Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
(Nem hagytok dolgozni!) Ha most azt modnana valaki, hogy 38-40 evesen tuti, hogy lesz egy gyerekem es kesz, en alairnam azt a papirt. Halistennek a csaladban nincs korai klimax, de tudom, hogy elofordulhat. Van mar nyugaton (most dobtak piacra) egy olyan teszt, ami a petefeszek allapotat mondja meg es megsaccolja ket evre elore, hogy mennyi az esely a teherbeeseshez. Valoszinuleg, ha lesz penzem megprobalom (kb 50 ezer forint)
Ja, meg asszem meg nem nezek ki nagymamanak (Gezooo!), senki nem mondja meg, hogy elmultam 28...
Már leírtam, jónéhány sorral lejjebb, kb egy-két hete...ebben a topicban..
Igaz azt is hozzátettem, hogy mindkét "oldalról" csak azoknak lehet reális
véleménye, akik belülről megélték.
A "tesód gyermekei, vagy a szomszéd kisfia", bár lehet, hogy évekig minden nap veled van a térdeden ülve uzsizik, de ettől még meg sem közelíti a "gyermeked" érzését.
És igazából, meggyőződésem, senkit sem lehet rábeszélni, csupán erre az alapvető kölönbségre felhívni a figyelmét, vagy esetleg a saját érzéseimből valamennyit megmutatva pici kedvet csinálni neki... hátha kedvet kap hozzá...
Csak ne hezitálj túl sokáig, hogy akarod-e vagy sem, mert van akinél játszik a korai klimax, és esetleg 38 évesen már nem lehet. ( vagy annyira belejössz, hogy többet is akarsz, és azt nem lehet) :))
A késöi kisbabák fiatalítják a mamát :)) Ismerek olyat is, aki 42 évesen szülte elsö és egyetlen gyermekét.
Mivel én is diplomt szereztem, és nem volt igazi, meg véleményem szerint nem is voltam rá érett, ( a gyerek jobban járt, hogy késöbb jött, sokkal nyugodtabb vagyok most mint régen) ezért tolódott nálunk is ki ennyire.
Se Te, se Gezoo nem fogja azt kiejteni a szajan (vagyis beirni ide), hogy "igen, tobb fele eletpalya letezik. Nem vagyunk egyformak." - en nem vagyom ennel tobbre. De mivel a sajat eletemben az ellenkezojet tapasztaltam, en ezert lobbizom. Hogy lehessen valasztani es ne iteljenek el senki lanyat/fiat, ha mashogy dontene.
Jo, ok. De ezen most mar nem tudok valtoztatni. Alabb irta valaki, hogy egy 20 eves meg gyerek (en speciel olyan kislany voltam meg mint a pinty...) Meg azert tenyleg tanulni kell, meg meg kell talani azt az igazit stb stb
Szia! Ezer kerdesem lenne hozzad. Majd esetleg egyszer, ha mar kozelebb kerulok a "problema" megoldasahoz.
Az a baj, hogy valami miatt rakocatlankodik az internetem (illetve az explorer) es mire sikerul elkuldenem egy hozzaszolast lemegy a nap... Ugyhogy megyek dolgozom egy kicsit mert nem varhat az a karrier ;)
Én is láttam elégedett gyermektelen házaspárt. Mi is voltunk elégedett gyermektelen házaspr, és most gyermekesek vagyunk. Véleményem szerint zongorázni lehetne a különbséget....
Majdnem a te helyzetedben voltam, ugyanis 29 évesen szültem az elsöt. Karrier szempontjából véleményem szerint rosszabb késöbb szülni, mikor már elértél valamit és azt kell megszakítanod. Ha 20 évesen szültem volna, már nagyok lennének a gyerekeim, és építeném a karrierem, amit így idönként abbahagytam.
Gezoo es Eleon Nora, bar szivesen olvasom a hsz-eiteket, de egyikotok sincs igazan abban a helyezetben, amirol ez a topic szol. Vagy igen? Nem akarom tovabb huzni ezt a gyerek nelkul/vagy gyerekkel problemat, mert ugysem fogunk egyeterteni. Lattam mar en nagyon elegedett, boldog hazaspart, akik egymasnak eltek es nem hianyzott nekik egy gyerek. Hires tudosok, muveszek, kozemberek, akik sokat letettek az asztalra (Madame Curie-tol kezdve Mahatma Gandhi-ig) es HATRAHAGYTAK valamit a vilagnak soha nem vallaltak gyereket. Teljes es nagyon tartalmas eletet eltek es persze megvaltoztattak a vilagot.
Szia! Koszi, en nem tudtam, hogy Prokopp Doranak negy gyereke van. Le a kalappal. Nagyon jo pelda. (Innentol Prokopp Dora szeretnek lenni, hogy ne legyen kulfoldi a pelda). Tok jellemzo, hogy az elso kerdes amit kapott az az volt, hogy a kulsoddel erted el amit elertel? Fel sem merul, hogy ez a csaj speciel intelligens es tudja mit akar az eletben. Ja, meg jol is nez ki... A Nok lapja szerintem egy akkora nagy szar mint magazin ... De ezt most nem fejtem ki.
Hogy miért a nők kiváltsága az anyaság? Ez nem igazság! No, mindegy, ha már így van.. Vigyázz magtokra, csak óvatosan, semmi hirtelen mozdulat, mert ugye már ti ketten vagytok, kettőtökre kell vigyáznod.. Húúú úgy irigyellek. Vagy nem is, inkább
az ember elmelete errol ugy szol,hogy azert jo,hogy neki lanya lett,mert a fius feladatok alol mentesul,ugymint levinni focizni,megtanitani a fius dolgokra.Neki mas dolga sincs,mint imadni es gyonyorkodni benne:))