Eredetileg lábakon álló, zsákos faszén üzemelésű sütőkre gondoltam, ami fölötti rácson beízesített hússzeletek pironkodnának, de ez a szabadtűzi megoldás is alkalmazható (ez utóbbi hátránya a másikkal szemben, hogy nyomot hagy a talajon, és ehhez talán tényleg kellhet tűzgyújtási engedély). De faszén fölött is forgatható a nyárs esetleg ...
Tányér, evőeszköz: kinek-kinek ingerenciája szerint, javaslom az egyszer használatost ...
Ma láttam egy J-s rendszámú bordó thalicskát a Haller u.-ban (BP). A hátsó lámpatesten fehér volt az index műanyaga és borostyán színű izzó volt benne.
Ez vmi új, vagy csak egy egyedi csilli-villi dizány?
Én is tudok vinni 5-6 nyársat (még vadi new) + szekercét.
Az lenne a javaslatom, hogy az innivalóról gondoskodjon mindenki maga, a kaját pedig tényleg egyvalakinek kellene bevállalani - már ami a közös grillezést illeti-, és a helyszínen elszámolni, de ez előre csak a pontos létszám ismeretében valósítató meg. Illetve egy másik lehetőség, ha aznap netán útbaejtünk egy hypermarketet, akkor a pontos létszám és befogadó képesség már ismert.
Teljesen 2balkezes vagyok az ilyen dolgokhoz, viszont ez nagyon érdekelne, akár - ha van ott rá lehetőség és kedved - be is rakhatnánk egy ilyet :o) Persze csak ha nem túl bonyolult ezt így, a szabadban elvégezni.....
A kamion eleje tarolta le a Thaliát, a hátulja meg egy Opelt, ha jól hallottam.
A Thaliában szerintem a hátul ülők nem voltak bekötve, és ezért haltak meg, ugyanis a középső oszloptól hátrafelé egy karc sem volt az autón kívülről.
Szörnyű volt látni egy ugyanolyan színű, korú autót ilyen állapotban, főleg, hogy szegény benne ülők elhunytak :-((((( /Az enyém JDC-s rendszámú, ez pedig JDD-s volt/
Ja! Még egy mézes madzag: akit érdekel még a külső hőmérő, a thalin on-line konzultációval, "tanácsadással" állok rendelkezésre, esetleg teszt elvégzése a kijelző működésére, meg mindenfélével, amit korábban itt (http://kep.tar.hu/v__tibor) eddig elkövettem, stb, stb ...
Az attól függ, miben állapodunk meg. Szerintem kétféle grill megoldás lehet:
1. miután nagyjából megvan, hogy mennyien leszünk, és lesz elég sütőszerszám, a hozzávaló alapokat "központilag" beszerzi valaki, aztán osztozkodás ... esetleg köretfélének hidegsaláta bevállalások
2. mindenki hoz magának való mennyiséget saját ízesítéssel, esetleg egyezkedik másokkal priviben
Azért a grillhez tudni kellene, hogy ki tud eszközt hozni. Mint mondottam egy szettet vállalok (szerintem 2-3 esetleg 4 kocsit kiszolgálhat). ha ilyen party mellett döntünk, a paraméterek közé a bevállalások felkerülhetnek ...
A grillezés nagyon csábítóan hatott a családra, és ha 12. a dátum akkor nekünk is jó. Reméljük, hogy jó idő lesz. Biztos jönnek a gyerekek? Mert a fiam még egy unatkozós thalálkát "nem élne túl".
Nagyon szomorú ami a thaliaval, azaz a benne ülőkkel történt
A Thalics nem a második autó volt? A kamion alatt mintha egy bordó autót láttam volna teljesen alágyűrődve (M1-híradó), a Th. az út szélén volt, asszem csak az eleje sérült. Valami lengyel söfőr a kamionban elaludt, most utána kerestem, lehet, h. a thalics volt az első (http://index.hu/politika/bulvar/0824ujfeher/) ... de azért bárhogy is volt :-((((((((( ÁÁÁÁHHHHH
U.i.: Láttátok az Rtl Klub híradóját? Téglás és Újfehértó között egy kamion letarolta a szemből érkező autóka, elsőként egy Thaliát, amelyben egy 5 tagú család ült, mind az öten meghaltak :-((((((((((( Az autó királykék, JDD-s rendszámú volt.......R.I.P.
1. dohonyiz és -né 2 fő (1.4 16V, szept.4-5 hétvége kivételével bármikor!) 2. Pax2 és Szimi +3 sarj 5 fő (1.5 dCi, szept.4-5 hétvége nekünk sem jó) 3. TUZI + ? fő (Mégane-I. 1.6 8V, bármikor) 4. v__tibor + kiccsalád 4 fő (1.5 dCi, szept 11-12) 5. Alizé 2+2 fő (1.5 dCi, nekünk is a szept. 11-12 vagy ez után lenne jó ) 6. mynames + ? fő (1.5 dCi, szept. 11-12 ok.) 7. 8. ...
Még nem biztos résztvevő:
1. steve53 + ? fő (1.4 8V) 2. adapter + ? fő (1.5 dCi) 3. diesel_uberalles + 1 fő (1.5 dCi, ha az időpont tisztázódik, akkor tudok biztosat) 4. zsuga666 (1.5 dCi, baromira igyexem, csak még sosem jutottam célba ) :-(( 5. Ádám77 + 1fő (1.6 16V!!!!, szept. 11?, 12 jobb lenne)