Keresés

Részletes keresés

Gyap Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2143

Nem kötekedésként.. de számomra nem világos hová sorolod Sartit...

"1.: vannak csúnya helyek"

"2.: vannak beléőpőszintű szép helyek"

"3.:és nagyon rendben levő helyek"

"4.:vannak paradicsomi helyek is"

Mert igaz nagyon sok helyen nem voltam Görögországban, pld a szigeteken sem igaz eddig öt alkalommal pihentem a föld ezen táján.... a  családdal pihenni kikapcsolódni, mondjuk akár kisgyerekkel olcsó szállással, olcsó ottartozkodással, tiszta partszakaszon csodálatos tiszta víz mellett... hát az egyik legmegfelelőbb!

Bocsi ha tévedtem.....én a 2.-3. kategória közé tenném...de kicsit elfogultan az biztos.....

Üdv: Gyapi

Előzmény: nahat (2142)
nahat Creative Commons License 2006.02.10 0 0 2142
"NEm szeretünk senkihez kötődni, pláne nem parancsszóra várostnézünk, fürdünk, hajózunk..."

Akkor miért nem mentek autóval vagy fapadossal, és nem Sartiba? Görögországban vannak csúnya helyek, vannak beléőpőszintű szép helyek, és nagyon rendben levő helyek, és vannak paradicsomi helyek is. Az első kettőre mennek utazási irodák, az utolsó kettőre nem, és Sarti a második kategória alsóközép része.
Előzmény: erika06 (2141)
erika06 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 2141

Köszi a "biztatást" ill. a megerősítést! Így lesz, most foglalok. Időközben kezembe került a nyomtatott katalógusuk is, már legszívesebben most ott lennék.

Tavaly a Bellával voltunk Korfun és többször találkoztunk útközben az Apollon Travel buszával. Igazság szerint tavaly meg voltunk elégedve az utazási irodával, a telepített idegenvezetőjük is korrekt volt - bár mi nem fizettünk egyetlen fakultatívra sem, mert az egy nagy lehúzás! Inkább motort béreltünk és összesen 40 euróba került 4 nap 400 km, benzinnel, cakompak. Ezzel szemben a fakultatív alaphangon is minimum 35 euró, ja és per fő. 

Most is ez a tervünk, kismoci, aztán hajrá! NEm szeretünk senkihez kötődni, pláne nem parancsszóra várostnézünk, fürdünk, hajózunk...

Szóval most is nézegettem a bellás ajánlatokat, hátha még törzsutas kedvezményt is kapunk, de a fórumon jót még nem olvastam az idegenvezetőjükről, ezért inkább az apollont választottam. Még az apartmant kell kiokoskodni, aztán már "csak" ki kell várni a júniust! :-)

Az autós utazás nekünk szóba sem jöhet, egyrészt mindkettőnknek céges kocsi van, a főnökök pedig nem hiszem, hogy örömujjongással vennék az ötletünket, másrészt meg csak ketten vagyunk, nem érné meg autózni. A busszal semmi bajunk, így tökéletes a buszos utazás - csak hogy a kétkedőket is megnyugtassam.......

Előzmény: Kristi31 (2136)
Gyap Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2139

CSak a békesség kedvéért!!

Aki nem tudja az Apollon Travel nem egy nagy iroda.. ha valaki még nem járt ott csak röviden, ha három kéttagú család bemegy akkor az éppen akkor érkezőnek bizony az iroda előtt kell ácsorogni...

Valószínűleg nem szeretnének azonnal meggazdagodni, a sok kicsi sokra megy elvet követik! Minden évben van X mennyiségű szállásuk amit igyekeznek időben értékesíteni.. Tavaly pld az utazás kiállításon már alig volt szabad szállásuk augusztusra...Jól megbízhatóan dolgoznak szerintem a lehetőségekhez képest korrekt árakkal! A tavalyi évben a nagy keresletre való tekintettel a kinti partnerirodától még pót apartmanokat kértek, pld Sartira.. amit szintén sikeresen értékesítettek! Na de ennyi fényezésként untig elég! Ha valaki nem sajnálja a pár ezer forintot s biztosra akar menni tényleg érdemes irodán keresztül menni! Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ha valaki főszezonban megy ne lepődjön meg, hogy nincs egyszerű dolga... Lehet odakint biztosan szállást találni, de nekünk volt már olyan példánk, a házinénitől hiába kértünk telefonszámot, hogy jövőre is szeretnénk idejönni, nem adta meg mondván neki blokkba le van kötve a nyara s nem szeretné ha problémája lenne... Ilyen is van...

Az autóval való utazást illeti, egy háromtagú család esetén ha minden lehetőség adott egyértelműen a költségek számítása mellett érdemes autóval elindulni!!! Nekünk Sartira , igaz dízel autónk van, az üzemanyag 23000 Ft környékén állt meg oda vissza. Természetesen az autópálya díjjak meg az esetleges büntik erre még hozzáadódnak..  40-45000 ft-ból valószínűleg megőldható oda-vissza az egész út! Spórolás 10-20 ezer forint környékén a buszhoz képest!

Bár sajnos találkoztunk olyan honpolgárral aki macedóniában a senki földjén elszunyókált s dupla defektel ácsorgott az útszélén... A mai napig nem tudom milyen lehetett a nyaralásuk s mennyibe került...

Hát röviden ennyi..

Üdv: Gyapi

Botond36 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2138

De csak szerinted......

Szerintem te ne is menjél.

Előzmény: Hughes de Payens (2137)
Hughes de Payens Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2137
Elő és utószezonban a helyben szerzett szállás is olcsóbb, nem 10/fő, hanem mondjuk 5-6. És arról beszélünk, hogy nem éri meg utazási irodával menni, egyáltalán, soha :)
Előzmény: Kristi31 (2136)
Kristi31 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2136

Először is:én azt mondtam,hogy az irodánál nem volt már hely!!!

Másodszor:az még sosem jutott eszedbe,hogy kis hazánkban nem mindenkinek van jogosítványa ill. autója???

Esetleg vannak olyanok is akik nem mernek elindulni autóval ilyen olyan okból?Vagy ne adj isten semmi bajuk a buszozással???

Viszont ha csak buszjegyet vesz valaki ami kb. 20.000ft/fő és lent keres magának szállást, ami minimum 10E/fő/éj akkor ez egy hétre 37500 ft/fő ha jól számolom!

Ezzel szemben nekünk tavaly júniusban 47000ft/fö/2 hét(ami ha nem várunk ismerősökre,és előbb befizetjük 38000ft/fő/2 hét lett volna)

szeptemberben pedig 28000ft/fő/2hét volt a nyaralásunk.

Így nem értem miről beszélünk???Lehet,hogy autóval főszezonban 4 fővel megéri lemenni,de elő és utószezonban szerintem nem!

Előzmény: Hughes de Payens (2135)
Hughes de Payens Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2135
Ez egy egetverő faszság. Sartiban az ember, ha odamegy, helyben talál szállást, főleg egy hétre. Ez az utazási irodák marketingtrükkje.
Előzmény: Kristi31 (2134)
Kristi31 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2134

Szia!

NE várj a  befizetéssel!!Azonnal foglald le.Az Apollonnak szerintem verhetetlen árai vannak Sartira:-))

tavaly február végén akartunk befizetni két hétre,már januárban megvolt az újságunk,tudtuk hova és mikor szeretnénk menni,de ismerösökre vártunk a befizetéssel.Na ennek az lett a következménye,hogy február végén már NEM VOLT HELY SEHOVA (juni elején mentünk)!!!!

Így fizetthettünk be a Diasnál 10000-er többe került:-((((

Ezért  szerintem ha tudod mikor és hova akarsz menni,és megvan rá a pénz ne t...ölj  fizesd be:-)))

Előzmény: erika06 (2133)
erika06 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2133

Sziasztok Sartisok!

Új vagyok ezen a fórumon, egyenlőre csak olvasgattam, megjegyzem, az olvasottak alapján már úgy mennék - remélem megyek is Sartira, mintha haza mennék! :-)

Tavaly Korfunk voltunk, ugyanez volt a helyzet, a fórum alapján szinte mindent tudtunk, szállást, kajáldákat, motorbérlést, gyönyörű partokat...

Idén úgy döntöttünk a párommal, hogy Sarti lesz az uticélunk. Szeretnénk június végén utazni, busszal mennénk - nekünk nem probléma, nagyon jól bírjuk, tavaly is szinte végigaludtuk a 24 órát, teljesen kipihenten érkeztünk Korfura :-)

Egyenlőre olyan kérdésem van, hogy mikor érdemes utat foglalni? MEgvárjuk a lastminute utakat május körül, vagy érdemes kihasználni a first minute ajánlatokat? Az Apollonnak vannak nagyon jó ajánlatai 25-30ezer körül június 20 körüli indulással, + a Mentholnak is olvastam párat. Vagy a májusi útfoglalás már olyan, mint a kutyavacsorája?

Ti tapasztalt sarti-fanok vagytok, segítsetek!

Köszi!

saking Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2132
kösz :)
Előzmény: terranova (2131)
terranova Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2131
helló, mi tavaly szeptember második hetében voltunk és az idő nagyon jó volt. A tenger akkor a legmelegebb, viszont már nincs annyi turista és éjszaka nincs olyan meleg. Késöbb viszont már egyre valószínűbb az eső, mikor mi voltunk egész héten jó idő volt, de utánunk állítólag már esett az eső többször is. Szabad apartman szerintem mindíg van, igaz mi irodával mentünk, de a ház tulaja végig kint üldögélt az apartmanház elött egy széken vendéget fogni a maradék szobákba.
Előzmény: saking (2129)
csá Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2130
Sajna nem tudom máskor, hogy van. Mi kivétel nélkül mindig június vége és július eleje közt vagyunk lent. De szerintem biztos van mindig szállás, mert ha nincs az egyik helyen akkor mozgosítják egymást a helyiek és egyből tucatnyiból válogathatsz.
Előzmény: saking (2129)
saking Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2129
és még mikor lehet alkudni az árból, vagy legalább válogatni a kínálatból, ha nem júniusban? mert feltételezem augusztusban full. szeptember első két hete milyen? ...mármint kínálat és időjárás szempontjából?
Előzmény: csá (2128)
csá Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2128

Szia FT

Júniusban már nagyon jó az idő, a tenger is elég meleg a fürdőzéshez (22-24C).

Gyerekeseknek kíváló célpont Sarti. Mi is három kisgyerekkel szoktunk menni. Tavaly előtt a legkissebb még csak fél éves volt, de már jókat lubickolt a "narancsparton". 

Apartmant célszerű helyben keresni és alkudni az árból, júniusban bőven lehet válogatni.

Előzmény: tsrt (2123)
tsrt Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2127

Megköszönném...

topspeedrallye@freemail.hu

FT

Előzmény: Törölt nick (2126)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2126
illetve adj cimet !
Előzmény: tsrt (2123)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2125

Szia !

Én a Galiniban szoktam megszállni.

Ha érdekel bővebben, akkor keress privát.

SZRENA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2124

Köszönöm a választ!

Az Apollon Travellel kínálatát ismerem, és tényleg jók, csak egy gondom van, hogy nem szervez gyűjtőjáratot, és mi meg győriek vagyunk.

Üdv: Reni

Előzmény: Smartiie (2122)
tsrt Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2123

Sziasztok!

Idén szeretnénk beiktatni egy görög utat -autóval- a nyári programba és Sartit néztem ki úticélnak a netes információk alpján (viszonylag közel van, nem túl zsúfolt, szép a környék a fotók alapján). Érdeklődnék, hogy júniusban milyen ott az időjárás (AUG-ban off Croatia a megszokott célpont) és a tenger, illetve hogy valóban megfelelő-e kisgyermekekkel? Apartmant merre érdemes keresni a neten? Mire kell figyelni? Az alábbi apartmant ismeri-e valaki esetleg?

http://www.galini-chalkidiki.com/index.html

Köszönettel: FT

Smartiie Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2122
Apollon Travellel mentünk, azt tudom ajánlani. A kinti partnerirodájuk ugyanaz mint az Aeolusé. Ez utóbbiról olvastam/hallottam jópár hozzászólást: a legnagyobb gond velük az, hogy szlovák szervezésben indítják az utakat, és ha ott késés van, mire ideérnek már halmozódik. Nem mindig beszélnek magyarul a sofőrök sem.
Az Apollónnak is bőven vannak, vagy lesznek előfoglalási kedvezményei, évek óta görög utakat szerveznek. nekünk nagyon beváltak.
Sarti meg gyönyörű helyen van, hatalmas erdős, sziklás hegyek alatt a tenger... Jó utat!!!
Előzmény: SZRENA (2121)
SZRENA Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2121

Már csak azért is!

Utazott-e valaki az Aeolus-sal idén? Kiváncsi lennék a véleményére, hogy mennyire megbízható ez az utazási iroda, milyenek voltak az apartmanok, ugyanis elég kedvező áron kínálja utjait Sartira. Minden info érdekel!

feketefelho Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2120
Szia Reni! Ilyentájt általában nem nyüzsgősek a mediterrán topikok :)))). Ha szeretsz olvasgatni -felkészülésként-, akkor ajánlom figyelmedbe a : www.utirany.hu oldalt. Ott országonkénti csoportosításban találod az útleírásokat.
Előzmény: SZRENA (2119)
SZRENA Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2119

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam a hozzászólásokat. Úgy látom mostanság nem igen népszerű ez az oldal. Igaz jönnek az ünnepek, senki nem gondol a jővő évi nyaralásról. Vagy mégis? Én sajnos már igen. Hova tűntekl a Sartit népszerűsítő fórumozók?

Nagyon sokat olvastam visszafele. Csak megerősítést kaptam, hogy erre a helyre tényleg el kell jutnunk. Már idén is oda készültünk, csak különböző okok miatt nem jött össze. OFF: Helyette Bulgáriát választottuk aug.végén, az sem volt rossz, hiszen az volt az első tengerparti nyaralásunk, de már bánjuk, hogy az első nem görögföldön volt. Bulgáriában éppen az hiányzott amit Sartin kaphatunk. Igazi túriastaparadicsom volt szállodakomplexumokkal, minden mű és mesterséges, viszont a tengerpart csodás, az árakról nem is beszélve.

ON: Remélem idén nyáron már tényleg eljutunk Sartira.

Mindenkinek további jó készülődést az ünnepekre.

Dvmi Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2118

Szia Bogcsi!

Mi 9-en voltunk barátokkal, 3 család (2, 2+1, 2+2) 13-16 éves gyerekekkel.

Saját kocsival, mint már az előzőben irtam.

Dvmi

Előzmény: Király Bogcsi (2117)
Király Bogcsi Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2117

Síja!!

Mi a legfelső emeleten voltunk,5en!!

Ti hányan voltatok???

Baráti társasággal???

Lehet hogy taliztunk is:)

cupika

bogcsi

Előzmény: Dvmi (2104)
k_peti Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2116
Köszönöm a biztatást és a linkeket!

sziasztok, k_peti
fmes88 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2115
Sziasztok!

A hétvégén érkeztünk haza párommal Sartiról! Az időjárás az első néhány napban (szombattól keddig) fantasztikusan szép, verőfényes, felhőmentes volt, 30 fok körüli hőmérséklettel! Szerdán sajnos az idő hirtelen mélyrepülést végzett, és megjött vele az égi áldás is! Szerencsére csütörtökön és pénteken kegyes volt velünk az ég, és délutánonként azért hagyott még néhány órás lehetőséget arra, hogy csodáljuk a környéket és fürödjünk az - időjárás ellenére kellemes hőmérsékletű - tengerben.
Valóban nem kell aggódni, ha nem lesz kánikula és tűző nap, látni- és csodálnivaló van a környéken bőven! A robogót ne hagyjátok a kölcsönzőben amortizálódni (tizenegykét euróért lehet bérelni kétszemélyest egy napra), érdemes azzal felkerekedni és bejárni a félszigetet!
Kívánom k_peti, hogy legyen sok szép esőmentes napotok!

Még egy időjárással kapcsolatos oldal:

http://weather.yahoo.com/forecast/GRXX0019_c.html?force_units=1

Ha minden igaz a helyi utazási iroda is ezt az oldalt vette alapul.

Devilsdance-hez: melyik utazási irodával voltál? Apollonnal vagy egyéni szervezésben?

Mindenkinek kellemes napot!
Előzmény: k_peti (2112)
...kicsi... Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2114

Szia!

Ismerősömék tavaly voltak októberben, és csoki-barnán jöttek haza... Biztos nem lesz már olyan igazi nyári hőség, de azért kellemes. A tenger pedig még nem hűlt le, úgyhogy szerintem tudtok majd fürdeni is.

Nézd meg itt az aktuális időjárást:

http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/regframe?3&PRG=citytrend&LANG=en&WMO=16622

Mi idén szeptember elején voltunk, és néhány üzlet, taverna már akkor bezárt, és vendég sem volt már túl sok akkor.

De ha az idő nem lesz kegyes hozzátok, akkor se keseredjetek el, mert Sarti környéke meseszép!!! Nagyokat lehet kirándulni akár a hegyekbe, akár a tengerparti sziklák közt.

Előzmény: k_peti (2113)
k_peti Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2113
Bocsi, nem Agusztus, hanem Október. :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!