Keresés

Részletes keresés

Zoley Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1545
Javaslom a lap hasznalatat :)

Help/How do I contact costumer support/Contacting costumer support/contact ebay costumer support

linken en legalabbis talaltam egy form-ot.
Javaslom neked is, hatha :)

Előzmény: tothn (1539)
kivi Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1544
Pár napja folyamatosan mondják a hírekben, hogy a Magyar Posta budaörsi elosztójában eluralkodott a káosz, 800 ezer küldemény (csomag, levél, utalvány) vár a kiosztásra. Szerintetek ez mióta gyűlhetett fel? Mert az én németországi csomagomnál hétfőn lesz 2 hónapja hogy feladták. És még nincs sehol.

Az Orczy téren tudnak adni infót az alapján hogy XY vagyok, van-e csomagom?

Zoley Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1543
Ha mar ilyen magas lorol nezel le rank: megis mi a faxommal fizessek? Illetoleg mit ertesz a WU alatt? Money transfer avagy Bidpay.com (auctionpayments.com)? Majd, ha lesz paypal itt is, akkor megertem az allaspontod. Addig meg marad a vizzel foz effekt. Ja es ha esetleg nem az USA ebay-ra (.com), hanem egy masikra gondoltal (pl .de), akkor irhattad volna, mert ugy akar igazad is lehet....
Előzmény: bayernmotor (1540)
Zoley Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1542
Bar, hogy ne csak rossz otletek legyenek: az is elkepzelheto, hogy nem legipostaval adta fel az istenbarma. A hajo pedig sok het is lehet, plusz a magyar vamosok es a magyar posta. Ez igy osszeadva lehet akar 4-5 honap is siman. Legalabbis sztem.
Előzmény: tothn (1541)
tothn Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1541
Hát ez van, még kepesztek egy kicsit hátha mégis...bár nem tünt csalónak a fickó, 70 pozitivval a háta megett, és még februárban is kapott 2 pozitivot, hasonló értékű cuccokra. Inkább én is a postára gondolok, meg arra hogy magasról leszarja a fejemet , feldobta a postára valahogy és nem érdeklik az emailjeim.
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1540
az osszes csalo Western Union-t hasznal, nem ertem mi ertelme volt kihivnod a sorsod magad ellen. nalam a WU-s ajanlatok a kukaban landolnak.
Előzmény: tothn (1534)
tothn Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1539
És pontosan melyik ebayes emailcímra küldhetek mailt?
tothn Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1538
én kértem a csávótól ezt a postai küldemény kódot, de nem hajlandó válaszolni az emaileimre sem.
gevike Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1537
van valaki, aki angliabol nyomja az ebayt? mi a legjobb fizetesi mod, ha nincs angol hitelkartyad? egyszer mar feladtam ajanlva 130 fontot, eleg rosszul aludtam, de siman megerkezett. viszont ez kisebb osszegeknel nem eri meg mert 3,5 font az ara. mondjuk egy 5 fontos konyvnel nem az igazi. szoval van vkinek otlete?
edk440 Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1536
Feltétlenül reklamálj, méghozzá sürhősen, mert 3 hónapon belül kell. 25 dollár levonásával visszaadja az ebay a pénzt, ha bebizonyosodik az eladó hibája.

Ed

Zoley Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1535
A csomag feladasat igazolo cetlit kene, hogy kerj tole (pl szkennelve), ha tud ilyet mutatni, akkor max a postanal reklamalhatsz, meg magadat szidhatod a tukorben, hogy ilyen erteknel nem nyomkovetos postazast kertel (w tracking no.). En valoszinuleg mar 100-150USD felett csak ems vagy tracking opcioval postaztatok (ott mar mindenkeppen megeri az a par USD tobblet, hogy ne nyulja le a posta [persze itt fokepp a magyarra gondolok :( ])
tothn Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1534
Ha átverve érezzük magunkat hova kell címezni a reklamáló levelet az ebay.com-on?
Van-e értelme reklamálni, ha WU-nal feladtam a pénzt és már 2,5 hónapja várom a csomagom az USA-ból. Ti mit tanácsoltok? Kb 300 dollárról van szó.
Zoley Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1533
Ez ugyan nem ebay, de:

Egy nemreg megnyert egerpadot most kaptam meg. Merchandise -kent jott 7USD ertekmegjelolessel es csak az nem latta, hogy rendelt aru, aki nem olvasta el a feladot (a billing addr nem az enyem, mivel nyertem, de a shipping addr igen), ugyanis a felado mellett ott volt az order no is. Ugy nez ki, hogy minden gubanc es vam nelkul atjott, raadasul a feladas idopontja 2004.02.19. es kalifornia...

kazmer4 Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1532
Ajánlott levélben küldeni a pénzt elég rizikós, én mindig odaírom, hogy vállalom, és eddig még nem volt baj vele. Kivéve legutóbb...
Másik negatív tapasztalatom, egy 5000 feletti credittel rendelkező Sellerrel kapcsolatos. Ilyen pontszámnál 100 neg.FB alig észrevehető, a százalékarány is jó, és nem túl nagy baj, ha esetleg becsúszik egy újabb. Legalábbis ennek az eladónak nem, mert láthatóan nem törődik vele. Sajnos mostanában elég hanyagul kezeli a dolgait, az emilekre alig válaszol, és nagyon nagy késéssel teljesíti a megrendeléseket.A rengeteg dicshimnuszt zengő FB mellett eltörpül az a néhány elmarasztaló szó, pedig ezekre kellene (kellett volna) odafigyelni.Aki végre megkapja a cuccost, az ömleng 80 karakterben, az elégedetlenségnek meg nincs olyan súlya, ami visszarettentené az embereket a liciteléstől. Hiába az az 1-2 figyelmeztetés, én is úgy gondoltam, hogy a szerencsések között leszek, akiknek minden "prompt", meg "awesome". Szerintem ilyen magas pontszámnál ki kellene találni egy másik értékelési módot, mert 1 árva neg.FB-nek nincs túl sok jelentősége.
Előzmény: robee (1531)
robee Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1531
Jó nagy butaságot csináltál, sose küldj pénzt ilyen módon, van ezernyi más ellenőrizhető(!) módja is. Szvsz. arra az összegre már hidegvizet ihatsz, mást nem tehetsz, mert nem tudod bizonyítani, hogy télleg pénz tettél a borítékba.

ViC

Előzmény: kazmer4 (1530)
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1530
Köszi az infót. Én úgy értelmeztem, hogy ha kiteszed a linkjüket a weboldaladra, akkor olcsóbban adják a szolgáltatásaikat. Ez zavart meg.
Más. Ajánlott levélben küldtem egy összeget Ámerikába. A "kedves" üzletfél nem említette, hogy sérülten vette volna át a levelet, csak annyit írt, hogy mikor kinyitotta a borítékot, csak a számla volt benne, bizonyára elfelejtettem a pénzt.Tuti,hogy benne volt a zsé, szerintem hazudik. Ti mit tennétek egy ilyen helyzetben?
Előzmény: Dockyard (1529)
Dockyard Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1529
Igen rá kéne venned, arra két kattintásra.
A fizetendő díjakat fejből nem tudom, ez az összegtől függ, de nem vészes. Több pénznem közül is választhatsz.
Weboldal nem tudom miért kéne neked a Moneybookers-hez...
Előzmény: kazmer4 (1525)
Ariel Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1528
lehet.. hetfon meg otpztem...
viszont ma megtudtam, hogy a postanal naponta 4x valtozhat az arfolyam.
Előzmény: kivi (1527)
kivi Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1527
Hétfőn a posta 212.56-al számolt.
Előzmény: Ariel (1526)
Ariel Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1526
nah.. elvettem a falum postajanak WU szuzesseget.
viszont meglepoen gyorsan ment minden. Gyorsabban mint az egyik fovarosi OTP fiok szokasos 3/4-1 oras torturaja. kb. 20perc alatt kitoltottem a papirt es meg is kaptam a visszaigazolast. (kozben be is vasaroltam). olcsobban jott ki a feladas dija mintha ugyanezt az osszeget az otp-nel dollarban utáltam volna. viszont jol megszivtam, mert ma nagyon draga lett a dollar (hetfon meg 210 alatt volt, ma pedig 218), viszont mar nem lehetett halogatnom a kuldest.
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1525
Hogy érted azt, hogy a Moneybookers rendszerben az e-mail cím társítva van az illető bank accountjához? Rá kéne vennem a fószerkámat, hogy regisztrálja magát?
Nekem két esetem is volt, amikor a Sellerek a WU Money Transfer-t sem fogadták el, mondván, hogy ők még soha nem csináltak ilyet azelőtt. Hiába írtam le nekik lépésről lépésre, hogy mi a teendő, 1-1,5 hónap múlva még mindig a WU-nál volt a pénz.
Más.Az Email Pay-t, vagy a Merchant Gateway-t válasszam? Az utóbbi esetben a Standard, vagy az Optional a jobb?
Akkor is használhatom a Moneybookers-t, ha nincs weboldalam, ahova kitehetném a linkjüket?
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1524
Megnéztem a Moneybookers weboldalát.Nagyon jónak tűnik, de nem tudok rajta eligazodni.Milyen pénznemet kell megadni a regisztrációkor? (Forint van a számlámon, de dollárt szeretnék küldeni.) Pontosan mennyibe kerül egy utalás? Be kell-e írni, hogy az ebay-en fogok így fizetni? El tudja érni az emberemet csak az e-mail címe alapján? Elég hihetetlenül hangzik a sok WU Money Transferes, ajánlott leveles bénázásom után.Ez már majdnem olyan, mintha nálunk is lenne PayPal!
Dockyard Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1523
Na először is: negativ tapasztalatok.. Van egy pár valóban. Az emberek legtöbbje nagyon európai viselkedésű és kultúrált üzleti partner, de ahogy sokan elmondták már ebben a topicban, akad egy pár kokler. Ezek ellen sokat nem lehet tenni. Rövidítettek már meg pár összeggel engem is. De nem kell ilyenkor vacakolni, hanem menni az ebay-hez és bejelenteni, ha vki csal. Negatív feedback-kel se szoktam spórolni (mondjuk jó ha 4-et adtam eddig),de ezzel az a baj, hogy ilyenkor az ürge bosszúból rögtön viszonozza és akkor már haza is vágja a makulátlan feedbacked. Szóval ezzel csak csínyján. A lényeg, törekedni kell hogy olyantól vegyél akinek sok és aktuális feedback-e van. És persze az is sokat elárul, hogy állítja össze az aukciós oldalt vki. Látszik, hogy gonddal állította-e össze és mindenre választ kpasz vagy vki akinek csak gyorsan pénz kell és mondjuk még egy képet is képtelen volt mellékelni.
A vámmal még nem volt gondom, az is igaz, hogy 100 dollár körül volt a max. értékű csomagom.

Csomag idejutásának az ideje nagyon változó, függ a csoamg méretétől, a béna postástól, a béna vámostól, meg az is honnan jön.
3 ország ebay-ét használom így: németektől és angoloktól átlagosan 1-másfél hét alatt ért ide nekem a csomag, USA-ból másfél héttől - egy hónapig is terjedt már az idő. A nagy cuccok nehezebben akarnak ideérni.

Moneybookers: Visa vagy MasterCard-ról levonja a pénzt az utasításodra és ezt átutalja a címzettnek egy megadott email cím alapján. Tehát te megkapod az illető email címét és a rendszernek ehhez társítva van az illető bank account-ja. Pofon egyszerű.
Én több kártyát is kiváltottam és így több identitással is jelen vagyok az ebay-en, aminek vannak bizonyos előnyei.

Nem szoktam gátlásos lenni, ha vmi megtetszik és nagyon kell, fel szoktam ajánlani az aukción kívüli megegyezést. Az esetek 80-90% (!) -ban belemennek! Ez egyrészt biztosítja a sikert másrészt sokszor olcsóbb is. Ilyenkor persze nincs feedback.

Fontos: mindig az utolsó pillanatban licitelni. A fejem el szokott durrani, amikor a sok majom 10 nappal az aukció vége előtt el kezd csatázni, elrontva az aukciót és jól felverve az árat.

Előzmény: robee (1522)
robee Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1522
Szia

Engem a negativ tapasztalataid erdekelne amit gyujtottel (hisz ebbol lehet tanulni). Valamint az, hogy atlagosan mennyi ido volt a csomag megerkezesenek az ideje.

ViC

Előzmény: Dockyard (1519)
ramone Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1521
Szia Dockyard!
pár szóban összefoglalnád hogyan megy ez a Moneybookers.com? engem a vásárlás érdekel, bár néha eladok is. mely országokra és valutákra megy? mik a díjak?
köszi
Előzmény: Dockyard (1519)
edk440 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1520
Magyar Pista butaságot ír a weblapján. Mondjuk ismerve azt a bagázst ez nem meglepő.

Korábban beidéztem a jogszabályt. Ellenszolgáltatás nélkül érkező csomag esetén a vámmentes értékhatár 120 euró. Százhúsz. Nem 22 és nem 100.

Saját értelmezésem szerint természetes személy által feladott csomag esetén a vámmentesség ellenszolgáltatás teljesítése esetén (magyarul, ha vásároltuk a cuccot) is érvényes.

Ed

Előzmény: Törölt nick (1510)
Dockyard Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1519
Sziasztok!

Veterán ebayező vagyok és most találtam rá erre a topicra, és nagyon megörültem, hogy ennyi ember tud az ebayről kis hazánkban.
A Paypal sokáig fájó pont volt nekem és leveleztem is velük, hogy tesznek-e vmit az érdekében, hogy Mo-n is elérhető legyen. Sok mondanivalójuk lényege az volt, hogy "dolgoznak rajta" Ennek két éve már.

A WU-t én általában nem szeretem szerintem sok a macera vele. BidPay nekem mindig bevált, ha árulok vmit akkor BidPay-t fogadok el, amit az itthoni bankok nagyrésze is elfogad.

Valamelyest PayPal helyettesítő nekem a Moneybookers.com, ami hasonló elven működik és hálisten Mo-ról is használható, annyi a hátránya, hogy sokkal kevesebben ismerik, de én udvariasan már többeket rávezettem és mindig jó tranzakciókat bonyolítottam le vele. Ajánlom tehát.

Olvastam lejjebb, hogy vannak problémák "Will ship to US only" emberkékkel. Azt tudom tanácsolni, hogy licitálás előtt mindig írjatok egy udvarias mailt, hogy honnan jöttök és mivel fizettek, és nekem 1-2 kivétellel mindig elfogadják a licitelési szándékomat és miután nyertem nem volt probléma.

NLQ Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1518
amikor hasznaltam neha neha a wu mt-t akkor bescanneltem es elkuldtem a csavonak igy minden adata megvolt ami a wu nak
Előzmény: Zoley (1516)
Zoley Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1517
Ha tenyleg van, akkor ez a 22EUR-s ertekhatar szerintem mindenre vonatkozik, de ha megjon a csomagom, akkor valoszinuleg kiderul (nem kertem gift megjelolest, de a csomag erteke mindossze 7USD [ami 40USD postakoltseggel jon haza]). Ha nagyon vamot akarnak fizettetni, az ugyis kiderul (a vam+afa max 3USD, azt meg foldughatjak maguknak, nemerdekel :) )
Előzmény: Törölt nick (1510)
Zoley Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1516
En is a fopenztarban, fulkeben csinaltam a WU-t. A 100$ miatt nem erdemes aggodnod. A USD kozeparfolyam 50HUF-al gyengebb mint az EUR. Meg lennek lepve, ha 100USD nem ferne be a 100EUR ertekhatar ala :) . Talan meg 125USD is belefer manapsag. Persze szigoruan "gift" kategoriaban indulva. (a vam.hu-n le van irva, ideiglenes kikuldes keresgelese kozben belefutottam ebbe is)

Kozben az en ugyem is halad, ma reggel (09am PST) megkaptam az elso feedback-et (persze pozitiv, pedig sok szopas volt), gondolom valamivel elotte vehette fel a penzet. Valoszinuleg a csomag is uton van mar, talan meg marciusban ide is er (canada post, air parcel).

WU-hoz: feladas utan erdemes elkuldeni mail-ben a "money transfer control number" nevu szep hosszu szamot, a felado nevenek kisereteben (azert a cim sem arthat meg egyszer), mert mtcn es felado nev tudatanak hianyaban nem adjak oda neki a penzt, igazolvanytol fuggetlenul. Persze ez is penteken derult ki.

Előzmény: robee (1514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!