Nagyon fel lettem ajzva a WU money order-ről ill. transfer-ről szóló hozzászólásaitokat olvasgatva.
Ausztráliába kellene utalnom egy közepes összeget hamarosan, de semmi aukció, pusztán egy baráti üzlet.
Eddig el voltam tökélve, hogy simán a mani transzferrel küldöm majd, csak a 13 dolcsi költség csípi a szemem, de most hogy látom a mani order költsége jóval kevesebb, hát bizony összezavarodtam.
A kérdésem az volna - mivel láttam az auctionpayments-nél, hogy rögtön kéri az aukciós weboldal adatait, és anélkül tovább sem akar engedni - elfogadja ha pusztán falból beütök fals adatokat, és így is megkapja a pénzt az ausztrál haver rendesen?
Nah, végülis hatalmas láma fejemmel elnéztem a bankkártyát, nem EC/MC kártya van családon belül, hanem Maestro, amit persze nem fogad el a auctionpayments.com. Így kénytelen leszek postán feladni a WU-t (feltéve ha a seller elfogadja azt). Most voltam a postán, kértem egy formanyomtatványt pénz feladáshoz és akkor szembesültem azzal, hogy magyar forintot utalok, ők csak annyit tudnak tenni, hogy átválltják számológépen ezt $-ba, és majd annyit adok fel amennyi az összeg. Ez normális? Nehogy az legyen, hogy faszikám HUF-ot kap odakint és akkor nem veszi fel, mert az nem kell neki (mintha olvastam volna, hogy vkinek volt ebből problémája, csak EURO <> USD viszonylatban). A másik ami aggasztana, hogy az átválltások miatt többet kell utalni, hogy nehogy az összeg legyen kevés.
Erre mit ír választ :
"I am signed up and ready to go at that site."
Most akkor lehet én nem értek vmit, de akkor ez az auctionpayment nem egyenlő a bidpay-el?
De, az ugyanaz. Az eladó is regisztrálhat, és akkor rögtön látja, hogy küldtek neki MO-t. A rendesebbje erre rögtön postázza a cuccot, nem várja meg, amíg megérkezik.
A dinnye amerikai úgy érthette, hogy neki muszáj regisztrálnia, hogy működjön a dolog. Nem baj, hagyd rá.
Legalább a cég rendes, a fickónak akitől meg vettél volna, görbüljön meg a nyaka. Elég szipka nekünk innét hungary-ról bármit is intézni, meg van kötve a kezünk jól fizetés ügyben, drága a posta, nem szállítanak ide, oszt még ez is.
Te milyen kártyáról utaltál át a az auctionpayments-re? Nekem EuroCard/MasterCard dombornyomott van, az ha jól tudom frankó, nem?
egy dolog jo volt benne hogy leirtam ezt az auctionpayments-es tortenetet...
egybol rakerdeztem az auctionpaymentsnel hogyan all a dolog es ok a hetvege ellenere 6 oran belul valaszoltak az alabbiakat:
Hello X,
Thank you for contacting Western Union Auction Payments. We are writing regarding order number 19225375. We apologize for any inconvenience you may have encountered.
At this time, we have not heard from the seller so we have issued you a refund for this order.
When we refund an order (for any reason) a credit is automatically issued back to the card used for the principal amount of the transaction by 1:00 A.M. (Eastern Standard Time). Most banks, however, process these credit requests manually and they can take anywhere from 1-7 days up to 2 full billing cycles to appear back on your card. You will show the original charge on your billing statement. The credit will not appear on your statement until after it has been processed by the bank.
....
Sincerely,
xy
Customer Service Representative
www.AuctionPayments.com
aki nem ertene: a lenyege hogy elnezest kertek hogy eddig tartott, de az eladoval nem sikerult egyeztetniuk, ezert (es mivel nem vette at a penyat lasd elozo levelem) visszaadjak a penzt nekem... ok azonnal (1:00 kor EST) de a bankomtol fuggoen ez igenybe vehet 1-7 napot
"Please check out this site ...
http://www.auctionpayments.com/payFAQSending.asp
This is the one of the payment method that I can use. It will post you a
money order to your name and address, and you can be deposited into a bank
account or cashed through local check cashers. It is good for you?"
Erre mit ír választ :
"I am signed up and ready to go at that site."
Most akkor lehet én nem értek vmit, de akkor ez az auctionpayment nem egyenlő a bidpay-el?
akkor tisztazzuk van a klasszikus WU amikor bemesz postara feladod a penzt akinek kuldod bemegy a WU hoz es megkapja a penzt ez egy money trasfer ugy mukodik ahogy te is irtad...
azonban a robee arrol ir hogy van a wu nak egy
auctionpayments .com szolgaltatasa ami ugy mukodik, hogy a neten kitoltesz egy lapot a WU leemeli a kartyadrol a penyat es a masik felnek a nevere kiallit egy money ordert amit elkuld neki
egyebkent hogy visszaolvastam robee hozzaszolasait o is elkefelt logikailag valamit:
"épp folyamatban levő akcióm, eladóját, hogy elfogadja-e a bidpay, vagy a WU-s money ordert és ezt írta"
ugye ez azert santit mert a bidpay, ugyanaz mint a WU Money order tehat a VAGY a ketto kozott eleg zavaro
valahogy ugy lett volna ez helyes hogy elfogadja e a bidpay-t azaz a WU auctionpayments (money order) Vagy WU money tranfer
Egy az ebay-on is jelenlévő német online shopból vásárolnék, mennyire lehetnek ezek megbízhatóak számlaügyileg? Elég kicsi a választék, pár dolgot tart csupán, az van a leírásban, hogy az ár tartalmazza a 16% áfát és nem akarok abba esni, hogy ott is fizetek meg itt is....
Tényleg lehet erről áfát visszaigényelni ha van róla számla?
nekem is van egy ilyen ugyem...
nov 26. an nyertem 1 licitet ki volt kotve hogy 3 napon belul paypallal kell fizetni
en meg jol kimagyaraztam hogy nekem kell a cucc es most derolt ki hogy magyarorszagrol nem mukodik a paypal erre o kiakadt hogy o magirta a ship usa only erre en visszairtam a azt irta ship usa only (amcsi cimre is megy a dolog) de az nincs benne hogy csak usabol lehet fizetni es irtam neki hogy 3 napon belul megkapja money orderrel erre o azt mondja oke kuldjem... 3. nap wu mondey ordert megkapta, de nem vette at (a huje g.ci paraszt) en meg levelezfetek meg mindig a penzemert... ez abbol all hogy kuldtem a bidpaynak 1 levelet (dec 15) hogy a kocsog nem vette at kerem vissza a penyat erre ok irtak (jan 6) erositsem meg valoban vissza akarom a penyat
irtam (jan 7) nekik igen ok irtan (jan 12) jo visszakapom, de megerositest kernek az eladotol hogy visszaadhatjak a penyat egy ilyen levelet kuldtek neki:
Hello Vincent,
Thank you for contacting Western Union Auction Payments. We are writing regarding order number 19xxxxx.
Laszlo Nagy has contacted us and requested cancellation of our money order. Once a payment is issued and confirmed to you, we will not cancel or stop the money order without first requesting your agreement. Please reply to this request as soon as possible.
If you agree with the cancellation, we will place a stop payment on the money order. Please destroy the money order (as soon as possible or upon its arrival) to avoid confusion.
If you do not agree with the cancellation, please contact the buyer at once to resolve any dispute.
BUYER: * IF * the seller agrees to the cancellation, we will place a stop payment on the money order immediately. Please allow approximately 1 to 2 weeks for the refund to appear online on your bank's website or 1 to 2 monthly billing statements to appear on paper.
If you have any questions or require additional information, please feel free to contact us by replying to this email. You may also email us at help@auctionpayments.com and we will be happy to assist you.
Sincerely,
Amy
Customer Service Representative
www.AuctionPayments.com
a kocsog persze baszik valaszolni nekik en meg varhatom a penzem....
egyebkent en ketlem hogy lenne +15 euro koltsege a nemetednek, de a nemet haveromtol majd jovo het vegen megkerdem (emiatt nem hivom ot kulfoldon telefonon) egyebkent is lebaszhatod ot hogy o elfogadta anno hogy bidpay MO-t kap es leegyezttetteek az osszeget.. ha atvette a money ordert akkor bassza meg te nem fogod neki meg1x kifizetni a penzt es kulonben is....
Ha Magyarorszagrol WU-nal penzt kuld az ember az money transfer szolgaltatas lesz nem money order.
Azaz be kell menni erte a legkozelebbi WU kepviseletre,irodaba a penzert.Az amerikaiak altalaban money orderre gondolnak ha azt halljak,hogy WU,es varjak a postast ahelyett,hogy bemennenek az azonositoval a penzert.Ilyet mar megeltem.A mostani zarojelben money order kifejezessel esetleg erositeni fogsz egy ilyen hiedelmet az eladoban.(Marmint,hogy varja a postast)
"Mai adat: 18EUR Németországba, nemzetközi postautalványon. Az árfolyam 269,44Ft szemben a 262,67Ft-os MNB árfolyammal. A feladási díj 950.-"
egy dolgot elfelejtesz! az MNB arfolyam az egy kozeparfolyam azaz a veteli es az eladasi arfolyam kozepe azaz annyiert sehol nam fogsz kapni eurot aznap...
a 269 es arfolyam azt jelenti hogy valutakent kezeli a posta tehat ezert magas (egyebkent aznap a valuta 268 es 272 kozott volt tehat a posta nem a legrosszabb ilyen szempontbol)
ha valaki meg nem tudna nagyon leegyszerusitve a fogalmakat: a Valuta az amikor fizikai "papirpenzert papirpenzt" kapsz a maga valojaban
a deviza pedig az amikor elektronikus formaban a szamladon levo forint pl euroval alakul, de fizikailag a "papirpenzt" nem latod
de ha mar itt tartunk a szemetlada otp sem kispalyazik... pl x napon veszel valamit webkartyaval amcsibol 100 dolcsiert aznap a a dolcsi deviza eladasi egyszeruseg kedveert mondjuk 200 ft akkor ugye levonnanak a szamladrol 20000 Ft-ot de nem!
elobb atvaltjak a dollart eurora es onnet forintra es igy mar fizethetsz 20150 FT-ot...
Mindegy, megmutattam a MO-t és ez elég volt. Már több üzletem is volt az illetővel és felmerült az ötletem hogy egy másik üzlet papírját mutatom meg...
egesz jol logikazol :))
azonban valamin atsiklottal:
"A természetes személyek által behozott vagy ÁLTALUK fuvarozásra külföldön feladott"
magyaran ha te mint xy termeszetes szemely (nem ceg) adtad fel magadnak az arut...
a lenyege ennek a passzusnak az, hogy kulfoldon kell jarnod ahhoz hogy ezt igenybevegyed...
a rank vonatkozo passzus az ajandek tema marpedig az ajandek csak akkor ajandek ha nem fizetsz erte azaz ha lobogtatod az ebay papirt akkor ha 5forintot adtal erte akkor is vamoljak....
ha varsz majusig akkor senki nem fog szorakozni veled... ha meg mar megnyerted a licitet akkor en inkabb azt ajanlanam, hogy a csomagra irasd ra hogy hasznalt GPS erteke 100 EUR es ajandek akkor valoszinu minden rendben lesz
mondjuk ildomos a csomagolas nelkul kerni es a kezikonyveit kulon kuldetni (bar ez utobbi a netrol letoltheto)
G--- : a posta meg ott tart hogy a postaskisasszonykanak milyen szinu szivacsal nedvesitse a belyeget no comment
All:
Fontos! ha valakinek veletlenul sikerul paypalt regisztralnia azt ne magyar cimmel tegye!
a nemet haveromnak aki itt (is) lakik Mo.-n magyar email cimmel regisztralta le a paypalt es 2-3 havonta disabled-be teszik az accountjat, es a nevreszolo nemet kozuzemi szamlaig nem is oldjak fel...
Németországból vásárolnék valamit, vajon, ha megbeszélem az eladóval, hogy minta érték nélkül vagy 20Eu-t irjon a dobozra akkor a magyar vámosoknál átcsúszna-e?
Nem akarok áfát fizetni....
Egy 400Eu-s gps-ről lenne szó.
Picit szögletes angoloságommal közöltem is vele egyből ...
"So once again, you accept Western Union money order, and bidpay not, but you
better prefer paypal.
In Hungary, the paypal is not available :( So, the only way to send you
money, is through western union company (money order)."
Erre fel válasz :
"That is correct. Many people here pay with a money order. I don't know
if that is available where you are."
Kedves ember, megkönnyíti a dolgom. Hascsikarást inkább kapok tőle mint segítséget. Noh mind1, gyakorlatilag küldöm a WU-t, ha meg nem lesz jó neki, akkor a KuKluxKlánt küldöm a címére :))
Ahogy ezt beírtad, megkérdeztem az épp folyamatban levő akcióm, eladóját, hogy elfogadja-e a bidpay, vagy a WU-s money ordert és ezt írta válaszul ...
I am close to a Western Union location. I do not take bidpay. I do
take paypal payments.
Görbüljön meg a nyaka, ezzel most mit akart mondani? Közel van egy WU helyhez. Nem kell a bidpay. Paypal kéne. Még szép, hogy az aukcióban azt írta, hogy money order, meg personal checks is jöhet. Miért nem szimpi sok embernek a bidpay (sokat böngésztem és ki volt kötve, hogy "bidpay not")?
Már hogyne ajándékozhatna cég! Mondjuk az üzleti partner vezetőjének magánhasználatára, ellenszolgáltatás nélkül (a megkötött üzlet örömére) küld valamit. Ez esetben alkalmazható az előbb említett rendelet 265. § (4) pontja: ,,A természetes személyek részére fuvarozóval vagy posta útján külföldről ellenszolgáltatás nélkül beküldött nem kereskedelmi jellegű vámáruk után nem kell a vámot megfizetni'' [ha 120 euró alatti az érték].
Persze ez esetben, ha a vámos szerint 130 euró, akkor nem mutathatod az aukció lapját, hogy csak 113.50 volt...
Ha <120 euró, hivatkozz a 45/1996. (III. 25.) Korm. rendelet (az 1995. évi C. törvény vhr-e) Vhr. 265. § (3) bekezdésére, miszerint ,,A természetes személyek által behozott vagy általuk
fuvarozásra külföldön feladott nem kereskedelmi jellegű vámáruk után nem kell a vámot megfizetni'' [ha 120 euró alatti az érték].
Az nem probléma, hogy fizettél érte, ugyanis a nem kereskedelmi jelleg definíciója így hangzik a fenti tv. 1. § 1. pont 7. alpontja szerint: ,,olyan áru/vámáru, amelynek valamely vámeljárás alá vonása eseti jelleggel történik, és amelynek a jellege, valamint mennyisége [...] azt jelzi, hogy ezt az árut/vámárut a címzett vagy az árut/vámárut szállító személy magán, személyes vagy családi használatra, illetve nyilvánvalóan ajándéknak szánja.''
Értelmezésem szerint a nem ajándékba, de magánhasználatra szánt dolog ide tartozik.
Na, ma szívtam. Megjött a csomagom az USA-ból, és a feladó Merchandise-nek jelölte meg... A vámon számlát kérnek, amivel igazolni tudom a feltüntetett értéket. Számla viszont nincs, hisz nem bolttól vettem hanem egy egyéntől.
Köszi a választ. Nna nekem az a procedúra nem hiányzik. Egyébként egyértelmű, hogy szívat a német, mert írtam neki, hogy kifizetem a beváltási díjat, de teljesen megmakacsolta magát. VISZONT TUDOM HOL LAKIK ÉS MEGKERESEM.
Akkor még egy kis segítség kellene; -tudja valaki, hogy lehet-e szöges baseballütőt készen kapni?