Keresés

Részletes keresés

Lackó koma Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1725
Sziasztok!
Én annak idején az angol eBay-en keresztül regisztráltam magam. Azóta is hébe-hóba értesit engem az eBay, hogy éppen milyen 1 napos dijmentes eladási lehetöség akciójuk van (tehát amikor úgy lehet feltenni eladásra cuccokat, hogy magáért a feltevésért még nem kell fizetni). Viszont ezek az akciók mindig csak az angol eBay-en keresztül feltett cuccokra vonatkoznak. Arra gondoltam, lehet hogy ugyanilyen akciókat csinál a többi ország eBay-e is más idöpontokban, csak erröl én nem tudok, mert nem kapok tölük mailt.
Szóval tudja-e valaki, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a többi ország eBay-e is küldözgessen ilyen, csak velül kapcsolatos infókat?
kenguru Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1724
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata "escrow" céggel? Az eladóm - motort akarok venni - ezt a megoldást javasolja, mint mindkett?nk számára tuti, biztonságos megoldást. NEkem szimpatikusnak t?nik, de azért egy kis tapasztalat nem ártana!
Kösz Kenguru
souris Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1723
Azon lepődtem meg, hogy nem is olyan meglepő. Egyébként tök jó, ha van valakinek ilyen heppje, és áldoz is rá.

Ez tetszik az eBay-ben, hogy az őrültek (köztük én is), megtalálják azokat a dolgokat amiket kishazánkban: nem lehet / baromi körülményes / rohadt drága / és amit te is mondasz, hogy nálunk jobb esetben is hülyének néznek.

Egyébként pont a fentiek miatt kicsit gáz ez az ország: -nem elég, hogy egy csomó olyan dolog, ami máshol kult, és érték egyszerűen NINCS, de ha valami véletlen folytán mégis előkerül valami azt marhára nem értékelik (mindjárt más lenne, ha a "PLÁZÁBÓ' lönne").

Előzmény: exseven (1722)
exseven Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1722
Ha azt mondom, hogy egy bringa, akkor hülyének nézel vagy nem hiszed el :)
Amúgy kockáztató típus vagyok, 250$ volt a feltüntetett érték a vám miatt, így az egész szállítás és minden 50e-re jött ki, annyiért meg akkor sem lehet meglátogatni az USA bolygót, ha véletlenül adnak vízumot.
Előzmény: NLQ (1721)
NLQ Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1721
hmmm szerintem aprilis 1 mar elmult... persze lehet hogy neked az evben minden nap aprilis 1 ??? :))))))))

na de komolyan 1 mihalykas cuccert mar kimentem volna... szerintem a repjegy ara kb ott van mint a vam a szallitas es a biztositas
persze ez is nezopont kerdese.... repulon ahogy a csomagokkal tudnak banni... persze erre is van utesallo megoldas... de meg igy is messze tuttkobb, mint egy idegen tobbresztvevos kis cegekre bizni...

Előzmény: exseven (1714)
kivi Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1720
Én tudom, de azt hiszem hanyattvágódnál ha elmondanám. :-) Ezt pedig nem venném a lelkemre. :-)))
Előzmény: souris (1719)
souris Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1719
Kicsit kíváncsivá tettél, hogy mi volt a csomagban ami 20 kiló és egy mihály, és konténerben hozattad. -Sok egydolláros? Már ha publikus:)

Egyébként én is Internetvilágozom; -teljesen kultúrált.

Tényleg, pl. a DANZAS-al van valakinek valami tapasztalata?

Előzmény: exseven (1714)
kivi Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1718
Mi volt a gond a WU-nal?
Előzmény: jcm900 (1715)
gravir007 Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1717
A német X-FUTURE -től rendelt már valaki?
Ariel Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1716
jcm900!

nem tudod hasznalni. legalabbis itthoni kartyaval es cimmel nem.

Előzmény: jcm900 (1715)
jcm900 Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1715
Sziasztok!

Én még új vagyok itt,néhány hónapja ebay-ezek,és a múlt héten velem is megtörtént,hogy nem tudtam a Western unionnal money ordert küldeni...
Használhatom szerintetek a paypal nevű szolgáltatás?-elég fontos lenne ,mert az álítólag elég gyors...van dombornyomott visa kártyám.
Választotokat előre is köszi

üdvözlettel
jcm900

exseven Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1714
Ígértem, hogy beszámolok az internetvilag.hu szolgáltatásairól, hát íme. Kicsit kuszák nekem a szálak, hogy ki mit csinál, több kis cég van a dologban, de a lényeg, hogy minden korrekttul intéz?dött. Az eladómmal elküldettem a cuccot a megadott USA telephelyre, amikor megérkezett, kaptam értesítést, majd várni kellett 4-5 hétig, amíg áthajózott. Itthon még egy kis id?t elvett a vámolás, majd elmehettem a cuccért egy raktárba. A 20 kilós csomag szállítása 17E Ft volt, ami elég baráti. A postának túl nagy lett volna a doboz, na meg nem is bíztam volna rájuk a kb. 1 milkás értéket. Szóval nyugodtan lehet menni hozzájuk.
Tipp: kösd az eladó lelkére, hogy milyen összegre biztosítsa a csomagot, mert ez alapján megy a vámolás. Ha elveszik vagy megsérül akkor persze gáz van, de az érték kb. 30%-át nagyobb összegnél az ember inkább megtartja magának.
souris Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1713
Igazad van, tényleg bosszantó, de minden küldésnél elfogadod a szerződést, tehát elvileg tudnod kell miről van szó.

A szegény nagynéninek pénz azért sem állja meg a helyét, mert az aukciós cégek szoros kapcsolatban vannal a BidPay-el, az is megeshet, hogy üzletileg is érdekeltek egymásban. Érthető, hogy nem akarják az infrastruktúrájukat nagynéni-segélyre használni. A másik fő oka a pénzmosás elleni dolognak, az hogy ez a cég NEMZETKÖZI tranzakciókat bonyolító "ügynökség", és szeptember 11.-e után nagyon figyelnek a pénzmozgásokra, -nehogy egy pulcsi aukcióján keresztül valaki megtámogassa pár száz rugóval Oszamát.

Előzmény: E.munkás (1712)
E.munkás Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1712
Köszi mindenkinek a választ, valóban a kártyát kibocsájtó bank csak a zárolást végrehajtó kereskedő (http://www.auctionpayments.com/ alias bidpay)kérésére (vagy reklamáció esetén backcharge)oldhatja fel a zárolást ami 5-10 banki munkanapig tart. Nem is ez a probléma, hanem, hogy nem tudom kifizetni a megnyert a cumót, és közben az idő telik az eladó esetleg más vevőt keres. Semmi sem biztosít arról, hogy legközelebb a WU nem dobja vissza az átutalásomat, mert olyanja van és megint várhatok két hetet a pénzemre. Az egészet nem igazán értem, hogy miért. Valóban kerek összeget adtam fel, remélem ez nem bűn, az aukciót igazán könnyen lehet ellenőrizni, hiszen elkérték a hivatkozási számot is, de ha nem aukció akkor mi van, küldhetek én éppen passzióból is pénzt a szegény nyomorgó nagynénémnek Californiába. A pénzmosás dologra való hivatkozás sem igazán nyerő, hiszen itt csak párszáz dolláros tranzakciókról van szó.
Ariel Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1711
NLQ!

hmm. ez erdekesen hangzik..
igazabol meg fel sem terkepeztem mi mindent arulnak az ebay-en. de azt hiszem erdemes korulnezni.

Előzmény: NLQ (1710)
NLQ Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1710
en is most fogom kezdeni a lecsoba csapast mondjuk en egyszeru dologgal kezdek... informaciot fogok arulni :) igy nem kell a postazassal tokolni
kb 1 honapja valaki mar mondta, hogy tud penyat fogadni WUMO val...
Előzmény: Ariel (1709)
Ariel Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1709
azt hiszem en is belecsapok a lecsoba es megprobalok eladni is. Europai viszonylatban atutalasra gondolok, de mit ajanlotok USA, Canada vonalon milyen fizetesi lehetosegek vannak? pl. WU MO-t itthon be tudok valtani es milyen koltsegei vannak? (alapvetoen apro par $-os cuccaim lennenek, szoval az is szamit, hogy ne 5-10$-os koltsegem legyen, de a fizetesi mod ne riassza el a vevot (pl. moneybooker regisztracio).

Kosz!

Ariel Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1708
nekem is feltunt, hogy pl. ausztral (feltehetoen kinai szarmazasu) ebayezo fel-egy eve begyujtott 20-50 pozitiv feedback-et, majd most hirtelen 200-500$ koruli (alularazott) cuccokkal jelenik meg es kozvetlen kinabol igeri a szallitast.

a masik tipusa, hogy 3-5 honapos az account es utana lehet nezni a regebbi dolgoknak. de kiderul, hogy apro szirszarokkal gyujtotte be, raadasul csak australiaba szallitva, teljesen mas termeszetu (pl. ruha, bovli, stb) termekekkel, most pedig draga elektronikai cuccokat probal worldwide terjeszteni...

szoval csak ovatosan..

Előzmény: souris (1707)
souris Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1707
Ez mekkora gáz, szerintem kisstílű porbafingó a répa. Röhej, hogy dícsérgeti magát.

Ez szerintem túl hülye hozzá, de a profik úgy csalnak, hogy hamis adatokkal regisztrált account-tal eladnak egy valag egy-két eurós szutykot, kivárják a 90 napot, hogy inaktív legyen a tételre mutató link (az eBay 90 napig tárol tartalmat), és akkor már csak pozitív feedback látszik, az hogy miről szól a történet az nem. Nna, ilyenkor adják el a népeknek tized áron a laptopot meg a digitális fényképezőt hegyekben. Ami ezután jön az meg a pánik és a sikoltozás.

Előzmény: robee (1700)
souris Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1706
BidPay nem? Nem kell vele foglalkozni, el kell küldeni még egyszer. Szúrópróba-szerűen ellenőriznek (kb. mint nálunk a pénzmosás-elleni cécó), és ha valami nem passzol az aukcióval (felkerekítettél egy összeget, nem stimmel vmi adat, v. vincs rajtad sapka).

Ilyenkor nincs gáz, a zárolás pár nap múlva feloldódik (7-14 nap; -bankfüggő). Egyébként az egész "validation process" arról szól, hogy kiszűrjék a nem valós aukció nevében történt pénzmozgásokat (vagy esetleg létező aukcióra hivatkozva annál nagyobb összeg küldését). Szerintem teljesen érthető. Küld el újra.

Előzmény: E.munkás (1698)
zsampi Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1705
Ugyanez volt nálam is. A KHB nem tudott semmit sem mondani. Nem is a 8 nap zárolás zavart, hanem az, hogy nem tudtak segíteni, én meg a megnyert cuccomat nem tudtam kifizetni. Ott is hagytam őket a francba. A CIB-es hitelkártyámmal eddig semmi ilyen probléma nem volt.
robee Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1704
Jó, rendben. Elfogadom, hogy lehet ilyen, de azért az milyen már, hogy aztán pozitív feedbackot ír saját magának, hogy milyen rendes ember.

ViC

Előzmény: kivi (1701)
NLQ Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1703
mindig eleg ha amcsi cimre kell kuldeni... (nekem sose volt gondom belole)
egyebkent is felhivhatod a figyelmet arra, hogy o azt irta ship usa only... azt nem kototte ki hogy fizetni csak amcsibol lehet...
Előzmény: edk440 (1690)
NLQ Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1702
igen 7-10 nap az (otpnel) mire megszuntetik a zarolast...
egyebkent azert nem egyszeru a zarolas megszuntetese, mert nem a bankodnal kell megszuntetni hanem pl az otp eseteben a wu tol a zarolas megszuntetest a az EC eu kozpontja kapja es az tovabbitja az otpnek....

es megint egy rekord amcsibol hajoval kuldott csomag: marc 6. an adtak fel aprilis 7.en megerkezett....

kivi Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1701
Azok az eladások egy évvel ezelőtt voltak, nem biztos hogy sumák az embered. Lehet hogy csak a saját motyójára licitált, mert túl olcsón vitték volna el.
Elég gyakori módszer az, hogy az eladó úgy itéli meg hogy az aukció túl alacsony összegen ér véget, ezért egy másik néven "megveszi" magától a holmit.
Előzmény: robee (1700)
robee Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1700
Sziasztok!

Ezt a linket nézze már meg nekem valaki ...

http://cgi2.ebay.de/aw-cgi/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=mrmarberger&item=3809055528&frompage=284&de=off&fromasq=1

Elég gyanus az ipse, hogy mrmarberger felhasználói névvel van most, lent meg eladott marbergernek ... szerintem így kreált magának pozitív megítélést. Megnéztem az eladásait, mind ilyen kis gagyi pár euros tétel. Jól ítélem meg azt, hogy inkább ne kockáztassak vele?

ViC

Ariel Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1699
E.munkás!

a bankod nem tud segiteni? (pl. a zarolast megszuntetni?)

E.munkás Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1698
Én a Western Unionon keresztül akartam Money Ordert küldeni az US-ába, le is zárolták a szóban forgó összeget a számlámról, majd negyed órával később közölték E-mailen, hogy megtagadják az átutalási megbízást, mert nem ment át az ők "validation process"-én, ami egyaránt érinti a vevő és az eladó ellenőrzését. Hogy mi volt a probléma azt nem árulták el, mert a validation process roppantul titkos és misztikus kicsit utópisztikus, mindenesetre a bankomat nem hívták fel ellenőrzés céljából. Most se pénz se áru, bár azt ígérték, hogy a zárolás 2 hétig tart csak, de azért roppant kedves ez a Western Uniontól, hogy így aggódik a pénzemért, gondosan ellenőrzi, hogy kinek utalom a pénzemet, ha ők nem találják szimpatikusnak akkor nem utalnak, sőt még nekem sem fizeti ki legalább 2 hétig. Ti értitek az ezt?
Ariel Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1697
hxm!

ha "profi" az elado, akkor napi akar tobb tucat kuncsafttal kell foglalkoznia. elore veszi a nem problemas eseteket (pl. paypal, hazai, stb).
ha epp rosz napja van, akkor a problemasokat atrakja masnapra. Nekem is most volt egy esetem, WU MT-vel kuldtem a penzt, bar irta, ha jot akarok vele akkor megoldom maskepp, mert NY-ban el es a WU agent-nel orakat kell sorba allni, mig egy PMO-t barmelyik postan be tud valtani vagy a MO-t hazhoz viszik. na, ehhez merten jol el is felejtkezett a penzemrol es 3 het mulva (amikor en mar a csomagot vartam) rakerdezett, hogy mikor adom fel a penzt :)
miutan mondtam neki, hogy mar hetek ota varja hogy felvegye, akkor leesett neki. (es igy utolag orulok, hogy nem egybol - feedbacket adott). Viszont korrekt a srac es mar megkaptam a cuccost.

Előzmény: hxm (1696)
hxm Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1696
Úgy néz ki hogy a rengeteg email amit küldtem az amcsinak meghozta az eredményét ma irt hogy feladta a csomagot rendessen ahogy kell USPS-el van Tracking number-em is csak azt nem értem még mindíg hogy ez miért tart nekik néha hetekig.Miért szarakodnak a cuccaki eladásával ha utána szarnak az egészre, nem veszik át a pénzt majd utána nehézkessen adják postára a cuccot. Ki érti ezt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!