Ühüm :-)
Autós prosikat gyűjtök, olyanokat amelyeket a szalonokban lehet kapni. A 80-as évek végén pl. gyönyörű darabok készültek itt-ott, de érdekesek a régebbiek is :-)
"Csak kiváncsiságból, milyenekrôl van szó?"
Javarészt Volvo, de néha becsúszik egy-egy egzóta is.
"És miért adtál volna 160 GBP-t?"
Ez egy Volvo 480 Celebration prosi volt, amit egy 480 darabos spéci szériához adtak ki. Nekem is van egy ilyen kocsim, csak nem "Celebration", hanem egy mezei Turbo, ettôl függetlenül ez a prosi régóta a szívem vágya volt...
Egyszer kíváncsiságból végig követtem egy McLaren F1 eredeti gyári prosijának a licitálását, na az valahol 3000 dollár környékén állt meg, ha jól emlékszem. Az utolsó percben kapott vagy 50-60 licitet és ekkor emelkedett úgy 2000 dollárt az ára. Na ja, akinek ilyen kocsija van, annak ez aprópénz :-)))
Ez jól hangzik de én inkább az árumat szeretném megkapni vagy a pénzemet vissza úgyhogy még reménykedem. Mivel tudnám egy kicsit megfenyegetni hátha észhez kap? Amúgy normális eladónak tünik nem voltak gondjai mért pont velem cseszik ki nem is értem.
Ha már a WU-nál tarunk. Hasonlóképpen jártam egy buzi amerikaival.Nem volt képes felvenni a WU-val utalt pénzt 2 hétig, utána meg mikor felvette azt írta hogy küldi az árut, ez dec. 28-án volt.Hát azóta is várom.Kértem hogy igazolja valamivel hogy elküldte a csomagot, legalább a reg.számot írja meg, hogy tudjak érdeklődni a postánál.Hát azóta is válaszol :-(. A k...anyját. Szóval az az amerikai aki még egy gyengeelméjűeknek kifejlesztett módszert sem tud használni, valszeg a csomagodat sem fogja rendesen elküldeni neked kelet-európába. Küldtem ugyan egy claim-formot az ebaynek, de azt hiszem b...hatom a pénzem. De mindegy most is árul drága cuccokat a csákó, megfigyeltem, elhatároztam hogy az összes cuccára magas áron fogok licitálni, hadd fizesse a %-kokat az ebaynek. 3x veri vissza Lúdas Matyi...
Irtam lentebb hogy van egy balfasz eladóm aki nem birja átvenni a WU Money Transfer-t. Most már sikerült neki viszont kicsit elfelejtkezett rólam nem válaszol a levelekre pedig irtam neki napjában töbször is.Mit kene tennem hogy egy kicsit összekapja magát valaki segítsen ha tud...
Á, az sem feltétlenül elég, ha kinti a cím. Volt olyan eladó, amelyik visszautasította, hogy a kint élő rokonom címére küldje a cuccot. Mindig előre meg kell kérdezni.
- Eltűnt cuccok: vajon mit csinálnak az eltűnt cuccokkal a postások? Eladják? De hol?
- Fizetés: szerintem a WU Bidpay remek mód. Az eladó, ahogy megjött neki az APROVED (pénz feladva), küldi is a cuccot.
- USA: Az amcsik USA bolygón élnek, és máshogy mérik az IQ-t arra fele. Ha csak PayPal, akkor nincs mese!
Egy amcsiban élő magyar simán megélhetne az "Ships to: United States only" közvetítésekből, postázásokból és kifizetésekből.
Még a végén kimegyek "dolgozni". Adtok munkát? :-)
Paypal hazioltar jo otlet meg kellene valositani feltenni arulni beleirni minden olyat amibol az ebayosoknak kiderul hogy b.sszak mert nem megy magyarorszagrol....
Emery
talan azert nem talalod oket, mert menlo Worldwide az uj nevuk :)))
telefonkonyv:
Menlo Worldwide Kft.
Pest megye
2051 Biatorbágy, Rozália pr 2667/39 hrsz.
(23) 531600
(23) 531601
Vigyazat ok csak cegesen szallitanak (tehat maganszemelynek illetve igen, de afas szamla vamokmanyok vamolas miegymas kotelezoen beugrik!)
Ez tök igaz: -már aukció zárás után vagyunk, és kezdem nem sajnálni. Tuti biznisz lenne az eBay-en PayPal-os házioltárt árulni gyökereknek.
Figya, NLQ, átlag 3 havonta megkérdezem tőled az EMERY WORLDWIDE-ot, -nem azért mert hülye vagyok, hanem mert nem találok a biatorbágyi központhoz (sem semmilyen magyar elérhetőséghez) kontaktot, nem tudsz legalább egy telefonszámot vagy email címet?
szerintem vannak "kulturalt" megoldasok (ha a paypal a merce). a problema hogy tobb van es nem egyseges, azaz az egyik ezt hasznalja a masik meg azt...
a paypal sikere az, hogy az ebay sajat fizetesi rendszere lett, viszont a biztonsagat sokan vitatjak.
az idealis megoldas egy worldwide elerhetosegu, ellenorzott felhasznalo statuszu, kamatozo szamla stilus lenne. mondjuk a helyzet az, hogy europaban ezt mar megoldottak, banki folyoszamlanak hivjak, csak az usakok meg nem jutottak el erre a szintre (marmint a biztonsagos banki accounthoz).
nekem mar nem hianyzik...
sokan szidjak es sok elado a leirasokban kikotik, hogy nem fogadnak el paypal-on keresztul fizetest. (es nem csak amcsik, kulfoldiektol).
erdemes neha benezni az ebay sajat forumara, rengeteg a paypalt anyazo megjegyzes..
ezt olvastam :)
a mai világban semmi se biztos - ki tudja, talán éppen holnap vesznek föl abba a központba egy befolyásos magyar emberkét, aztán szeptembertől már lesz is nekünk paypal :)))
"eppeszu emberekkel meg lehet beszelni a tobbiek meg ugyis hujen halnak meg..."
Pontosan. Ráadásul kevés olyan cucc van, ami ne bukkanna fel újra 1-2 héten belül. Legalábbis ha nem extrém dolgokról beszélünk. Én általában prosikat veszek, még a legritkább, legrégibb, legexkluzívabb darabok is megjönnek elôbb vagy utóbb. Egyszer belementem egy hisztérikus rohamba egy spéci darabért, a végén 160 fontra felverték az árát. Szerencsére leütötték a kezemrôl -- három héttel késôbb 4.99-ért lett az enyém egy ugyanolyan másik :-)))
egyebkent nekem az az amcsi elado aki nem hajlando money ordert vagy egyeb kozosen kitargyalt megoldast rugalmasan kezelni/engedni annak csak orulj.... ezek ugyain altalaban azok az emberek akik kifizettetik veled a 20-30 dolcsis szalitast es utana elkuldik neked 5 dolcsiert hajoval csak hogy nyerjen rajtad meg nehany forintot (dollart)
eppeszu emberekkel meg lehet beszelni a tobbiek meg ugyis hujen halnak meg....
(1394)
Más ügybôl kifolyólag beszéltem valakivel, aki a PayPal most megnyílt, európai központjánál dolgozik. Azt mondja hogy még a terveikben sem szerepel, hogy Magyarországot felvegyék a listájukra, így idén biztosan nem, 2005-ben is csak kis eséllyel lehet számítani arra, hogy PayPalt használhassunk...
abban reménykedem, hogy az eu-csatlakozás után legfeljebb egy évvel már mi is használhatjuk a paypal-t, rendelhetünk amerikai online áruházakból, satöbbi.
a Németország kevés, mert a PayPal USA cég (illetve most már angol is), így minden más ország account-ja unverified address-ű lesz, amiben a PayPal vallású köcsög amerikaiak nem bíznak
Nna, sikerült belefutnom egy rendkívül "rugalmas" amerikaiba, aki csak PayPal-t fogad el, és csak a PayPal-nál regisztrált címre küldi az árut. 2 levélben rinyáltam neki, hogy a világon mindenhogy tudok fizetni, csak azzal az elk*rt PayPal-al nem, és még gründoltam egy amerikai postacímet, is. Semmi esély. Sziklaszilárd a tahó. EMBEREK! VALAMIT CSINÁLJUNK MÁR!!! Nincs valakinek valami nyerő ötlete? Mi van akkor, ha Németországban nyitok bankszámlát (egyáltalán hogy lehet állandó német postacím nélkül?), és arról nyomom a tutit? (légyszi senki ne írja azt, hogy olvassak vissza: -az elejétől követem). Kiskapu? Még kisebb kapu? Ha belépünk az EU-ba, akkor változik valami (már a PP-n kívül)?
Ez WU Money Transfer, nem értem mi a probléma felhívtam az ügyfélszolgálatot azt mondták hogy minden rendben van, valószínüleg az amcsi csávó bénázik valamit , vagy nem tudom mi van.A pénzt még valóban nem vette át senki nem értem, most irtam neki hogy vegye át remélem menni fog neki a dolog.
Nekem egyszer azt mondta a postásnéni az ablakból, hogy itt nálunk az ajánlott leveleket második kézbesítés esetén be lehet dobni.
Viszont persze, hogy már elsőre bedobálják, egyedül a biztosított ajánlottat iratják alá mostmár (ahhoz viszont személyi ig-számot is kérnek, legalábbis nálam kértek.)
Én kb. az első 10 esetemben küldtem tértivevénnyel a pénzeket levélben (úgy 2002 első fele volt ez), és mindig vissza is érkezett rendben a ronda kis rózsaszin papiros.
Azóta simán ajánlva küldöm őket, ha a leveles verzióra szorulok (csak a germánokhoz szoktam), ezt is mindig megkapták, viszont pont ma érkezett vissza egy ajánlott levelem "nem kereste" pecséttel. Gondolom nem dobhatták be neki az értesítőt...
De a celluxos leragasztásom sértetlen, benne is vigyorog a lé szépen, "kvázi csak" a 600 Ft-os ajánlott díjat buktam.
,,Felhívtam a WU-t. Rögzítették a tranzakciót, de azt mondják, csak akkor tudják a kifizetést engedélyezni, ha felhívod őket. Indokot nem adnak. Így még nem tudok hozzájutni a pénzhez.
Azt mondták, kapcsolatba kell lépned velük. Tudasd velem, amikor a pénz felszabadul és felvehető. A vakut a pénz felvétele napján vagy másnap feladom és elküldöm neked a feladóvevény számát.
Kérlek, a kifizetést G.S. számára engedélyeztesd.''
Ez WU Money Transfer vagy auctionpayments.com Money Order volt?
Elküldtem az emberemnek a pénzt de valamit nagyon nem ért és ezt irta vissza, amit viszont én nem értek teljessen.
I contacted Western Union by phone. They have a record of the transaction
but said they could not release it till you called them. They would not
give any reason. So I am not able to get the funds yet.
They said you will need to contact them. Let me know when the funds are
cleared and ready for pick up. I will ship the strobe either the day I get
funds or the next day and will email you with a tracking number.
Én is tértivevénnyel adom fel a pénzes leveleket és meglepetésemre még egyik sem veszett el, plusz a nagyrésze vissza is jön (USA, Franciaország, Belgium, Anglia, Németország). Bejövő csomagjaim közül viszont tűnt már el pár.
Sajnos csak 2009-ben fog teljesen megszűnni a Magyar Posta monopol helyzete, és bár szépeket ígérget a vezérigazgató a weboldalukon, nem igazán tudom elhinni, hogy pozitív változások fognak történni.
Én tértivevénnyel adom fel a levelet, ha pénzt küldök benne. Eddig a majd' tucatnyi elkalomból csak egyetlen egyszer jött vissza a rózsaszínű blanketta. Nem tudom hogy Angliából visszafelé működik-e a tértivevény, de ha nem működik akkor miért fizettetik ki velem?
Valóban rohadt egy bagázs ez a posta. Az a legszomorúbb hogy a mezei halandónak SEMMILYEN esélye sincs reklamálni náluk. Értékbiztosított küldeményt csak alig néhány helyre vesznek fel, az ajánlott blankettát aláírják helyetted és mezei egyszerúséggel ellopják a pakkodat ha nekik úgy tetszik...