Nekem egy kőfelverődés miatt lett a motorháztetőmön kb. 3mm hosszú és 2 mm széles sérülés, a fém is kilátszott. A márkeszervízben kérdeztem, hogy ilyenkor mi van. Azt mondták, hogy ők is a stifttel javítják az ilyen sérüléseket, persze jó pénzért. Mivel van eredeti gyári stiftem én javítottam ki. A rozsdagarancia egyébként se az ilyen esetekre vonatkozik, hanem a belülről induló rozsdára, amikor minden külsérelmi nyom nélkül egyszer csak elkezdi ledúrni a rozsda a festéket.
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha márkakereskedésben veszel stiftet, én 2500-3000 Ft közötti árra emlékszem, és te magad kijavítod. Ha elsőre nem sikerül, akkor a javítófestéket le lehet törölni H400-as hígítóval és addig lehet próbálkozni, míg nem tetszik az eredmény. A metál színekhez van lakk is a javítókészletben, ( lehet, hogy a nem metálokhoz is ) is ezzel a végén még be kell kenni.
A márkaszervizekben árulnak ilyen javító szettet (néhány ezer HUF), csak az a kérdés, hogy engedik-e neked magad megcsinálni, ha meglátják a karcot (azzal a szöveggel, h. elvész a gari). Maximun nem mutatod meg nekik ...
A fehér alapozó látszik, vagy a fém is?
Gondolom csak szakszervízben lehet javíttatni a garancia megtartásával, nehogy már jól járjunk.
De felületi sérülés nem hiszem hogy gond lehet. Bár ha lefested, akkor már nem látszik hogy csak felületi volt.
Szóval határozottan állítom, hogy nem tudom. :)
Én csak azért írtam mert 100%-ban tudom, hogy a 2107-es forgalmijában benne van! Így: szín:bordó (39) (asszem, mármint a szám). A thaliájét még nem is figyeltem. Hűű! Most kapcsolok, hogy ez a színkód biztos, hogy nem ua. mint a gyári matricán ami van! Elnézést!
Ezzel a javítási móddal az a baj, hogy néha csúnyább a végeredmény, mint maga a karcolás.
Jahm, és ha ez egy csúnya mély karcolás és magad javítod, akkor ugrik a 12 év átrozsdásodás elleni garancia.
Tudja valaki, hogy a királykék színnek mi a kódja?
A minap belekarcoltak egy vonalat szegény autóba, és hallottam, hogy vannak ilyen stiftek, amik direkte ilyyen célra készültek. Csak a szín kódját nem tom.