy, hogy ne lehessen szabotálni egy kemping körülményei között. A központot a bódéban kellelhelyezni, mert annak védett térben kell lenni. Egy kis kapacítású két zónás központ elég lenne, de négy zónásnál kisebbet már régen nem láttam. Lassan több utólag beszerelt cucc lesz, mint ami tényleg befér.
De tudod erröl már beszéltünk,ha éppen tetten érsz valakit akkor mi van? Ha pofán vágod Téged hurcolnak meg, na én erre azt mondom,hogy pofán vágom,megrugdosom,aztán átdobom a keritésen, mert egyébként ö jelent fel. Jó nagy a szám mert még nem voltam ilyen helyzetben,lehet hogy hagyom az egészet,mert megjegyez magának kifigyeli a családomat,aztán szájon vágja a nejemet,v a gyereket,de abba most ne menjünk bele
Aha. Tehát nem a netből lépsz ki, hanem csak a böngésződből. Ezért kérdeztem.
Ezt a jelszó-kérést 3-4 napja csinálja az Index - de ha nem olyan gyerek-böngészőt használnál, mint a Godzilla (hanem valami felnőteknek valót) az észbetartaná a dolgaidat. .