Láttam :) Ha most gonosz akarnék lenni, akkor a kéz és a csillagkulcs helyett az előtérbe egy szerelőt állítanék, aki épp azt mondja: "ez ilyen, nincs ennek semmi baja" :D
Csöndben megjegyzem, nekem! Főleg, ha a 2 kocsi hibalistáját összeadom :)))))
Legutóbbi nekem is az indexkar adta meg magát pár hete. És én is egy készleten lévő thaliaból kiszereltet kaptam. (Azt el sem mesélem milyen küzdelem árán)
Tücsök ciripelést nálam a kormánykapcsoló cseréje oldotta meg. Bár előtte többször szilikonozták, az semmit nem ért.
Nekem is abból lett igazán elegem, hogy hiába a baj először csak próbálgatják kenegetni, és ha vagy olyan kitartó (kb. 4-5 alk.), akkor látják, hogy nem az a lerázós fajta vagy, és tesznek valamit de akkorra már utálnak is kellően. Bocs, lehet, hogy túl sok negatív tapasztalatom van, és várom annak a cáfolatát akit a 15. szervizbe látogatás után is örömmel fogadtak
Úgyhogy tőlem mostmár ciripelhet, nyikoroghat,kattoghat, húzhatja a csíkot (mert persze nálam is vannak ezek), de majd csak akkor megyek, ha teljesen megadja magát.
Szerviz latogatas megvolt ma reggel. De hasonloan jartam mint az index kar cserenel mindket esetben. Nem volt raktaron alkatresz. Egy nyavajas kurt nincs
raktaron az RH-nal. Elcsesztem 2 orat ma feleslegesen a szervizzel. Le is csesztem
oket hogy miert van az hogy minden javitas miatt 2x kell mennem mert amikor elore szolok hogy mi szart be, ok nem rendelnek semmit. Odamegyek szepen, 1.5 orat varok es utana kozlik hogy nincs raktaron es vissza kellene jonni 1 het mulva. Hudepipa voltam. De nem tudott lerazni a ficko es holnapra mar mehetek is ujra.
Azt mondta 15 perc a kurt csere. Nagyon erdekes hogy 1 het mulva mehettem volna csak, de az anyazas utan holnap is mehetek es 15-18.30-ig barmikor. Akkor most van idejuk vagy nincs ???
A ciripelo tucskot rutinosan megcsinaltak, a legzsak rogzitesen szoritottak valamit. Ha jol emlekszek itt is azt javasolta valaki hogy azt kell meghuzni.
Es a magatol visszazarodo(allaskor, nem indulasknal) kozponti zar tenyleg mukodik. Bekapcsoltak par perc alatt es vegre azt csinalja amire a vasarlas ota vartam.
Ami erdekes volt hogy vegig neztem mikor kezdik javitani a kocsit. Annyit lattam hogy az egyik szerelomint egy orult elhajt a kocsimmal(szet is borult minden a csomagtartoban) es fel oraig nem lattam. Gondoltam a ciripelo tucskot akarja a probauton meghallgatni. Aztan egyszer csak visszajott es nem a szervizbe allt be hanem vissza a parkoloba. Es jott a munkafelvevo hogy kesz az auto, lehet vinni. Es tucsok fixalva, automata k.zar funkcio bekapcsolva a kompjuterben.
Sajnos mivel csak neztem ki a fejembol, hogy ez most mi volt, elfelejtettem megkerdezni hogy:
HOL ES MIKOR JAVITOTTAK A KOCSIT ???
...mert en semmit nem lattam belole. Csak azt hogy elszaguldott vele a szerelo es hogy visszaallt a parkoloba.
Akik esetleg jobban ismerősek Kecskeméten, mint én, azoknak itt egy térkép, hogy hol van ez a szabadidőpark.... A melette lévő út túloldalán van az Arborétum......
srf, ha Ram hallgatsz azt valasztasz amit akarsz! :-) azert ne csinaljunk kardinalis kerdest ebbol, ha megbizhato marka, jo gumijat valasztod, majdnem mindegy... Azert ne felejtsuk el, hogy valtomeretekrol beszelunk, ami durvan 1 cm kulonbseg, ez csak izles kerdese, ja meg penztarca, mert azert a szelesebb gumi kicsit dragabb... de ez az en velemenyem... eszreveheto a ket gumi kozti kulonbseg, foleg ha nem lesz nagy ho, csak hideg, de a Thalia nem versenyauto azert...
dohonyiz, en is elkezdek vegre szetnezni Kecskemeten, a Szabadido parknak is utanakerdezek...
Sütésnek még nincs hely foglalva, most épp 2 helyről várok választ. Van Kecskeméten valahol egy Szabadidőpark, ott állítólag van kijelölve sütés-főzésre hely, csak még nem találtam rájuk, a Matáv Tudakozó sem tudott segíteni, meg a www.kecskemet.hu sem......
"B" terv eső esetére? A délelőtti vizslatás+sütögetés esetére nincs, délután meg ahogy a szavazás áll, zárt helyen leszünk a Szórakaténuszban :o)
A helyszínek közül bármelyik OK, csak vasárnap estig zárjuk le a szavazást, hogy hétfőn lefixálhassam az "ottaniakkal".
Igy kozelebb van a talajhoz es telen fagynal az aszfalthoz kozelebb korrektebb erteket mutat majd. Majd par nap mulva teszek fel rola kepeket. Nekem eloszor a sok bontas(tukor le es szetszedes, ajtoban kabelathuzas) miatt nem jott meg a kedvem a homeroszereleshez. De igy kb 20 perc volt az egesz a csatlakozo szerelessel egyutt(nem R raktarrol vett csatlakozot hasznaltam). Elvileg sikerult
jo helyre tenni mert nem femen van hanem a gumi csore van ragasztva. A mai
egesz du.-i napsutestol indulasnal 23 C fokot mutatott, indulas utan fel perccel
22 C fokot. Kivancsi leszek telen mi lesz, valtozik-e jelentosen a minimalis menetszeltol ami bejut az ajto moge.
Bar itt rogton felmerul az a kerdes hogy lehet hogy tul sokszor csipogna es idegesito lenne egy ido utan. Ezert ki/be kapcsolhato kellene hogy legyen a figyelmeztetes, aminek nincs be/ki kapcsolo gombja, ezert nem is csipoghat. Jol levezettem? :)
Így is működik persze, esetleg álló helyzetben ha egy picit rásüt a kocsinak arra az oldalára, max majd felmegy 40 fölé,a tükör alján kevésbé érzékeny ilyenekre, mert a levegő mindig éri. De menet közben ott is korrekt ...
Csomagtartó zárja: a vezeték megtörése is okozott már ilyet. Baloldalt ahol a vezeték átmegy a felnyíló ajtóra, ott erősen hajlong, s így szakadásos lehet.
Te vagy a második aktív fórumozó Erdélyből. A www.thaliaklub.hu oldalon a tagok között Imre klubtagunkat megtalálod. Ő kolozsvári, egy minithalálkára már összefutottunk náluk az idén nyáron ...
Jól vettem ki a szórványos hozzászólásokból, hogy ha télen nem sokat vezet az ember hóban, (ami itthon eléggé életszerü), akkor jó választás az eggyel nagyobb, azaz szélesebb váltóméret?
Ne hagyjatok kétségek között, mert lassan aktuális lesz a téli abroncs vásárlás!