Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nem szólom le. Szerintem ügyes trükk: máris meg vagy keveredve, és azt hiszed, hogy tud valamit.
Viszont ha teljesen "szárazon" (értsd: kőkeményen racionálisan, csak a megadott tényeket számításba véve!) belegondolsz, akkor semmilyen tényt sem tudsz belőle magadra húzni.
Ez esetben viszont az a helyzet, hogy még ha lenne a sztorinak valós alapja, akkor sem ide/neked/nekünk szólna. Azaz Béla félrebeszél. Ekkor nekünk nem kell foglalkozni vele, mert megfejteni úgyse tudjuk, ráadásul nem is nekünk szól.
De... mivel itt adta elő, az a másik lehetőség marad, hogy nincs valós alap: Béla nem tud semmit, a "kód" pedig csupán köd. Arra szolgál, hogy majmot csináljon a rajta agyalókból, Bélából pedig látszólagos bennfentest, aki tud. Miközben nem tud semmit.
Ezt illusztráltam a hamiskártyás illuzionistával alant.
Én ezt többször elolvastam. És szerintem nincs ember, aki ezt értené, az esetleges résztvevőkön kívül. Olyan szinten írsz kódokban és bennfentes utalásokban, hogy ezt nekem nem sikerült feltörnöm vagy megértenem.
Lehet, hogy ezekhez a rejtélyes posztjaidhoz valamiféle Enigma kellene, és akkor az lefordítaná. Még egyszer, többször elolvastam és semmilyen értelmet nem tudok belőle kikanyarítani magamnak, és nyilván nem azért, mert nincs neki, hanem annyira kódolt.
Mi itt városon még csak a múlt héten ültettük el a tarhonyát az erkélyen. S hiába van fóliasátorban, még ippeg csak most kezd kibújni a földből. A gázfűtés drága lett Orbán ruszki haverja miatt, ezért a Nemzethy Inzultáció összegyűjtött üres példányaival melegítjük a kazánt. De így is még legalább 2 hónap, mire terem.
De jövőre én is megpróbálkozom a zacskóssal, hátha előbb lesz.
Ui: minek neked kombájn arra a 100 m2 hobbikertre? Fluxus beruházás...:)
Valószínűleg amúgy tényleg jönnek, mert igazából nem kérdezünk rá, hogy kaptak-e oltást. :) De ma már mindegy is, enyhébb lett a vírus.
De mi liberális praxis vagyunk, csak a kötelező gyerekkori oltások esetében szigorkodunk, ha pl. egy anya nem akarja beadatni az MMR-t a gyereknek. Akkor mehet isten hírivel másik orvoshoz, nálunk nincs többet termin. Aki ebben nem fogadja el az orvos véleményét, az másban se fogja, és a dokinak nincs se ideje, se türelme minden ilyen kreténnek aztán külön elmagyarázni, hogy miért kell antibiotikumot szedni bakteriális tüdőgyulladásban.
"Én abban sem vagyok biztos, hogy visszaköltöznék Magyarországra. Ami a mi országunkban megy, az már nem csak arról szól, hogy van-e pénzed vagy nincs, mert az ember mindig a szabadságot választja, arra megy, ahol szabadabban élhet. Mi azért nem élünk ott, ahol születtünk, mert ott nem lehetünk szabadok." Részlet Görcsi Péter Várni a 29-esre c. könyvéből
Amúgy nekem mindegy volt, hát amelyik nem akar oltást, ne jöjjön el. De az, hogy kiírtuk, hogy van nálunk oltás, és aki akar, lehet jönni érte, és erre valami zárt csoportban egy faszkalap ránk uszította a fajtársait, az kivágta a biztosítékot. Nem is azért, mert nekem kellett törölgetni, hanem mert szegény normális betegeinket is mobbingolták, akik felhívták rá a figyelmüket, hogy keressenek más terepet a hülyeségeik terjesztésére.
Na, onnan jött, hogy letiltottam minden ilyen hülyét az oldalról, de még azokat is, akik lájkolták, vagy akik röhögést rakta a posztra vagy beszóltak a betegeknek. Mindet. És leszarom, az ilyen ne jöjjön el akkor se hozzánk, ha beteg lesz. Kérjen szépen tanácsot a Querdenker csoportban, és kúrálja ki magát oltáskivezetéssel.
A duplagondol „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”
Utána kellett néznem ennek a querdenker-nek, mert a jelentése már nem ugrott be.
Hát... a "másként gondolkodó" szerintem egy erősen túltolt PC-izmus a covidiótákra és egyéb hibbantakra, ugyanis ab ovo azon a hamis állításon alapszik, hogy ezek az izék gondolkodnak, pedig nem.
Szerintem ez úgy volt, hogy a brüsszeli polgármesterhez visszajutott, hogy meg lettek állítva, és felmutatta ő is a stoptáblát, amikor betévedtek az ő földjére. :)
Most majd köthetnek kölcsönös nemtisztelési szerződést.