Keresés

Részletes keresés

Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 807
Az jó, hogy legalább tanui vagytok egymásnak!
De szerintem ma már ne rágd magad ezen, inkább bulizzál! :))
Előzmény: kdezsoe (804)
Lean Creative Commons License 2005.12.31 0 0 806
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 805
O is lefenykepezte a helyszint
Előzmény: Szorgos (803)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 804

Igen, o is ott volt, amikor a rendornel reklamaltam, a csukott ablakon keresztul.

Elerhetosegunket kolcsonosen megadtuk egymasnak, sot! szinten tett panaszt a rendori intezkedessel kapcsolatban...

Előzmény: Szorgos (801)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 803
Akkor most a másik autósnak is jól jön a fotód! :)
Előzmény: kdezsoe (802)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 802

Meg nem buntettek meg, csak feljelentettek.

Tegnap beszeltem, a hatam mogott allo feher auto tulajaval, neki mar kijott a nyilatkozat, amit az adataival kitoltve, vissza kell kuldenie.

Nekem meg eddig nem jott semmi. A feher auto tulajdonosaval ellentetben, az en adataim ismertek, mert azokat felirta a rendor, amikor visszamentem, hogy megkerdezzem, mit kovettem el, hogy megtisztelt es a szelvedomre rakta a cedulat.

Előzmény: Szorgos (798)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 801
és aki a hátad mögött állt arra is tettek cédulát?
Előzmény: kdezsoe (800)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 800
Gondolhatod, hogy azota minden szegletet ujra atnyalaztam a helyszinnek, nincs elorebb tabla, csak az az egy, ami elott megalltam...
Előzmény: Palotasziget (797)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 799

Mindenkinek innen a 10.-ről! :)

Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon!

BUÉK!

Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 798
Ajjajjj! Lesz neked jövőre programod, nem fogsz unatkozni. Ahogy a fotót nézem nem értem, hogy miért is büntettek meg??!!
Jól teszed, ha nem hagyod magad, bár ehhez jó idegek is kellenek. Drukkolok Neked! :)
Előzmény: kdezsoe (796)
Palotasziget Creative Commons License 2005.12.31 0 0 797
Szia KDezsoe!

Nem mostanában jártam ugyan arra, de nekem úgy rémlik, h. a Liszt Ferenc utcától már van kint egy megállást tiltó tábla.
A tortúráddal kapcsolatban, sajnos no komment...!
Előzmény: kdezsoe (796)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.28 0 0 796

Igen, bizonyara sok idobe es idegeskedesbe fog kerulni es egyaltalan nem akarok olyan szabalysertesert buntetest fizetni, amit nem kovettem el.

Azota szetnyalaztam a KRESZ-t...

Ket dologra kell meg felkeszulnom, (mivel vedve a munder becsuletet, igyekeznek majd valami paragrafust, a nyakamba varrni) a kihallgatasig.

Mert ugye, a megallni tilos tabla szerintem, egyertelmuen nem fog nekik bejonni...

Mivel a helyszinen, egy L alaku uttorkolat van, (Istvan teri piac, viragpiac mogotti sarok) a kovetkezo ket dolggal probalkozhatnak meg:

Az egyik az utkanyar, (mert akar annak is minosithetik) a masik az uttorkolat.

Az egyik: (utkanyar eseten)

"40/5/c: Tilos megallni: be nem lathato utkanyarulatban, bukkanoban, vagy mas olyan helyen, ahol a jarmuvet, a tobbi jarmu vezetoje, kello tavolsagbol nem eszlelheti"

Fenykepekkel fogom igazolni, hogy a jarmu, mindket iranybol, legalabb 100 meter tavolsagbol, teljes terjedelmeben, jol eszlelheto.

Gondolom, hogy lakott teruleten, ennyi talan elegendo lesz...

A masik: (uttorkolat eseten)

"40/5/d: Tilos megallni: korforgalmu uton, utkeresztezodesben es az uttestek szeleinek metszespontjatol szamitott 5 meter tavolsagon belul, ha kozuti jelzesbol mas nem kovetkezik; az utkeresztezodesben az uttorkolattal, vagy utelagazassal szemben megallo jarmure - ha ez a tobbi jarmu bekanyarodasat nem akadalyozza - a tilalom nem vonatkozik;

Szinten lefenykepezem es pontosan lemerem, a metszesponttol valo tavolsagot, ami a jelenlegi becslesem szerint, tobb mint 5 meter, ugyanis meg mogottem allt egy masik auto, amirol fenykep is keszult.

A kanyarodo jarmuveket sem akadalyozhatja, mert az a bizonyos L alaku sarok, a megallni tilos tablaig, a kanyarodo jarmuvek iven kivul esik.

Ez az egyik dolog, a masik a rendori intezkedessel kapcsolatos bejelentes.

Itt ugy erzem, nehezebb dolgom lesz, mert minden, jelenleg altalam nem elkepzelheto dolgot bevetnek majd, (ezert nehezebb felkeszulnom ra) hogy a panaszomat jogtalannak minositsek.

Ennek jeleit tapasztaltam meg akkor, amikor alig tudtam bevenni a kapitanysagot, hogy elmondjam, es jegyzokonyvbe rogzitsek a panaszomat.

Előzmény: Szorgos (795)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.27 0 0 795
Ez felháborító!!!!!
irígylem a kitartásod! Most akkor a büntetéssel meg mi lesz? Remélem nincs szándékodban kifizetni. Csak az a baj, hogy lehet nagyon sok idődbe és idegeskedésedbe fog kerülni ez a "kis kaland". Sajnos, hogy még mindig ekkora urak a "rendőrök.":(((
Előzmény: kdezsoe (791)
Józsi31 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 794

MINDENKINEK !

Józsi31 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 793
Ne hagyd annyiban, egyetértek veled, ebben az országban csak az ilyen következetes, utánjárással lehetne valamit elérni.Sajnálom , hogy nem voltam a közelben, biztos vagyok benne, hogy közösen , többen többet is el lehetne érni.Úgy gondolom ez a fórum kevés .
Előzmény: kdezsoe (791)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.24 0 0 792

Bekes, Boldog Karacsonyt kivanok, Mindenkinek! :)

kdezsoe Creative Commons License 2005.12.23 0 0 791

Mai nap a kovetkezo serelem ert, rendori intezkedessel kapcsolatban:

Az ujpesti piacnal varakoztam, a kepeken lathato, bordo Hondaval, a megallni tilos tabla elott, egy meterrel.

Vasarlas utan visszaterve az autohoz, feljelentesi cedulat talaltam a szelvedon, szabalytalan varakozas miatt.

Meglepett a dolog, mert semmi nem tiltotta, hogy a tabla elotti utszakaszon varakozzak.

A rendorok mar nem voltak ott, de kb egy ora mulva visszamentem, ott talaltam oket. Ultek a jo meleg autoban, masodiknak, nagyban akadalyozva ezzel a forgalmat. (termeszetesen, megkulonbozteto jelzes es elakadasjelzo nelkul, szemben a forgalommal)

A rendorautohoz mentem, bekopogtam a zart ablakon. A rendor kb 5 centire lehuzta az ablakot.

Megkerdeztem, a cedulat megmutatva:

- On tette ra az automra?

- Igen.

- De miert? Ott alltam, ahol most eppen az a Citroen all, amin most nincs hasonlo cedula... (azota egy Citroen parkolt oda ugyanis)

- Akadalyozta a forgalmat, a rendorkapitany azert kuldott ide minket, hogy rendet csinaljunk... 

- De hat en a megallni tilos elott... beszeljuk mar meg, mert szerintem, serelem ert, oktalanul.

- Na! Ellehet innen menni! (felhuzta, az ot centire lenyitott ablakot)

- Legyen szives, amennyiben On intezkedett, kozolje az adatait, mert panaszt szeretnek tenni! (mondom, a mar csukott!!! ablakon keresztul)

Valasz nem jott, ram sem nezett.

Ezutan, mast nem tehetek, az auto moge alltam es felirtam a rendszamat.

Kozben tanu erkezett a helyszinre, aki megallapitotta, az esetet vegignezve, hogy ez amit muvelnek, meglehetosen bunko dolog.

A rendor latva, hogy tanu is van, resnyire kinyitotta az ajtot, hatraszolt: -Na! Jojjon ide!

Odamentem. :((
Rendor meg mindig az autoban. Resnyire nyitott ajto, nehogy megfazzon...

- Kerem az iratait!

Odaadtam mindent, rendor kiirt mindent az utolso sorig.

- Ezzel most maga elismerte a szabalysertest! mondta es visszaadta az iratokat.

- Nem ismertem el semmit, ez igy nevetseges is lenne, panaszt fogok tenni On ellen!

Atvettem az iratokat es meg mindig a tanu jelenleteben felkertem, hogy mutassa meg a jelvenyszamat, mert panaszt kivanok tenni.

Kitapaszkodott az autobol es megmutatta a jelvenyet, aminek a szamat felirtam.

- Menjen ahova akar! Ezzel visszault az autoba es becsapta az ajtot.

Ezutan, elmentem a helyszinrol. pontosabban, eloldalogtam...

Szerencsere a mobiltelefonomon levo gagyi kameraval, lefenykepeztem a helyszint, hazamentem, kinyomtattam, azutan irany a kapitanysag.

Itt jott a kovetkezo tortura...

Kapus: - Milyen ugyben?

- Rendori intezkedes miatt panasszal szeretnek elni, illetve bejelentest tenni.

- Mi a panasz targya?

- Ezt mondjuk nem Onnek, hanem az ugyeletes tisztnek kivanom elmondani.

- Nem foglalkozunk ilyen panaszokkal!

- De en bejelentest kivanok tenni, ehhez nekem jogom van.

- Sajnalom, ilyen ugyekkel nem foglalkozunk! Ertse mar meg! Jojjon vissza kedden.

- En nem kedden akarok panaszt tenni, hanem most.

Vallvonogatas...

- Na jo! Akkor ot perc mulva, visszajovok ket tanuval, akkor On majd be fog engedni, az ugyeleteshez, hogy panaszt tegyek.

- Varjon, odaszolok az ugyeletesnek...

Telefon, Odaszol... Vita a telefonban... -De az ur ragaszkodik. mondja.

- Na, jo menjen, folyoso 1. szoba.

Odamegyek, kopkopp, bemegyek.

Ugyeletes sem orul nekem, kozli, hogy a szabalysertesi eloadonal majd lesz modom fellebbezni.

- En nem fellebezni akarok, hanem rendori intezkedes miatt panaszt tenni. MOST. ITT.

- Ennek semmi ertelme, mert ezzel ugy sem er el semmit...

- En akkor is akarok, mert ehhez jogom van.

Lerakom az asztalra a kepeket, elmondom mi volt. Megallapitja, hogy az intezkedo rendor, nem ujpesti, hanem kaposztasmegyeri, ott kellene panaszt tenni...

- De kerem, Kaposztasmegyer nem a IV. kerulet? Az intezkedo rendor parancsnoka nem az ujpesti rendorkapitany, ez nem a IV. keruleti rendorkapitanysag???

- De igen. (kelletlenul odaul a szamitogephez) - Mondja az adait...

Jegyzokonyv, vegre keszul, kulon ragaszkodnom kell, hogy reszletek is bekeruljenek, ugymint a rendor altal 5 centire lenyitott, majd felhuzott ablak.

Amikor kozlom, hogy a kepeket is csatolja a panaszhoz, ujabb kardozas kovetkezik:

- Nem en biralom el a szabalysertest... semmi ertelme, hogy kepeket csatoljunk. mondja.

- En viszont ragaszkodom, mert ugy latom, meg mindig nem erti, en nem a szabalysertes ellen kivanok fellebbezni, hanem panaszt akarok tenni, rendori intezkedes miatt, ezt viszont alatamasztjak, a kepek, ehhez ragaszkodom.

- Hany kep? Hany oldal? kerdezi.

- Ket oldal, negy darab kep, oldalak megszamozva, mindket oldalra rairva, hogy a panaszhoz kivanom csatolni, alairtam, kerem atvenni.

Mellekletkent jegyzokonyvbe beir, csatol. Jegyzokonyv kolcsonosen alair.

Ekoszonok, vernyomnasom az egeket veri... Boldog Karacsony...

Mindez ma, 2005 december 23-an tortent...

Helyszin Ujpest, Istvan teri piac, Ujpesti Rendorkapitanysag.

Magyarorszag. :((

Tanuk vannak, helyszin lefenykepezve, tanuk jelenleteben.

Tanu a rendor viselkedesere van.

Viszont tanu a kapitanysag minosithetetlen ugyintezeserol, a minosithetetlen hozzaallasrol, nincs.

Azert irtam mindezt ide, mert elhataroztam, hogy a ma tortenteket, minden Ujpesten fellelheto tisztsegviselonek elkuldom.

A Netet turva, nem sok kontaktot talaltam...:((

Igyekszem, a lehetosegeimet kihasznalni, ez pedig ugyebar egy Ujpestrol szolo topik...

Amennyiben megis akadna egy tisztsegviselo valahol, aki ideolvas es valoban erdekli, mi tortenik a keruletben elokkel,  a mail cimem nyilvanos.

A rendor nevet es jelvenyszamat szivesen, a rendelkezesere bocsajtom...

Vegul, a kepek:

lilák Creative Commons License 2005.12.22 0 0 790

Sziasztok.

Mindenkinek kivánok BÉKÉS , BOLDOG KARÁCSONYT ÉS

EREDMÉNYEKBEN  GAZDAG ÚJESZTENDÖT.

lilák.

kambekk Creative Commons License 2005.12.06 0 0 789

MEGHÍVÓ

Az Újpesti Önkormányzat, a Háttér Kiadó és a Papirusz Book Kiadó szeretettel meghívja az érdeklődőket

Valachi Anna irodalomtörténész

újonnan megjelent köteteinek bemutatójára

2005. december 13-án, kedden, 11 órára

az Újpest Galéria Tükörtermébe (1042  Bp. Árpád út 66.)

A József Attila Emlékév tiszteletére megjelent

„Irgalom, édesanyám…” – A lélekelemző József Attila nyomában

és a második, javított kiadásban megjelent

József Jolán, az édes mostoha. Egy önérvényesítő nő a huszadik század első felében című köteteket bemutatja: Murányi Gábor sajtó- és irodalomtörténész

Közreműködik: Fenyő Ervin színművész

Mindenkit szeretettel várunk! 

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 788

Na most aztán jól meg kevertem.

Nem tudom ki, hogy van vele de imádom ezeket a régi ÚJPESTI képeket.

lilák.

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 787

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 786

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 785
Párdon a kép lemaradt.

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 784

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 783

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 782
Sziasztok.

Ja és felső soron jobbra a második a már emlegetett Hanfeld Laci a SZÓDÁS, aki a bagolyvárba lakott az állomás mellett.

lilák.

lilák Creative Commons License 2005.12.01 0 0 781

Sziasztok.

Természetesen a legszebb, legcsinosabb. /Na ez poén volt./

Szóval alsó sor balra a második. Sajnos a tanárnéni nevére már nem emlékszem nem volt sokáig az iskolában.

lilák.

Előzmény: überalles (780)
überalles Creative Commons License 2005.11.27 0 0 780

Szia lilák !

Elárulod melyik vagy te a képen ?

Ha jól látom a számokat,1 évvel vagy nálam idősebb. :)

üdv.

Előzmény: lilák (779)
lilák Creative Commons License 2005.11.07 0 0 779

Attila utcai iskola.
lilák Creative Commons License 2005.11.07 0 0 778

És mégegyszer.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!