Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gruau Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3686
A tegnapi termésből,ez a Chateau corsar sem rossz annyira egy kicsit az oldalán van meg törve kis munka ráfordítással az is javítható.
150ezer nem sok érte, ha meg nézzük hogy gázfűtésessel hűtővel konyhával ellátva,ha ezeket meg kéne venni bizony az többe kerülne.
Előzmény: GPS (3684)
Gruau Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3685
Jó reggelt!!
Most hamar feltetetted a termést.
Nem rossz termések a maiak. Pláne ez a 5.30-as Tabbert,kár hogy nincsen hozzá elösátor.Tabbert 5.9 contesseaz sem rossz telepítésre.
Előzmény: GPS (3684)
GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3684

Azért meg kell hogy jegyezzem, hogy lakókocsi-biznic működik azért. Ezeket vélhetően vasárnap tették fel :

http://www.hasznaltauto.hu/2764358
http://www.hasznaltauto.hu/2763549
http://www.hasznaltauto.hu/2764070

http://www.hasznaltauto.hu/2763240
.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3683
Köszi valami ilyet keresnék csak,Bajától lefelé.
Előzmény: Crvoyager (3678)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3682
Szóval ausztriában váltani kell a helyet mert ha jól tudom 1 nap de benzinkútnál shoppingok parkolói ha szolid az ember 2-3 nap is megoldott. Azonban ha Bécsbe akarsz menni és nem nyáron akkor áprilisban három négy éjszakát eltölthetsz a Falle áruház (ez egy lakókocsis kempinges óriás áruház) szülinapi hét végéjén, teljesen megengedett igy is hirdetik. Szétnézel náluk mert olcsó és ott lehet hagyni a cuccost és irány Bécs.

A csúcsom a balcsin zamárdiban két hét volt, A kocsitól 15 méterre volt a szabadstrand melegvizes WC blokk. Tiszta mint a kempingben. Mindíg többen vannak lehet haverkodni és egymás cuccaira is vigyázunk. Elvileg éjjel tilos de némi furfanggal a közteresek sem tudtak mit csinálni.

Miskolc tapolca hosszú hétvége sok nagy parking, Pápa szintén, a csepkő barlangnál lévő rész már nem megy, mert csak nappal lehet benn lenni éjjelre el kell hagyni vagy a kempingbe bemenni. Bogácsi fürdőnél fizetős parkoló és annyi.
Előzmény: Törölt nick (3681)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3681

Jó estét!

Amikor termálnál parkolózol akkor azt úgy kell érteni,hogy a termál előtti parkolóban?Pl. a pápaiban elmész a hátsó részre és senki nem szól egy kukkot se?Ilyenkor hány éjszakát mersz 1 helyben maradni?Ausztriában is játszottál már ilyet?

Előzmény: Crvoyager (3678)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3680
És amikor rosszabb az idő akkor ilyenekt láthat az ember. Pilismarót
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3679
halihó ezt az ötszögletű küty-müttyöt nem fotóznád le, hogy ilyen megoldás. nekem alapba ez az 1500 ft-os alko kulcsos zár van a fej karjába. Ad hoc lopók ellen talán jó de aki akar valamit és nem hülye annak kb 2 perc.
Előzmény: GPS (3676)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3678
Szóval a dunamentét mostanában inkább csak a dunakanyar visegrád, Pilismarót és Esztergom búbánatvölgy valamint az ipolyt jártam, járom kb 15 éve szigorúan vadkempingben talán kivéve Pilismarótot, ahol van egy kempingező hely árammal helypénzzel wc, tusoló cseho komforttal. Modjuk ide szezon elején szoktunk mintegy idény nyitóként lemenni, mert akkor még fizetni nem kell.

Tavalytól gyakorlatilag havi 1-1.5 hetet a búbánat völgynél lévő Csenkei ut dunai végére járok. Itt nagyon alacsony és sekély a viz, szinte sodrásmentes úgyhogy az aprólékok 3 és 5 évesek is vigan fűrödnek benne. Legfőképp az szükitette be mozgáskörzetemet, hogy a kéttengelyes lakót nem könnyű a fák közé berakni meghát hosszú és több előző helyen egyszerűen odaveri a rudat vagy a seggét.

Lopás soha nem volt bár alapvető szabályokat betartok, mert este összepakolok és van egy ilyen elemes kis mozgásérzékelős riasztóm amit az elősátorba teszek és vinnyog ha esetleg betévedne valaki. Néha kutyát is viszek igy az elrettentő.

Magyarországon parkolóztam a Balatonon, Miskolc Tapolcán Csepkö barlangnál illetve mi is járunk egy két MCCC találkozóra és termálba Hódmezővásárhely Hajdúböszörmény Pápa Cegléd, de sehol nem volt rossz tapasztalatom.

Külföldön csöveztem Szlovéniában, horvátországban és Olaszországban. Az Olasz volt a legrosszabb, ott délről érkezettek laknak a parkolóban és direkt a külföldiekre mennek. Nekem a parkolóban nem de a parti parkolóban a kocsit kétszer törték fel egy gübbedt mobilom bánja.
A parkolóban csak a magára hagyott kamiont törték fel, de azt kipakolták.

Szóval néhány dunai kép a csend a nyugodság és a természet, kell ennél több a tunyuláshoz:
Előzmény: Törölt nick (3674)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3677

Biztonság: pár kempingben már megfordultunk, de eddig ( kopp-kopp ) nem tűnt el semmink. A sátrazós, majd a sátras utánfutós korszakban sem. Lehet eddig csak szimplán szerencsénk volt ?

Már érkezéskor, ahogy leakasztom a lakót, jönnek a közelben lévők szó nélkül segíteni tolni, helyreigazítani. Ez működik itthon-külföldön egyaránt, oda-vissza.

Kempingben ( legalábbis amerre mi jártunk ) pár óra alatt összeismerkedtünk a szomszédokkal, az "utcában" lakókkal. Ha később idegen lenne a lakók környékén, egyből feltűnne. Legutóbb pl. az utcácskánk elején egy német nyugdíjas pár volt, este, ahogy mentünk vissza a fürdésből a lakóhoz, szólt, hogy de. fél 11-kor egy ez és ez a rendszámú autó beállt a placcunkra az autó és a lakókocsi közé, kiszállt egy fiatal pár, körbejárták a lakót, bekopogtak, válasz híjján visszaültek, és elmentek.

Megköszöntem az infót, majd tájékoztattam az öreget, hogy tudok róla, unokatesómék a környéken nyaralnak, gondolták felkeresnek minket, de mivel nem találtak meg minket a kempingben, ezért utánunk jöttek a fürdőbe.

Unokatesómat a kempingből kifelé menet megállították a recepción, felírták az autó rendszámát és a neveiket, valamint rákérdeztek, hogy kihez jöttek, miért távoznak ilyen gyorsan.

Útközben volt, hogy párszor aludtunk a lakóban, mindig benzinkút parkolójában ( Csehország, Németország, Ausztria ). Volt, hogy éjszakára a fellépő kint maradt a lakó előtt, senki sem vitte el.

Voltunk pár kempingben, ahol egész jól be volt kamerázva a bejárat-kijárat, a parkoló és a főbb utacskák. Biztos megvan az oka, hogy miért.

Vadkempingezésnél, esetleg közterületen huzamosabb ideig történő parkoláskor valóban szükség van fokozott védelemre. Ilyen esetekben elgondolkodnék a vonófejzár mellett a kitekerhető lábak visszatekerésének valamilyen blokkolásában.

4 láb lent a földön már elég macerássá teszi a vontatást :)

Az igazsághoz tartozik, hogy mi inkább termálfürdők közelében levő kempingekbe járunk, itt megtalálható minden korosztály, és bőven akad mindentlátó nyugdíjas :)

Balatonpart, tengerpart biztosan más, ott inkább a fiatalabb korosztály van többségben, nincs tapasztalatom, hogy viszonyulnak egymáshoz, figyelnek-e egymásra.

Lakóban van egy kis széf bankkártyának, útleveleknek, készpénznek. Egyszer történt, hogy a jópár napos rossz idő miatt mindenki szedte a sátorfáját, a környékünkön 2-3 lakó maradt. Mivel együtt mentünk pancsizni mind, ezért amíg mind elvoltunk, a recepción béreltünk széfet, oda raktuk be a motyónkat, míg vissza nem értünk.

Minden héten járok egy furgonnal Németországba. Ha fáradtnak érzem megem, kiállok egy benzinkútra, ha lehet, a kamionok közé ( ők is figyelnek egymásra ), alszom egyet. Eddig nem volt semmi zűr ( ponyvavágás, fülkefeltörés ), az alapvető dolgokat betartom: laptop, navi ( tartója is ), telefon úgy elrakva, hogy kintről ne látszódjon, ne csábítson senkit a rosszra.

Kollégáknak volt már ponyvavágás ( el nem vittek semmit, mert papírhengereket nem egyszerű ellopni ), de mindig kis, kivilágítatlan, kameramentes parkolókban. Én ilyen helyeken nem állok meg, még nappal sem.

Szóval lehet, hogy eddig csak szerencsénk volt, nekem személy szerint eddig nincsenek negatív élményeim, félelmem.

Találkoztunk mi is olyanokkal, akiknek a lakójába alvás közben gázt fújtak, majd elvitték mindenüket. Ezek az esetek is elhagyott, kis parkolókban történtek.

Jó helyválasztással sokminden megelőzhető.

GPS Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3676

Én - részemről - a késleltetésben és az akadályoztatásban hiszek.

Hiszem azt,, hogy ha az ember nehezen hozzáférhetővé, hosszadamasbbá, macerásabbá vagy zajosabbá teszi a rablási kisérletet - az az esetek döntő többségében, ennyi már elég is.

Azért hiszem ezt, mert az esetek túlnyomó részében az elkövetők nem virtigli, jólképzett és jólfelszerelt, szervezett bűnbandák....hanem ötletszerüen, gagyi eszközökkel próbálkozó kistolvajok.
Állítom, hogy a 90%-a ilyen.

Gyönyörűek ezek az Al-Ko vonófej-zárak.

De azért megnézném hogy mihez kezdenének a tolvaj-urak egy egyszerű, edzett, forgópohárba sülyesztett 5 szögletű 10-es csavarral, amelyik a golyó helyére van besúvasztva - úgy, hogy sem a fűrész, sem a flex nem fér hozzá...ráadásul alá is kéne feküdni, hogy lássák egyáltalán.
.
Előzmény: patyi63 (3675)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3675

Szép napot !

Szóval ebbe a mit lopnak hogyan védjem meg témába, úgysem tud senki okos lenni.

Amit akarnak azt elvisznek,de nem lehet mindig úgy élni hogy az ember parázik,mert van kocsija,lakója,hajója,motorja,bringája.....stb.

Az alapvető védelmet meg kell adni,a többi a szerencsén múlik hogy a miénk lesz-e a következő áldozat.......sztem.

Előzmény: GPS (3669)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3674
Engem érdekelne a dunai kemping kicsit bővebben, ha lehet akár magánba is .
Előzmény: Crvoyager (3670)
GPS Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3673

Ezt nektek mára:

http://www.hasznaltauto.hu/2762163
http://www.hasznaltauto.hu/2762058
http://www.hasznaltauto.hu/2761413
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3672
Őrség a vizbe a hajóra, akkor nem töled hanem veled lopják el.

Az őrzésnek inkább elrettentő ereje van de ha valaki nagyon megátalkodott akkor is megpróbálja. Hajóm ugyan nincs de csónakból pecáztam egy időben a dunán és hónalj magasságig bementem a vizbe hogy kikössem az alu csónakot. El nem lopták de a tároló rekeszt amit direkt nyitva hagytam hogy ne feszítsék fel értéket remélve teleszarta valami kedves spori. szóval sajna ilyenek is vannak köztünk csak azt tudnám hogy jutott be és pont ott kellett neki kullantani.
Előzmény: GPS (3664)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3671
Nagyon jó kép, de ki az aki nap mint nap bújkál hóba fagyba hogy felrakja. Ja és az asszonyállatról nem is beszélek, aki elfelejti hogy rajta van és elindul.
Előzmény: GPS (3661)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3670
Köszi de én totyogós vagyok nyolcvan kilencvennél nem megyek többet, úhyhogy eddig biztos azért nem zavart annyira, hogy himbilimbizik.

Az adriásoknál láttam a karaván kiállításon egy újabb alko rendszert, amikor a kereket fékezi vezérli valami. kb 500-800 ezerbe kerül ismeri valaki?

Azért kérdezgetem, mert az új lakóm kb 1600 kg nameg amennyit az asszony belelomoz, lehet megérné rátetetni.

Kedves Transvan miért is nem jönnél velünk kempingezni, mi nem lopni akarunk csak kisebb nagyobb ismerettel rendelkezünk a zárak kinyithatóságáról. Szerintem mindketten a kergetői oldalon vagyunk.
Egyébként kop-kop a dunán vadkempingezek sokat és még soha nem piszkálták a lakómat, pedig időnként egyedül marad.
Előzmény: Transvan (3633)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3669

Dehogynem....az őrzés benne van a kikötőbérleti dijban - ami az idén úgy 500 ezer körül jár egy közepes hajóra. Nyugi, nem ettem meszet odavinni, bóján tartom.

Az "őrzés" azt jelenti, hogy van egy bácsi, aki a sorompó melletti bódéban szundikál éjszaka és felemeli a sorompót ha jönne valaki.
A hajók onnan 300 méterre vannak - különben sem merne odamenni éjszaka.
Na hallod, az ő korában?

Van éjjeliőr? Van. Ez a lényeg, kéremszépen.
Nem igaz? Formailag legyen rendben - mint sokminden ebben az országban.

Van izzókészlete? Van. Ki tudja cserálni ha kiég? Ugyan kérem, még a szerviz is csak kinlódva. Nem számit - a forma a fontos.

Ezelőtt 3 évvel szarrálopták az északi part összes kikötőjét.
Egy fickónál találták meg az összes cuccot egy panellakásba bezsúfolva - Veszprémben. Na, ennyit ér az őrzés....ha kérdi valaki.

A biztosító meg nem biztosít ilyesmit - pontosabban nincs embere, aki el tudná dönteni, hogy mettől-meddig. Külső szakértő kéne, egyedi kockázatelemzés, ilyesmi.

Minek törjék ezen a fejüket - amikor nulla fejtöréssel is egymillió lakást kötelezően és hivatalból "biztosíthatnak" úgymond - a jelzálog miatt ? Az a könnyűpénz...nem a hajók, vagy bódék.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3668)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3668
A kikötőben nincs őrzés?
Előzmény: GPS (3666)
Gruau Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3667
Most már nem csak a hajódért kell aggódnod most már a lakókocsiért illetve autódért is.
Nem beszélve a lakásodról. Mert ugye 4 helyen nem lehetsz egyszerre.
erre mondják, hogy az is baj, ha van, de még nagyobb, ha nincs.:))))
Szerintem jobb ha biztosítást kötsz rájuk.
Előzmény: GPS (3666)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3666

A hajót már úgyis érdemes ellopni, ahogy van....mert takaros kis hajócska az.

A test műanyagbúl van...de a többi minden az bizony "alaménijum". A 6 méteres profil-árboc, a bum, a kormányszerkezet, a 8 kilós svert...mind-mind.

Most már az elktromosságról - ha rajta hagyom az akkut, a motort, az időjárás-állomást...nahát, arról jobb nem is beszélni.

Most olyan helyet akarok kialkudni a bódémnak, ahonnan állandóan látom a bóját - nade éjjel?

Ajjaj, szar egy világ ez.
.
Előzmény: Gruau (3665)
Gruau Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3665
Má te ,hajód védelmét fontolgattod.Én még csak a bódénnál járok a védelemmel.
Szerintem nagyon fogas kérdést, tettél fel a hajód ügyében.
Miből van, a hajód anyaga?
Előzmény: GPS (3664)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3664

Kedves bódéstársak !

Hogy lássátok, hogy nem csak bódé-ügyben merülnek fel lopkodási aggódalmak - nekem a standard-parázáson túl, még az is rájön, hogy:

Mégis mijalószarral védjem meg a hajómat - hogy ne lopják le a bójáról?

Jó kérdés ez is, igaz?
.
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3663

Ez jó,ezt már tényleg csak flexel lehetne levágni......

Előzmény: fekvőrendőr (3660)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3662

Nekem AL-KO ból búvár zagy-szivattyúm volt - azzal emeltem át a konyhai trágyalevet a pincevendéglőmből - a csatorna-szintre.

Ez egy olasz cég - de csak elismeréssel nyilatkozhatok a holmijairól, amiket ismerek. Pl egy ismerősömnek ilyen kompresszora van - kifogástalan az is.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3660)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3661

Hát igen, bízni sokmindenben lehet :-)))))

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3660
Nem tudom mennyibe kerül, az AL-KO honlapján találtam, mint ahogy ezt is: ez is tetszik.
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3659

Azért én árnyalnám a dolgot egy hangyányit. Mert NEM ugyanaz a banda az amelyik

1) Átoson a kerítésen, zsebnyi lukat vág a sátran vagy csavarhúzóval megfeszegeti a bódé-ablakot - és kotorászik hátha talál valamit - mint

2) Az a banda, amelyik vonóhorgos autóval jön és amelyik egy egész bódét képes elvontatni.

Hihetetlen roppantó és vágó kéziszerszámok léteznek - hidraulikus áttétellel a nyelükben, amelyek 5-10 apró mozdulatra - soktíz tonna roppantó és vágóerőt produkálnak - méghozzá hangtalanul.

És nem kell nagy májernek lenni hozzá...1-200 euróért már profi minőséget lehet kapni ilyenből - amelyeket eredetileg, főleg épületek és ipari berendezések acélszerkezetének az elbontásához használnak - illetve arra gyártják.
Bárki megvehet (vagy lophat) egyet.

Tehát a nagyon kitett holmik - szerintem - inkább csak szépek, mint hatékonyak.

Én inkább a kis sunyi, mokány, rejtett kis-pöcökben hiszek - amihez ha megfeszül se tud hozzáférni még a legspécibb szerszámmal sem.
Garantáltan otthagyja az ilyet.
.
Előzmény: patyi63 (3658)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3658

Én jobbára olyan helyen használom a lakót ahol vannak emberek s azért a flexelés elég nagy hanggal jár. Arra azért jó sztem hogy elrettentse a nemkívánatos alakokat.

Előzmény: GPS (3657)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3657

Jaa, boccs, láttam - csak azt hittem, hogy engem kérdezel.

Szerintem nem occsó-mulatság egy ilyen záracska....de nekem, (személyesen !) nem nagyon teccik.
Azért nem, mert a kengyele túlzottan hosszú és túlzottan ki van téve a szabotázsnak.

Vagyis úgy kinálkozik az elvagdalásra, mintha egy satuba fogott darab lenne egy tanműhelyben.
Egy ilyennek valóban 2 pillanat kell csak egy flexel nekimenni - pláne, hogy a kemény, edzett anyagot könyebb flexelni mint a puhavasat.

Én az eldugodtabb, hozzáférhetetlenebb, kényelmetlenebb helyeken lévő zárakban bízok.
Néha egy kellemetlen helyen lévő akadály többet ér, mint egy szuper-erős - de asztalon-felkínálkozó valami.
.
Előzmény: patyi63 (3653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!