Szerintem még ha akarnák se lehetne ezt megvalósítani mert tegyuk fel,hogy az első lakó a D-ben vett lakást a második meg az E-ben a nyolcadikon :) Szal tényleg nem korrekt de hát ez van. :( Amúgy szerintem az E épületre gondolnak mert mikor kötöttem a szerződést akkor mintha azt mondták volna,hogy azt adják át előbb, meg még ha a D épületet is átadnák nem hiszem, hogy csak néhány lakásról lenne szó. Vagy a teljes tömb vagy semmi. Gondolom én, persze lehet valaki többet tud mint én :). Amúgy a D épület hány lakásból áll?
Nem tudom, hogy jogilag hogy rendezik, de mivel az átfutási idő nem végtelen, vélhetőleg a vasbetonszerkezettel párhuzamosan fog a falazás haladni, tehát mondjuk a vasbeton szerkezet elkészül az ötödik emeletig (mert ennyi előny kell neki), ekkor elkezdik a földszintről a falazást, és együtt haladnak a kettővel - vagyis az semmiképpen sem fordulhat elő, hogy CSAK a csupasz vasbeton szerkezet áll a "szerkezetkész" állapot elérésekor. Úgyhogy vélhetőleg (=tipp) vasbeton pillérek + födémek + tégla kitöltő falak (homlokzat+lakáselválasztó).
A tető külön téma, mert azt szigetelni kell, ami nem két nap (de az amúgyis a második részhatáridő, ha jól emlékezem).
nekem már van decemberben megkötött végszerződésem. kötbért kötelesek fizetni, ha az átadás csúszik több mint 6 hónapot (ha jól emlékszem!). arról azonban a szerződés nem ír semmit, hogy ez milyen mértékű:( csak halad már ez az egész. ennek viszont örülök.
Gabi
2002. dec. 18. + 18 hónap = 2004. jún. 18.
Egy alkalommal 3 hónappal meghosszabítható, azaz 2004. szept. 18. a határidő, szept. 19-től kaphatsz kötbért. Feltéve, hogy 2004. jún. 8-ig kiküldik, hogy hosszabítanak!
Nekünk 2004. augusztus 26. a végső határidő. 2003. decemberhez/2004. áprilishoz képest :-(
(Tegnap 21.45 körül a Soroksári úton Észak felé tartott egy kamion, tele Hírös-ép feliratú oszlopokkal (amelyeket két szint között használnak zsaluzáskor alátámasztásnak), illetve más zsaluzóeszközökkel.)
Hah, mi is akkor mentünk szerződni, mikor már a falon lengedezett az "üdvözöljük a századik lakót", vagy valami hasonló szövegű böszme nagy transzparens, szóval csodálkoznék, ha benne lennék az első negyvenkettőben - mindeközben azért bízom abban, hogy május 31-e táján már az én lakásomra is legalább egy hibalista írásán túl leszek (mert olyan nincs, hogy ne lenne hibalista :) ), vagyis hogy az átadás-átvétel folyamata megindul addigra.
De miért pont negyvenkettő? És kik ők? (Biztos benne van a valóvilág vagy bb vagy miatököm nyereménylakása is, úgyhogy már csak 41 szabad...)
Rajtam nem múlik, én előreengedlek benneteket ... annál gyakorlottabbak lesznek a mesterek a CP specifikus megoldásokban, mire eljutnak az én lakásomig ;-)
Én is ezért kérdezem. Én már múlt év áprilisában előszerződtem, tavaly az elsők között szerződtem és az adóhatósaág is a nyakamon van, hogy mikor lesz lakhatásim. Szóval nagyon dühös leszek, ha nem leszek benne abban a bizonyos számban!!!!!!
mondjuk szerintem ugy lenne korrekt hogy a vetel sorrendjeben valasztanak ki a 42 lakast.
Mi pl mar tobb mint egy eve kifizettuk a lakas aranak 10%-at, mint Te is.
Ugyhogy annak nem orulnek ha az aki csak most marciusban fizetett az pl elobb koltozne be.
Hehe, egyrészt nem jönne rosszul az a kis mellékes :), másrészt viszont az értékesítők (nekem már csak megmaradnak "a lányok"-nak, de ez egy nyilvános fórum, így ragaszkodok a kicsivel hivatalosabb megfogalmazáshoz) nem titkoltan azzal a céllal mutatták meg a tulajdoni lap másolatot, hogy elújságoljam nektek, hogy nem láttam rajta semmit. (És meg is tettem, mert jó hírt hozni mindig kellemes érzés... :) )
A pr-hoz még annyi tartozik, hogy a projektvezető urat is abszolút korrekt, nyílt, őszinte embernek ismertem meg (már amennyire ez egy óra alatt lehetséges), a feltett kérdésekre kertelés nélkül válaszolt, sőt, biztosított róla, hogy bárki előtt nyitva áll az irodája ajtaja (csak előzetesen időpontot kell egyeztetni), úgyhogy ezek után rosszat, ha akartam volna se sikerült volna írni. (De miért akartam volna???)
Ha megnézed a végszerződésed, valamikor szeptembertől ketyeg a kötbér (legalábbis a mi december 18-i dátumú szerződésünkben 18 hónap után ketyeg a kötbér, ami szeptembert jelent). Volt itt mindenféle híresztelés, hogy az első átadott lakástól számít majd a három hónap, vagy valami hasonló, de az mókusvakítás: az számít, ami a TE szerződésedben le van írva. Kezdetben a szerződéskötéstől számított 18 hónapot írtak, aztán ahogy figyeltem, a márciusi szerződésekben már csak 15-öt, vagyis az is majdnem ugyanakkorra fut ki.
Konklúzió: kötbérben ne reménykedj :) Ki van ez találva, pénz vissza nem jár, kellően hosszú átfutási időt adtak maguknak ahhoz, hogy ez a veszély fel se merülhessen :)
Persze örömmel venném, ha a cp megcáfolna, de szerintem nem fog.
A május 31. a költözésre kész állapot dátuma, vagyis a projektmanager is végigjavíttatta az ő hibalistáját, a vevő is megcsináltatta az általa észrevett hibákat (ez a kettő akár egy hónapig is elhúzódhat), és ekkor már tényleg költözhet a kedves kuncsaft.
(A 15 gigás korlátról meg annyit: én még tíz giga fölé a legnagyobb igyekezettel sem tudtam tornászni magam, de az is igaz, nem húzok folyamatosan filmeket :) )
Köszönöm a jó híreket!
Lenne azért néhány kérdésem:
Még ha a május 31.-et tartják is (már nem lehet tudni ki perel kit :) ) akkor mikor költözhetünk be? Mert úgy tudom ez a hivatalos átadás vagyis a CP ekkor kapja meg a lakásokat és ő azt még gondolom ,,leskubizza,, vagy mi, tehát ez nem a ránk vonatkozó átadás!
A 42 lakás meg akkor ez E épület? És a D-vel mi van?
A harmadikon nem kérdezted, hogy lesz-e valamilyen szintű zaj? Mert gondolom az egy vízválasztó emelet. Fölötte már nem valószínű, hogy hangzavar legyen ( max a házimozi :))) )
Az internetre majd tényleg ki kéne találni valami jót, benne vagyok!! :)
Mint 11. kerületi cselló előfizető a védelmembe kell vennem a upc-t (noha nem vagyok odaadó hívük): mostanra egész normális lett a szolgáltatás, utoljára talán másfél hónapja volt hosszabb ideig tartó (mondjuk három órás) szolgáltatás-kimaradás (legalábbis azzal találkoztam), és este se lassul be a rendszer (egy éve még bizony nagyon súlyosan megtette). Node nem ez a topic témája :)
Az biztos, hogy a szélessávú internet nekem (is)igenis fontos lenne, mert anélkül ma már nehéz élni :) (szerintem). Vagyis mikorra beköltözünk, kellene találni valami megoldást erre az igazán égető problémára :) UPC/chello elméletileg van a környéken, de egy alternatív szolgáltató se zavarna: csak legyen valami :)
Talán arról lehet szó, hogy a 42 lakás elkészültével meg lehet szórni a sajtót, hogy kész a CP első üteme, folyamatosan adják át a lakásokat, és közben senki nem veszi észre, hogy a 43. lakásban még javában festenek ;-)
Kétszázakárhány lakás átadása egyébként sem egynapos feladat ...
Sziasztok,
A köszönetnyilvánításhoz én is csatlakozom. Továbbá köszönöm a megnyugtató információkat is. Bízom benne, hogy szép reményeinket a valóság majd igazolja.:)
A kulon koszonet azert hogy meg keso este - gondolom hulla faradtan - leultel es beirtal, hogy minel hamarabb megoszd velunk a jo hireket.
Ezt a 42 lakas kiemeleset nem igazan ertem.Annak a 42 lakasnak a tulajdonosai mivel kulonbek mint pl. barmelyikunk itt a forumban. Hisz minden vevo egyforman fontos,vagy nem?
Ami fontos: a kábeltévé és telefon alapból csak védőcsövezés szinten jár...
Akkor az internet-re mar nem is merek gondolni. Pedig jo lenne ha mas lakoparkokhoz (Autoker) hasonloan valami szelessavu eleres,igen kedvezo aron (ott pl. 6900 Ft+AFA az 512/512-es!!!) elerheto lenne. Mert ha jol tudom akkor itt ADSL-t nem lehet bekotni, a chello-rol meg jobb nem beszelni.
ezek nagyon nagyon jó hírek. köszönöm szépen!!!!!!:)
várom az esetleges további fejleményeket!
kellemes napot mindenkinek! (nekem minden esetre már jó lesz!)
Gabi