A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
A fizika egyenletekkel írja le a folyamatok együttműködését.
Nem pedig szómágiával."
feledtébb érdekes gondolat. de hadd kérdezzem meg, miért használtad 7695-ös hozzászólásodban ezt "a Casimir effektus közvetlenül az egymást vonzó töltetlen lemezek közötti vákuum zérusponti energiájának létén alapszik."?
ugyanis a Casimir effektusban semmiféle vonzás nincs.
Azt mondják, az alulképzettekkel nem érdemes vitatkozni, mert le visznek a szintjükre, ahol már előnybe vannak a rutinúknak köszönhetően. Mi itt egyenrangú felek vagyunk, akik állják a pofonokat. Az meg nem szép dolog, ha egy erősebb a gyengék között akar bajnok lenni.
Rajtunk mulatni lehet jó szórakozás, de a bohóctól nem kell félni csak annak, akinek sérült a pszichéje.
Tévedsz szuperfizikus, a Tudomány fórumokban sosem jártam, az oda szükséges ismeretek köre, illetve azok alkalmazási- és naprakészsége nálam nem elégséges hozzá.
Itt viszont remekül lehet gondolati és logikai vázlatokat olvasni és feldolgozni.
Nem vártam senkitől, hogy munkét fektessen bele. Nem kértem, hogy matematikai formába öntse. Azért "kekeckedek" szuperfizikussal, mert tadadja a téridő valóságát. Ennyi. :)
Ha értékesnek gondolod az agymenéseidet, neked kell felnőnöd a feladathoz, és elsajátítanod azokat az ismereteket, elméleti eszközöket, amelyekkel mások számára is értékelhető formába leszel képes önteni őket. Ne várd, hogy más munkát fektessen ebbe.
"A tudomány nem úgy működik, hogy egy szakértőnek megtetszik a te laikus agymenésed, és nosza, megmatematizálja azt."
Úgy tudom, hogy a megmatematizálás a szűrő, amin az agymenéseket átszűrik. Azután jön a valósághoz passzítása annak, ami a szűrőn fennakadt. Ha nem passzol, megy a kukába. :)
Szerintem nem csak a gravitáció tartja egyben a testeket. Vannak olyan kölcsönhatási formulák, kötési módok, amiket az elektromágnesség hoz létre, és amiket még nem igazán ismerünk. Ezeknek a kötéseknek, meg van az oldási „receptje”is, mivel nélküle már minden anyag egy csomóban tömörülne. :)
Az elfogadott tudományos nézet, hogy spontán felmerülő minőségi változások vannak a természetben. (evolúció stb.) A kvantummechanika is a valószínűségek alapján számol felezési idővel a bétabomlásnál. Miért ne lehetne „egyenlet” találni a téridő kvantumok anyaggá minősülési formájára, ahogy egy skalármezőből előbukkannak az elemi részecskék?