Legjobban úgy jössz ki a dologból, hogy befizetsz egy Eurotax felmérésre. Ha ez megvan, akkor elviszed egy nagyobb méretű autókozmetikára (polír, stb.). Ha kész, akkor az Eurotaxhoz képest akár 3-400e forinttal többet ér. (Tudom, macerás, meg menni kell utána, de ha nem akarod, hogy a kereskedő alacsony áron vegye be, ez az út járható).
Amúgy a bontott klíma beépítése nem érdekel? Mindenképpen újat szeretnél?
VS Platinum reklám MTV, MTV2 a Napkelte közben, úgy 9 óra előtt , BpTV, főleg hétvégén. Venni lehet Bp. Visegrádi u. 39 (esetleg 36.?), vagy a reklámban megadott telefonszámon utánvéttel rendelni.
Én úgy gondoltam hogy kb. 1.600.000 Ft-ot tudhat, ezért nem is értettem az ajánlatot. Azt hiszem máshová megyek, csak azt nem tudom hogy vidék vagy Budapest a jobb megoldás.
Érdemes megkérdezni bontóban (lásd Budakalász, pár sorral lejjebb), de akkor lehet, hogy egy-két dolgot cserélni kell (gondolok pl. az akksira, ami a klímás autókban 50-55 Ah helyett 60-65 Ah-s szokott lenni).
Szerintem ennél lényegesen többet kell, hogy érjen. Nézesd meg Eurotax katalógus alapján, és ha Te adod el, akkor 2-300e forinttal többért is elmehet, ha jó állapotban van.
(Szerencsére az Eurotaxos oldalon ingyen is kiderült, hogy a kocsimban 37000 km-rel több van a kelleténél. Asszem keveset fog érni :( Pláne a Thalia III megjelenése miatt. Na mind1... :/
Szerintem a 2 év garancia sem egyértelmű dolog, hát még a garancia+. Mert ugye nem az a lényeg, hogy még 2 évig próbálják azt kiszámítani, hogy hány %-át vállalják be a javításnak, hanem ha tényleg zsebbenyúlós javítás kell ne kelljen aggódni. De nézzétek meg, hogy még a garancia 2.évében is kértek olyanért pénz ami egyértelmű 100% garancia lett volna. Nagyon meggondolandó, hogy érdemes-e rá költeni!
Igen, csak UV szûrõset szabad bele rakni, de szerintem más már nem is nagyon van. Tungsramnak az összes halogén lámpája ilyen már, http://www.tungsram.hu.
Pár hét eltéréssel most cseréltem jobb és bal oldalon is, nagyon egybe voltak idõzítve :) És nem is túl olcsók. :(
Más. Nézegettem az általatok felrakott pollenszûrõ-installálási képeket. Nos, nekem még csak nem is hasonló a kialakítása. 2001-es 1.4 16V-m van. Ilyenbe rakott már bele vki?
Van egy 2002-ben vett Autentique Plus felszereltségű 1.4 8v-s Thalia II típusú autóm. A kocsi 30000 km futott. Gondoltam kicserélem egy klímásra, mert azt akkor nem vettem bele. Be akarom számítatni a kocsit, az új árába, de a kereskedő akinél vettem a kocsit azt mondta 1.300.000 Ft-ot ér az autó. Tényleg ennyit érne, nem akarom elhinni. Mi a véleményetek?
Asszem úgy van, hogy műanyag lámpákba csak UV-mentes izzót szabad tenni. Szóval, ha UV-mentes izzót veszel, akkor azzal bajt nem nagyon tudsz csinálni.
Sziasztok,
Én is egy boldog Thalia tulajdonos vagyok (igaz, nálunk nem jutott a vígjáték múzsaja nevéből, mivel itt Erdélyben Clionak nevezik ezt is), igaz már több mind két éve, de sajnos csak most (tegnap) bukkantam rá erre a forumra. Lenne egy nagy kérdésem: használ valaki olyan megalight (tungsram) vagy akármilyen más gyártotol olyan fehér szinű izzokat? Azért kérdem, mert a múlt héten, az Auchanba láttam ilyen típusú izzókat, rá volt írva a dobozra valami olyasmi hogy műanyag burkolatú lámpákban is használható (valami uv akármi), de azért féltem venni, nehogy ne legyen jó.
A kérdésemen kivűl van egy segítségajánlás is: ha valaki Erdélybe akar menni és szeretne tudni infókat (alvás, trafipax, látnivalók, stb) Brassó környékéről, írjon nyugodtan a ddbekesi@index.hu-ra.
az augusztusban vett 2 éves Thaliával tegnap érkeztünk meg Athénból. 3500 km-t autóztunk nagyobb gond nélkül: az index bajuszkapcsolója néha ciripel kapcsolásakor, a csomagtartó központizárja néha nem műxik. Próbálok visszaolvasni -keresni, de nem egyértelmű mi a hiba oka. Tipp?
Jaj, birom ezeket a pofátlan tételeket, mint "működésvizsgálat". Mi a faszt csináltak ennek fejében, már bocsánat? Rendes gumisnál egy centírozás 600-800 Ft, ők 2700 forintért csinálták meg azt a munkát, amit igazából már átadás előtt el kellett volna végezniük, aztán még 2100 forintért öt másodperces szemrevételezéssel megvizsgálták, hogy nem lóg-e a három hetes autó alja, vagy mi?
Most jöttem a szervizből, ahova a már említett rázás miatt vittem a kocsit. Ugyanoda mentem vissza, ahol vásároltam is augusztus elején az autót (RB Kőbánya). Mint a végén kiderült, kevesebb súly volt a két első keréken a kelleténél, ezért rázott a kormány. A javításért 4813 Ft-ot fizettem, ami tartalmazta a 2 db kerék kiegyensúlyozását (2750 Ft), illetve a működésvizsgálatot (2063 Ft). A hétvégén majd meglátjuk, megszűnt-e ezzel a probléma.
Ha már ott voltam, kértem, hogy kapcsolják be azt a funkciót, amely szerint ha a távirányítós nyitás után eltelt meghatározott időn belül nincs ajtónyitás, a központi zár automatikusan visszazár. Semmi gond, meglesz, mondták. Ezért nem kértek pénzt, este majd kiprobálom, hogyan működik. Emellett megmosták és kitakarították az autót, ezt is ingyen. Mindez reggel 7.15-től 9.30-ig tartott.
Sajnálom, hogy nem volt nálam a fényképezőgépem, mert az udvaron 4-5 új Thalia állt, és mivel volt elég időm, alaposan szemügyre vettem őket: nekem tetszett az új hátsó lámpa burája, és az új szövet is. A Clioból átvett műszerfal is karakteresebb lett szerintem, de a belső tér többi része változatlan.
Fényezés. A reklámot nyomatják ezerrel, ezért kicsit ellenszenves, de... Én lekentem a kocsit VS Platinummal és azóta a kosz egy részét gyengéden le lehet törölni, a mosás pedig tiszta vízzel és gyengéden, szivaccsal történik, mert szó szerint minden lepereg róla. A galamb sz@r úgy pattant le, mint a sütő tepsiből a mézes sütemény. Keskeny pereme maradt, amit enyhén nedves szivacs egyszeri rányomás nélküli áttörlése vitt le. Eső után a fekete oldalsó gumiról elinduló sötétebb csík könnyedén letörölhető.
Tehát mindenképpen egy plusz védőréteget biztosít és így a különböző hatások először ezt érik. És csillag rohadtul. :-)
Amennyiben a festésben már eltüntethetetlen színeltérés van, amit a mosás sem visz lée, arra nem tudok mit mondani.
Mi a tapasztalatok a ún. fényezésre vonatkozó garanciára? Vagy csak én látom úgy, hogy pillanatokon belül csíkok vannak a karosszérián, ráadásul nekem a metál fényezésen? Én úgy gondoltam, ez azért erősebb. Vagy vannak erősebbek is? Mit lehet tenni a csíkok ellen? HELP!
A téligumi témához még annyi hozzáfűznivaló van, hogy a régi tipusu gumiknál (nagy minta, nagy borda) tényleg a keskenyebb volt a jobb, de a mai modern gumik un:fürészfogas mintával (lamellákkal) vannak ellátva ami azt jelenti, hogy minél nagyobb a felület annál több fürészfog kapaszkodik(fékezéskor is!!!). A gyárinál szélessebb gumi valóban jobb tapadást biztosít a modern téligumival, de a futómüvet nem arra méretezik, ergó:szélessebb gumi , jobb tapadás , gyorsabb futómű kopás!!!!
A mesterek is azt mondják, +- egy méret még elfogadható (Müszaki vizsgán is)
A keskenyebb gumi havas úton valóban előnyös, de ez a hazai időjárási és közútkezelési viszonyok mellett teljesen felesleges. Tavaly egész télen kocsival jártam be dolgozni, de legfeljebb 4-5 olyan nap volt, amikor havas volt az út, egyébként száraz vagy sónedves.
Más kérdés például, ha valaki sokat jár külföldre, például síelni. Szlovákiában és Ausztriában is sok olyan út van, amit nem sóznak, hanem a letaposott havat apró kővel szórják fel: ott jól jön a keskenyebb gumi. Sokszor a szállás megközelítése is havas úton történik. Tavaly nekem sem ment volna fel segítség nélkül a hegyoldalban lévő házig, még hólánccal is elakadt az egyik emelkedőn, de végül hátramenetben sikerült felküzdeni magamat.
Én "is" tegnap érkeztem Horvátországból, Olaszországból.. :) Mentem kb 2200-2300km-t. Még nem számoltam ki, de felírtam mindent. Odafelé Bp.- Vrsar még járatós volt, így csak 100 körül mentem így a fogyim kb 3.9 l/100km volt. Klima nélkül, mert este volt. Vissza Vrsar-Velence-Györ-Bp. végig pályán 130 alatt soha --Trieszttől Velencéig 1,5 órán át 140-150 -- kb 5.3 l/100km. Fele uton klímával.
Az autó hibátlanúl teljesített, csak egy dolog nem tetsztett: az pedig a Good Year GT2. Forró betonon, több száz km után olyan volt mintha kenődne, ez leginkább alacsony sebessénél lehúzott ablaknál hallatszott.
A Horvát gázolaj nálam leszerepelt...Mint ahogy a kút is ahol tankoltam. Bár inkább csak egyedi esetnek tartom.
Ja! És ezeket az ügyvédeket ráadásul te fizetted. Itt meg arról van szó, hogy a DAS fizeti, akkor is, ha te mondod meg kit. Gondolom ésszerű keretek között. Pl. a Bárándyval biztos nem szerződnének. :-)
Persze ennek a haszna is akkor derül ki ha (ne legyen ilyen) sor kerül rá. Ahány ügyvéddel eddig dolgom volt mind a legkisebb ellenállás felé próbált elvinni. Pedig nem az lenne a dolguk hogy engem beszéljenek le a harcról.