Nem szabad elfogadni egy diszkriminatív, hazug egyzeményt. Akkor sem, ha a naiv és buta emberek megtévesztésére, álságosan a nők és gyerekek védelmével leplezi igazi céljait.
Ha már mindenképpen valami török egyezmény kell, akkor ott a Konstantinápolyi Egyezmény, ami az újszülötteket védi a gyilkos anyáktól. Követeld annak a ratifikálását!
Ez az egyezmény súlyos diszkrimináció! Ha férfit ütlegelnek a családon belül azt szabad???!!!
Badarság! Senkit sem lehet bántalmazni, sem családon belül sem azon kívül! Tehát az egyezmény úgy ahogy van rossz. Másrészt nem egy egyezményen múlik. Egyszóval kár a hőbörgésért.
Ez a véleményem arról, hogy a járványveszélyhelyzet kellős közepén, amikor ráadásul minden mértékadó statisztika szerint nő a családon belüli erőszak, a KDNP (!) benyújtja azt a politikai nyilatkozatot, aminek a címében van, hogy micsoda iszonyatos mélyen van a kormány: A gyermekek és a nők védelmének fontosságáról szóló isztambuli egyezményhez csatlakozást utasítják el. 👉🏻https://www.parlament.hu/irom41/10393/10393.pdf
És meg is szavazzák a tárgysorozatba vételt. A képet a bizottsági ülésen készítettem, ők azok a képviselők, akik ennek teret engedtek. Kordokumentum. Azt mondjuk nem értem, hogy milyen csatlakozás elutasításáról beszélnek most, amikor 2014-ben csatlakoztunk az egyezményhez, gondolom a ratifikációra céloznak ezt sajnos nem tudtam tisztázni, mert szokás szerint nem kaptam szót.
A benyújtás körülményeiről: az Igazságügyi bizottság elején nyújtották be ezt a kezdeményezést, szeretném, ha tudnátok, hogy ez egy nagyon nem szokványos eljárás; rendszerint előző héten megkapjuk a meghívót, benne a napirendet nem is emlékszem olyan helyzetre az én praxisomban, amikor így jártak volna el.
Rohantam be, amikor jelzett a kollégám, hogy mi történik, és szerettem volna hozzászólni de ahogy írtam, megint nem adtak szót.
Egy rakat férfi eldöntötte, hogy továbbengedik a nőket és gyermekeket a komoly segítség lehetőségétől megfosztó kezdeményezést.
Frissítés: mindezt extragyorsan, ma lesz a javaslat vitája, holnap zárószavazás. Mutatom a képet Fb Storyban."
"Egészen döbbenetes előterjesztés került az Országgyűlés elé. Kormánypárti politikusok olyan politikai nyilatkozatot nyújtottak be, ami elutasítja az Isztambuli egyezményhez történő csatlakozást. Az egyezmény a családon belüli erőszak megelőzéséről, a nők és gyermekek védelméről, az elkövetők büntetlenségének megszüntetéséről szól. Ezt az egyezményt nem hajlandó évek óta ratifikálni a Fidesz-KDNP, most pedig végképp kifarolna az egyezményből. Szégyen, amit a kormánypártiak a veszélyhelyzet idején művelnek! "
2017-ben kezdődött, amikor a vele együtt élő fia annyira megverte őt, hogy kórházba került....
A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn első fokon kimondta: a férfi bűnös súlyos testi sértés bűntettében, ezért két év börtönre ítélték. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy még soha nem büntették, a testület három évre felfüggesztette a büntetést, megelőlegezve számára a bizalmat. "
Az ilyen esetekben hol a bírói felelősség, rákérdeznek valahol a bíráskodóra, hogy az eldurvult helyzetet látva, miért az ennyire enyhe ítélet. Íme a nagy liberális szemlélet következménye. Egyértelmű, hogy az első ítélet túl enyhe volt. Milyen következményei lettek és a bíróra nézve milyen következménye lesz? Ha lesz egyáltalán.
Amikor a nagyanyám beteg lett és felügyeletet igényelt akkor Anyám átköltözött hozzá. Mi dolgoztunk, de Anyámat tehermentesítendő időnként főleg hét végén felváltottuk. Plusz esténként a mozgatást és fürdetést mi végeztük felváltva.Hét végén meg nálunk ebéd.
Gazsiék eladták a panelt és beköltöztek az elülső házba. Amikor nagyanyám meghalt akkor a panel árából teljesen felújítottuk, komfortossá tettük Anyám számára a nagyi házát.
Gazsiék a maradék pénzből és némi hitellel felújították és kibővítették az elülső házat. A következő lépés az, hogy a két ház közötti területen csatlakoztatva az elülső házhoz (közművek, víz villany,csatorna, fűtés rendszer) építünk egy plusz szobát és fürdőszobát, azért, hogy ha Anyám már nem tud önellátó lenni akkor itt a közelünkben de mégis önállóan lehessen, és a szükséges segítség odafigyelés meglegyen. Ez a terv. Pillanatnyilag még nem aktuális. Az a célkitűzés, hogy három év múlva kezdjük az építkezést. Addigra Gazsiék kisebbik gyereke is totyogós lesz.Anyám pedig a gerincsérvet leszámítva jól van, Csak nem tud sokáig egyhelyben ülni és hosszút sétálni mert nem bírja gerince. A kertet mi csináljuk neki Gazsival fűnyírás, metszés lombok összeszedése, ásás,hólapátolás, ereszcsatornából a levelek kiszedése,ő meg gereblyézik a virágai között ha akar. Hetente felváltva mennek át a lányok porszívózni meg felmosni, hogy neki ezt ne kelljen erőltetni.
Na most már mindent tudsz.
Te meg gondolkozz azon, hogy kire számíthatsz ha esetleg ápolásra szorulsz.
Ha a fiaid olvassák a bejegyzéseidet, bármilyen nehéz helyzetben is lennének, kérnének az Anyutól akár egy pohár vizet is? Számíthatnának rád? Ha pedig a drága mama kerül nehéz helyzetbe pl. egészségügyileg mert nem lesz fiatalabb ő sem, ezek után szívvel lélekkel ápolgatnák? Vagy szép egyetértésben betennék valamely erre szakosodott lélekvidító intézménybe?
Magunkról tudom a választ, mert nagyanyám betegsége és ápolása kapcsán ( nem volt könnyű, az utolsó másfél évben már nem gondolkodott tisztán és 24 órás felügyeletet igényelt) beszéltünk erről az öcsémmel a a felségemmel és az ő feleségével is.
Hát ez egyre jobb. Most helyettesítsd be a részegen a feleségét összeverő pasival, és ha a nőnél okés, akkor a férfinél is legyen az, oszt családierőszak kipipálva, nemlétezik.:-)
Tegyük fel, hogy szétment a házassága. A kedves felesége meg a gyerek ott maradt abban a lakásban amelynek a fele ugyan a pasié, csak éppen nem használhatja. A felesége meg éppen megvalósítja önmagát valamelyik volt haver társaságában. Kénytelen az iszákos anyjánál meghúzni magát. Aki nagykéssel kezében szeretgeti az ő fiát.
Mit gondolsz erről a szituációról?
Persze van másik forgató könyv is, ha az élhetetlen munkakerülő léhűtő az anyja nyakán élősködik. Ez esetben sem az a megoldás, hogy részegen leszúrom.
Egyszóval ez a kedves részeges édesanya megéri a pénzét rendesen.