Mai nap a kovetkezo serelem ert, rendori intezkedessel kapcsolatban:
Az ujpesti piacnal varakoztam, a kepeken lathato, bordo Hondaval, a megallni tilos tabla elott, egy meterrel.
Vasarlas utan visszaterve az autohoz, feljelentesi cedulat talaltam a szelvedon, szabalytalan varakozas miatt.
Meglepett a dolog, mert semmi nem tiltotta, hogy a tabla elotti utszakaszon varakozzak.
A rendorok mar nem voltak ott, de kb egy ora mulva visszamentem, ott talaltam oket. Ultek a jo meleg autoban, masodiknak, nagyban akadalyozva ezzel a forgalmat. (termeszetesen, megkulonbozteto jelzes es elakadasjelzo nelkul, szemben a forgalommal)
A rendorautohoz mentem, bekopogtam a zart ablakon. A rendor kb 5 centire lehuzta az ablakot.
Megkerdeztem, a cedulat megmutatva:
- On tette ra az automra?
- Igen.
- De miert? Ott alltam, ahol most eppen az a Citroen all, amin most nincs hasonlo cedula... (azota egy Citroen parkolt oda ugyanis)
- Akadalyozta a forgalmat, a rendorkapitany azert kuldott ide minket, hogy rendet csinaljunk...
- De hat en a megallni tilos elott... beszeljuk mar meg, mert szerintem, serelem ert, oktalanul.
- Na! Ellehet innen menni! (felhuzta, az ot centire lenyitott ablakot)
- Legyen szives, amennyiben On intezkedett, kozolje az adatait, mert panaszt szeretnek tenni! (mondom, a mar csukott!!! ablakon keresztul)
Valasz nem jott, ram sem nezett.
Ezutan, mast nem tehetek, az auto moge alltam es felirtam a rendszamat.
Kozben tanu erkezett a helyszinre, aki megallapitotta, az esetet vegignezve, hogy ez amit muvelnek, meglehetosen bunko dolog.
A rendor latva, hogy tanu is van, resnyire kinyitotta az ajtot, hatraszolt: -Na! Jojjon ide!
Odamentem. :((
Rendor meg mindig az autoban. Resnyire nyitott ajto, nehogy megfazzon...
- Kerem az iratait!
Odaadtam mindent, rendor kiirt mindent az utolso sorig.
- Ezzel most maga elismerte a szabalysertest! mondta es visszaadta az iratokat.
- Nem ismertem el semmit, ez igy nevetseges is lenne, panaszt fogok tenni On ellen!
Atvettem az iratokat es meg mindig a tanu jelenleteben felkertem, hogy mutassa meg a jelvenyszamat, mert panaszt kivanok tenni.
Kitapaszkodott az autobol es megmutatta a jelvenyet, aminek a szamat felirtam.
- Menjen ahova akar! Ezzel visszault az autoba es becsapta az ajtot.
Ezutan, elmentem a helyszinrol. pontosabban, eloldalogtam...
Szerencsere a mobiltelefonomon levo gagyi kameraval, lefenykepeztem a helyszint, hazamentem, kinyomtattam, azutan irany a kapitanysag.
Itt jott a kovetkezo tortura...
Kapus: - Milyen ugyben?
- Rendori intezkedes miatt panasszal szeretnek elni, illetve bejelentest tenni.
- Mi a panasz targya?
- Ezt mondjuk nem Onnek, hanem az ugyeletes tisztnek kivanom elmondani.
- Nem foglalkozunk ilyen panaszokkal!
- De en bejelentest kivanok tenni, ehhez nekem jogom van.
- Sajnalom, ilyen ugyekkel nem foglalkozunk! Ertse mar meg! Jojjon vissza kedden.
- En nem kedden akarok panaszt tenni, hanem most.
Vallvonogatas...
- Na jo! Akkor ot perc mulva, visszajovok ket tanuval, akkor On majd be fog engedni, az ugyeleteshez, hogy panaszt tegyek.
- Varjon, odaszolok az ugyeletesnek...
Telefon, Odaszol... Vita a telefonban... -De az ur ragaszkodik. mondja.
- Na, jo menjen, folyoso 1. szoba.
Odamegyek, kopkopp, bemegyek.
Ugyeletes sem orul nekem, kozli, hogy a szabalysertesi eloadonal majd lesz modom fellebbezni.
- En nem fellebezni akarok, hanem rendori intezkedes miatt panaszt tenni. MOST. ITT.
- Ennek semmi ertelme, mert ezzel ugy sem er el semmit...
- En akkor is akarok, mert ehhez jogom van.
Lerakom az asztalra a kepeket, elmondom mi volt. Megallapitja, hogy az intezkedo rendor, nem ujpesti, hanem kaposztasmegyeri, ott kellene panaszt tenni...
- De kerem, Kaposztasmegyer nem a IV. kerulet? Az intezkedo rendor parancsnoka nem az ujpesti rendorkapitany, ez nem a IV. keruleti rendorkapitanysag???
- De igen. (kelletlenul odaul a szamitogephez) - Mondja az adait...
Jegyzokonyv, vegre keszul, kulon ragaszkodnom kell, hogy reszletek is bekeruljenek, ugymint a rendor altal 5 centire lenyitott, majd felhuzott ablak.
Amikor kozlom, hogy a kepeket is csatolja a panaszhoz, ujabb kardozas kovetkezik:
- Nem en biralom el a szabalysertest... semmi ertelme, hogy kepeket csatoljunk. mondja.
- En viszont ragaszkodom, mert ugy latom, meg mindig nem erti, en nem a szabalysertes ellen kivanok fellebbezni, hanem panaszt akarok tenni, rendori intezkedes miatt, ezt viszont alatamasztjak, a kepek, ehhez ragaszkodom.
- Hany kep? Hany oldal? kerdezi.
- Ket oldal, negy darab kep, oldalak megszamozva, mindket oldalra rairva, hogy a panaszhoz kivanom csatolni, alairtam, kerem atvenni.
Mellekletkent jegyzokonyvbe beir, csatol. Jegyzokonyv kolcsonosen alair.
Ekoszonok, vernyomnasom az egeket veri... Boldog Karacsony...
Mindez ma, 2005 december 23-an tortent...
Helyszin Ujpest, Istvan teri piac, Ujpesti Rendorkapitanysag.
Magyarorszag. :((
Tanuk vannak, helyszin lefenykepezve, tanuk jelenleteben.
Tanu a rendor viselkedesere van.
Viszont tanu a kapitanysag minosithetetlen ugyintezeserol, a minosithetetlen hozzaallasrol, nincs.
Azert irtam mindezt ide, mert elhataroztam, hogy a ma tortenteket, minden Ujpesten fellelheto tisztsegviselonek elkuldom.
A Netet turva, nem sok kontaktot talaltam...:((
Igyekszem, a lehetosegeimet kihasznalni, ez pedig ugyebar egy Ujpestrol szolo topik...
Amennyiben megis akadna egy tisztsegviselo valahol, aki ideolvas es valoban erdekli, mi tortenik a keruletben elokkel, a mail cimem nyilvanos.
A rendor nevet es jelvenyszamat szivesen, a rendelkezesere bocsajtom...
Vegul, a kepek: