Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dohonyiz Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9739

Szia mynames!

Erre én is gondoltam, hogy az email címekre el lehetne küldeni a Thalálka adatait, ott sokkal többen vagyunk mint itt.

Diesel, körbeküldöd? :-)

Zoli

Előzmény: mynames (9738)
mynames Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9738

Szia V tibor!

Lelki szemeim már látják is a pikniket. Részemről támogatva.

A 12-e nekem jó.

Az jutott még eszembe, hogy ugye nem minden klubtag fórumozik, tehát sokan nem is tudnak a találkozóról, v. ez most csak fórumozóknak?

Más:

Mit szóltok diesel szervíztapasztalatok újításához a http://thaliaklub.tvn.hu/ -n?

Szerintem császár!!!

OFF: Holnap este indulok egy Bp.- Krk-Velence-Maranello-Bp. körre, mintegy véglegesen bejáratván kis autómat és persze tapasztalatokat is szerzek. Valaki meg tudja mondani, hogy mi a kétfajta gázolaj közti különbség?

http://www.ina.hr/eng/page.asp?p=81530  ,talán valami adalék, vagy esetleg Eu szabványnak megfelő a DG Euro? Aki volt kint az mit tankolt?

Köszi és üdv mindenkinek!

mynames

Előzmény: v__tibor (9734)
Laja73 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9737
De ha már ottmaradt, akkor az olajos körömlakklemosót ajánlják. No én még nem próbáltam.
Köny Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9736

Helló!

Én hajszárítóval szoktam megszabadulni az ilyen matricáktól, ugyanis a meleg levegőtől ellágyul a matrica, és könnyen, mindenféle maradvány nélkül le lehet húzni az ablakról.

Üdv.

Köny

Előzmény: Biovadász (9735)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9735
Nem tudom, hogy volt már ez a téma:
Kereskedő általi hátsóablak teleragasztása matricákkal, illetve az ezektől nyom nélkül megszabadulás.

Tegnap lehúztam a legnagyobbat fentről, maradt némi ragasztónyom, mivel lehet ezt szépen eltüntetni?
A többi matrica a fűtőszálakon van, mennyire lehet ezeket kínozni? A nagy olyan nehezen adta meg magát, hogy ezeket nem mertem kínozni.
Ötletek, tapasztalatok?
v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9734

A vizslatás abszolute a résztvevők ingerenciáján múlik: "Nálad ez hogy van?", "Nekem ez így ...", "Ezt hogy csináltad?", stb. Aztán az autó mellett egyéb tapasztalat csere ... spontán szerveződik, időtartam nem determinálható előre. Jómagam gyerek-lekötő-eszköznek (a biztonsági övön kívül) a korosztálynak megfelelő labdát, kismotort, babát, stb betárazok.

Halkan megjegyzem: esetleg ha tudnál olyan helyet, ahol lehet rostonsütni, akkor ez valószínűleg a vizslatás-ismerkedés-ebéd-gyerekfelügyelet problémát egyszerre megoldaná, s talán picit olcsóbb lenne az étek is (hús előkészítve a hűtőtáskába, sütő, kis faszén a puttonyba - egy sütőgarnitúrát be tudok vállalni, a húsra egy picit rá kell szervezni), a hús gyorsan megsül, s az ilyen piknik egy kis összerázó feelinggel is bír ... persze, ha a többieknek is van kedve hozzá!!!!

Előzmény: dohonyiz (9733)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9733

OK :-)

Ahogy nézem, szép vegyesen lesznek autók, már csak az automata váltós verziók hiányoznak :-)

Mivel én még sosem voltam Thalálkán, az autó "vizslatása" mennyi ideig tart és kb. miből szokott állni? :-))

Mert akkor lehetne úgy is, hogy a 3 programból válasszunk délutánra egyet, délelőtt meg mehet a vizslatás :o) Már csak helyet kellen találni a vizslatáshoz. :-)

Szeptember 12 nekem is jó.

Előzmény: v__tibor (9730)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9732

Zoli!

Mivel a helyszíneket nem ismerem, csak javasolni tudok. Délelőttre olyan helyszín kellene, ahol a kocsikat nyugodtan lehet vizslatni (tapasztalat szerint ezzel kezdődik és folytatódik általában ...), miközben a család apraja fél szemmel figyelemmel tartható. Tehát ha lehet nem olyan, hogy kívül hagyjuk a járgányokat, s becsammogunk programot nézni. Délutánra a Szórakaténusz szerintem OK, de ahogy mondani szokás: minden megoldás érdekel, lényeg a jó társaság ... :-)

Előzmény: dohonyiz (9723)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9731

Szia Gyapi!

Bár nekem van táram, a megoldás feledtébb érdekel!

Előzmény: Gyap (9727)
v__tibor Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9730

Utólagos engedelemmel kiegészítgettem picit ...

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (1.4 16V, szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (1.5 dCi, szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (Mégane-I. 1.6 8V, bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (1.5 dCi, szept 11-12)
5. Alizé 2+2 fő (1.5 dCi, nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (1.5 dCi, szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

Még nem biztos résztvevő:

1. steve53 + ? fő (1.4 8V)
2. adapter + ? fő (1.5 dCi)
3. diesel_uberalles + 1 fő (1.5 dCi, ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 (1.5 dCi, baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5. Ádám77 + 1fő (1.6 16V!!!!, szept. 11?, 12 jobb lenne)

6.

Ui: Ádám! Csak nem félsz a dátumtól? :-) de inkább :-((((((

Csinálok Neked egy kis reklámot: aki akar 1.6 16V-t látni, az a thalin megteheti (ha eljön Ádám), úgy is hozzá van a géped szokva a hírveréshez, hiszen alig hogy megszületett, máris a címlapokra került ... :-))))

Mindenkinek: Akkor legyen 12-én?

Előzmény: Ádám77 (9728)
KorI Creative Commons License 2004.08.24 0 0 9729

Hajrá GYAP!!!!

a cd szerelés engem is érdekelne !!!!!

Előzmény: Gyap (9727)
Ádám77 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9728

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?)
5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

1. steve53 + ? fő
2. adapter + ? fő
3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5. Ádám77 + 1fő (szept. 11?, 12 jobb lenne)

6.

Gyap Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9727

Üdv Mindenkinek!

Tudom régen volt de anno szóba került az ablaktörlő lapát cseréje!

Noss nekem sikerült a 2-3000 Ft-os határt kicsit lentebb vinni, úgy 5-600 Ft környékére!

Fogtam magam egy nagy választékú üzletbe / Budapast Üllői út HAMASITA / s vettem csak ablaktörlő gumit, s pár perc alatt kicseréltem! S eddig kb 4000 km-et mentem s semmi hibát nem találtam benne...

Más!

Nem akarom elkiabálni, remélem hamarosan beszámolhatok egy olyan megoldásról amivel sima cd lejátszót tudunk használni, kormányvezérléssel a kocsinkban....

Pár napot még várni kell, de elviekben már minden meg van, már csak át kell ültetni a gyakorlatba!!!

Üdv: Gyapi

dohonyiz Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9726

Sziasztok!

Mi amikor először autóvásárlásra gondoltunk, a családaink véleménye a saját tapasztalatok alapján német autót (VW, OPEL) akartunk venni, de aztán megláttuk az áraikat....

Ekkor találtam egy honlapot, ahol keresni lehet különböző paraméterek megadásával, és nagy meglepetésemre a Renault lett a legolcsóbb. Ekkor kiválasztottuk a Thalia-t Authentique felszereltséggel, utána hagytuk magunkat rábeszélni a sokkal előnyösebb Azure-ra, főleg a légkondi miatt.

Közben persze itt is szereztem infokat /erről legtöbbet talán edoanyu, boszi70 és diesel_überalles tudna mesélni :o) /

És végül megjött, már 2 hónapos 3300 km van benne, és eddig semmi panaszom nem lehet rá, nagyon magabiztos autó, és nagyon jól alkalmazkodik az aktuális sofőrhöz ahogy észrevettem :-)

Szóval ha osztályoznom kellene akkor egy csillagos 5-ös eddig :o)

Zoli

Előzmény: mzdude (9725)
mzdude Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9725
Így van...

Szempontok: némi habozás után egyértelműen dízelmotor, 4 légzsák, CD-s rádió, légkondi, ABS.

Szubjektív pro: korábbi autó is Renault.
Szubjektív kontra: francia autó = szar autó károgás több helyről.

Tények:
- A Clio/Thalia kifutó, de kiforrott és ezért megbízható konstrukció.
- Van megbízható szerviz a közelben.
- Ezt a felszereltséget ezzel a motorral máshol nem nagyon kapod meg.
- Az új modell megjelenése miatt számítani lehet rá, hogy egy év múlva meredeken zuhanni fog a mostani modell ára, így az eladása bukás lesz.

Futottak még: Skoda, Honda, Mazda, Toyota, Ford, Citroen, Opel.
Előzmény: Vulkan16V (9724)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9724

Halihó Berger!

Ha beleolvasol a topicba, rájössz, hogy 1-2 kivételtől eltekintve csak apró-cseprő bosszúságainkat írjuk le. Ilyen bosszúságok minden típusnál vannak. Mi a Tháliákat hajtjuk és alapjában nagyon is elégedettek vagyunk vele. A topicban már többen leírták, hogy miért ezt a típust választottuk. Csak csatlakozni tudok hozzájuk. Én eredetileg Skodában, Opelben és Suzukiban gondolkodtam. Voltak elvárt paraméterek a családban. Két légzsák, állítható kormány és vezetőülés, légkondi, színezett üvegek, egy kis lóerő, stb. Szalonokat jártam, ismertetőket olvastam, érdeklődtem. Végül is a surranópályán jött a Thalia és győzött. És igaz még csak 2800 km van benne, de nem bántam meg.

üdv: Vulkan 

Előzmény: berger (9716)
dohonyiz Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9723

Sziasztok!

Összefoglalnám a Thalálkáról eddig összegyűlt infokat: :-)

Időpont: Szeptember 11 vagy 12 (döntsetek!)

A tervezett programok:

Délelőtt:

Kunsági Nemzeti Park meglátogatása
http://www.knp.hu/

vagy

Kecskeméti Arborétum meglátogatása
http://www.kefag.hu/arboretum/

(Melyik érdekelne inkább Titeket?)

Ebéd:

Az alábbi helyek közül lehet választani, csak válasszunk ki legalább kettőt, hogy meg tudjam kérdezni az asztalfoglalást:
http://www.kecskemet.hu/read.php?id=39&back=1

Délután:

Szórakaténusz Játékmúzeum és Mûhely
http://www.homoludens.hu/muzeum/szoraka/

(további lehetséges helyszínek pl: Cifra Palota, Vadaspark, stb)

Akik eddig jelentkeztek:

Biztos résztvevő:

1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!)
2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó)
3. TUZI + ? fő (bármikor)
4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?)
5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó )
6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.)
7.
8.
...

1. steve53 + ? fő
2. adapter + ? fő
3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat)
4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-((
5.
6.
...

Várom a fejleményeket!
Zoli

steely Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9722
Egy frászt!
Nem engedek senkit beülni az autóba...
;-)
Előzmény: mole (9721)
mole Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9721

Venni akartál üléshuzatot, sikerült?

Előzmény: steely (9720)
steely Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9720
Egészen pontosan, mire gondolsz?
Előzmény: lopici (9719)
lopici Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9719

steely!

Sikerült az üléshuzat-üzlet?

mole

Előzmény: steely (7346)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 9718

Hasznos dolog ha visszaolvasok a topikot, de a számok tekintetében itt is találsz adatokat, ami érdekes lehet a meghibásodási statisztika szerint.

http://www9.online.rtlklub.hu/cikkek/7/7660.shtml

Garfield007 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9717
Szia berger! Hat mit mondjak errol, a Thalia egy eleterzes :-) Ha jobban beletursz a topicba, lathatod, hogy van nagyon sok "rossz" hir is, de a legjava nem ir, mert az, hogy mentem egy ket honapos autoval 500km-t gond nelkul ez nem hir... A Thalia arahoz merten jo auto, sot... Egyszeruen erdemes elolvasni az egeszet, ha nem is teljesen az elejetol... Ennyiert ilyen felszereltseget es ekkora autot nem kapsz... Autotolvaj tema: meg nehany gondolat ebreszto, autot, megrendelesre, alkatresznek, vagy biztositasi csalashoz lopnak, sajna a Thalia is beleesik ezekbe, mert a biztositasi csalasok nagyon jo alany, a francia karosszeria elemek mindig is horror aruak voltak... de alkatresznek nem adnak el megrendelesre dolgozo tolvajok... Az eredetiseg vizsgalatot a mostani muszerekkel nem lehet atverni, de sajna Magyarorszagon elunk... A tolvajok iskolai vegzettsege nem mervado, a karossszeria lakatosoknak a gyakorlaton megtanitjak jo nehany auto kinyitasat, mert sok tulaj egyszeruen elfelejti leadni a kulcsot, leall a muhely elott es zsebre vagja a kulcsot... Persze most mar nem mindig egyszeru egy kocsi kinyitasa, de ezt a gondolat menetet kovetve ehhez nem kell egyetemi vegzettseg feltetlenul... Kulfoldre nem visznek autot??? Ukrajnaban a Mercedesek es Audik 80% lopott auto, no comment... Udvozlet...
berger Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9716

Halihó!

Kicsit beleolvastam a topikba, csak az nem derült ki számomra, hogy jó autó-e szerintetek a Thalia? Oké, azt látom, hogy védeni érdemes :)

Mennyire megbízható? Esetleg horror történet?

steely Creative Commons License 2004.08.21 0 0 9715
Augusztus 25.-én viszem a kocsit, a 2 éves kis karbantartásra.
Utána jövök a részletekkel.
Szép hétvégét mindenkinek!
srf Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9714
Én nyár elején szereltettem be a Defend-Lock-ot, 44E+ÁFA. Ha eltekint az ember a számlától, akkor csak 44E Ft. Bár ez természetesen teljesen szabálytalan! Fel sem tételezem magamról :)
Előzmény: v__tibor (9675)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9713

Sajnos én a találkozóra még nem tudok mit mondani. Baráti társaságunk pont azt a hétvégét szúrta ki egy kis egri borospincézésre, de még nem szóltak vissza, hogy van-e szállás. Ugyhogy bármi lehet még.

Előzmény: dohonyiz (9677)
boszi70 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9712
Pedig volt. Szerintem itt is voltak egy páran. De hol vannak már a régi 1.6-os motorosok ?
Előzmény: srf (9651)
Biovadász Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9711
Engem nem zavar a pizza-ufo :)

Viszont após polojában van ilyen kétérintős indításgátló.
Korábban csak dízel kocsija volt, ezért néha lefullad induláskor a benzinessel, ilyenkor villámgyors nyúlás a két rejtett helyre az újraindításhoz. Egyszer vezettem a kocsit, de mindjárt elinduláskor barátnőm segítségével sikerült csak megtalálni ezeket a pontokat (parkolóban fejét az ölembe hajtva kereste, elég félreérthető lehetett volna egy külsó szemlélő számára) :)
Ezekután nem fogadtam el többet a felajánlásokat, egyszer megfullasztanám tuti szétdudálják a tarkóm mire megtalálom. :)
Előzmény: IOA (9708)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.08.19 0 0 9710
Az extra méretű pizza-Ufóval csak egy-két napig küzdesz. Utána már mindez rutinból, szinte oda sem nézve megy. Közben akár arra is tudsz figyelni, hogy csinos, miniszoknyás hölgy utasod milyen bugyiban száll be az autóba. :-)
Előzmény: IOA (9708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!