Közvetlen tapasztalatom sajnos nincs, de. Egy időben nagyon rá voltam kattanva a reface cp-re, de néztem yc videókat is. Youtube-on találsz róla anyagot: ahogyan a Cp-t, úgy az yc-t is lehet vezérelni midi billentyűzetről, és nincs oktávban megkötés. A midi billentyű teljes terjedelmében fog szólni. Beágyazni most nem tudok videót, de keress youtube-n és fogsz találni jó sokat.
Akkor jó az irány! (náluk tervezem megrendelni) :) Köszönöm. 2 hét múlva jön valakinek ilyen hangszer, csak lehet az átadás előtti próbára nem tudok elmenni, ott kipróbálnák nekem szívesen, így fejből nem tudtak pontosat mondani. Ha valakinek van gyakorlati tapasztalata, szívesen fogadom, és/vagy igyekszem ott lenni a hangszer próbán.
Szerintem a midi szabványából adódóan akkora terjedelemben generál hangokat, mint amivel meghajtod. Tajtiékat Pesten ha felhívod (Hangszerpláza), keresd Závodi Attila bill. szakértőt! Vannak Refaceik az üzletben, pontosan megmondja.
Én várnám már az mkII-t ezekből! Egybe csomagolva a 4-et és 5 oktávval! (Mini billentyű maradhat.) :)
Van valakinek használati tapasztalata Yamaha Reface (YC) hangszerrel? Ha midi billentyűzettel van összekötve, hány oktávot fog át ( tud maximálisan megszólaltatni) ? (gondolnám ilyen esetben nem kell állítani az oktáv csúszkát)
Nem. Normál zongora pozíció. De amúgy ez mindegy is mert egy 150 cm-es zenésznek csak lábujjhegye érné a B3-at is, ellenben egy 190 cm-essel. Ettől is függ sztem, de egy kényelmes pedál mindenkinek kênyelmes lehet.
Én nem tudom hogy ez akkor anatómiai hiba-e, de szerintem kifejezetten sz@r meredek szögben pumpálni, főleg ha adott határon túl nem is hajlik a lábfej vagy fizikailag fáj feszíteni, mint ahogy meredek hegyre mászni se könnyebb mint lankás dombra, de ti tudjátok. Én azért nem mondanám e téren hogy a Hammond mindenben úgy tökéletes ahogy van, de kinek a szőke, kinek a barna ezek szerint itt is...
Igen, és ülve nekem is jobban bejön a nagyobb szög, de állva nekem meglehetősen kényelmetlenen. Roland EV5 nagyon megbízható a műanyag dobozos kategóriában. Vagy 15 éve kínozom és még mindig az eredeti poti van benne.
Érdekes módon a rendes Hammondnál is nagy a játéxög. Különösen a háború előtti darabok fa pedáljainál. Nem éreztem hátránynak a finomabb dinamika eszközeként. Ok, szokni kell, de jó az a nagy szög. Optimális a normál B3asok pedálja :-)
Haveromnál teszteltem azt a Yamahát is, Boss pedált is, meg Behringert. Mindközzül a Boss tetszett legobban (az ára már kevésbé!) és a legkényelmesebb is volt. A többinek túl nagy a pedál nyílásszöge, feszíti a bokát. Az M-audioban is pont az tetszett hogy kényelmes, kis nyílásszögű, pont mint a Boss pedálja (az ára töredékéjért).
Aki keres talál jeligére: a hétvégén egy zsibpiacon akadtam rá egy yamaha fc7 pedálra, az ára I G E N kedvező volt. Rövid alkudozás után 2.5 eFt-ban állapodtunk meg :))
Régóta vágytam már egy ilyen pedálra, de 30-40-50 ezret sosem gondoltam hogy szánnék rá, hisz gyakorlatilag csak potméter van benne, mégis ilyen irdatlan pénzeket is elkérnek értük. (Azt sosem írtam hogy minden nap fenékig tejfel az élet, sőt!) :)
Nekem valami régi Solton expressionöm van, de egyetértek a leírtakkal. Néha viszont, nem tudom miért, olyan, mintha nem érzékelné a teljes tartományt. Van, hogy négyszer húzom ki és dugom be újra ( :D ), hogy teljes értékű legyen. Emellett a teljes útjának csak kb. egyharmada-felében ad értékeket, a többi holttér. Egyelőre jó lesz.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy Hammond 142K orgonát. Van egy lesliem de annak a bemenete Jack-es. Hogy tudnám én ezt megoldani? Vagy létezik hozzá valami fordító vagy hasonló?
Megjött az expression pedál, most próbálgatom, nagyon baba! El se hiszem mennyit hozzá tesz a hangszerhez. Az orgona új életre kelt vele (csak bőven gyakorolni kell még vele a hangsúlyozást), a Clavi Wahtól meg meg is könnyeztetett olyan extázist fokozó. S nem kevésbé a Rhodesoknál is jókora élményt ad vele "vaúzni". Ez szerelem első látásra, mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Mellesleg ergonómiailag is nagyon kényelmes, nem kell hátratörni vele a bokát, pont ideális távon jár a pedál.
Érdekes egyházi zene ez, ha annak szánták. A Lezli az zseniális! Nem is értem minek bezárni egy dobozba. Persze a templomi akusztika sokat dob a felvételen szerintem.
Így van. Első és második meghallgatásra ugyanez volt az érzésem, viszont nem háttérbe szorításnak gondolom, hanem tudatos vállalásnak, nem akar szólózni. Tök jó :)
Meglehetősen elvont zene, de így hogy felhívtad a részletekre a figyelmet, már tudni mit is kell benne figyelni és valóban érdekes, annak ellenére hogy folyamatosan az az érzetem volt mintha az orgonistát pont a szólisták szorítanák háttérbe. Nálam inkább az orgona kívánna nagyobb súlyt vagy legalább annyit. :)