Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1605
Most nem számolok utána, de nekem 296EUR-ra 2870.- lett az utalás díja.
Előzmény: Skywalker. (1603)
Ariel Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1604
www.otpbank.hu ott pedig a kondiciok menupont.

Előzmény: Skywalker. (1603)
Skywalker. Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1603
Sziasztok!

A héten németországba, egy fickó számlájára kellen utalnom kb 44 EURO-t.

Az OTP ezt mondta erre:

forint számláról az átutalás:

15000-35000 Ft között: 0,15% + 2% átváltási díj devizaszámláról.

800-15000 Ft között: 0,25% + 2% átváltási díj.

Ez gyanúsan olcsónak tűnik, valaki csinált már ilyet? Ez tényleg ien egyszerű vagy az OTP ügyfélszolgálatosa bakizott?

souris Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1602
Gondolom nem nyugtat meg, de én is lassan 3. hete várom a 7"-es lemezeimet Angliából. Az eladóm erősen csodálkozik.

A posta mellett egyébként ami kiakasztó az az email rendszer. Egyszerűen katasztrófa: -a spamszűrés miatt nem kaptam meg a leveleimet sem az eBaytól sem a BidPaytől, ráadásul vagy 5 "nagytudásút" kellett meggyőznöm, mire kikapcsolták a szűrést. Egy csomó levél meg egyszerűen nem érkezik meg a partnerekhez, vagy csak 20 órás késéssel. Egy amerikai/német/angol meg simán nem hiszi el, hogy nálunk ilyen viszonyok vannak.

Előzmény: ramone (1599)
fargo Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1601
Nekem jött a múlt héten 3 csomagom is, kettô a britektôl, 1 meg a germánoktól. A szokásos 5 nap helyett 12-13-at utaztak...
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1600
Ramone!
Ha ez megnyugtat, én is három hete várok egy küldeményt a ködös Albionból. A sellerem ezzel bíztatott: Keep your fingers crossed!
Oké én szorítok, hogy megjöjjön, de nem ezért fizettem :-(
ramone Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1599
nekem amióta ez a budaörsi gebasz volt a postánál semmi sem érkezett meg, pedig máskor Anglia 1 hét, most meg 3 hete várok egy CD-t
van egy olyan félelmem, hogy a szakmabeliek helyett behívott diákok kiegészítették a fizut 1-2 szimpi küldeménnyel
Előzmény: kivi (1592)
gomboc artur Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1598
Bankos témához kapcsolódoan:
Nekem az Inter-Euroba Bank-nál van céges számlám, amihez ingyen jár egy Bankonet szolgáltatás, amivel otthonról tudok pénz utalni interneten keresztül (belföldre tételenként 150Ft/db). Ha a bankban adnám fel az utalási tételt a szokásos nyomtatványon, akkor 500Ft lenne tételenként. Külföldre ugyan még nem utaltam otthonról, de az uniós csatlakozás után a belföldi utalásnak ugyanannyiba kell kerülni mint a nemzetközi utalásnak. (ez unios előírás)
Adnak egy felhasználónevet meg egy flopy-t (ez tartalmazza a titkósító kódot), és egy CD-t, amin a program van. Amikor be akartam üzemelni a rendszert, akkor nem sikerült elsőre, egy segélykérő email-re, azonnal felhívtak, és addig adtak tanácsot amig nem sikerült beüzemelni a rendszert. (nagyon elégedett voltam velük)
A lakossági bankszámlához is lehet kérni Bankonet szolgáltatást, van valami havi díja, de szerintem megéri. Ha valakit érdekel, nézze meg az IEB honlapját, ott biztosan van a költségekről valami.

A IEB bank intenetes átutalását csak ajánlani tudom mindenkinek!
Ezenkivül be lehet állítani a flopy segítségével az SMS szolgáltatást, hogy minden bankártyás fizetésnél jelezzen, meg egy csomó egyébb funkciót is tud. Egy igazi online bank funkciója van, és gyorsan mindent el lehet intézni otthonról úgy hogy csak megcincogtatjuk az egerünket.

Ariel Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1597
aki tud angolul, annak az ebay sajat forumat is ajanlott olvasni. sok jo tipp es tanulsagos story van.
Előzmény: petshaky (1595)
Youme Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1596
Köszönöm a válaszokat! Külön annak, aki mailben is segít nekem!

Nincs más hátra megvárjuk a 22-ét. Ha nem jön össze, legközelebb jobban "figyelek" de van egy olyan érzésem megnyerem a "cuccot"

-bár lehet naív vagyok, és még nem láttam milyen amikor lejár egy dolog ideje-

Ha összejön elküldöm a lét az embernek (számla, vagy cím )és várok, hogy én is kapjak valamit. (Remélem nem pofont)

Előzmény: Ariel (1594)
petshaky Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1595
ezen a linken amerikai magyarok ebay-es tapasztalatait olvashatjátok. Nagyon sok hasznos infot találtam itt.

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=604&forum=2

Előzmény: kivi (1494)
Ariel Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1594
Youme!

en nem tudok nemetul, de...
eloszor is meg van 2 napod, ha kurrens a cucc, akkor szamithatsz ra hogy ha addig nem is, de az utolso percben lesz konkurenciad. ha csak az alap licitet raktad ra, akkor elviheti mas.

a nemetek a banki atutalast preferaljak altalaban.

ha nem akarsz meglepetest, akkor esetleg rakerdezel, hogy mennyiert szallitja Mo-ra es hogy? (pl. biztositas es mas kerdest is ha van,jo elore tisztazni)

ha megnyered, akkor eloszor kapsz egy automata levelet az ebay-tol. aztan vagy te vagy az elado keresi a masikat, ilyenkor cserelitek ki a cimet, bankszamlaszamot, egyebeket.
ugy 'szok lenni, hogy a vevo fizet, ha megerkezik a le, akkor kuldik a csomagot.

Előzmény: Youme (1589)
fargo Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1593
Néhány ötnapos futamom nekem is volt Jenkiából. Most várok egyet, azt február 13-án adták fel...
Előzmény: petshaky (1590)
kivi Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1592
A január 8-án elvileg feladott cumóm viszont még mindig sehol... Németországból. Lehet hogy buktam 51EUR-t...
Előzmény: kivi (1591)
kivi Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1591
A március 5-én feladott motyóm 16-án jött meg Salt Lake Cityből. Eddig ez a rekord.
petshaky Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1590
az előző hozzászólást átkonvertálnám.... :

nem ártana megtanulni németül így kezdésnek ;)

ui.: egy picit bátor vagy így elsőre :)))

A mi story-nk: tegnap jött meg Los Angeles széléről a rendelésünk. Az USPS-t és a helyi vámosokat dicséri, hogy hétfőn hajnalban -idei idő szerint- adták fel a cuccot és péntek reggel 8-ra Pécsett volt.
A 44 USD postai költség helyett csak 32 volt a stemplin -de sebay :)- rossz cuccot csomagoltak be így batyuzhatjuk vissza, és elküldik újra. A mi postaköltségünket is kifizetik, és elküldi még egyszer a cuccot ami összesen 90 USD lesz!!! a vásárolt termék ára 19,45 USD. Ha ez végigfut ez is amolyan kenyérpiritós történet lehet...))) bár szerintem a jenki főnök a a dolgozó béréből leránt ezért 100 dollárt. Legközelebb nem rontják el.
Pet

Előzmény: Youme (1589)
Youme Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1589
Helló! Segítene nekem valaki?

Ez lesz az első (remélem sikeres) ebay üzletem. Tegnap regisztráltam magam. Az ebay.de oldalon tettem meg a tétet. 269 eurót. Rajtam kívül még senki sem tett semmit rá. 22-én 21:31-kor jár le az aukció.

Az eladó:

Bewertungsprofil: 859
Positive Bewertungen: 99,5%
Mitglied seit 01.04.99 in Deutschland

És még ez is tudott:

Angaben zu Zahlung und Versand

Verpackung und Versand: EUR 6,00 (innerhalb Deutschland)

Käufer trägt Versandkosten

Versandversicherung: Wird nicht angeboten

Versand in alle Länder (weltweit)

Szóval ha sikerülne majd elnyernem esetleg a cuccot, akkor mi fog történni? Elkezdünk e-mailban levelezni egymással, hogy miképpen legyen a továbbiakban?

Segítene nekem esetleg valaki aki nézi naponta az emailjét és tud németül? Az itteni mail címem él. Van egy forint alapú bankszámlám. Sima OTP-s, ehhez van sima egyszerű zöld Maestro kártya is. Vagy feladom neki valahol, csak félek megijed a Vestern U-tól mert arról én csak rosszat hallottam eddig.

Remélem valaki ír nekem, hogy segít ezt-azt 22-ig estig! Nem szeretném elszúrni semmiképp. Addig is jó licitálást és adás/vételt mindenkinek!

Üdv: Youme

csapdani Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1588
nem ártana megtanulni angolul így kezdésnek ;)
Előzmény: jediknight (1586)
kivi Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1587
Bezzeg hogy megsértődnél ha egy jenki nem akarna boltolni egy magyar (szerintük =balkáni) buyerrel. :-)
Előzmény: tothn (1584)
jediknight Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1586
Segítség!
Regisztráltam a Moneybookersnél, de nem tudok pénzt átutalni mert az upload funds nál ezt írja:

Please not that in order to complete your registration at moneybookers.com we kindly ask you to verify your identity.

Most mit is kell csinálni??

kazmer4 Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1585
Hello tothn!
Nem NEM drága és kis dolgokat akartál írni?

Mert velem ez a helyzet. Az, hogy a sellerem török bevándorló, akkor tudtam meg, amikor már megkötöttük az üzletet. Elég különleges neve van, rákerestem a Google-on. A középiskolai honlapján írtak róla, hogy milyen jól focizik. Gondolom először a sporttal próbált meg kitűnni a többiek közül. Az egyetemről sajnos a múlt félévben kirúgták, remélem nem az ebay miatt nem ért rá tanulni ;-)
Engem érdekel, hogy kikkel üzletelek. Természetesen sosem fogják megtudni, hogy többet tudok róluk holmi nickname-nél...

Előzmény: tothn (1584)
tothn Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1584
Kazmer4: hogy tudtad kinyomozni a sellered dolgait? EZ néha tényleg naqgyon jól jön, én pl. egy török bevándorlóval nem biztos hogy bizniszelnék, mondjuk dráha és kis holmikban utazom.
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1583
Ez a Moneybookers tényleg jónak tűnik. Én 10-én utaltam Budapest Bankon át a Moneybookers-nek, és 12-ére fel is töltötték a pénzem. 20 Ft + 0,15% az utalási költség Bp Internetbankon keresztül.

G****

Előzmény: kazmer4 (1578)
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1582
Ariel!
Ez nekünk drága, mivel a kb. 4$-os kivétel összegét nekünk kell belekalkulálnunk az összegbe.A sellernek nem lehet vele költsége - az íratlan üzleti etikett szerint.
Én azt vettem észre, hogy az ámerikaiak szeretnek egy emilcím mögé rejtőzni, semmi visszakereshető identitás,kézhez jön az adómentes money stb. A selleremről kiderítettem (ugye az Interneten már szinte mindenki megtalálható) , hogy török bevándorló. Ő boldogan fogadta ezt a megoldást, és neki megérte az a "két kattintás" a Moneybookersre.
Előzmény: Ariel (1581)
Ariel Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1581
kazmer4!

egy baja van, hogy eleg draga az USAbelieknek es ott a paypal-nak nem igazan lehet alternativaja. :(

Előzmény: kazmer4 (1580)
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1580
Ariel!
Így van! Mivel a Moneybookers a CIB-nél vezeti a magyarországi számláját, egy CIB-es közvetlen utalással lehetsz a leggyorsabb. Asszem érdemes lesz elgondolkoznom azon, hogy továbblépjek...mivel a Moneybookers nekem nagyon bejött. Pl. Amikor írtam a service szolgálatának, hogy mi van már, meddig várjak, akkor rögtön jött az udvarias emil, hogy minden rendben van, legyek egy kicsit türelemmel. Később küldtek egy emilt arról, hogy az accountomon van a zsé, szóval teljesen korrektek voltak. Jól tudtam velük kommunikálni (Londonban van a központjuk, én angolul írtam nekik).
Ráadásul, ha a sellered nem veszi fel a pénzt, akkor a Moneybookers visszateszi a pénzed az accountodra!
Előzmény: Ariel (1579)
Ariel Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1579
kazmer4!

sejtettem. :)
mar nem tudom hol hallottam, hogy a CIB-nel vezetik a szamlajukat. tehat a CIB-es szamlakrol talan gyorsabb az utalas (es talan olcsobb is)

Előzmény: kazmer4 (1578)
kazmer4 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1578
Ojtépé :o(
Legközelebb eleve egy nagyobb összeget küldök majd át, és onnan fizetgetem a cuccosokat, így kezelési költséget is megtakarítok, és gyorsabban megy majd a zsé. Így tanul a magyar...
Előzmény: Ariel (1577)
Ariel Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1577
kazmer4!

melyik bankon keresztul volt ennyire lassu?

mellesleg tegnap a spektrumon volt egy elektronikus penz c. film. nagyon elveztem. volt benne szo a visa (es a bankartyak) tortenelmerol, a paypal-rol es a modern chipkartyakrol is.

akit erdekel, lesz ismetlese is: március 17. Szerda, 09:00

es a folytatasa március 19. Péntek, 16:25 es lesz majd egy 3. resze is.

Előzmény: kazmer4 (1575)
Ariel Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1576
kazmer4!

melyik bankon keresztul volt ennyire lassu?

Előzmény: kazmer4 (1575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!