OFF: Holnap este indulok egy Bp.- Krk-Velence-Maranello-Bp. körre, mintegy véglegesen bejáratván kis autómat és persze tapasztalatokat is szerzek. Valaki meg tudja mondani, hogy mi a kétfajta gázolaj közti különbség?
Én hajszárítóval szoktam megszabadulni az ilyen matricáktól, ugyanis a meleg levegőtől ellágyul a matrica, és könnyen, mindenféle maradvány nélkül le lehet húzni az ablakról.
Nem tudom, hogy volt már ez a téma:
Kereskedő általi hátsóablak teleragasztása matricákkal, illetve az ezektől nyom nélkül megszabadulás.
Tegnap lehúztam a legnagyobbat fentről, maradt némi ragasztónyom, mivel lehet ezt szépen eltüntetni?
A többi matrica a fűtőszálakon van, mennyire lehet ezeket kínozni? A nagy olyan nehezen adta meg magát, hogy ezeket nem mertem kínozni.
Ötletek, tapasztalatok?
A vizslatás abszolute a résztvevők ingerenciáján múlik: "Nálad ez hogy van?", "Nekem ez így ...", "Ezt hogy csináltad?", stb. Aztán az autó mellett egyéb tapasztalat csere ... spontán szerveződik, időtartam nem determinálható előre. Jómagam gyerek-lekötő-eszköznek (a biztonsági övön kívül) a korosztálynak megfelelő labdát, kismotort, babát, stb betárazok.
Halkan megjegyzem: esetleg ha tudnál olyan helyet, ahol lehet rostonsütni, akkor ez valószínűleg a vizslatás-ismerkedés-ebéd-gyerekfelügyelet problémát egyszerre megoldaná, s talán picit olcsóbb lenne az étek is (hús előkészítve a hűtőtáskába, sütő, kis faszén a puttonyba - egy sütőgarnitúrát be tudok vállalni, a húsra egy picit rá kell szervezni), a hús gyorsan megsül, s az ilyen piknik egy kis összerázó feelinggel is bír ... persze, ha a többieknek is van kedve hozzá!!!!
Ahogy nézem, szép vegyesen lesznek autók, már csak az automata váltós verziók hiányoznak :-)
Mivel én még sosem voltam Thalálkán, az autó "vizslatása" mennyi ideig tart és kb. miből szokott állni? :-))
Mert akkor lehetne úgy is, hogy a 3 programból válasszunk délutánra egyet, délelőtt meg mehet a vizslatás :o) Már csak helyet kellen találni a vizslatáshoz. :-)
Mivel a helyszíneket nem ismerem, csak javasolni tudok. Délelőttre olyan helyszín kellene, ahol a kocsikat nyugodtan lehet vizslatni (tapasztalat szerint ezzel kezdődik és folytatódik általában ...), miközben a család apraja fél szemmel figyelemmel tartható. Tehát ha lehet nem olyan, hogy kívül hagyjuk a járgányokat, s becsammogunk programot nézni. Délutánra a Szórakaténusz szerintem OK, de ahogy mondani szokás: minden megoldás érdekel, lényeg a jó társaság ... :-)
1. dohonyiz és -né 2 fő (1.4 16V, szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!) 2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (1.5 dCi, szept.4-5 hétvége nekünk sem jó) 3. TUZI + ? fő (Mégane-I. 1.6 8V, bármikor) 4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (1.5 dCi, szept 11-12) 5. Alizé 2+2 fő (1.5 dCi, nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó ) 6. mynames + ? fő (1.5 dCi, szept. 11-12 ok.) 7. 8. ...
Még nem biztos résztvevő:
1. steve53 + ? fő (1.4 8V) 2. adapter + ? fő (1.5 dCi) 3. diesel_uberalles + 1 fő (1.5 dCi, ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat) 4. zsuga666 (1.5 dCi, baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-(( 5. Ádám77 + 1fő (1.6 16V!!!!, szept. 11?, 12 jobb lenne)
6.
Ui: Ádám! Csak nem félsz a dátumtól? :-) de inkább :-((((((
Csinálok Neked egy kis reklámot: aki akar 1.6 16V-t látni, az a thalin megteheti (ha eljön Ádám), úgy is hozzá van a géped szokva a hírveréshez, hiszen alig hogy megszületett, máris a címlapokra került ... :-))))
1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!) 2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó) 3. TUZI + ? fő (bármikor) 4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?) 5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó ) 6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.) 7. 8. ...
1. steve53 + ? fő 2. adapter + ? fő 3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat) 4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-(( 5. Ádám77 + 1fő (szept. 11?, 12 jobb lenne)
Tudom régen volt de anno szóba került az ablaktörlő lapát cseréje!
Noss nekem sikerült a 2-3000 Ft-os határt kicsit lentebb vinni, úgy 5-600 Ft környékére!
Fogtam magam egy nagy választékú üzletbe / Budapast Üllői út HAMASITA / s vettem csak ablaktörlő gumit, s pár perc alatt kicseréltem! S eddig kb 4000 km-et mentem s semmi hibát nem találtam benne...
Más!
Nem akarom elkiabálni, remélem hamarosan beszámolhatok egy olyan megoldásról amivel sima cd lejátszót tudunk használni, kormányvezérléssel a kocsinkban....
Pár napot még várni kell, de elviekben már minden meg van, már csak át kell ültetni a gyakorlatba!!!
Mi amikor először autóvásárlásra gondoltunk, a családaink véleménye a saját tapasztalatok alapján német autót (VW, OPEL) akartunk venni, de aztán megláttuk az áraikat....
Ekkor találtam egy honlapot, ahol keresni lehet különböző paraméterek megadásával, és nagy meglepetésemre a Renault lett a legolcsóbb. Ekkor kiválasztottuk a Thalia-t Authentique felszereltséggel, utána hagytuk magunkat rábeszélni a sokkal előnyösebb Azure-ra, főleg a légkondi miatt.
Közben persze itt is szereztem infokat /erről legtöbbet talán edoanyu, boszi70 és diesel_überalles tudna mesélni :o) /
És végül megjött, már 2 hónapos 3300 km van benne, és eddig semmi panaszom nem lehet rá, nagyon magabiztos autó, és nagyon jól alkalmazkodik az aktuális sofőrhöz ahogy észrevettem :-)
Szóval ha osztályoznom kellene akkor egy csillagos 5-ös eddig :o)
Szempontok: némi habozás után egyértelműen dízelmotor, 4 légzsák, CD-s rádió, légkondi, ABS.
Szubjektív pro: korábbi autó is Renault.
Szubjektív kontra: francia autó = szar autó károgás több helyről.
Tények:
- A Clio/Thalia kifutó, de kiforrott és ezért megbízható konstrukció.
- Van megbízható szerviz a közelben.
- Ezt a felszereltséget ezzel a motorral máshol nem nagyon kapod meg.
- Az új modell megjelenése miatt számítani lehet rá, hogy egy év múlva meredeken zuhanni fog a mostani modell ára, így az eladása bukás lesz.
Ha beleolvasol a topicba, rájössz, hogy 1-2 kivételtől eltekintve csak apró-cseprő bosszúságainkat írjuk le. Ilyen bosszúságok minden típusnál vannak. Mi a Tháliákat hajtjuk és alapjában nagyon is elégedettek vagyunk vele. A topicban már többen leírták, hogy miért ezt a típust választottuk. Csak csatlakozni tudok hozzájuk. Én eredetileg Skodában, Opelben és Suzukiban gondolkodtam. Voltak elvárt paraméterek a családban. Két légzsák, állítható kormány és vezetőülés, légkondi, színezett üvegek, egy kis lóerő, stb. Szalonokat jártam, ismertetőket olvastam, érdeklődtem. Végül is a surranópályán jött a Thalia és győzött. És igaz még csak 2800 km van benne, de nem bántam meg.
(további lehetséges helyszínek pl: Cifra Palota, Vadaspark, stb)
Akik eddig jelentkeztek:
Biztos résztvevő:
1. dohonyiz és -né 2 fő (szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!) 2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (szept.4-5 hétvége nekünk sem jó) 3. TUZI + ? fő (bármikor) 4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (augusztus már telitábla, esetleg szept 11-12?) 5. Alizé 2+2 fő ( nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó ) 6. mynames + ? fő (szept. 11-12 ok.) 7. 8. ...
1. steve53 + ? fő 2. adapter + ? fő 3. diesel_uberalles + 1 fő (ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat) 4. zsuga666 ( baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-(( 5. 6. ...
Szia berger!
Hat mit mondjak errol, a Thalia egy eleterzes :-) Ha jobban beletursz a topicba, lathatod, hogy van nagyon sok "rossz" hir is, de a legjava nem ir, mert az, hogy mentem egy ket honapos autoval 500km-t gond nelkul ez nem hir... A Thalia arahoz merten jo auto, sot... Egyszeruen erdemes elolvasni az egeszet, ha nem is teljesen az elejetol... Ennyiert ilyen felszereltseget es ekkora autot nem kapsz...
Autotolvaj tema: meg nehany gondolat ebreszto, autot, megrendelesre, alkatresznek, vagy biztositasi csalashoz lopnak, sajna a Thalia is beleesik ezekbe, mert a biztositasi csalasok nagyon jo alany, a francia karosszeria elemek mindig is horror aruak voltak... de alkatresznek nem adnak el megrendelesre dolgozo tolvajok... Az eredetiseg vizsgalatot a mostani muszerekkel nem lehet atverni, de sajna Magyarorszagon elunk...
A tolvajok iskolai vegzettsege nem mervado, a karossszeria lakatosoknak a gyakorlaton megtanitjak jo nehany auto kinyitasat, mert sok tulaj egyszeruen elfelejti leadni a kulcsot, leall a muhely elott es zsebre vagja a kulcsot... Persze most mar nem mindig egyszeru egy kocsi kinyitasa, de ezt a gondolat menetet kovetve ehhez nem kell egyetemi vegzettseg feltetlenul...
Kulfoldre nem visznek autot??? Ukrajnaban a Mercedesek es Audik 80% lopott auto, no comment...
Udvozlet...
Én nyár elején szereltettem be a Defend-Lock-ot, 44E+ÁFA. Ha eltekint az ember a számlától, akkor csak 44E Ft. Bár ez természetesen teljesen szabálytalan! Fel sem tételezem magamról :)
Sajnos én a találkozóra még nem tudok mit mondani. Baráti társaságunk pont azt a hétvégét szúrta ki egy kis egri borospincézésre, de még nem szóltak vissza, hogy van-e szállás. Ugyhogy bármi lehet még.
Viszont após polojában van ilyen kétérintős indításgátló.
Korábban csak dízel kocsija volt, ezért néha lefullad induláskor a benzinessel, ilyenkor villámgyors nyúlás a két rejtett helyre az újraindításhoz. Egyszer vezettem a kocsit, de mindjárt elinduláskor barátnőm segítségével sikerült csak megtalálni ezeket a pontokat (parkolóban fejét az ölembe hajtva kereste, elég félreérthető lehetett volna egy külsó szemlélő számára) :)
Ezekután nem fogadtam el többet a felajánlásokat, egyszer megfullasztanám tuti szétdudálják a tarkóm mire megtalálom. :)
Az extra méretű pizza-Ufóval csak egy-két napig küzdesz. Utána már mindez rutinból, szinte oda sem nézve megy. Közben akár arra is tudsz figyelni, hogy csinos, miniszoknyás hölgy utasod milyen bugyiban száll be az autóba. :-)