Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9731

Szia Gyapi!

Bár nekem van táram, a megoldás feledtébb érdekel!

Előzmény: Gyap (9727)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9730

Utólagos engedelemmel kiegészítgettem picit ...

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (1.4 16V, szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (1.5 dCi, szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (Mégane-I. 1.6 8V, bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (1.5 dCi, szept 11-12)
5. Alizé 2+2 fő (1.5 dCi, nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (1.5 dCi, szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

Még nem biztos résztvevő:

1. steve53 + ? fő (1.4 8V)
2. adapter + ? fő (1.5 dCi)
3. diesel_uberalles + 1 fő (1.5 dCi, ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 (1.5 dCi, baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5. Ádám77 + 1fő (1.6 16V!!!!, szept. 11?, 12 jobb lenne)

6.

Ui: Ádám! Csak nem félsz a dátumtól? :-) de inkább :-((((((

Csinálok Neked egy kis reklámot: aki akar 1.6 16V-t látni, az a thalin megteheti (ha eljön Ádám), úgy is hozzá van a géped szokva a hírveréshez, hiszen alig hogy megszületett, máris a címlapokra került ... :-))))

Mindenkinek: Akkor legyen 12-én?

Előzmény: Ádám77 (9728)
KorI Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9729

Hajrá GYAP!!!!

a cd szerelés engem is érdekelne !!!!!

Előzmény: Gyap (9727)
Ádám77 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9728

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?)
5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

1. steve53 + ? fő
2. adapter + ? fő
3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5. Ádám77 + 1fő (szept. 11?, 12 jobb lenne)

6.

Gyap Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9727

Üdv Mindenkinek!

Tudom régen volt de anno szóba került az ablaktörlő lapát cseréje!

Noss nekem sikerült a 2-3000 Ft-os határt kicsit lentebb vinni, úgy 5-600 Ft környékére!

Fogtam magam egy nagy választékú üzletbe / Budapast Üllői út HAMASITA / s vettem csak ablaktörlő gumit, s pár perc alatt kicseréltem! S eddig kb 4000 km-et mentem s semmi hibát nem találtam benne...

Más!

Nem akarom elkiabálni, remélem hamarosan beszámolhatok egy olyan megoldásról amivel sima cd lejátszót tudunk használni, kormányvezérléssel a kocsinkban....

Pár napot még várni kell, de elviekben már minden meg van, már csak át kell ültetni a gyakorlatba!!!

Üdv: Gyapi

dohonyiz Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9726

Sziasztok!

Mi amikor először autóvásárlásra gondoltunk, a családaink véleménye a saját tapasztalatok alapján német autót (VW, OPEL) akartunk venni, de aztán megláttuk az áraikat....

Ekkor találtam egy honlapot, ahol keresni lehet különböző paraméterek megadásával, és nagy meglepetésemre a Renault lett a legolcsóbb. Ekkor kiválasztottuk a Thalia-t Authentique felszereltséggel, utána hagytuk magunkat rábeszélni a sokkal előnyösebb Azure-ra, főleg a légkondi miatt.

Közben persze itt is szereztem infokat /erről legtöbbet talán edoanyu, boszi70 és diesel_überalles tudna mesélni :o) /

És végül megjött, már 2 hónapos 3300 km van benne, és eddig semmi panaszom nem lehet rá, nagyon magabiztos autó, és nagyon jól alkalmazkodik az aktuális sofőrhöz ahogy észrevettem :-)

Szóval ha osztályoznom kellene akkor egy csillagos 5-ös eddig :o)

Zoli

Előzmény: mzdude (9725)
mzdude Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9725
Így van...

Szempontok: némi habozás után egyértelműen dízelmotor, 4 légzsák, CD-s rádió, légkondi, ABS.

Szubjektív pro: korábbi autó is Renault.
Szubjektív kontra: francia autó = szar autó károgás több helyről.

Tények:
- A Clio/Thalia kifutó, de kiforrott és ezért megbízható konstrukció.
- Van megbízható szerviz a közelben.
- Ezt a felszereltséget ezzel a motorral máshol nem nagyon kapod meg.
- Az új modell megjelenése miatt számítani lehet rá, hogy egy év múlva meredeken zuhanni fog a mostani modell ára, így az eladása bukás lesz.

Futottak még: Skoda, Honda, Mazda, Toyota, Ford, Citroen, Opel.
Előzmény: Vulkan16V (9724)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9724

Halihó Berger!

Ha beleolvasol a topicba, rájössz, hogy 1-2 kivételtől eltekintve csak apró-cseprő bosszúságainkat írjuk le. Ilyen bosszúságok minden típusnál vannak. Mi a Tháliákat hajtjuk és alapjában nagyon is elégedettek vagyunk vele. A topicban már többen leírták, hogy miért ezt a típust választottuk. Csak csatlakozni tudok hozzájuk. Én eredetileg Skodában, Opelben és Suzukiban gondolkodtam. Voltak elvárt paraméterek a családban. Két légzsák, állítható kormány és vezetőülés, légkondi, színezett üvegek, egy kis lóerő, stb. Szalonokat jártam, ismertetőket olvastam, érdeklődtem. Végül is a surranópályán jött a Thalia és győzött. És igaz még csak 2800 km van benne, de nem bántam meg.

üdv: Vulkan 

Előzmény: berger (9716)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9723

Sziasztok!

Összefoglalnám a Thalálkáról eddig összegyűlt infokat: :-)

Időpont: Szeptember 11 vagy 12 (döntsetek!)

A tervezett programok:

Délelőtt:

Kunsági Nemzeti Park meglátogatása
http://www.knp.hu/

vagy

Kecskeméti Arborétum meglátogatása
http://www.kefag.hu/arboretum/

(Melyik érdekelne inkább Titeket?)

Ebéd:

Az alábbi helyek közül lehet választani, csak válasszunk ki legalább kettőt, hogy meg tudjam kérdezni az asztalfoglalást:
http://www.kecskemet.hu/read.php?id=39&back=1

Délután:

Szórakaténusz Játékmúzeum és Mûhely
http://www.homoludens.hu/muzeum/szoraka/

(további lehetséges helyszínek pl: Cifra Palota, Vadaspark, stb)

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?)
5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

1. steve53 + ? fő
2. adapter + ? fő
3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5.
6.
...

Várom a fejleményeket!
Zoli

steely Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9722
Egy frászt!
Nem engedek senkit beülni az autóba...
;-)
Előzmény: mole (9721)
mole Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9721

Venni akartál üléshuzatot, sikerült?

Előzmény: steely (9720)
steely Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9720
Egészen pontosan, mire gondolsz?
Előzmény: lopici (9719)
lopici Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9719

steely!

Sikerült az üléshuzat-üzlet?

mole

Előzmény: steely (7346)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9718

Hasznos dolog ha visszaolvasok a topikot, de a számok tekintetében itt is találsz adatokat, ami érdekes lehet a meghibásodási statisztika szerint.

http://www9.online.rtlklub.hu/cikkek/7/7660.shtml

Garfield007 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9717
Szia berger! Hat mit mondjak errol, a Thalia egy eleterzes :-) Ha jobban beletursz a topicba, lathatod, hogy van nagyon sok "rossz" hir is, de a legjava nem ir, mert az, hogy mentem egy ket honapos autoval 500km-t gond nelkul ez nem hir... A Thalia arahoz merten jo auto, sot... Egyszeruen erdemes elolvasni az egeszet, ha nem is teljesen az elejetol... Ennyiert ilyen felszereltseget es ekkora autot nem kapsz... Autotolvaj tema: meg nehany gondolat ebreszto, autot, megrendelesre, alkatresznek, vagy biztositasi csalashoz lopnak, sajna a Thalia is beleesik ezekbe, mert a biztositasi csalasok nagyon jo alany, a francia karosszeria elemek mindig is horror aruak voltak... de alkatresznek nem adnak el megrendelesre dolgozo tolvajok... Az eredetiseg vizsgalatot a mostani muszerekkel nem lehet atverni, de sajna Magyarorszagon elunk... A tolvajok iskolai vegzettsege nem mervado, a karossszeria lakatosoknak a gyakorlaton megtanitjak jo nehany auto kinyitasat, mert sok tulaj egyszeruen elfelejti leadni a kulcsot, leall a muhely elott es zsebre vagja a kulcsot... Persze most mar nem mindig egyszeru egy kocsi kinyitasa, de ezt a gondolat menetet kovetve ehhez nem kell egyetemi vegzettseg feltetlenul... Kulfoldre nem visznek autot??? Ukrajnaban a Mercedesek es Audik 80% lopott auto, no comment... Udvozlet...
berger Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9716

Halihó!

Kicsit beleolvastam a topikba, csak az nem derült ki számomra, hogy jó autó-e szerintetek a Thalia? Oké, azt látom, hogy védeni érdemes :)

Mennyire megbízható? Esetleg horror történet?

steely Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9715
Augusztus 25.-én viszem a kocsit, a 2 éves kis karbantartásra.
Utána jövök a részletekkel.
Szép hétvégét mindenkinek!
srf Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9714
Én nyár elején szereltettem be a Defend-Lock-ot, 44E+ÁFA. Ha eltekint az ember a számlától, akkor csak 44E Ft. Bár ez természetesen teljesen szabálytalan! Fel sem tételezem magamról :)
Előzmény: v__tibor (9675)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9713

Sajnos én a találkozóra még nem tudok mit mondani. Baráti társaságunk pont azt a hétvégét szúrta ki egy kis egri borospincézésre, de még nem szóltak vissza, hogy van-e szállás. Ugyhogy bármi lehet még.

Előzmény: dohonyiz (9677)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9712
Pedig volt. Szerintem itt is voltak egy páran. De hol vannak már a régi 1.6-os motorosok ?
Előzmény: srf (9651)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9711
Engem nem zavar a pizza-ufo :)

Viszont após polojában van ilyen kétérintős indításgátló.
Korábban csak dízel kocsija volt, ezért néha lefullad induláskor a benzinessel, ilyenkor villámgyors nyúlás a két rejtett helyre az újraindításhoz. Egyszer vezettem a kocsit, de mindjárt elinduláskor barátnőm segítségével sikerült csak megtalálni ezeket a pontokat (parkolóban fejét az ölembe hajtva kereste, elég félreérthető lehetett volna egy külsó szemlélő számára) :)
Ezekután nem fogadtam el többet a felajánlásokat, egyszer megfullasztanám tuti szétdudálják a tarkóm mire megtalálom. :)
Előzmény: IOA (9708)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9710
Az extra méretű pizza-Ufóval csak egy-két napig küzdesz. Utána már mindez rutinból, szinte oda sem nézve megy. Közben akár arra is tudsz figyelni, hogy csinos, miniszoknyás hölgy utasod milyen bugyiban száll be az autóba. :-)
Előzmény: IOA (9708)
ttracer Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9709

Bocs, hogy ilyen soká válaszolok, de sajnos melózni is kénytelen vagyok.

Szóval 2,8 m. volt, és ma megyek érte, rendesen be vagyok sózva, ez az első új autóm, remélem sokáig az is marad:))))))))

Előzmény: blueye (9697)
IOA Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9708
A biztonsági berendezéseknél azt is vegyétek figyelebe, menyire akadályoz a mindennapi életben. Már például egy rablásgátló is okoz kellemetlenségeket, ha a kedves utasod rosszkor nyitja az ajtaját, illetve számos szituációban újból meg újból ütheted be a kódot többször is napjában. A rejtett kapcsoló elfelejtett vagy téves kezelése is mindenkivel biztos előfordult már, apróbb kellemetlenségeket okozva. Ezekhez képest nem is tudom mihez kezdenék, ha minden nap egy extra méretű pizzával vetekedő ufóval kéne megbirkóznom minden indulás és kiszállás előtt?
mzdude Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9707
A felsőfokú végzettséget sem igazolni, sem cáfolni nem akarom, csak emlékeztetnék arra az esetre, amikor a figura lopkodta az Audikat, és amikor végül elfogták, akkor a gyár mérnökei is hümmögve ismerték el a tudását...
Előzmény: Garfield007 (9705)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9706
"soroljam meg a peldakat?"

Ha nem túl nagy kérés, akkor igen. Tényleg kíváncsi vagyok. :)
Előzmény: Garfield007 (9705)
Garfield007 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9705

Csak par pelda:

bandavezer hogyan lehet valaki, na ezen mar rohognom kellett, ha nem ismer senkit akkor mehet a p...ba, az autot nem csak ellopni kell hanem eladni is... Ehhez kapcsolodo, meghogy nincs teruleti felosztas... ez nem az ovoda, a szervezett bandak mar regen elrendeztek, az mas kerdes, ha egyedul dolgozol...

Felsofoku vegzettsegu mindenki aki komolyan nyomja, ez megint eros rohogesre kesztetett...

Az autotolvaj magno lopasokkal kezdi... na ezen barki elgondolkozhat...

A gravirozott autoert kevesebbet adnak... ugyan ugy javitjak ahogy a kofelverodest a szelvedon...

soroljam meg a peldakat? teljesen gyagya...

Előzmény: Biovadász (9704)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9704
"A TC-s autotolvajos cikket felejtsuk mar el, nagyon sok benne a baromsag, de ezt az autolopas topickban is kiveseztek mar, de jozan paraszti esszel is, aki ismeri egy kicsit is azt a vilagot, felismerheto, hogy hulyesegek vannak leirva..."

De jó, akkor nem csak az én józan parasztimnak tünt fel. :)
Bár én csak azon furcsálkodtam, hogy miért az UV-t tartja a legjobb védelemnek, amit sehol soha senki nem ellenőriz.
Előzmény: Garfield007 (9703)
Garfield007 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9703

Sziasztok!

A thalira mar nem merek semmit mondani, de egy talant igen :-)

A matricas dologhoz hozzaszolva, ha nincs rajta es el akarjak vinni, el is fogjak, ez nem jelent semmit, de mint elottem szolo is mondta a kis hulyek ellen jo lehet, legalabb nem all neki, ha profi, akkor ugy sem erdekli a matrica...

A TC-s autotolvajos cikket felejtsuk mar el, nagyon sok benne a baromsag, de ezt az autolopas topickban is kiveseztek mar, de jozan paraszti esszel is, aki ismeri egy kicsit is azt a vilagot, felismerheto, hogy hulyesegek vannak leirva...

Hmm, a legjobb kerdes a kormanyzar... alapvetoen jo dolog, de a legkonnyebben nyithato vedelmi eszkoz, barmelyrol is legyen szo... de ahogy mondani szoktak ez is ido... es aki idot nyer, az akar az autojat is megtalalhatja szetbarmolva...

En erre azt mondtam, hogy amelyik tolvaj "Ur" a gyari immot, a nem gyari immot es a valtozarat meghackeli Nathalkankban az viheti az autot, nincs mit tenni tovabb...

Nya, ennyit mara a firkalasombol...

dohonyiz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 9702

Szia!

Igen, a Caesar CT215-ös riasztó+immo került bele a kis autómba, a Móró Alarm Kft XVIII kerületi telepén (XVIII.Fiume u.1.).

Kb 70-80 perc volt mindenestől, ahogy odaértem, nekiestek a srácok, és azóta is jól működik.

További info: http://www.moroalarm.hu/

Zoli

Előzmény: mynames (9700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!