Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
De 12,5-öt kértek az IMF-től. Alapvetően azért, mert az eddigi hiteleket vissza kellene fizetni. Van aki adna 8 milliárdot, de az ára alighanem Milo +békefentartás. A válasz két napon bellül meg lesz.
na gyerekek, az orosokat ki lehet pipalni! Az elöbb hallotam a (nemet)radioban, hogy a következö 18 honapban összesen 4 Mrd. US$ gazd. segelyt kapnak a nyugattol. Lehet, h. ök erre utaztak!?
kérdezd meg a polgárvédelmi szervezetek illetékeseit. ilyen és hasonló esetekre szokott lenni mindenféle evakuálási stb terv.
az a vicc, hogy két hete voltam apósoméknál a Vajdaságban, ott is volt légiriadó és én se kerestem semmilyen óvóhelyet. anyósom ugyanis legyintett egyet, és aszonta, "mindíg így szirénáznak". szerintem ott csak én voltam beröccsenve (a feleségem nem hallotta a szirénát a TV-től, ő is csak akkor lepődött meg, mikor reggel lefújták a légiriadót).
lehet, hogy az emberek egy idő után belefásulnak az ijedezésbe, de én szívem szerint csak keresnék egy akármilyen kis lyukat, alagutat, aknát, akármit, de én már csak ilyen vagyok. ha esik az eső, akkor is szeretek beállni az eresz alá.
ne károgjál
ahogy a főnököm szokja mondani "majd ráérünk akkor besz*rani, ha már tényleg gondban leszünk "
várjuk meg, hogy mi lesz a vége ennek a cirkusznak. a jugók mintha kezdenék feladni eddigi harcos nézeteiket, és az oroszok se állnak ki olyan sziklaszilárdan mellettük. bár a franc tudja, az oroszok szinte minden héten mást mondanak.
Hát azt tényleg nem tudom, hogy ha légi riadó van, miért nem mennek az óvóhelyre. Azt viszont tudom, hogy ha itt Budapesten, mondjuk Kispesten, a lakótelepen, légi riadó esetén hová is mehetnénk ? Ugyanis a panelházaknak nincs óvóhelyük. Nem szeretném megtudni, mi lenne egy esetleges támadás esetén.
talán javít a NATO megítélésén, ha nemcsak az ok-okozati összefüggést, hanem a szándékosságot is nézzük.
a szerbek az albánok elkergetését, kegyetlenkedéseket teljesen szándékosan, szinte a vezetőség jóváhagyásával ( hacsak nem parancsára ) csinálták, míg a NATO csapatoknak kizárólag a szerb katonai egységek, stratégiai célpontok ( nem a polgári lakosság ) lebombázása áll szándékában.
persze a polgári áldozatokra nem lehet azt mondani, hogy a véletlen művei, ez nyilván emberi mulasztás lehet. de ha légiriadó van, mi a francért nem mennek az óvóhelyekre?! azt nem tudom elképzelni, hogy ne szirénáztak volna.
állítólag a szerbek előre megkapták a célpontok listáját. furcsa módon a laktanyákat mind ki bírták telepíteni. a TV épületét miért nem?
Annak idején Mogorva mester írt "hangulatjelentést" Kecskemétről. Most én idézek (ismét !) egy barátom leveléből:
"Tudod hogy nem szeretem a politikát, de amit tegnap a Kecskeméti televízióban hallottam és láttam az engem is nagyon feldühített. Olyan hülyének néznek bennünket embereket, hogy az csuda. Ezt már el sem
lehet mondani. A reptérről láttam egy tudósítást, szinte azt mondják
nekünk hogy itt biztonságban vagyunk. Eléggé érdekes,mert éjszaka arra ébredek fel, hogy zúgnak repülnek nem is tudom mit csinálnak. Mindenesetre elég érdekes hogy ezt mondjuk pár hónappal ezelőtt
nem hallottam. Egy ismerősöm a reptéren dolgozik /persze nem mondhat el semmit/csak annyit mondott "ne tudjuk meg mi folyi ott". Szerintem ennyi elég."
Szóval sodródunk, sodródunk és ennek nem lesz jó vége !
Hi!
Tegnap a biopon tévén a tényekben bemutatták a magyar parlament előtt gyakorlatozó meditáló békefenntartókat. Még a ma reggeli hírekben is képesek voltak leközölni ezt a baromságot!
ROTFL
http://www.stratfor.com/crisis/kosovo/
... voting to restrict President Bill Clinton's ability to send in ground troops ...
... withhold support for the bombing campaign ... tied vote of 213-213 ... not to give a belated blessing to the NATO air campaign.
Azert odaat sem megy eppen ugy ahogy azt egyesek elkepzeltek.
ez az ok okzat egy bonyolult dolog
fuggetlenu attol hogy nincs direkt okozat, azert az indirekt osszefugges is felelosseget jelent
sajnos a bajokert reszben tenyleg anato (clinton es albright) rossz politkaja a felelos
Az oroszokkal valo beszelgetes az nem ugy kezdodott hogy az amerikai oldal konyorgott hogy talan az oroszok valahogy, megiscsak tudnanak nekik segiteni ebben az elveszett helyzetben, mert mar fogynak ki a katonai celokbol, es akkor mit is fogunk tudni bombazni jovo heten?
Sot forditva, az oroszok eloszor duhongtek mikor megtudtak hogy Azerbajdzsan felajanlotta a Natonak hogy kuld katonai csoportokat mint "beke ellenorok". Ez nem tetszett az oroszoknak, mert ok akarnak azok lenni, felteve ha a Nato fizeti oket. Ez jol jonne az ehes orosz katonaknak, akik vert adnak penzert hogy vehessenek ennivalot. Amellett az orosz katonak mar lihegnek hogy valamit adjanak mar nekik csinalni. Szoval ezzel a konccal hogy majd penzt kapnak, tartottak el az oroszokat attol hogy nyilvanosan tamogassak a szerbeket.
Itt mindenki felreismerte a masikat: a Nato katonai/politikai elemezoi ugy lattak hogy Milo nem adhat fel egy marek foldet sem Koszovobol, mert akkor a tortenelem ugy emlekezne rad hogy az arulo aki elherdalta a szerbek "bolcsojet" igy majd hagyja hogy egy kicsit lebombazzak oket, es utana beadja a derekat hogy habar o egy hoes
nem birja nezni a pusztitast. Hat nem igy lett. Ugyanakkor meg a Milo arra szamitott hogy egy ket nap bombazas utan a Nato tagok szetesnek, kulonosen szamitva a gorog, olasz, francia o-ra.
Es persze szamitott arra hogy valami hatalmas fenyegetes az oroszoktol nyilvan el fogja rettenteni a gerinctelen Nato tagokat.
Hat ez se igy lett.
Nem hiszem hogy a Clinton megengedi hogy a Milo megegyszer megussza mint Bosznia utan.
Ebben a percben a Reverend Jessie Jackson utban van Belgrad fele egy delegacioval, hogy beszeljnek a 3 hadifogoly kiengedeseroel. O szeret utazni kuelonosen ha Tv-n mutatjak, es kulonosen egy Elnok valasztasi ev elott. A Clinton administracio teljesen ellene van mert nem akarja hogy veletlenul is valaki ugy ertelmezze ezt hogy OEK KULDTEK valakit hogy kezdjenek pedzeni egy ujabb beketargyalast. Tobbszor kijelentettek hogy semmifele targyalasba nem kezdenek el amig Milo teljesen vissza nem vonja csapatjait Koszovobol, es nem forditva, hogy megall az bombazas, es utana o visszavonul.
Mit lehet hallani a vajdasagi magyaroktol?
cserny, irod: "...Ez de facto NATO-protektoratus ala helyezne egesz Szerbiat kb mint Boszniat. ... Nagyjabol ez varna Szerbiara is. Milosevics utoda nyilvan olyan szemely lenne akit a szerb nep tobbe-kevesbe elfogadna es maximalisan hajlando egyuttmukodni a megszallokkal." A szerbek nem magyarok, nem hiszem, hogy talalnanak egy Kadart.
Visszaterve az uj NATO doktrinara: 1934-ben Hitler mondta Hamburgban egy beszedeben: "a nemet kormanyt es a nemet nepet az a foltetlen akarat vezerli (tolti el?), hogy mindent megtegyen a vilag bekejenek megorzesere". Akkoriban az ujsagok ezt ugyanolyan ajult tisztelettel kozoltek, mint ma a NATO bejelenteset.
Egész egyszerűen elbízták magukat. De biztos vagyok benne, hogy ki fogják köszörülni ezt a csorbát és ennek sajnos a szerbek fogják meginni a levét. Talán mi is egy kicsit.
Nem a NATO akcio "sikeresseget" vitatom, csak az ok-okozati összefüggére próbáltam rávilágítani.
Egyébként számomra úgy tűnik, hogy Milo direkt a háborúra játszott.
Ez nagyon jó alkalom volt neki arra, hogy fokozza a deportálást, elűzést.
Csak szerintem nem számított arra, hogy a NATO ennyire elszánt lesz és a ruszkik ezt hagyják. Azt hitte elfelejtették neki az előző két háborút.
Kezdettől fogva támogatom a NATO-t. DE! Úgy vélem, az amik - mert itt ők a fő szervezők - nem ismerik kellőképpen azt a népet, amit bombáznak. SZVSZ semmit sem ér a légitámadás. Szárazföldi akció nélkül semmire sem jutnak. Eltámadgathatnak így még 1000 évig.....
Egyébként a szerbek helyében én is ezt tenném. Védeném az országomat, ahogy csak tudnám.
A károkat nagyon egyszerűen elkerülhette volna Szerbia csak nem kellett volna elküldeni azokat az embereket.És ezek szerint, ha a szerbek nem mennek bele a háborúba jobban kicsesztek volna az Amcsikkal???!Tényleg nem normális ez a Milosevics, pedig mennyivel egyszerűbb lett volna!!
mondjuk az enyhe tulzas hogy az oroszok az 1. vilhaborubol gyozteskent kerultek kifele. kb annyira gyoztek, mint mink a masodikban. ha erdekel, nezz utana kisse breszt-litovszk cimszonal keresgeljel
ez a tuszmentes nem rossz hasonlat.
a baj az hogy altalban, amig nem tamadnak a tuszmentok, addig elnek a tuszok.
aztan ha _rosszul_ tamadnak, akkor leoldosik oket.
es akkor, hiaba "igazsagos" a tuszmentok akicoja, rosszul csinaltak.
kb ez most a helyzet :((
a belinkelt Chonsky cikkben rjak, Hipokratesz ota komoly tanacs "elsosorban ne arts"
allitolag a szerb katonai apparatus gyakorlatilag intakt egy honap bombazas utan, meg az olajtartalekaik 20-30 %t se sikerult megsemmisiteni. olik is rendesen az albanokat :((
mindennek csak az lesz a kovetkezmenye, hogy fokozzak a bombazast, azaz tobb civil fog meghalni a kovetkezo honap soran :(((
hehe
majnem ugyanezt irtam be tegnap
hogy sose ertettem, hogy lehettek nemetek, akik a haboru utan valtig tagadtak, hogy tudtak volna a konc taborokrol.
oszt most latom, hogy meg magyarok is vannak (nyilvan sok sok szerb) akik nem hiszik el, hogy az albanokat eluldozik es irtjak :((((
<-ha most csak úgy hipphopp abbahagynák a bombázásokat, az is egyfajta befejezése lenne a háborónak. az egyik lehető legrosszabb. mégis, mit mondanánk a félig-, vagy egészen sz*rrávert Jugoszláviának, "bocs, mégis nektek van igazatok?" <-
Ezt biztos nem tennek. Szerintem az a forgatokonyvuk, hogy rakenyszeriteik a Rambouillet-beli megallapodast a szerb vezetesre. Ez de facto NATO-protektoratus ala helyezne egesz Szerbiat kb mint Boszniat. Mint ismert az boszniai IFOR erok parancsnoka egyszeruen levaltotta a boszniai szerb parlament elnoket, akit egyebkent demokratikusan valasztottak meg, a valasztasok elott pedig megszalltak az adot es az atjatszokat, mert nem tetszett nekik a musor. Nagyjabol ez varna Szerbiara is. Milosevics utoda nyilvan olyan szemely lenne akit a szerb nep tobbe-kevesbe elfogadna es maximalisan hajlando egyuttmukodni a megszallokkal.
Egyebkent erdekes dolog egy ilyen bombazas. Nyilvan jo uzlet a fegyvergyartoknak, es jo reklam a fegyvereknek de nem ez a lenyeg hanem az okozott kar. Ez legalabb 20x akkora mint a legiakcio koltsegei es ezt helyre kell majd allitani. Mit gondoltok ki fogja megkapni hozza a megrendeleseket? Persze Szerbia nem Kuvait hogy zsebbol kifizesse az amcsiknak a szamlat. Nyilvan osszedobnak a penzintezetek egy helyreallitasi alapot es az uj szerb vezetesnek meg lesz engedve hogy hiteleket vehessen fel belole. Uzlet az alapok kezeloinek, mert kamatostul fogjak visszakapni a penzuket, es uzlet az USA-nak, mert az altala ellenorzott uj szerb vezetes amerikai vallalatoknak fogja juttatni a megrendelesek zomet. A vesztese ennek Szerbia, aki evtizedekre el lesz adosodva. Mindenesetre az amerikai vallalatoknak ez uj piacokat jelent. Hiaba, fogyasztoi tarsadalomban elunk, ha nincs piac hat majd csinalnak.
OWO,
veled egyetertek.
En azt nem ertem, hogy manapsag hogy lehetnek egyesek annyira naivak, hogy az `emberi jogokra` valo hivatkozast beveszik. Akarhogy is van, nemzetkozi jogok sokasaga serul meg manapsag erre valo hivatkozassal. A masik meg az hogy ez a szoveg (emberi jogok) azonos az `internacionalista segitsegnyujtas` szovegevel, mindegyiknek az a celja hogy etessuk be a nepet, kozben noveljuk befolyasunkat. Kulonben is minden nepnek sajat joga eldonteni hogyan akar elni es ezt nem kulso hatalmi erok joga eldonteni.