Keresés

Részletes keresés

Viki0124 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1187

És még egy csavart is bele, hogy

Tiltakozunk ugyanakkor minden olyan felvetés ellen, amely a művészi
ábrázolástól elvitatja azt a jogot, hogy a létezés árnyoldalaival, a
tabukkal, a bűnökkel, a szörnyűségekkel foglalkozzon...

Eddig is azt mutattak be, amit akartak, csak bűncselekmény elkövetését nem kéne takargatni, főleg nem jutalmazni.

Előzmény: SolarPlexus (1185)
oncogito Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1186
És mi az, hogy bizonyítást nyert?
Csak a bírósági tárgyalás ítéletére várnak?
Nem lehet megkérdezni a stábot?
Miért a néző bizonyítson?
Előzmény: SolarPlexus (1185)
SolarPlexus Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1185

Ezért az általunk odaítélt díjat az Álszent c. filmtől utólagosan megvonjuk, amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy az állatot a filmkészítés
során, a felvétel kedvéért elpusztították.

Mire várnak? A majdani bírósági ítéletre, vagy a leendő tárgyalás szakértői véleményére? Ez a nyilatkozat - bár eredmény -, kicsit felemás: vissza is vonjuk, meg nem is.

neménvagyok Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1184

naigen, mivel már korábban tudni lehetett, hogy a macsekot valóban megmurdelték, így a zsűri most összevissza kamuzva megpróbál elegánsan kihátrálni az ügyből, és az eddig felvállalt alkotót jól a szarban hagyják (nota bene megérdemelten, szopja a bránert toepler, és remélem jóérzésű ember a továbbiakban nem kerül vele munkakapcsolatba, megbízást pedig maximum a kecsketosznádi nyugdíjasotthon november 7-i ünnepségének rendezésére kap, ha egyáltalán)

ez van, ha megfelelő mennyiségű felháborodással találkoznak, akkor a még undorítóan nagy arcú faszkalapok - mint pl. hartai - is visszamásznak a kő alá...

nem mondom, legalább a szart nem védik tovább... ez pl. a politikában nincs így, ott mindenki az utolsó csepp véréig nyalja a megfelelő segget, és sohase kér elnézést

Előzmény: Törölt nick (1175)
Morbus Sacer Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1183

Aki kérdezte, hol van meg a film a neten, tessék. Egy kis repülősó.

href.hu/x/2lvq

Morbus Sacer Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1182

Ő csak tudja...

"Toepler Zoltán története egy virágzó iskoláról szól, ahol segítenek az embereken, főleg, ha azok semmihez sem értenek. Arra oktatják őket, hogyan hitessék el másokkal, hogy zsenik. Hogy a médiába, vagy a politikába kerülve formálják a világot. Tanúi lehetünk, hogy a blöfftanszék hogyan nevel ki választási kampányműsorához egyetlen nap leforgása alatt egy médiasztárt. Az abszurditásig fajuló komédia talán nem is annyira kitalált és abszurd, mint azt első látásra gondolnánk?"

Port.hu
Morbus Sacer Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1181

Sziasztok,

tegnap koraeste elkaptam a TV2 Napló műsorának előzetesét, amiben megint benne volt a téma. Vasárnap este 19 óra. Ez most tévedés (nem frissítették az ajánlót, volt már ilyen), vagy 29-én megint foglalkoznak az üggyel? Valaki hallott valamit?

Glenbenton Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1180

Egyetértek.

Láttam én filmet, ami nagyszerűen bemutatta az emberi szenvedést.

Vittorio de Sica: A sorompók lezárulnak

Az állatbarátoknak jó szívvel ajánlom.

A macskagyilkosnak/társainak/díjat adományozóknak/magyarázkodóknak/lapulóknak pedig a pofájába verném ezt a filmet.

1 perc többet ér belőle, mint a médiagennyek egymás által felmagasztalt "alkotásai", pedig senki sem hal meg benne, még a kutya se.

Tudom, ez egyeseknek nagy csalódás.

Előzmény: szisszike- (1179)
szisszike- Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1179
Pontosan. Nem az a baj, hogy meg akarják mutatni a világ szenvedéseit, az emberi gonoszságot, mivel ez talán felnyitja az emberek szemét. A mód, ahogy csinálják, az a hatalmas probléma. Hogy ezeket a szenvedéseket még egy szenvedéssel tetézik a művészet nevében. Pedig ez nem művészet, hanem genny...
Előzmény: Viki0124 (1178)
Viki0124 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1178

Bárki is elvitatta tőlük a jogot, hogy a létezés árnyoldalaival foglalkozzanak? Szerintem senki sem. A probléma itt sem az, hogy a filmben vízbe fojtanak egy kismacskát, hanem az, hogy ha a filmben ténylegesen kínoznak, vízbe fojtanak egy kismacskát, ahelyett, hogy más eszközökkel (filmes trükk, vagy mit tudom én) oldanák meg, amit mutatni akarnak.

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1177

Szerintem pillanatok alatt kiderül,h ugyanazzal a kamerával készült a macskás felvétel is, mint a többi jelenet Taholer melléktermékében...

Ezután gondolom tényleg ráharap majd a média!

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1176
Na látjátok, alakul ez szépen lassan! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1175

http://www.filmpont.hu/index.php?id=1369&cid=23898

Mit kell bizonyítani ezen? Hol lehetne megtalálni a kismacskát, vízzel a tüdejében? Bevallotta, többször is, büszkén. Akkor lakoljon ezért, és vonják vissza nemcsak a címet, hanem a pénzösszeget is, azonnal.

oncogito Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1174
Te vaktában hadonászol.
Az állatvédők/állatszeretők MINDEN állat szenvedésén fel vannak háborodva, még ha tenni nem is lehet mind ellen.
Az ivartalanítást is szorglmazzák, meg feljelentéseket tesznek az állatkereskedők ellen.
Ha eddig nem tudtad volna, az állatvédők munkája a meglevő állattörvény is, amely a haszonállatok és a kisérleti állatok sorsán is igyekszik könnyíteni.
Tehát nem kiragadott eseten háborognak az emberek.
De kis lépésekben haladnak, mert többek között a magadfajta sem tudja/ismeri munkájukat és szélsőségesnek tartják.

Most végre egy eset, ami bizonyítható, amit fülön lehet csipni és talán példát lehetne vele statuálni. Talán megint egy kis lépést lehetne tenni előbbre, hogy végre börtönnel büntessék, aki állatot kínoz. Aztán megint kis lépés előre és igy tovább.
Erről szól a történet.
Dereng már....?
Előzmény: Nézz és láss! (1126)
Spinderella Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1173
Most ugyanez történt, csak a konkurencia műsorainál.
Előzmény: Törölt nick (1158)
Spinderella Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1172
2 hozzászólással a hátad mögött akarod olyan - értelmetlen - vitára terelni a topikot, amit előtted már vagy öt másikkal végigvettünk. Gratulálok...
Spinderella Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1171
Nem mond igazat, a Naplóban elszólta magát. Aszonta: "nem azért öltem meg, mert...". Tehát megölte.
Előzmény: flugi (1078)
Híd Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1168
Előzmény: Törölt nick (1164)
kisspetya Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1167
A bulvársajtó miért nem kapja fel ezt a témát? Így tényleg pár nap alatt le fog csengeni, sajnos.. Toepler meg szerez egy sztárügyvédet és patyolat tisztára mossa majd magát. Ezért ahogy a mondás tartja: addig üsd a Toeplert amíg forró!
-dió- Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1166

Te 2 hozzászólásos seggfej. Regisztráltál egy új néven, hogy elkezdj itt észt osztani?? Ne magadból indulj ki, amikor másokról vonsz le következtetéseket. A logikád kb olyan, mintha a sarki rendőrnek azt mondanád, hogy ne szóljon a tolvajnak aki a boltba tör be éppen, hiszen az országban nagyon sok ilyen van, és ha nem szól mindnek, akkor kussoljon. Azt hiszed, hogy a szar provokáló szöveget beveszi valaki is, és majd szépen elcsitul a balhé?

Igen, el fog csitulni. Lesznek, akik elfelejtik hogy mit láttak, esetleg még a tapló nevét is elfelejtik. Lesznek, akik nem felejtenek, és azt sem felejtik, hogy kinek milyen szerepe volt ebben. Lehet hogy csak pár ember, de éppen ennyivel lesz hangosabb a tiltakozás azért, ami történt. Újból említem: az, hogy öncélúan, szándékosan kínoztak meg egy állatot, ez ami elfogadhatatlan elsősorban. Ehhez nincs köze Mariska néninek, aki tudja hogy Mirci cica ellett 10 kölyköt, és mivel nem tudja hova tenni őket megszabadul tőlük. Persze ez sem jó, de két külön dolog.

Hogy felfoghatóbbá tegyem, megint jövök a szomszédgyerek-focilabda párhuzammal: melyik a rosszabb, ha Pistikééknek nincs elég nagy telkük, ezért a focilabda állandóan átjön a Te kertedbe, ott letöri a virágokat, vagy az, ha Pistike direkt úgy dobja át a labdát, hogy minnél több virágot törjön le? Mindkét esetben letörnek a virágot, csak morálisan nem egyforma a két eset.

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1165

http://www.gardonyiszinhaz.hu/cikkek/2005/toepler_041108.htm

Részlet a beszélgetésből:

"-Mi tehát az írás? Üzlet vagy művészet?

Mind a kettő. Művészet mindaddig, amíg eljutok a pénzig. Amikor pénzzé válik a dolog, akkor már semmi más nem érdekel, akkor már gyakorlatilag el is felejtem a művet, nem is igazán érdekel. A direktor úr kérdezte például, hogy lemegyek-e még megnézni néhányszor a darabot, de azt hiszem, még egyszer megnézzük, mert vendégeket viszek, de engem már igazán nem érdekel ez a mű, túl vagyok rajta „művészileg”. Azt azonban nagyon szeretném, ha más színházban is műsorra tűznék, és még egy darabig, egy fél évig vagy évig, meg tudnék élni ebből. Most úgy néz ki, vannak is jelentkezők, akik szívesen bemutatnák, és közben folyamatban van egy újabb darab megírása is.

- Egyébként mikkel foglalkozik, miket ír mostanság?

Főleg hasonlóan vidám dolgokat csinálok. "

fullradar Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1163
Hiába néha igaz ez a "mondás": szarnak,húgynak nincs gazdája...
Előzmény: szuszmok (1161)
Híd Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1162
Előzmény: Törölt nick (1160)
szuszmok Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1161

Mivel visszajöttek a tiltakozó levelek, íme egy másik levél, amit az Alapítvány a Macskákért írt:

http://www.macskakert.net/okm.html

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1160

A szőke padödös csaj ott volt a mokkában vmelyik reggel...

Ezt bántani...?

Ezt bántani...?

Előzmény: Törölt nick (1158)
Viki0124 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1159
Én pedig egyet is értek veled, de azt is gondolom, hogy nemcsak az állam szerepe fontos, hanem az emberek hozzállása is.
Előzmény: fan_fan (1157)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1158

Ez a baj hogy csak a naploban.

Emlekszem amikor volt az a kutyatelepes ugy este ez folyt a hiradobol.

Utanna fokusz es reggel a reggeliben is.

Emlekszem a padodos "csajok" hogy kivoltak akadva.

Talan az egyik lent is jart ezen a telepen.

Vagy valami ilyesmi volt...

Most en nem lattam sehol semmit...

Sajnos...

fan_fan Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1157

Talán tényleg komolyabban vennék az egészet, ha letöltendő börtönbüntetést szabnának ki végre, amikor állatkínzásról van szó.

Szerintem, amikor a törvény betartatásáról írtem, pont ezt akartam mondani.

Előzmény: Viki0124 (1141)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1156
Sztem olvass itt vissza..,azaz a topik elejétől kezdjed!
Előzmény: Törölt nick (1149)
Danchy bácsi Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1155
Már rég beperelték, csak a magyar jogi gépezet vetekszik a magyar postával :-P
Előzmény: Törölt nick (1149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!