Keresés

Részletes keresés

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.04.26 0 0 323
Ezeken a helyeken érdemes böngészni, ha szükség van valamire:

VersionTracker

Pure Mac

Tucows - Macintosh

Mac Orchard - Macintosh Internet Application Software

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.04.26 0 0 322
ja télleg, olyan is van :-)
Előzmény: break2 (321)
break2 Creative Commons License 2001.04.26 0 0 321
en a stuffit lite shareware-t hasznalom csomagolasra.
Előzmény: Dr. Lecter (320)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.04.26 0 0 320
Itt van, ni:

Compact Pro 1.52

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.04.26 0 0 319
StuffIt az fizetôs, de tud mindent, az Expander free, de az csak kicsomagol.
CompactPro shareware, tömörít, darabol, stb. tucowson érdemes körülnézni, biztos fent van.
zsu_453 Creative Commons License 2001.04.26 0 0 317
CompactPro-ról úgy tudom, tud darabolni, többen dícsérték. Szerintetek?
Előzmény: Mustafa Halifax (316)
zsu_453 Creative Commons License 2001.04.26 0 0 315
Dr. Lecter

En csak a Stufflt Expandert ismerem, az viszont csak kicsomagolni tud, tomoriteni nem. Vagy tevedek?
MacZip tud tomoriteni, de darabolni nem -legalabbis nekem nem sikerult...

Előzmény: Dr. Lecter (310)
epip Creative Commons License 2001.04.23 0 0 314
Tud-e nekem vki ajánlani korrekt MAC-szervízt? Egy PowerMac hever romokban. Ha ez itt nem a reklám helye, jöhet mailban is: bicskei@talk21.com.

Kösz

epip Creative Commons License 2001.04.23 0 0 313
Tud-e nekem vki ajánlani korrekt MAC-szerelőt? Egy PowerMac hever romjaiban. Ha ez itt nem a reklám helye, akkor jöhet mailban: bicskei@talk21.com.

Kösz

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.04.19 0 0 312
Control Panels - File Exchange
Itt „kiterjesztéshez” tudsz társítani alkalmazást.

A második esetben a legegyszerűbb, ha van a desktopon egy PicViewer parancsikonod és arra ráhúzod a fájlt.

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (311)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2001.04.19 0 0 311
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni. Hogyan tudom megvaltoztatni a file tipusat? Teszem azt kaptam egy html filet icq, es azt irja ki hozza, hogy icq document, es az icq-t nyitja meg hozza. Vagy teszem azt kimentek photoshoppal egy jpg-t, es nem azt akarom, hogy a photoshopot nyissa meg hozza, hanem a picture viewert. Nem tudtam rajonni sajnos, hogy megy ez. Koszi a segitseget elore is.
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.04.18 0 0 310
StuffIt, CompactPro, ...
Előzmény: littlepanna (309)
littlepanna Creative Commons License 2001.04.18 0 0 309
Itt olyan sok okossagot olvastam mar, hogy szerintem tudtok segiteni!
Kellene olyan Mac-es progi, ami tud ugy fájlokat darabolni, hogy utana ismet osszefuzhetok legyenek + jo, ha tomoriteni is tud kozben. (tk. a wines arj Mac-re)
Koszi elore!

Delirium Creative Commons License 2001.04.12 0 0 308
Ismer valaki Mac operátort, főállásba kéne a szervízünkbe gyorsan. Delirium
Előzmény: Kukac_ (301)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2001.04.10 0 0 307
Van egy kis programocska, pcmaclan a neve, ezt kell felraknod a windows alá. Van nt-hez is, biztos m?ködik 2000-en is. Rajta van a demója a photoshop 5 bible cd mellékletén, nekem megvan, ha kell. A full nincs meg nekem sem, ha meg tudod szerezni, szólhatnál :-)
Nekem is lenne kérdésem. Én pedig MacOS 9-et szeretnék összekötni 386-os laptoppal, esetleg win 3.11-el. Nem tudja valaki, ez a pc maclan dolog létezik-e dos vagy 3.x windows alá is?
Előzmény: georgeboy (305)
villon Creative Commons License 2001.04.01 0 0 306
Sziasztok! Ujraraktam a rendszert, most mukodik rendesen, csak egy a baj, nem tudom, hogy adjak neki magyar billentyuzetkiosztast. A control panels/keyboard-nal nincs magyar nyelv felajanlva. Hogyan tovabb? Ismetlem, kezdo mac-es vagyok, ne rohogjetek ki nagyon.
Előzmény: phls (298)
georgeboy Creative Commons License 2001.03.29 0 0 305
Csákány!!!

Egy Mac OS 9-et szeretnék összekötni Windows 2000 Server-rel, aki már csinált ilyet és tudja hogyan kell, az írjon. Kösz Még annyit, hogy a Windows 2000-en DHCP fut, s a Mac kapott is IP címet csak nem látja a többi gépet ill. a szervert a hálózatban.

phls Creative Commons License 2001.03.28 0 0 304
GLS:
A G4 Cube gyakran kapcsol ki magától. Láttam már olyat, hogy ez érintkezési hibától volt. Gyakoribb azonban az, hogy a tetején a kapcsoló túl érzékeny. Ezt a szervizben gyorsan meg tudják csinálni ún. "alátétezéssel".
megvesztegethetetlen Creative Commons License 2001.03.28 0 0 303
Caty:

Nem érdemes ha stabil vagy. Milyen alkalmazás az ami 9-est kíván az Apple-kon kívül?

Előzmény: Caty (300)
megvesztegethetetlen Creative Commons License 2001.03.28 0 0 302
break2:

Menj be a System folder-be -> Preferences -> dobd ki a Monitor Preferences-t meg a Sound Preferences-t is -> indítsd újra a gépet lenyomvatartva az option-command-p-r billentyüket. Lenyomvatartod míg vagy 3-szor próbálna a gép indulni. Aztán elengeded.

Előzmény: break2 (297)
Kukac_ Creative Commons License 2001.03.26 0 0 301
Szasztok!
Kérdésem mennyit érhet egy 1991 Machintos Classic II. -es masina? Van hozzá egy régi HP nyomtató.
Szóval mennyi az annyi?
THX!
Caty Creative Commons License 2001.03.26 0 0 300
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. A gépemen jelenleg a 8.6-os oprendszer fut, elég stabilan. Viszont van egy-két alkalmazás, ami miatt elképzelhető, hogy át kellene térnem a 9-es MacOS-re.
Miben tud többet a 9-es, vagy 9.1-es a 8.6-osnál? Mennyire stabil a 9.1-es? Érdemes váltani a 8.6-ról?

GLS Creative Commons License 2001.03.25 0 0 299
Üdv Mindenkinek!
A gépem, egy G4 Cube 450 Mhz, néha magátol kikapcsol. Ez mitöl lehet? A másik problémám az, hogy egy-két játék elég gyakran lefagy. 9.0.4. oprendszer van a gépen.
phls Creative Commons License 2001.03.20 0 0 298
1. Milyen gép, milyen rendszer?
2. A legbiztosabb, ha elmented a saját anyagaidat (ne felejtsd ki az értékes letöltéseket, a levelezôprogramból a címeket s magukat a leveleket sem). Ezután pedig törölj le mindent, esetleg formázd a lemezt, s tök friss rendszert rakjál rá. Mentsd vissza az anyagaidat, de a mentést még tartsd meg, hátha újra megrágja ôket a vincsin a moly. Óvakodj az ismeretlen eredetű rendszerkomponensektől (extension-ok stb.) Ha mégis újra gond van, vidd el a gépet egy Mac-szervizbe.
break2 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 297
Nekem is van kerdesem, bar nem hiszem, hogy kapok itt segitseget.
Adott egy Apple Studio Display (flat screen panel), ami siman mukodott egy Powerbook G3-vel rocketcard segitsegevel. Most probalom csatlakoztatni az uj Titaniumhoz es mukodik is szepen. Csak amikor be akarom allitani, hogy a ket monitor hogyan viszonyuljon egymashoz, akkor a "Monitors & Sounds" control panel ugy kresseli a gepet, hogy ujra kell inditani. Azota, mar a kulon monitor nelkul is kressel az a control panel mindent. Letoltottem a legujabb driver-t (1.7.1-es 1999-bol) de az sem segitett. Van valakinek otlete, hogy tudnam a control panel-t ujbol hasznalhatova tenni. Csak azt ne mondjatok, hogy installaljam ujbol az egesz rendszert, mert most raktam ra fol egy csomo mindent ...
break2 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 296
Probaltad a desktop-ot ujraepiteni ( inditsd el a gepet ugy, hogy a az alma meg az option key-t lenyomva tartod)
Ha az megvan (es az eltart egy ideig) akkor utana inditsd el ujbol a gepet a system CD-rol (ugy hogy inditas kozben a C gombot tartod lenyomva) Es aztan futtasd a system CD-rol a First Aidet.
Aztan inditsd megint el es aztan nezd meg, hogy mukodnek-e a dolgok.

Azt, hogy hova vidd es mennyibe fog kerulni igazabol nem tudom, mert nem Magyarorszagon elek. Anyamnak adtam egy Powerbook-ot par eve es amikor olyan gondja van vele amin nem tudok a tavolbol segiteni akkor az Alamrium nevu ceghez szokta vinni, es ott mindig segitkeszek voltak es aprobb dolgokon ingyen is segitettek.

Amugy milyen geped van es hanyas OS?

Előzmény: villon (295)
villon Creative Commons License 2001.03.20 0 0 295
Segitseg! Ossze akar omlani a rendszerem. Leirom szepen sorban, mi tortent. Az elso tunetnel en nem voltam jelen, csak a haverom. Amikor ki akarta kapcsolni a gepet, kiirt egy hibauzenetet, amire csak ok-t tudott nyomni. Sajnos nem tud angolul, igy nem tudta megmondani, mi volt a hibauzenet. Utana az tortent, hogy eltunt az osszes alias a desktoptol, valamint a system particiorol egypar folder, de ha a sherlockkal rajuk kerestem, megtalalta oket, csak ha ki akartam oket nyitni a sherlockbol, felugrott egybol a system gyokerbe. Aztan pedig az tortent, hogy inditasnal a techcool, mikozben atnezte a lemezt, lefagyott, hideginditas, es a disk first aid kiirta, hogy talalt problemat, de nem tudja javitani. Utana a techcoolt gyorsan lelottem, a gep elindult, de a system particio ikonjara kattintva azonnal lefagyott. Ujrainditas, ugyanaz, sherlockkal megkerestem a mac helpet, de amikor inditani akartam, lefagyott. Ujrainditas stb. sherlockkal megkerestem a disk first aid-et, atnezettem vele a system particiot, es a kovetkezot irta ki: checking catalog BT tree
problem: keys out of order ,4,1185
Na, ez vajon mit jelent? Es vajon mit tegyek? Segitsetek!!!!
Ja, de a netscape meg egyebek is futnak meg, de ki tudja, meddig.
megvesztegethetetlen Creative Commons License 2001.03.16 0 0 294
Szia. Ha iMac-et vásárolsz akkor olyat vegyél amin van egy xtra képernyökimenet egy másik monitor kapcsolásához. A felhasználói felületen nem az ikonok foglalják a helyet hanem a szerszámpaletták amik jó ha elöl vannak a gyorsabb munkavégzéshez. PC monitorok is müködnek általában ezekkel a kimenetekkel.

A Photoshop 6-hoz 45 MB szabad helyet ajánl az Adobe a virtuális memória bekapcsolása nélkül de elvileg 25 MB-al is már elindul. A tapasztalatom szerint 80 Mb kell hozzá kisebb-közepes munkákhoz és 200 Mb-nál kezd el igazán gyorsan dolgozni. A Mac-en te határozod meg mennyi memóriát foglaljon le egy program.

A Photoshoppon töbféle összehasonlítási tesztet szoktak csinálni. Az egyik ilyen a nagy eröt igénylö "Gaussian Blur" vagy a nagyfelbontású kép kicsinyítése. Ezekben a nagyobb feladatokban lehet érezni a különbséget a Mac-es változatban.

A gyorsaság általában duplázódik vagy triplázódik egy Mac-nél kb. így:

Pentium I, 100 Mhz = Mac Quadra 950 33 Mhz
Pentium II, 200 Mhz = 7100 PPC, 80 Mhz
Pentium III, 600 Mhz = G3 400, MHz
Athlon 1400 Mhz = G4 768 Mhz

Egy 466-os Pentiumnak kb egy 233-as iMac felel meg.

Ez persze így nem teljesen érvényes mert bizonyos dolgok a pécén gyorsabban mennek (pl. a word nyitása:-) és más dolgok a Mac-en fürgébbek. A másik az is, hogy egy Mac késöbb öregedik el. Még most is lehet G3-as kártyát kapni a 6100 PPC modellhez ami 94-ben jött ki.

Egy grafikai produkcióhoz sokkal inkább ajánlott Mac-et használni a hatékonyság miatt. Felmérések szerint a Mac-el több munkát lehet elvégezni ugyanannyi idö alatt mint egy PC-ve. Ennek nemcsak a gyorsaság az oka hanem a kevesebb gond az installálásokkal, az egyszerübb felületi kezelés, kevesebb drivrutin stb. Azonkívül plug-inek a Photoshop-hoz nagyobb mennyiségben vannak, Xtensionok a Qarkhoz ugyancsak.

Nekem a hd-men 30 000 db betüfájl van és az ATM-el rendszerezem öket. Próbáld meg egy pécével ugyanezt! A MacOS 9.1 op-ém pillanatnyilag 70 MB-ot foglal a memóriámból, de rendesen meg van tömve mindenféle más gyártó által készített kiegészítésekkel. Egy alap 9.1-hez a virtuális memória kikapcsolásával kb 50 Mb kell, a 8.6-hoz 40 MB.

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (291)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2001.02.23 0 0 293
Úgy, hogy eddig is 15-ös monitoron használtam ?ket, és vidáman elboldogultam. Ha az ember ésszel dolgozik, akkor le tudja takarítani a felhasználói felületet úgy, hogy csak a munka legyen ott, ne az ikonok. Bár lehet, hogy nem végzek igazi munkát :-)
Előzmény: netizen (292)
netizen Creative Commons License 2001.02.23 0 0 292
Szia

Photosop (retus) es Archicad (epulet latvanyterv) -- lehet hogy tevedes aldozata vagyok de ezek azok a dolgok amihez nagykepernyo kell. 17" a belepo de igazi munkara csak 19"-21" colos moncsik a megfeleloek.
No most ekkor az a kerdesem hogy hogy kerult szamodra kepbe az iMac a 15"-os moncsijaval :>

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!