Keresés

Részletes keresés

krampuszka1 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 359

Tetszik ? :)

Forgalmam sincs, mert papirján az égvilágon semmi nincs !

AZELEA, és pár sor, hogy ne száritsam a napon, meg ilyesmik.

És tartsam 15-20 fokon............? De hol ? A klima alatt nyáron ?

Hetente fürdessem 2-3 alkalommal.............., max. 5 percig..........?

Jól ki vagyok segitve !

Lehet, hogy ez egy szobaizéééé ???

Előzmény: ZsuR (358)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.13 0 0 358
Es milyen gyonyoru!!!! Soha nincs eleg azalea a haznal - ne aggodjal :))

Mekkorarafog noni?
Előzmény: krampuszka1 (357)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 357

Éppen most szereztem két különlegeset, igaz azalea, és fog.sincs rőla, mit kezdhetnék vele :)

De nem birtam otthagyni :D

Lazac szinű !

ZsuR Creative Commons License 2005.06.12 0 0 356
:)) Koszonom. De azert a tobbiert sem aggodok - eddig alltak a teleket - van amelyik 14-et :)) Az, amelyik most van tele viraggal. A nevet sajnos nem tudom, mert akkor meg nem kezdtem el a kerti naplomat.

Van harom tuzvoros viragum, nem lesznek magasak, inkabb terebelyesek, (1,5 m x 2 m), es meglepoen nonek ehhez kepest. Ket eve ultettem, es a legszerenyebb becsles szerint is meguplazta magat; most 1,2m x 1,5m.

Vannam torpe pajtaim is, a to moge azokat ultettem, azaleat es rhodot vegyesen - azok nem is nonek szaporan, aminek orulok, igy tudok a to mogott jarni.

Szoval ez a tuzvoros: Rhododendron x 'Vulcan a katalogusban, itt meg a sajat kep:
Előzmény: Szalkó (355)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.12 0 0 355

Két igazi kemény kategóriás rodid van. -30 fok táján kezdhetsz csak aggódni értük.

A hatból ha egy-kettő begyökeresedne, jó eredménynek számítana.

Előzmény: ZsuR (352)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.12 0 0 354
Tele van viraggal a nagy rhodo - ami azt is jelenti, hogy vege a szezonnak - ez viragzik legutoljara.

Volt mar rajta tobb virag is - igaz kevesebb is.
ZsuR Creative Commons License 2005.06.12 0 0 353
Jujj de utalom amikor ilyent csinal!!!

A lenyeg, majdnem egyformak, orokzoldek. 6 lab magas korul lesznek (1,80), es 6-8 lab szeles ha felnott lesz.

ENGLISH ROSEUM RHODODENDRON es BOURSAULT RHODODENDRON a nevuk.
Előzmény: ZsuR (352)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.12 0 0 352
Ketto fajtat vettem osszel: az egyik <a href="http://www.monrovia.com/PlantInf.nsf/0/ae24c13ba3669b458825684d00707f6d?OpenDocument" target="_blank">BOURSAULT RHODODENDRON</a> a masik meg BOURSAULT RHODODENDRON.

Nem nagy a kulonbseg koztuk - es mind a ketto orokzold, nagyon szeretnem a kertemnek ezt az oldalat lezarni telen - nyaron.
Előzmény: Szalkó (349)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.11 0 0 351
Akármelyik jó, nem kell annak csícsásnak lenni. 40-50 cm-nél ne legyen mélyebb, mert fölösleges. Rágicáék javasolták az erősebb fekete fólia zsákot. Az is teljesen megteszi, és olcsó!
Előzmény: stiglinc (350)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.11 0 0 350
Káposztasavanyító műa. dézsa? Malteros teknőnek árult vastagfalú műa. kád jó? Mindegy a műa. midősége?
Előzmény: Szalkó (325)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.11 0 0 349
Ezen a képen már jól látni az új hajtást. Ez egy nagylevelű örökzöld rodi, de tudod-e melyik?
Előzmény: ZsuR (348)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.11 0 0 348
Akkor az az en hibam - probalok jobb kepet csinalni rola. Az egyiken nagyon latszik az uj hajtas - masfel cm hosszuak mar a levelekek - a masodikon is latszik - a harmadikon meg csak egy pattanas. . .

Kivancsi leszek ezen hogyan latszik - aztan probalok uj kepet feltenni rola.
Előzmény: Szalkó (347)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.11 0 0 347
Úgy nézem, még olyan állapotban vannak, mint amikor le lettek dugva. Ha új hajtások kezdenek nöni, akkor már gyökerük van. Öszintén szólva erre kicsi az esély.
Előzmény: ZsuR (346)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.11 0 0 346
Igen. Szeptemberben ultettem oket, es par nappal ultetes utan lattam a letort agakat - rogton foldbe dugtam.

Rohododendronok szeretik a felarnyekot.
Előzmény: Szalkó (344)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.11 0 0 345

A mi éghajlatunkon a rodiknak nyáron túl meleg van. Nem könnyű megtartani a zárt, kompakt növekedését. Fontos, hogy kapjon elég fényt, ugyanakkor a növény körül próbáljuk minél jobban leszorítani a hőmérsékletet. Hogyan? A két képen látni, hogy a rodikat alul, oldalt zöld növények veszik körül. Ezekkel alakíthatjuk ki a kedvező mikroklímát.

A mostani időjárás lenne jó a rodiknak. A napi 20 fok körüli hőmérséklet, és a sok csapadék. A dunántúlon, vagy a hegyekben lakóknak könnyebb dolguk van, mint az alföldieknek.

Többeknél láttam, hogy az edényben lévő rodit kiállították a beton placcra magába.

Betonon  nyáron 50 fok is lehet.

Előzmény: dithke_ (339)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.10 0 0 344
Ezek a ledugott hajtások télen is kinnt voltak?
Előzmény: ZsuR (342)
Island* Creative Commons License 2005.06.10 0 0 343
Köszönöm a szaporítási tanácsokat, azt hiszem mindkét módszert ki fogom próbálni. :)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.10 0 0 342
Tavaly letorott egy par ag az ujonnan vett rhododendronomrol, es sajnaltam kidobni oket - ledugtam a foldbe oket.

Harom elszaradt - harom megmaradt - legalabbis eddig.
Szalkó Creative Commons License 2005.06.09 0 0 341

A legegyszerűbb otthoni szaporítás a bujtás, csak türelem kell hozzá. Ezen a kis felbontású képen is talán jól látható a lényege. Ennek sikeressége a legbiztosabb.

Egy hajtást oldalra ki kell hajtani. Hosszúkás mélyedésbe kampóval rögzíteni a végét úgy, hogy a leveles vége kint maradjon. Előtte még kb. ott ahol a kampó látható a képen egy bevágást (sebet) ejtünk. Itt hegesedés (kallus) fog képződni, melyen könnyebben erednek a gyökerek. Ha ezt most megcsinálod, a jövő év őszére fog elegendő gyökér nőni. Akkor le lehet metszeni az anyanövényről a meggyökeresedett hajtásvéget.

Előzmény: Island* (337)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.09 0 0 340
Nem sok az ertelme - nem lesz tobb a virag rajta kovetkezo evben.
Adj neki tapot - az segit.
Előzmény: dithke_ (339)
dithke_ Creative Commons License 2005.06.09 0 0 339
Szerintettek ha visszavágom a rodimat, mert nem igazán remekel, volt egy pár virág rajta, de igazából kis kopasz hatjásai vannak, akkor nem ártok úgye vele?
A talaj olyan amilyen bele van ültetve a földbe a kertbe, a tetejét betakartam fenyőkéreggel, vizet az öntözö ad neki, és ennyi.
Még nemtápoztam, nemtudom talán ha már visszavágtam akkor elkezdeném.
A kútból locsolunk, azt hiszem az jó neki.
Van másik amit visszavágtam, és kihajtott, ahogy nézem annak jót tett.
kiwancsi Creative Commons License 2005.06.09 0 0 338

Amit most láttunk, azt nem láthatjuk májusban.

Előzmény: Island* (337)
Island* Creative Commons License 2005.06.09 0 0 337

Sziasztok!

Én is jártam többedmagammal a hétvégén a Jeli arborétumban. persze nagy sajnálatomra már vége a fővirágzásnak, úgyhogy jövőre május közepén fogunk ellátogatni oda.

Nekem van két tövem a kertben és érdekelne, hogy valaki közületek szaporította már hajtásdugványról a rodiját sikeresen?

Tud ebben valaki  segíteni?

Köszönöm!

Szalkó Creative Commons License 2005.06.09 0 0 336
Végre esik az eső, gyűlik az öntözővíz a rodiknak!
kiwancsi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 335

Vasárnap ezt találtuk Jeliben.

És még sok mást is! :-)

Szalkó Creative Commons License 2005.06.02 0 0 334
Ezt a képet a netről vettem le. Nem magyarországon készült. Magasított ágyásba ültetve a rodi. Az ilyen megoldásnál nálunk télen a föld teljesen átfagyna. Egyébként a rodi gyönyörű, egy 'Purple Splendor'.
rágica Creative Commons License 2005.06.02 0 0 333
Azt hiszem mára nincs több kérdésem. Köszönök mindent! Jó éjszakát!
Előzmény: Szalkó (332)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.02 0 0 332
A fóliazsák jó ötlet! Olcsó. Az alján lyukakat kell vágni, hogy a víz kifollyon!
Előzmény: rágica (327)
rágica Creative Commons License 2005.06.02 0 0 331
Na és mit gondolsz a fóliazsákról?
Előzmény: Szalkó (330)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.02 0 0 330

Ahogy nőni fog, mindig nagyobb és nagyobb edénybe teszed. Az is megoldás, de úgy többször dolgozol vele. Végül lesz egy utolsó méretű, mert akkor már nagy lesz a rodi. Ez a kb. 100 literes edény az említett azáleáknak és pl. a Yakushimanum-Hybrideknek teljes nagyságukig elegendő. Egy 'Catawbiense Grandiflorum' végső mérete 4-5 méter, annak már nagyobb edény kell.

Én egyből a végső méretű edénybe ültettem őket, és már annyi éve jól fejlődnek.

Előzmény: rágica (326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!