Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3416
Minimális darabszámban ment ez nyugatra Intercamp néven.http://www.caravanclub.de/genex/1.htm
Előzmény: caerleon (3410)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3415
Ma is voltunk kint,de aki a bijóbudit árulta az nem volt ott.Azért még sasolok aztán esetleg,ha lesz elküldöm telefonodra aztán megmondod,hogy kell vagy nem.
Előzmény: caerleon (3408)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3414

a youtubon is van amin egy dán lakót szerelnek össze.... alap, szekrény oldalfallal, falak rá, tető és kész.

A szekrényeket a placcon szerelik az oldalfallal.....

Előzmény: snbohóc (3413)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3413
Valamelyik TV-n van egy sorozat: Hogyan készül? A múlt héten a lakókocsi gyártást mutatták. Háááát kicsit meglepődtem, roppant egyszerű megoldásokkal dolgoznak. Ezeken a csatornákon nagyon sokszor ismétlik az egyes filmeket, lessétek, szerintem lesz még.
Előzmény: caerleon (3409)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3412

qek szerkezetét ismerem...bár az sem volt normális aki tervezte...., a fő tartószerkezet amin az ülések vannak......

Előzmény: GPS (3411)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3411

Az engem is érdekelt volna, amikor még ablakklimát akartam szerelni - és annak egy marhanagy lukat kellett volna vágjak a bódé oldalába.

Mert akkor már nagyon nemmindegy, hogy hány tartó-oszlopot is vág el az ember...mielőtt rárogyik a bódé féloldala.
Előzmény: caerleon (3409)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3410
A sorozatgyártásra nem került Bastei....
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3409
Nincs valakinek egy 'robbantott' képe a fakeretes lakókocsikról ??? Hogyan van kialakítva a szerkezet .... mert érdekel.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3408

ha nem lesz kályha mehetek a kempingbe.....

bio wc-t azt veszek.....

ha átalakítom a bódét akkor nálam marad örökre :) Megy babaháznak a kert végébe :)

Előzmény: Törölt nick (3406)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3407

Ugyan, dehogy megy oda senki kérdezősködni.

Pusztán csak abban lehet reménykedni, hogy ha a tolvajok meglátják hogy kovászos a szituáció - akkor nem állnak neki lakatoskodni, hanem káromkodnak egyet - és önszántukból továbbállnak.

Maximum enyiben lehet reménykedni. De abban, hogy bárki is rákérdezne, hogy "mégis mit művelnek ott ?"...hát az valóban felejtős.
.
Előzmény: snbohóc (3404)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3406
Nem alszanak,mert nem tudnak!Majd beájulnak!Én legalábbis!Fájnak...Azért azt szeretem benned,hogy ilyen bőbeszédűű vagy....)))
Előzmény: caerleon (3402)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3405
Na ez király!kb.x évvel ezelőtt én is hasonlóképpen jártam a révfülöpi strand előtti parkolóban.Minden nap ott voltunk tehát a parkolóőr naponta láthatott bennünket.Levittük tetőn felfújva a gumicsoneszt,de mivel már nem volt hely a kerítéshez közel(ahol belül tanyát vertünk),ott álltam meg ahol még lehetett.A strandra épeszű ember nem viszi be a buxáját így hát én sem,és betettem az ülés alá.Aztán este amikor kimentünk,ha én vagyok a sofőr rá sem jövök a bajra csak akkor ,ha majd legközelebb én fizetek valahol!Csakhogy a jobb 1 felől amikor nyitottam az ajtót kicsit fura volt a zár alatti lemez!!Azonnal benyúltam az ülés alá és már tudtam is,hogy ,,vendégünk" volt!Brifko üres!Még szerencse,hogy nem volt benne nagy összeg.Aztán rájöttem,hogy úgy nyitotta ki az ajtót,hogy a zárba beletett valami kulcshoz hasonló lemezt és a zárat meghúzta felfelé.A lemez meg annyit húzott,hogy a rugó ami azt a gombot tartja ami kívülről is látszik minden autóban kinyitotta a zárat.(nem riasztós autóról van szó)Tehát sérülés nélkül kinyitotta az autómat és még vissza is zárta!!!(milyen rendes)Az enyémen kívül még kb.8-10 autós így járt márkától függetlenül!
Előzmény: snbohóc (3401)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3404
Indulj ki a mai valóságból!
Megáll egy autó, szerszámok elő, fúrnak-faragnak. Oda megy valaki megkérdezni, hogy ugyan már magáé ez a járgány?
Szerintem nem.
Előzmény: GPS (3403)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3403

Basszus, micsoda sztori. Nagyon kellett nekik az a futó.

Hát igen - ha mondjuk a lukakba lett volna 1-1 ravasz csavar...lehet az késleltette volna a dolgot, vagy akár meg is védte volna a futót.

Mert azért neliállni lakatoskodni is ott - hát, ki tudja?
.
Előzmény: snbohóc (3401)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3402
alszasznak ?
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3401
Néhány évvel ezelőtt egy balatoni kempingnél történt:
A kerítés közelében állítottam le a lakókocsit. A kerítésen kívül állt egy nagyon klassz utánfutó, rendszám és vonófej nélkül. Néhány nap múlva, dél körül, amikor mindenki elvonult árnyékba, megállt az utánfutó előtt egy autó (nem dinnyés lada) Kiszállt két srác és egy lány, csomagtartóból a vonófejet elővették, pillanatok alatt felszerelték, rendszámot rápattintották, ellenőrizték a világítást, beültek, elmentek. Este fele, jönnek fel a németek a strandról, nagy kiabálás, rendőrség, a német lobogtatja a rendszámot, meg a vonófejet.Mint kiderült, egy nagy gumi csónakot hoztak rajta, de nem akartak fizetni a kempingben az utánfutó tárolásáért....
Senkinek sem tűnt fel délben, hogy lopják az utánfutót.
Előzmény: GPS (3400)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3400

Hát igazából a kempingbe ilyen nem jutna eszembe. Most viszont az utcán áll - igaz, egy zsákutcában. Tudja a fene - nem túl nagy a valószínüsége, hogy megpantintsák onnan.

Ez az egész ötlet inkább a finom, újszerű, 15 ezer eurós luxus-bódékról szól - amilyeneket bizony már loptak el a valós életben is - nem csak a fantáziában.
Előzmény: snbohóc (3399)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3399
Abból indultál ki, hogy leveszed a vonófejet, és a helyére rakod a csavarokat.
Ha valaki kinézi a lakókocsidat, és el akarja vinni, az már nem a véletlen kategória. Az autóval, szerszámmal, másik vonófejjel megy oda, annak néhány csavar nem lesz akadály.
Előzmény: GPS (3398)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3398

Nem én mondom: a tolvajlások 90 %-a ötletszerű, vagyis "azt viszünk, amit lehet" tipusú.

Amivel már gond van - vagyis időzni-melózni-zajolni kell vele - azt inkább otthagyják.

Én nem vagyok paranojás - ezért egy percig sem hiszem el azt, hogy az én bódémra jólfelszerelt, jólszervezett bűnőző-csoportok készülnének. Ugyan már.

Az ilyen kemping-kerítést-átugráló, piti kis tyúktolvajok tényleg csak a legkönyebb prédára utaznak.
Ha már kiordítja a dophártyájukat a bódé - vagy másvalami macerásabb akadályba ütköznek - dehogy időznek ott tovább - hisz ott van a többi, "védtelen csemege" - pár méterre az enyémtől.
.
Előzmény: snbohóc (3397)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3397
Ha valaki nem akarja nagyon elvinni, akkor véd :-)
Előzmény: GPS (3396)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3396

Nem olyan eccerű ám az a svédfogós mutatvány - mert az anyához jár egy edzett valamiből készült pohár - amelyik nagyon szívesen körbeforog azon a nyakon, amelyik az anyáből van kialakítva.

Na most egy ilyennek fogóval nekimenni...hááát. Estleg flexel - de annak sem áll meg szívesen egyhelyben - amig szétnyiszitolják vele.
Forgó holmit flexel vágni - pláne egy lehetetlen helyzetben....hát az se leányálom.

Tehát Izom-Tibor itt nem sokra megy a nyers-erővel. Egyébként is - ez is ugyanaz a kategória - mint a belül 110 dB-vel ordító riasztó.

Nem gátolja meg a lopást - hanem eltanácsolja a tolvaj úrat másik lakókocsik felé.

Első körben már ez is eredmény - nem igaz?
.
Előzmény: snbohóc (3393)
Gruau Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3395
sajtmedve Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3394
nagyon off, de egyetlen eszközt sem sterilizálnak 60 fokon.
Ha igen, akkor ot nem a 60 fok a fontos, hanem a többi körülmény (pl. germicid lámpa)
"Sterilizáláson minden életképes mikroorganizmus vagy spóra elpusztítását értjük. A sebészi eszközök, kötszerek, infúziós oldatok, stb. sterilitását különféle módszerekkel érhetjük el.

A gőzsterilizálás autoklávban történik telített vízgőzzel, melyet túlnyomással alkalmaznak. A műszerek és textíliák sterilitásának eléréséhez 121Cº-os 1-2 bar nyomású gőzt alkalmazunk 20 percig, vagy 134 ºC-on 10 percig.
Hőlégsterilizálás forró cirkuláló levegővel történik, magas hőfokra hevíthető eszközöknél, textilíáknál alkalmazandó 180 Cº-on 25 perc, vagy 160 Cº-on 45 perc.
Gázsterilizálásra etilén-oxidot használnak műanyagok, érprotézisek sterilizálására.
Sugársterilizáláshoz radioaktív anyagokat alkalmaznak egyszerhasználatos eszközök esetén."

Szóval, süsd át azt a szarvascombot rendesen.......
sm.
Előzmény: GPS (3378)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3393
Ez komoly, mert sok kisiparos gyárt ilyen anyákat - a hozzávaló csőkulccsal együtt.
Ez biztos jó üzlet----- a kisiparosnak :-)
Megnehezítheti a tolvaj dolgát, de nem nagyon. Fog egy svédfogót, és kész.
Előzmény: GPS (3387)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3392
Kívül-belül egy Sprelacart nevű NDK műanyagból, ami fakereten van és közötte polistyrol szigetelés.

Az, hogy ez a stabilizátor jó-e, azt nem tudom, de az új német lakók ALKO és WINTERHOFF stabilizátorokkal vannak szerelve szinte kivétel nélkül. Tegnap is láttam a kiállításon hogy ezekkel árulják őket. A stabilizátor gyártók honlapján van róluk demo fil, és a németeknél a 100 km/h engedélye ezek nélkül ki sem adják
Előzmény: caerleon (3391)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3391
és jó valamire ????
A basteinek miből van a külseje ?
Előzmény: fekvőrendőr (3389)
Gruau Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3390
Mikor vettem a lakókocsit, a volt tulaj adott hozzá lopásgátlót.Rá kell húzni a vonófejre.69 euró volt még rajta van a címke az áráról.
Előzmény: GPS (3387)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3389
Stabilizátor, csak a kezdetleges fajtából.
Előzmény: caerleon (3383)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3388
na ilyet értelmes ember nem lop....
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3387

A legjobb lopásgátló az - ha lekapja az ember a vonófejet és az üres lukakba alulról -anyázott, saválló kapupánt-csavarokat nyom - 5 szögletű anyákkal.

Ez komoly, mert sok kisiparos gyárt ilyen anyákat - a hozzávaló csőkulccsal együtt.
.
Előzmény: Gruau (3386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!