Én is így jártam pár hóünapja. a kesztyűtartó fölötti díszlécre folyt rá az illatósító, nagyon ronda volt. Bevittem a szervízbe ahol csavarhúzóval le akarták pattintani de nem sikerült, a csavarhúzó nyoma viszont ott maradt. Vettem egy új díszlécet (mattfekete kb. 3000 huf) melyet magam cseréltem tartva a szervízi szakbarbároktól. (ugyanis le kell szerlni a kesztyűtartót mivel hátulról a léc lemezcsavaral is rögzítve van.)
EGR lezárás (7241) szerint ~1/2 l /100km fogyasztás csökkenést eredményezett -eszerint a kipufogó gázok újbóli bevezetése az égéstérbe rontja a hatásfokot. Ugyan nem volt sárga lámpám és rángatásom sem, valószínű nálam a chiptuning nem érintette az EGR szelep működését. Mért teljesítmény adataim nincsenek, de hogy a motor nem lett rosszabb- az biztos, és ez fontosabb az üa. megtakarításnál is!
Úgyis 10 éves a németjuhászunk, ha másra nem, akkor arra jó lesz, hogy annak földi maradványait megőrizze, ha kimúlik egyszer a pára.:-)
Két napot meg kibír az autón oda meg vissza, ugyanis ha leértünk mindenképp leveszem, hogy tudjunk szabadon mozogni a kocsival. A tököm cipel egy ekkora dobozt üresen zörögni a tetőn!
Amúgy ez nem villog, de amilyen magasan van, már eszembe jutott, hogy rakok rá jelzőfényeket, nehogy levigye egy repcsi! :-)
Elölről tűrhetőbb a formája, de elismerem, hogy véletlenül sem lehetett volna rondábbat gyártani, csak így szándékosan. (De óccsó vót a madaras tecsóban, és most nem futotta Thule-re a nyaralás, a fényképező költségei, valamint az autó részletei mellett.:-) )
Üdv mindenkinek, megpróbálok vigyázni minden számomra értékes dologra. ...bár volt egy kósza gondolatom, hogy kössek-e egy magas életbiztosítást az asszonyra, magamat megnevezve kedvezményezettnek, ugyanis megyünk olyan helyre is, ahol 100 méteres függőleges sziklafal a tengerpart, és aznapra erős szelet ígérnek....:-))
Még azért felnézek hozzátok indulásig, de valszeg már csak bő egy hét múlva leszek aktívan. Időjárásfigyelés, kocsitakarítás, kis átnézés a motortérben, gumiellenőrzés (ill. hátsók felnyomása mert sok csomag lesz), pakolás a csodaszürke, (kripic segedelmével beszerzett) tetőboxba, aztán vasárnap hajnalban jó kis ÖMV-s benyát pupig csurgatva ledarálunk 500 km-t a tengerig. Kutya betörőre kiéheztetve, riasztó ukrán maffiához átkötve.:-)
Nyúzzátok az új honlapot, jöjjön ki minden bibi, had legyen dolga Stocznak! :-)
S ha már annyi szó esett a csodaboxról...nos erről a nem szép, de annál hasznosabb tárgyról van szó:
Hiba szokott még lenni az eldugulás mellett az ajtóharmónikában (az a gumicső, amiben a vezetékekkel együtt átmegy az ajtóba a kasztniból) a megtörés is. Az idősödő pvc cső megkeményedik és egy idő után már nem ugrik vissza kör keresztmetszetűre ha lecsukod az ajtót. Itt is hamar lerakódik a trutyi, eldugul, a vége csak pisil, rosszabb esetben kiszakad, folyik a lé belőle és nem ér el a teljes mennyiség az ablakig.
Egy apró gond. A hátsó spriccelőből csak vánszorog az ablakmosó folyadék... az elmúl 2-3 hónapban nem igazán volt használatban. így egy kissé száraz a törlése :-((
Útközben többször is rányomtam 2-3szor, de az eredmény siralmas maradt.
Tul.képpen olcsón megúsztad... Hasonlóról olvasni az épp ma megjelent egyik Totalcar-cikkben itt
Más:
A napokban bénáztam egy kicsit, és teljes meglepetéssel vettem észre, hogy a járó motorra simán, gond nélkül rá lehet indítózni (az EGR-szelep lezárása óta olyan csendes lett a gép, hogy nem vettem észre, hogy már megy...:)))) )
Ilyet már 10 éve a lepukkant Skodámban sem tudtam tenni... A Lacsi ilyen, vagy csak elszaródott valami a gyújtószerkezetben?
Hali! Nemrég volt pechlámpám, de megoldottam (én legalábbis azt hittem). Hát nem! Szélvédő beázás miatt be kellett vinni a kocsit javításra, és meglett említve a pechlámpa is. Hiba oka: kedves kerti állatkák (nyest, menyét, egér, akármi) megrágtak valami fő kábelköteget, ami teljes elektronika hibához vezethetett volna!!!
Tanulság: Akinek pechlámpája van...előszőr szervízbe vigye, aztán ha már tudja a hibakódot, kisérletezzen.
Gyakorlatilag Bp-től Krakkóig az E77-es úton mentem, végig jó minőségű úton, időnként autópályán. Szlovákiában az egy hetes (10 napos?) matrica 1200 HUF, a magyar határon, forintért meg lehet venni, ez főleg a nagyobb városok (Zólyom, Besztercebánya) elkerülése miatt volt hasznos. Lengyel matricát nem kellett vennem, nem is nagyon láttam autópályát, a határtól Krakkóig és Krakkó környékén az utak szintén jó minőségűek voltak.
Nem probléma. A menüt egyre gyakrabban lehet majd 'elkapni', mert csak így tudom faragni a dolgot. Nyugodtan lehet nézegetni, akár irogatni is bele, de nincs rá garancia, hogy megmarad a hozzászólás. Jelenleg többszöri újratelepítésen/konfiguráláson vagyok túl, és még mindíg nem olyan, mint amilyennek szeretném. Ezért nem szóltam még, hogy lehet jönni. Egyébként a jelenlegi (egyik) legjobb fórummotor, sokkal komfortosabban ki fog szolgálni bennünket (remélem). Természetesen lehet benne majd külön témákat indítani, így tematikusabban lehet kezelni a hozzászólásokat. Ez azonban veszélyeket is rejt magában. Kellőképpen visszafogottnak kell majd lenni az új topicok nyitásában, hogy ne aprózzuk el magunkat. De ez majd úgyis kialakul.
Hihi...bocsi, ha bepofátlankodtam alkalmatlanul, ezek szerint pont jókor böktem a menücímre.:-)
Hajrá, én benne vagyok a költözésben! Ésszerűbb lenne ott fórumozgatni, ha szét lehetne bontani témakörök szerint a hozzászólásokat (mint a másik fórumon), nem úgy, mint itt.
Szorítok, mert egy egész pofás, komfortos kis honlap áll össze hamarosan, ha így megy! Grat!
Igen. A fórum már működik, de még nem publikus. Gondolom elkaptál egy pillanatot a tesztelés-próbálkozás idején. A költözés rajtatok múlik, mondjuk én bízok benne, hogy nem fölöslegesen kínlódok vele. Mert jelenleg ez a helyzet. Sajna még nem akar összehangolódni a weblappal. Mondjuk csak annyi a hibája, hogy a weblapos regisztrációt nem fogadja el, és külön kellene regelni mind a két helyre. Azért elegánsabb lenne, ha egy regelés elég lenne. Ezzel kűzdök most (sajna szó szerint).