Keresés

Részletes keresés

petshaky Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1515
az OTP-ben ma 10 perc volt a WU ügyintézés. Kértek telszámot is ha gond lenne akkor felhívnak. Nem hívtak fel :))))
Előzmény: robee (1514)
robee Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1514
Nálunk a főpénztárban intézték a WU utalásom. Így nem volt fennakadás, egy szép kis fülke hátul, benne szék, elvoltam.

Hát a csomagom lassan 1 hete jön, és ez a 22 eurós határ aggasztani kezd. Én a csomag küldőjét megkértem, hogy a gift rovat legyen beixelve, és 100 dollárt írjon mint érték, mert én úgy tudtam, hogy 120 euróig vámmentes. Amúgy ez elég szipka, hogy ennyit kell várni, itt a 21. század, információs technológia, és mi egy csomagra hónapokat vagyunk kénytelen kelletlen várni.

ViC

Előzmény: kivi (1511)
raider Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1513
Nem jön valaki Hamburg felől haza mostanában és hozna el kettő valamit?
NLQ Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1512
surface parcel post miert rossz ??? 4-6 hetet mondanak ra a uspsnel es a vamon se tokoltek vele sokat... nekem mar jott arirmail parcel post is 45 napot ahhoz kepest baromi jo...
Előzmény: robee (1503)
kivi Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1511
Érdekes, eddig 100EUR volt a határ, amit 28200HUF-nak számoltak. Ez is csak úgy, ha nem fizettél érte.

Más. Ha valaki WU utalást akar indítani postahivatalban, akkor próbáljon olyan postát választani ahol ügyfélhívó rendszer van. Így nem fognak mögötte állni és anyázni a többiek.

Előzmény: Törölt nick (1510)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1510
Megújúlt a Magyar Posta oldala. Első pillanatásra jobbnak tűnt, de csak elsőre. A korábban áttekinthető táblázatba foglalt árak most ömlesztve vannak, és egyelőre nem találom rajta azt sem, hogy hová hány nap alatt ér el az elsőbbségi levél. Viszont találtam egy számomra újdonságként ható hírt. Íme:

"Milyen összegig vámmentes az a küldemény, amit külföldről küldenek részemre?

A vámtételek meghatározásának általános elve, hogy ha a csomag tartalmának értéke a 22 Eurót meghaladja, a küldemény vámköteles, aminek összegéről felvilágosítással a Vámhivatal szolgálhat a 06-80-200-789 ingyenes zöldszámon, vagy a vam.info@mail.vpop.hu e-mail címen."

G****

petshaky Creative Commons License 2004.02.29 0 0 1509
Üdv! mi tegnap olvastuk át az egész fórumot. Mi a héten rendeltünk autó lámpákat, és megjártuk ezt a money order/transfer kálváriát 3-4 nap alatt. Végül is WU elviszi a zsetont az USA-ba. Reméljük holnap simán megy :) és felvesszük este a kapcsolatot a céggel -még jó hogy van 12 óra időeltolódás, így este kilenckor tudatjuk, hogy míg ők aludtak ment a pénz:). sajnálatos dolog, hogy ilyen nehéz itt az országban ilyen egyszerű dolgokat megoldani. Szerencsére van ismerős az OTP-né, remélem gördülékenyen megy minden és nem kell sokat várni sem. -bár őőő betűs tekintet már volt a money order hallatán :)-

Előzmény: robe (1508)
robe Creative Commons License 2004.02.29 0 0 1508
Hat az anyukajukat: nekem 0,15%-ot mondtak, de minimum ezerotszaz forint. Plusz a kinti koltseg.
Előzmény: kivi (1507)
kivi Creative Commons License 2004.02.28 0 0 1507
Az OTP-nél (lakossági folyószámláról) 2700.- az utalás díja Németországba. 50EUR és 300EUR esetében is....
Előzmény: souris (1506)
souris Creative Commons License 2004.02.28 0 0 1506
Gyanítom neked kell állni az eladó bankköltségét is, mert ha ezt nem jelölöd be, akkor a bank nem szívbajos és levonja a költségét az utalt összegből; -tehát a nyerő licitnél kevesebb pénz fog megérkezni. Az eladót úgysem érdekli, hogy mitől kevesebb, követelni fogja rajtad a maradékot.

Egyébként ez az összeg változó, banktól függ; -volt olyan, hogy 25 Euro utalásra a magyar bank levett 3000.- Ft-ot (ez mindig van), a német meg követelt még 28.- euro eljárási díjat. Tiszta biznic. Viszont olyan is van, hogy 300.- Eurora egy másik német bank nem követelt semmit.

Előzmény: robe (1501)
Ariel Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1505
jo a tema a bank kerdes..

most tervezem, hogy cib-nel nyitok folyoszamlat.
van vkinek tapasznyalata veluk? engem leginkabb a webes elerhetoseg es a viszonylag konszolidalt bankartyas koltsegeik fogtak meg.

a masik alternativa az otepe...

gerof Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1504
Magyar Kir. Bankunkról: a WU MO-t egyik helyen azonnal kezelési költség nélkül, másiknál $25 fejében, harmadik helyen 5 hétre rá fizetik ki. Én sírva fakadok ettől, ááááááá!!! Hogy lehet, hogy egy Országos TakPénztár alkalmazottai nem tudják ugyanazt mondani? Mintha egy ilyen kérdést Micike, Cuncika és Marcika döntené el. Bocs, kiadtam a dühöm.
robee Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1503
Ez a rekord ugye negatív rekord? :) Mert ha ez pozitív rekord akkor sírva fogok 2 hónapig körberohangálni a városba úgy érzem :)

ViC

Előzmény: NLQ (1502)
NLQ Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1502
mai rekord (nekem az) USPS parcel post jan 3. an adtak fel, en nem telefonalgattam utana (semmi noszogatas) es ma kihoztak...

autalasos fizetes: minden koltseget valaljal, kulonben nagyon meg lehet szivni... (majdnem a WU mt is olcsobb nala)
mondjuk az unioba elvileg nagyon jo lesz majus utan merthogy elvileg nem lehet majd tobb mint egy itthoni utalas...
a szopasra 1 pelda: kikuldesz mondjuk 200 dolcsit (ennyit ker az embered) kikuldod (nem pipalod ki hogy fizetsz minden kinti koltseget) a bankod leemel mondjuk 1500-2000 forintot mint koltseg
kierkezik kb 1 het mulva a penz, az embered visszair hogy mit kepzelsz hogy csak 160 dolcsit kuldesz neki merthogy a kinti bankkoltseget levonja tole a bankja (es a kinti bankok hajlamosak egybol jelezni is fele azaz annyival kevesebbet irnak jova a szamlajan...)
szal ilyenkor kuldheted ki a 40 dolcsit pluszba ami neked ujabb 1000-1500 ft+40 dolcsi kinti koltsegbe kerul azaz a 200 dolcsi mire kijut kb 280 dolcsiba+ 3-4eFt ba...
es most jon a kiboritas... offlina azaz pultnal feladott penz kipipaltam a kinti koltseget is allom. az otp meg rosszul utalta nem dobta hozza a kinti koltseget. nekem jott az email en mentem balhezni a bankba... (megvolt a papir masolata nekem amin ott volt a pipa!) elismertek a feleloseguket es kikuldik az x dolcsit es leszedik a szamlamrol minden egyeb koltsegek nelkul....
ekkor kihivattam az irodavezetot es elmondtam neki, hogy most vagy eltekint a attol hogy en barmenbnyit is vonjanak a szamlamrol, vagy karteritesi igennyel lepek fel, mert kesedelmet szenved az aru es ezert expressz kell feladni ami ~150 dolcsi plusz koltseg...
ezek utan az irodavezeto igeretet adta hogy semmit nem vonnak tolem ok fizetik a hatralevo dijat.... (es sikerult megtartania az igeretet...)

robe Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1501
Kerdesem a banki atutalassal mar fizetokhoz: ilyet kerdez tolem az Otp internetbank oldalon a formula, hogy a tavoli bankkoltseg viseloje a penz kuldoje, vagy a kedvezmenyezett legyen... Szivem szerint utobbit valasztanam, de inkabb rakerdezek, hogy etikus-e igy? Vagy mi a szokas?
edk440 Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1500
Nekem vámmentes esetben általában 2-3 hét szokott lenni a csomagok kézbesítési ideje (Budapestre). Nemrég volt a saját rekorderem:10 nap alatt itt volt. Mindegyik USPS, illetve Canada Post.

Ed

Előzmény: robee (1497)
NLQ Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1499
persze hogy jobb arfolyamon valtja, hiszen ha kulfoldon kartyaval vasarolsz akkor devizat veszel es nem valutat!
egyebkent el kell keseritselek a dombornyomott kartyat lehet offline is hasznalni (lasd manualis lehuzo) ezert a hitelkeretet nem lehet nullara allitani (persze ez a 3 evvel ezelotti alapot volt azota nem probaltam ujat kivaltani) szal csak ovatosan a dombornyomott kartyakkal!!!
Előzmény: Zoley (1496)
NLQ Creative Commons License 2004.02.27 0 0 1498
olvass vissza 1 picit PLS kb 50x van leirva... (egyebkent a www.usps.gov on meg tudod nezni hany napot igernek +a magyar vam 1-4 het)
Előzmény: robee (1497)
robee Creative Commons License 2004.02.26 0 0 1497
Noh. Végül elintéztem WU money transferrel az utalást. Tehát egy postán adtam fel, a postásasszonkák legnagyobb örömére, ugyanis én voltam az első aki ad és nem kap :) Ennek örömére kitüntett figyelemmel kezelték, legalább 4en körbeállták, hogy jól van-e kitöltve, és, hogy jó-e így stb. Végül kegyelem döfésnek szántam, hogy fixálva kérem a pénz küldést, amihez már egy vezető beosztású postás néni kellett immár ötödiknek. Noh mind1, ez az egész nem is aggasztott volna, ha nem tör rám egy kellemes vizelhetnék. Így gyöngyöző homlokkal konstatáltam minden egyes mozzanatukat amit azért tettek, hogy előrébb legyünk. Végülis hamar végeztem 14:20-kor mentem be, az utalás 14:59-kor meg is történt, és végül a hölgy még megkért, hogy várjak egy picit, mert még folyik a dolog 15:32-kor mosolyogva adta ide a lepecsételt kész papírt. A lényeg a lényeg, hogy átutaltam a fickónak a pénzt, ő aznap délután fel is vette, és a mai nap elpostázta az árút.

Ami kérdésem lenne, hogy mennyi idő lesz kb. ide az út, kishazánkba? A csomag a Washington állambeli Spokane városkából jön, és a célállomás Miskolc. Sac/kb.? Valakinek tipp esetleg. Jah igen, Usps airmail-el lett feladva.

üdv. ViC

Zoley Creative Commons License 2004.02.26 0 0 1496
A haverom visa electronjan van! Mondjuk o posta bankos... A hitelkeret meg le lesz tiltva kartyan. Amint megkapom megyek be vele a fiokba es letiltok mindennemu hitelkeretet es lehetoseget a kartyara. A masik fele a dolognak, hogy nem csak neten akarom hasznalni. Kulfoldi ut/nyaralas/etc eseten sokkal konnyebb berakni ra casht es kint fizetni kartyaval. A bank ugyis jobb arfolyamon valtja mintha fizikailag vennem kene valutat. A nem dombor kartya is jo, de azt baxhatom aramszunet eseten.
Előzmény: NLQ (1495)
NLQ Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1495
electron kartyan sosincs cw szam... ha volna akkor nem lenne elektron... a visa klassic azert veszelyes, mert pl online fizetesre nem hasznalnam ugyanis annak van hitelkerete tehat le tudjak terhelni minuszba a virtual kartyakat altalaban nem lehet csak a rajta levo osszeg erejeig) es persze a koltsege is joval magasabb a dombor kartyanak (a wu auctionpayment nem fogja, de mas helyeken csinjan bannek vele)
Előzmény: Zoley (1493)
kivi Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1494
Az offline WU-nál (pl. Posta, Interchange, IBUSZ) fixálni kell az idegen valuta összegét. Ekkor a címzett pontosan azt az összeget kapja amit kért, ezért nem muszáj ráhagyni semennyit.
Előzmény: Zoley (1493)
Zoley Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1493
Sziasztok

En is most probalkoztam eloszorvenni valamit.
A bidpay-es csapdaba en is jol besetaltam. Volt egy visa/electron kartyam ami ugye ott nem franko. Raadasul eloszor cvv szamom sem volt (az otp baxott rairni), masodik korben az ugyintezo mar kozolte, hogy ezzel az eletbe soha nem fogok neten fizetni :( ... Aszongya, hogy ahhoz dombornyomott visa kell. Mondom, me' nem ezzel kezdte! Erre o: nem kerdeztem. Koszi. Ugyhogy masnap szepen atszerzodtem visa classicra.

Kozben persze folyamatos kommunikacio az eladoval, hogy elfogad-e wu mt-t. Elfogadta szerencsere, de amikor irtam, hogy uton van a cash megkerdezte, hogy hol tudja felvenni.... Vazz, total panik bejatszik, de szerencsere a varosaban 5 ugynok is van. Jelenleg itt tartunk, ha minden jol megy, akkor 1-4 heten belul jon a pakk. Ja, a ficko kanadai :) .

WU MT: feladasnal meg kell kerdezni a pillanatnyi arfolyamot es azon szamolni (esetleg rahagyni max fel usd-t), mert azon valtodik a penz, ugyanis ugyintezo szerint a feladastol szamitott kb 15 percen belul felveheto a masik oldalon! Valszeg ezert draga... Az meg nem szamit, hogy miben adod fel, mert a celorszagban ugyis csak a nemzeti penzben tudja felvenni.

Ebay: a negativ feedback igenis sokat szamit! Foleg ha meg nem vettel sokmindent. Gondolj bele! Te szivesen vennel valakitol, ha van 2 negativ feedback es osszesen 4-5 eladott aru (vagy 1-1!)?
Ez kicsit pejorativ lehet, de kb mint behivni egy gipsy arust a hazadba amikor egyedul vagy.....

NLQ Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1492
robee ha nincs dombornyomottad akkor ajanlom az otp illetve mas bankok virtualis kartyakat az nagyon jol hasznalhato auctionpayments.com-on es a online fizeteseknel is
(a topic elejen reszletesen le vannak irva...)

ugy egyebkent aki nem tudna auctionpayments.com= bidpay.com

a bidpay volt a regi neve az auctionpayments-nek

Előzmény: robee (1484)
vwaircult Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1491
Köszi, igazából a németre lettem volna kiváncsi, de megtaláltam
http://pages.ebay.de/help/sell/fees.html
Előzmény: digicat (1490)
digicat Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1490
Nem egyszerűbb elolvasni, mint itt egyesével megkérdezni?
ebay.com -> Sell -> Learn about selling fees
http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html
Előzmény: vwaircult (1489)
vwaircult Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1489
köszi!
Már csak az lenne a kérdésem, hogy %-os arányban kell fizetni, vagy fix ktg-e van?
Előzmény: matchbox (1488)
matchbox Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1488
Igen, pénzbe kerül. Be kell regisztrálni egy bankkártyát és arról vonják.
Előzmény: vwaircult (1487)
vwaircult Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1487
Nem tudja senki, hogy hogy lehet az eBayen árulni?Pénzbe kerül????
edk440 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1486
Elfogadja. Én legalábbis küldtem már így pár dollárt US-be.

Ed

Előzmény: tommystar (1485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!