Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

karimama Creative Commons License 2011.11.13 0 0 4204

Sziasztok!!!

Egy , azaz két kérdésem lenne hozzáértő fórum társaimhoz!!!
Van itt a  lakóhelyemen nem túl drágán 4 egyforma mintájú téligumi eladó, a mérete 225/60x16C!!!
Szerintetek ez jó az autóra???
Azon kívül, ha lenne valakinek egy darab acélfelnije eladó, nem arany áron kérem jelezze!!!
  Segítséget előre is köszönöm!!! Mindenkinek balesetmentes jóutat kívánok!!!
       Üdv: karimama!!!

attys Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4203

Most végeztem a melóval! Vanyek! Remek kollegáid vannak, még csörlőzni is segítettek:) Minden rendben zajlott, köszi neked is! Üdv!

jocó67 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4202

sziasztok

a segítségeteket kérném van egy 2002 es vivaróm a jobb oldalon az indexem össze vissza megy már kicseréltem a kart de ugyan az megtudnátok mondani hogy hol van elhelyezve az index relé.

előre is köszönöm

frecska Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4201

Köszönöm !!

Ez gyors volt :)

Előzmény: vanyek82 (4200)
vanyek82 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4200

Ezt a cikkszámot vedd meg LF2221401 a Bardiba, kell alakítani 1 percet de azt látni fogod...

Előzmény: frecska (4199)
frecska Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4199

Szia Vanyek82 !

(Én a Vitó-ét rakom mindig be 800ft-ért)

Galyra ment a vivarom stabi szilentje, régebben írtad, hogy a vítóé jó

a vivaróba. Esetleg van valami évjárat megkötés, hogy melyik vító, vagy

bármelyik évjárat lehet.

Köszi.

Üdv.

frecska

Előzmény: vanyek82 (4189)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4198

Amúgy vannak cifra esetek, nem kell szégyenlőskönni. :-))

Van ismerős, akinek napkollektor van a házán. Ez után ugye az önkormányzat felé fizetni kell adót, hiszen természeti kincsnek minősül, ami az állam tulajdona, stb, stb. Ugyanez vonatkozik szélgenerátorra is, meg még jópár másra is. Na szóval ismerős egyszer csak kapott levelet az önkoritól, hogy akkor itt most neki ennyi és ennyi adót kell fizetnie az önkormányzat felé, mert természeti kincset használ és ez mint olyan a magyar állam, illetve az önkormányzat tulajdona, azt csak úgy használni nem lehet. Egy jó hosszú levélke volt, részletezve, hogy ő a magyar állam tulajdonát képező dolgot használ. Visszaírt egy levelet, hogy ez esetben örülne, ha a magyar állam, vagy az önkormányzat nagyon sürgősen eltakarítaná az ő magánterületéről a szarját, mert ő nem kérte, hogy odavigyék. Se napfényt nem kért, se szelet, se semmit. És ezek most az ő magánterületén vannak, úgyhogy a jogos tulajdonosa vigye onnan a francba. :))))))) Ő sem gondolta volna, hogy ezt komolyan veszik, de az elmúlt 5-6 évben nem háborgatták, hogy fizessen adót utána. :))))

Előzmény: bsasa (4196)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4197

1: pénz vissza

2: +ügyintézési díj

3: feljelentés x 2

Előzmény: bsasa (4196)
bsasa Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4196

Na, összekevertelek bsasával. :-)

Köszi szépen!

Egyébként meg a történet a főnökömé! Mennek is vissza a kereskedőhöz.Az ügyet egyébként egyszerűsíti,hogy ott hagytak cserébe egy transitot amit szintén 60ezer km visszatekerés után láttunk vissza már egy másik kereskedőnél a beszámítottnál 1/2millával drágábban.Vagyis teljesen tiszta,hogy vagy pénz vissza vagy feljelentés!

Előzmény: fúrómester (4194)
attys Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4195

Majd két éves koromig beszari voltam de aztán kinőttem:)

Előzmény: fúrómester (4194)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4194

Na, összekevertelek bsasával. :-)

Tényleg, te nem vagy beszari? :-)))

Előzmény: fúrómester (4193)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4193

Remélem ezzel nem arra célzol, hogy te is olyan beszari vagy, mint Vanyek?

Ő is fél a bűnözőktől.

Előzmény: attys (4192)
attys Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4192

Nyehhehe:)

Előzmény: fúrómester (4191)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4191

Tihany? :-))

Előzmény: attys (4186)
fúrómester Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4190

Ennyi adattal a kezedben kurva nagyot kaszálhatsz.

Hányan menjünk?, segítek. :-)

Előzmény: bsasa (4185)
vanyek82 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4189

Amit megvettek töröttet azt szépen elbontották, és egy külföldivel összeházasították a papírjait. Nem is olyan régen (fél éve) adták el, láttam használtautón. Ezzel ugyan azt kell csinálni. A hiányos gépet most rakom össze épp. Holnap talán elindul már, jövő héten meg üzemben lesz.

Előzmény: attys (4188)
attys Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4188

Most, hogy mondod be is ugrott: egyik haverom vette meg anno azt a tetőrerakottat, idén adta el horroráron:) Eszembe juttott, hogy az is mentő volt. A mostanival kapcsolatban meg szerintem a motor is ki lesz cserélve benne. Említettél régebben valami nagyon hiányos gépet, azt megvettétek már?

Előzmény: vanyek82 (4187)
vanyek82 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4187

Írtam már, hogy azt a kocsit nem szabad megvenni és nem csak a sérülése miatt. Szerintem ennyi infó bőven sok is az üggyel kapcsolatban. A kocsit el kell bontani és a papírjait felhasználni egy magyarul nem tudó kocsihoz. Ebknt Egerbe vittek már el totálkáros szintén tetőrerakott Traficot olyan 2 éve. Talán azok vették meg megint?

Előzmény: attys (4186)
attys Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4186

Mire gondolsz a visszhanggal kapcsolatban ha nem titok?

Előzmény: vanyek82 (4184)
bsasa Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4185

Jó este! 

Szerintetek lehet-e tenni valamit ha a vásárolt autóról kiderül,hogy visszatekerték az órát.(vásárlás után műszaki ahol kiderült,hogy az előző műszakin már kb100e km-el több volt az órában)

vanyek82 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4184

Jó, én csak annak örülök, h nem a Tied lesz. Lesz még ennek visszhangja úgyis...

Előzmény: attys (4183)
attys Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4183

Szerintem ők megcsinálják, láttam már náluk ennél szarabbat is talpraállni, sőt mintha láttam volna egy tetős hátulját is a telephelyükön. Köszi, hogy talpraállítottad így nem kell vinnem kereket:)

Előzmény: vanyek82 (4182)
vanyek82 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4182

Egriek vették meg azt hiszem, akkor Te jössz érte szombaton. Nem én fogom átadni mert disznóvágáson leszek, de az új tulajdonos ne örüljön annyira. Ha csak a papírok miatt vette meg akkor jó, egyébként bontás! Törzskönyve még nincs is meg... holnap megyek fel érte Bp-re.

Jaa a jobb első lábát azt megcsináltam, gurulóképes a kocsi már, szóval könnyen fel tudod csörlőzni

Előzmény: attys (4181)
attys Creative Commons License 2011.11.08 0 0 4181

Milyen kicsi a világ, egy itteni kereskedő nyerte meg a licitet a Traficotokra és ki hozza haza Pécsváradról? Na ki? Hát én.:) Ma hívott a srác, hogy el tudok-e érte menni? A szombati programom tehát megvan.

Előzmény: vanyek82 (4174)
vargamunka Creative Commons License 2011.11.08 0 0 4180

Köszönöm a méltatás !!

további szép estét és balesetmenteset kívánok

Előzmény: nashaero (4179)
nashaero Creative Commons License 2011.11.08 0 0 4179

üdv.

hadd köszönjem meg nyilvánosan is Varga Urnak a tegnapi telefonos segitséget.

én voltam, aki tegnap elhadarta a történetet, végülis tényleg a légtömegmérőmnek volt elektronikus problémája, egy ujjal megjavult az autom. egy autovillamoságis szereő kimérte, kicserélte és elvileg ujra tud holnap szaladni az auto. remélem.

maximális respect Varga Urnak, hogy önzetlenül azonnal segitett.

lekötelezett.

üdv.

Gábor

GARFIELD Creative Commons License 2011.11.07 0 0 4178

Azért némi fogalmam akad arról, hogy mi és hogyan működteti az autót.... Dacián nevelkedtem (meg aztán még egy pár autón), egy hengerfejtömítés csere, vagy egy motor szét-össze nem haladta meg a képességeimet. Attól, hogy típusismeretem nagyon még nincs a trafichoz, azért ha kell nekiállnék levenni a hengerfejet....

Előzmény: vargamunka (4177)
vargamunka Creative Commons License 2011.11.07 0 0 4177

szép napot !! 

dicséretes ,leülhetsz :)

további kellemes időtöltést mindenkinek

Előzmény: GARFIELD (4176)
GARFIELD Creative Commons License 2011.11.07 0 0 4176

A jármű (fékrásegítője) tökéletes, ha nem értesz hozzá ennyire, akkor ne keress olyan hibát, ami nincs. nem bántásként írom, nehogy félreértsd! Csak nagyon pénzt meg tudsz spórolni....

Meg google nagy barát.

Amúgy röviden: Zárt rendszer nem létezik, a motor egy szivattyú segítségével vákumot állít elő. Amikor rálépsz a fékre, ez a vákum egy nagy dobban lévő szelep segítségével segít nyomni a fékpedált, tehát Neked csak kisebb erőt kell kifejteni, hogy fékezni tudjál. ha nem jár a motor, akkor ez a vákum valamerre elszökik, ha jól zár a rendszer, akkor napok alatt. vagy ha nem járó motornál rálépsz a fékre, akkor szintúgy csökken a rendszerben a vákum. És két három fékezés után megszűnik. Tehát ha vontatnak, és a motor járóképes (olyan rendszer hibája esetén, ami nem megy tönkre, ha jár a motor, de jármű önmagában menetképtelen!!!), akkor érdemes járó motorral vontatódni, mert ebben az esetben van szervóféked, és szervókormányod is.

Ha nem jár a motor, és vontatnak(vagy teljesen meghibásodik a fékszervó), akkor a fékpedál kemyény lesz és sokkal nagyobb erőt kell kifejteni a fékezéshez!

Előzmény: KFeri_2+4 (4175)
KFeri_2+4 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 4175

De a motor leállítása után még marad egy kis vákum, ezért az első néhány "fékezésnél" (garázsban, álló motornál :-))) ) még "majdnem úgy viselkedik", mintha lenne rásegítés. Sőt, azt tapasztaltam, hogy néhány nap pihenő után is amikor beülök az autóba, akkor még van egy kis vákum. (Indítás előtt mindig rálépek a kuplungra és a fékre...) Az a kérdésem, hogy meddig kell megmaradnia a vákumnak? Mikor kell arra gyanakodni, hogy valahol "elszökik" a vákum?

Feri

Előzmény: Spurri (4167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!